»

Moderatorka na YouTubu toži delodajalca

vir: CNET
CNET - Znano je, da je delo moderatorja vsebin na družbenih omrežjih psihično zelo naporno, pogosto pa tudi slabo plačano in brez ustrezne podpore. Zato ni presenetljivo, da nekdanja moderatorka na YouTubu toži podjetje, ker je zaradi dela domnevno dobila depresijo in posttramvatsko stresno motnjo. V tožbi, ki jo je vložila na kalifornijsko sodišče, trdi, da ima zaradi gledanja neprimernih vsebin težave s spanjem in strašne more. Zaradi strahu ne more biti v množicah ljudi, ima panične napade in težave s tesnobnostjo.

Pri svojem delu je morala redno spremljati najrazličnejše travmatične posnetke, od obglavljanj do spolnih zlorab otrok. Ker je moderatorjev premalo, morajo obstoječi vsak dan vsaj štiri ure gledati te vsebine. Dnevno ocenijo od 100 do 300 videoposnetkov, pri čemer mora biti napaka manj kot 2-5 odstotkov. V Googlovem centru v Austinu je delala od januarja 2018 do avgusta 2019.

V tožbi, ki želi postati skupinska tožba, od podjetja terja odškodnino, plačilo zdravljenja in...

6 komentarjev

Intelov sistem za generiranje enkratnih gesel v procesorju

The Register - Prijavljanje v računalniške sisteme z uporabniškim imenom in geslom počasi ne zadostuje več, saj ju lahko nepridipravi na več različnih načinov odtujijo in s tem postavijo lastnika v težaven položaj. Ena izmed rešitev te zagate je dodatna uporaba tako imenovanih enkratnih gesel, ki jih generira tretja naprava ali pa jih uporabnik od strežnika prejme po drugi komunikacijski poti (recimo na mobilni telefon), brez katerih prijava ni mogoča. Da bi odpravili potrebo po tretji napravi, je Intel to tehnologijo vgradil v prihajajoče procesorje Sandy Bridge.

Skupaj z Vascom in Symantecom so razvili Intel Identity Protection Technology. Gre za poseben generator...

8 komentarjev

Evropska komisija odobrila Intelov prevzem McAfeeja pod določenimi pogoji

vir: CNet
Europa.eu - Intel je lani napovedal 7,7 milijard dolarjev težak prevzem podjetja McAfee, za kar morajo pridobiti tudi dovoljenje protimonopolnih inštitucij. Ameriška zvezna trgovinska komisija je konec prejšnjega leta sporočila, da se s kupčijo strinjajo, medtem ko je Evropska komisija izrazila pomisleke in napovedala temeljito preiskavo. Rezultat mletja evropskih mlinov je pogojno zelena luč, saj je Intel sodeloval s Komisijo, tako da so lahko odločili že po prvi, preliminarni fazi preiskave.

Evropska komisija je sporočila, da Intel lahko prevzame McAfee, če se hkrati zaveže spoštovati nekaj zahtev, ki bodo namenjene varovanju konkurence. Intel bo moral razvijalcem konkurenčnih programskih paketov za računalniško varnost zagotoviti dostop do...

7 komentarjev

Prodajalci protivirusnih programov štejejo dneve naročnine vsak po svoje

PC Pro - Britanska stran Which? Computing je ugotovila, da poizkušajo nekateri prodajalci protivirusnih programov svoje kupce prekaniti v nakup nove naročnine še pred potekom stare. Trike uporabljata Symantec in AVG, ki uporabnikom reklamirata znižane nadgradnje. Če uporabnik naroči in kupi nadgradnjo, potem se naročnina začne šteti znova z dnem namestitve, že plačani dnevi od prejšnje naročnine pa propadejo.

Medtem Panda, McAfee in BitDefender ne poslujejo tako. Panda je povedala, se nova naročnina prišteje k stari, torej lahko uporabniki izkoristijo vse že plačane dni zaščite, preden stopi v veljavo dokupljena. McAfee je dejal, da kupce o posodobitvi začnejo opominjati šele 35 dni pred potekom in da avtomatično podaljšanje licence ne pomeni izgube nobenega dne. Prav tako BitDefender sešteva dneve kakor Panda, če gre za isti paket, a staro licenco zavrže, če uporabnik kupi drugačen izdelek.

AVG in Symantec pa očitke zavračata in pravita, da se to zgodi le v primeru, ko uporabnik naroči...

