» »

Masovna cenzura interneta v Veliki Britaniji

Masovna cenzura interneta v Veliki Britaniji

Guardian - British Telecom se je po poročanju The Observerja odločil za ukrep cenzure oziroma onemogočanja dostopa do množice spletnih strani.
A pozor, preden pa začnete vleči vzporednice s Kitajsko! Ta cenzura namreč ni politično motivirana, pač pa je BT v sodelovanju z Internet Watch Foundation onemogočil dostop do spletnih strani, ki služijo distribuciji pedofilskega materiala. Tak ukrep je gotovo za pozdraviti, malo manj razveseljujoče dejstvo pa je, da ukrep BTja dokazuje, da ne držijo trditve, da je cenzura interneta tehnično nemogoča. Nekaj časa bo namreč gotovo mogoče najti kakšno možnost za zaobid teh omejitev, vendar tudi cenzorji gotovo ne spijo in bodo te možnosti kmalu onemogočili. Vsaj tako kaže razvoj dogodkov na Kitajskem.

22 komentarjev

Jux ::

to pod nobenim pogojem ni razveseljivo. Sicer je pedofilija velik problem, vendar cenzura nikoli ni bila rešitev. Tudi marihutana je prepovedana, pa jo pol slovenije kadi?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Skrat ::

Na internetu vidim samo eno obliko cenzure s pozitivno konotacijo: samocenzuro uporabnikov. :|
Free software is a matter of liberty, not price.

Jux ::

še slabše pa je dejstvo, da je to naredilo neko podjetje. Kaj pa če se BT odloči filtrirat vse dokumente, ki podpirajo primer proti njegovem patentu na hyperlink?
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Sgt. Lipnikar ::

Take novice me mr malo šokirajo! Ali nebi bilo bolje loviti pedofile kot pa le cenzuriranje pedofilske vsebine. Ker je pedofilizem duševna bolezen nihče nebo "povzdravlen" ker je nebo več našel na spletu! Z mojo misel grem še dalje in trdim da bi bilo dobro če bi kakšne vladne organizacije v splet pošiljale kakšne fake pedofilske vsebine in nato sledile ljudem, ki to si to vsebino nate ogledajo iz downloadajo. Če niste ljubitelji takšne vsebine se boste verjetno strinjali z mano? LP

Tito ::

Cenzura je nujna! Cenzuro srečujemo povsot že v najbol sveti družini starši cenzurirajo resnico in ti tajijo, da dedek mraz, oziroma božiček in/ali miklavž obstaja. Kasneje otroci malo cenzurirajo svoje ocene in prirejajo oziroma le polepšajo svoje dosežke v šoli in seveda kot žrtev malo prirejajo resnico. Kot odsev tega nam mati država nekaterih informacij preprosto ne sme lansirati, ker nam pač niso namenjene. Torej cenzura je vedno bila, je in vedno bo. Malo cenzure internetu nebi škodovalo pa če se še tako sliši. Gre za vso porno zadevo in iskoriščevalsko svinjarijo. Neumno oglaševanje, posiljevanje z miljonem pop-upom (hvala bogu da mam mozillo, da mi jih blokira). Da ne govorim o straneh, ki obstajajo le, da so sami sebi namen. In seveda, da privabljajo velike količine iskalcev informacij, ki pa s stranjo vsekakor niso zadovolni, a ravno take strani so prve na seznamih v iskalniku. Torej smeti je veliko in malo čiščenja internet zagotovo nebi nič poslabšalo... Kvečjem izbolšalo. Pa ne da se vsepovprek blokira zadevo ampak da se bi naredilo kake filterje kot spem filter, katere bi lahko isklopil, vkolikor bi to želel. Dejstvo je, da če bi se tako rešilo problem bi se stvari izbolšale! Amapk ljudje, ki mislite kako ste pomembni in da na spletu pa ni cenzure se motite. Povsot je cenzura, predvsem pa kraljuje samocenzura ...


Cenzura je nujna, samocenzura še bolj nujna vendar vse v mejah normale!

rekunius ::

če jim je to uspelo, kaj jih potem loči od blokiranja drugih vsebin, recimo političnih? Zgleda da se bližamo možnosti uvedbe Orwellove policijske države (1984) ?

poweroff ::

Loči jih aktivno državljanstvo in ljudje, ki znajo razmišljati in vedo kaj pomenijo volitve.
sudo poweroff

jlpktnst ::

In to v razviti evropi? Stalin, Tito, Orwell. A niso cenzurirali le komunisti pa diktatorji?
Ommmm.....

CCfly ::

Sama cenzura je načelno izredno slaba zadeva. Srečamo jo v nekaterih primerih, za katere pač obstaja norma, da je koristna.. Obstaja namreč precej primerov iz sedanjosti in zgodovine, ki jo očitno večina pojmuje kot bedarijo, kjer je cenzura odigrala glavno vlogo pri kratenju človeških pravic. Prav je da se zavedamo nevarnosti ki jo prinašata nenadzorovan nadzor in cenzura.

V tem primeru pa s tem ne bodo rešili čisto ničesar, kot je že razložil nekdo pred mano.

kiklop ::

internet je postal "internet " - zaradi svobode
cenzura ne prinasa nic dobrega;( ;(

ce nekomu na vrhu nekaj nebo vsec pa bo cenzuriro

undefined ::

Me pa prav firbec matra, kako bodo cenzurirali tisoče proxijev.