17 komentarjev

Intel kupuje McAfee

CNet - Intel se pripravlja na največji nakup v svoji zgodovini. Za 7,7 milijarde dolarjev kanijo prevzeti McAfee, ki ga poznamo predvsem po izdelkih za zaščito računalnika, tj. protivirusnih programih in požarnih zidovih. Intel je včeraj objavil, da so podpisali pogodbo o prevzemu, s katero se strinjata upravna odbora obeh podjetij. Za delnico bodo plačali 48 dolarjev, kar predstavlja 60-odstotno premijo na borzno ceno pred objavo prevzema.

McAfee bo postal del Intelove divizije Software and Services Group, so napovedali v Intelu, a analitikov to ni prepričalo. Peter Firstbrook iz Gartner in Stamford se čudi, saj med McAfee in Intelov ne vidi prav nobene sinergije. Špekulira celo, da bodo kratkoročno pridobili McAfeejevi tekmeci, predvsem...

20 komentarjev

Finjan toži McAfee, Symantec in druge proizvajalce protivirusnih programov

ComputerWorld - Razmeroma neznano podjetje Finjan, ki je bilo do lanskega novembra razvijalec programov za računalniško varnost, kasneje pa so odprodali praktično vse razen patentov (že slutite, kam pes taco moli?), je vložilo tožbo zoper pet velikih proizvajalcev protivirusnih programov, med njimi Symantec in McAfee. V njej jim očitajo kršitve dveh patentov (št. 6.092.194 za "sistem in metodo zaščite računalnika in omrežja pred sovražnimi prenosi s spleta" in št. 6.480.962 za "sistem in metodo zaščite odjemalcev med tekom pred sovražnimi prenosi s spleta"), ki sta bila odobrena leta 2000 in 2002.

Microsoft je svoje programe licenciral s Finjanom že leta 2005, tako da ni presenetljivo, da podjetje patente skuša unovčiti tudi drugod. Predlani je Finjan dobil tožbo pred poroto proti Secure Computingu (kasneje ga je kupil McAfee), zaradi česar so mu morali plačati 13,8 milijona dolarjev odškodnine. V najnovejši tožbi podjetje išče odškodnino in odredbo sodišča, ki bi prepovedala prodajo McAfeejevih...

2 komentarja

Symantec prevzel PGP in GuardianEdge

Slashdot - Symantec je objavil prevzem podjetij PGP Corporation in GuardianEdge Technologies. Za prvo podjetje je odštel 300 milijonov dolarjev, za slednje pa 70 milijonov dolarjev. Če bodo regulatorji trga prevzem odobrili, bo ta končan letos poleti. Symantecov šef Enrique Salem je ob najavi prevzema dejal, da se izdelki obeh podjetij morejo skladno vključiti v Symantecov portfelj.

Podjetje GuardianEdge poznamo predvsem po programih Hard Disk Encryption in Removable Storage, ki preko OEM-sodelovanja domujeta v Symantecovih Endpoint Encryption Product in Altiris Total Management Suite. PGP zanje pripravlja enkripcijsko tehnologijo, ki jo najdemo v Symantec Data Loss Prevention. PGP Corporation sta ustanovila Jon Callas in Phil Dunkelberger in je trenutni lastnik kode za PGP, ki je eden bolj znanih programov za enkripcijo po standardu RFC4880. Čeprav Symantec z obema podjetjema sodeluje že dlje časa, je to prvi dejanski prevzem podjetij, ki se ukvarjajo z enkripcijo. Sedaj bodo lahko...

1 komentar

McAfeejev antivirus sesul Windows XP

engadget - Slab mesec mineva od spodrsljaja romunskega antivirusnega BitDefender, ki je uporabnike zaradi lažnega pozitivnega rezultata pustil z onesposobljenim računalnikom. Podobno napako si je včeraj privoščil McAfee, ki je paraliziral na tisoče računalnikov z Windows XP.

Posodobitev virusnih definicij 5958, ki je bila objavljena včeraj ob treh popoldne po našem času, je kot okuženo datoteko zaznala svchost.exe, ki predstavlja povezavo med dinamičnimi knjižicami (DLL) in operacijskim sistemom. Gre za...

22 komentarjev

Tožba zoper Symantec zaradi avtomatskega podaljševanja licence

ComputerWorld - Kenneth Elan iz New Yorka toži podjetje Symantec, ker mu je to avtomatično podaljšalo naročnino na protivirusni paket Norton Antivirus in za to zaračunalo 76,03 dolarja. V tožbi, ki jo je na newyorško sodišče vložil 19. januarja, piše, da Symantec ni ponudil možnosti zavrniti podaljšanja licence. Če bi mu jo, bi jo sprejel in odpovedal naročnino na Norton Antivirus. Elan je prosil sodnika, da tožbi dodeli status skupinske tožbe, tako da bi se ji brez stroškov lahko pridružili še drugi opeharjeni kupci protivirusnega programa. Symantec tožbe še ni komentiral.

To sicer ni prvi tovrsten primer. Praksa avtomatskega podaljševanja licenc je že stara stvar, ki jo podjetja zagovarjajo z utemeljitvijo, da le tako...

13 komentarjev

Tožba WGA zoper Microsoft ne bo skupinska

Ars Technica - Lanskega septembra so v ZDA razočarani uporabniki vložili tožbo zoper Microsoft, ker naj bi jih ta zavajal v prenos in namestitev posodobitve za Windows Genuine Advantage (WGA) pod pretvezo, da gre za kritičen varnostni popravek. WGA je v resnici preverjal, ali je nameščen licenčni operacijski sistem in vsake tri mesece posredoval v Redmond podatke o računalniku. Microsoft je hitro vložil zahtevo, da tožba ne sme postati skupinska tožba, saj bi se ji v nasprotnem primeru lahko pridružil vsak kupec Windows XP iz leta 2006 brez sodnih stroškov.

Zvezni sodnik je odločil, da se primer lahko nadaljuje, a da tožba ne more postati skupinska tožba, s čimer se je Microsoft izognil stotina milijonom dolarjev odškodnin. Microsoft ima časa do 12. februarja, da sodišču dostavi seznam stroškov. Obravnava bi se sicer morala začeti v ponedeljek, a jo je sodnik prestavil.

17 komentarjev

McAfee prevzema Solidcore

CNet - Računalniški varnostni gigant McAfee, ki ga poznamo predvsem kot proizvajalca protivirusnih in drugih programov, ki pomagajo ščititi in varovati naše računalnike, se je odpravil po nakupih. Odločili so se prevzeti Solidcore Systems, za katerega bodo sprva odšteli 33 milijonov dolarjev, kasneje pa še dodatnih 14 milijonov, če bo podjetje dovolj uspešno. Solidcore je znan po tehnologiji za izdelavo belih seznamov, ki se bojuje proti virusom, črvom in drugi računalniški zalegi. Njihova tehnologija se uporablja na strežnikih, mobilnih napravah, računalnikih, bankomatih, blagajnah in drugod. McAfee pravi, da jo trenutno koristi več kot 100 finančnih institucij na 15.000 mestih. Leta 2004 ustanovljeno podjetje zaposluje dobrih 100 ljudi.

McAfee je kar navdušeno nakupoval že v preteklih letih, saj je lani kupil Citadel Security, predlani ScanAlert, v letih poprej pa še Preventsys in Foundstone. Z novo pridobitvijo bodo, tako pravijo, še izboljšali svoj portfelj programov za zaščito in ga...

1 komentar

Intel toži Nvidio

X-Bit Labs - Intel je včeraj potrdil, da je v ponedeljek vložil tožbo zoper Nvidio, s katero ji želijo preprečiti izdelavo in prodajo čipovij nForce in GeForce, ki so združljiva z Intelovimi procesorji, ki imajo vgrajen pomnilniški krmilnik (torej Core i7 in nasledniki). Intelov predstavnik za stike z javnostmi Daniel Snyder je v izjavi zapisal, da želi Intel od sodišča uradno odredbo, da Nvidia nima licence za izdelavo čipovij z omenjenimi lastnostmi. Intel namreč vztraja, da se licenca ne nanaša tudi na prihjajoče procesorje nove generacije, kot je naprimer družina Nehalem. Poudaril je, da so nesoglasja več kot leto dni poskušali rešiti po zunajsodni poti, a z Nvidio niso našli skupnega jezika, kljub temu pa upa, da tožba ne bo vplivala na sodelovanje podjetij na drugih področjih.

Nvidia se je na tožbo že odzvala. V odgovoru sodišču je izvršni direktor Jen-Hsun Huang zatrdil, da je po njihovem mnenju licenca popolnoma veljavna. Pravi, da Intel očitno boli, da so šli procesorji po poti, ki so...

3 komentarji

Symatec in Adobe proti Microsoftu

Neowin - Microsoft je zadnje čase priljubljena tarča različnih tožb in ostalih pravniških neprijetnosti. Očitno se to ne bo kmalu spremenilo, saj Neowin poroča, da sta v ozadju sporov z EU zaradi Viste tudi Symantec in Adobe.