Amaterji.

keber ::

Ma ne no, Mathai zdej pa že malo pretiravaš. Telih paničnih novic je zadnje čase res polno, kot da se nam bliža uvedba stalinistične vojaške diktature v naslednjih mesecih. Pa kje piše, da mora biti vse na voljo vsakomur? Sem čist za, da se določene vsebine cenzurirajo in pedofilija je ena izmed takih. Cenzura je pač eden od ukrepov za preganjanje tega pojava. Kdor bo hotel bo še vedno prišel do tega, ampak širši javnosti se bo dostop do tega skril. Kar je verjetno tudi namen ukrepa.

CCfly ::

Ne morem verjeti. Strinjam se z IceMan-om.

Tito ::

Ja tako je, cenzura je v večini primerov slaba stvar saj politika prekriva resnico oziroma jo prireja sebi v prid! Včasih pa je cenzura nujna, saj preprosto ljudstvo tudi misli preprosto oziroma ga ob težkih trenutkih zgrabi panika! Torej edina rešitev, da ne vznemirjaš folka, je da narediš cenzuro... To izklučno da zaščitiš folk! Ni hujše stvari kot anarhistične pobesnele množice!

int47 ::

Česar je v večini primerov kriva pedofilija >:D ?

Cenzura strani s pedofilsko vsebino je le pometanje problema pod preprogo. Pedofilija bo še vedno obstajala enak problem, kot prej. Zaradi cenzure se bo tega zavedalo manj ljudi. Kar po mojem mnenju ni dobro.

lunamit ::

Bolj ko berem vaše komentarje, bolj sem zmeden.
Sicer sem proti cenzuri in pa tudi zato, da se dostop do pedofilskih vsebin omejuje.
Po moje, je to omejevanje kar OK, saj če na guglu iščem pr0n, potem ti ponudi polovico strani, ki že mejijo na pedofilijo. To ni Ok, ker če je veliko tega, veliko folka gleda in se navadi na to kot da je to nekaj normalnega.
Ampak zato je treba avtorje strani pobarat, da naj malce spremenijo vsebino svoje strani in ne uporabnike omejevat, ker potem lahko hitro pride do uporabe cenzure z napačnimi razlogi. (politični, posiljevanje z svojim "prav", skratka poneumljanje folka, saj zgodovina kaže, da so nevarni razgledani ljudje).

Jux ::

Kot odsev tega nam mati država nekaterih informacij preprosto ne sme lansirati, ker nam pač niso namenjene.


Seveda, ker drzava ve da je informacija moc in posameznik ne sme imeti moci? Jao, druze Tito.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Jux ::

Sem čist za, da se določene vsebine cenzurirajo in pedofilija je ena izmed takih. Cenzura je pač eden od ukrepov za preganjanje tega pojava.


Seveda, BT najprej cenzurira pedofilijo, pa se kaksno taksno svinjarijo, recimo razne posnetke iz ogrish.com. To seveda podpiras.

Ko pa bo enkrat Sony cenzuriral navodila za vgradnjo MOD chipov bos pa proti. Ali pa intel navodila za navijanje?

Jao fantje, a ne razumete da ce sedaj podpirate cenzuro jo morate tudi po tem, ko bodo cenzurirali strani ki jih sami obiskujete. Potem kricat, jao ne mi vzet slo-techa bo prepozno.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

Karaya 52 ::

Hm, preveč paranoično ste vzeli vse skupaj. Prosim ne špekulirat ker to nikamor ne privede. Jaz lahko špekuliram npr. da bo zaradi interneta prišlo do množičnih pobojev itd.

Dokler bodo cenzurirali pedofilijo je kul. Saj ne bi radi da vaše otroke posilijo na poti v šolo? Ali pač?

CCfly ::

Jaz raje vidim da pedofile polovijo in jih vtaknejo v najbližjo psihiatrično bolnišnico.

Bakunin ::

> Dokler bodo cenzurirali pedofilijo je kul. Saj ne bi radi da vaše otroke posilijo na poti v šolo?

Hej...zakaj pa ne ustavljajo na cesti vsakega in preverijo ce je pedofil ?

Zakaj bi potem morali precesati CELOTEN Internet promet, ce pa iscejo SAMO pedofile ?

Ne me narobe razumeti - sem absolutno za priprtje pedofilov ipd, vendar so razni nadzori (video, internet...) nagnjeni k zlorabam zasebnosti ne-pedofilske vecine.

You can't have a cake and eat it.

undefined ::

Ja, če cenzuriramo vse strani s pedofilijo, potem pa res ne bo noben otrok več posiljen.

Talk about mass idiocy.

Hey, mogoče če bi prenehali govoriti o vojni v Iraku, bi se tudi ta kar sama od sebe nehala.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kitajska popolnoma blokirala Gmail

Oddelek: Novice / NWO
166494 (4836) flagellum
»

EU sanja o "prostovoljni" cenzuri interneta (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / NWO
7017159 (13466) loader335
»

Iran nadaljuje odklapljanje z interneta

Oddelek: Novice / NWO
207713 (6194) SkipEU
»

Začenjajo se blokade The Pirate Baya (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Avtorsko pravo
7210883 (7447) urban99
»

Mnenje: totalitarni vzgibi slovenskih oblasti pri odnosu do interneta (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Novice / Nova vsebina
29136272 (28394) driver_x

Več podobnih tem