Symantecu namreč ni všeč Security center, vgrajen v Visto in zahteva, da mora biti v celoti odstranljiv iz sistema, da bi ga lahko nadomestile aplikacije katerih drugih proizvajalcev programske opreme. Pri tem ga ne ovira dejstvo, da Microsoft omogoča vključevanje programske opreme ostalih proizvajalcev v Security Center in celo uporabo logotov in ikon proizvajalcev v sporni programski opremi. Obenem Symantec moti tudi novost, poimenovana Kernel PatchGuard, ki onemogoča spreminjanje kernela Vista med delovanjem, kar ZliKodi™ preprečuje izvajanje nevarnih posegov. Symantec se s tem ne strinja in hoče, da se novost kratkomalo ukine.

Drug tožnik pa je Adobe, ta se pritožuje zaradi Microsoftovega XPS-a, ki vključuje del funkcionalnosti PDF zapisa dokumentov. Adobe, ki...

42 komentarjev

Izšel Norton Antivirus 2004

Symantec - Računalniki so v veliki nevarnosti, ko so povezani v internet, saj po medmrežju kar mrgoli črvov in virusov ter na splošno ljudi, ki bi nam želeli med našo nalinijsko izkušnjo škodovati. Najbolj nam tu pomagata požarni zid in antivirusni program. En izmed najboljših protivirusnih programov je Norton Antivirus. Njegov ustvarjalec -- podjetje Symantec -- je izdal najnovejšega člana družine, imenovanega Norton Antivirus 2004 Beta, ki še ni dokončan in še vsebuje nekaj napak. Program pa bo vseeno preverjal nevarno Java kodo, skeniral elektronsko pošto in ščitil vaš računalnik pred neljubimi nezgodami. Dolpoteg!

24 komentarjev

Symantec-ovi Security Updates prinašajo probleme

ZDNet - Skupina nemških hekerjev je odkrila novo varnostno luknjo v Symantecovem LiveUpdate 1.4, ki omogoča, da se naloži in požene zlonamerni program iz neavtoriziranega serverja.
Symantec, ki proizvaja antivirusne programe in programe za varnost računalniških sistemov, je potrdil, da starejše verzije programa LiveUpdate omogočajo, da t.i. trojanski virusi in drugi zlonamerni programi vdrejo v uporabnikov računalniški sistem. Rizik je manjši na sistemih, ki imajo LiveUpdate verzijo 1.6 (ta je zadnja verzija).
Nemška skupina hekerjev Phenolit, ki je opazila to varnostno luknjo, je opisala problem. Ko se požene LiveUpdate 1.4, poišče server 'update.symantec.com'. Ko se LiveUpdate poskuša povezati na update.symantec.com preko FTP, je možno, da napadalec spremeni smer zahteve na želeni server. LiveUpdate bo potem poskušal sneti s serverja potrebne datoteke, in jih bo primerjal z obstoječo verzijo instaliranih Symantecovih programov na uporabnikovem računalniku, da vidi, če je potrebna...

0 komentarjev

MS ne bo razbit

Mladina - Ameriško državno tožilstvo je napovedalo, da v protimonopolni tožbi zoper Microsoft ne bo več zahtevalo razbitja podjetja. MS naj bi prispeval kar zajetno vrečo denarja v predvolilno kampanjo gospoda Busha. Očitno je bilo to dovolj...
Microsfot se obnaša, kot da tožbe nikoli sploh ni bilo, saj bo z XP spet kršil natanko iste zakone kot prej. Bolj kot tožbe naj bi ga skrbelo prosto programje z Linuxom na čelu.

5 komentarjev

Transmenta tožena

The Register - Transmenta je podjetje, ki s svojimi Crusoe procesorji že kar lep čas buri duhove med računalničarji. Vendar čeprav so procesorji na papirju precej obetavni, podjetje še vedno ni naredilo kakih hudi poslov z drugimi podjetji. Ljudje so že tako ali tako precej skeptični glede tega podjetja, sedaj pa je nekaterim zaradi praznih obljub prekipelo. Le-ti so se odločili, da podjetje tožijo. Obtožnica navaja, da je podjetje dajalo lažne in zavajajoče podatke glede procesorjev Crusoe in da so vodilni v Transmenti zaradi obljub o novi tehnologiji od 7. novembra 2000 do 20. junija 2001 (takrat bi morala Transmenta predstaviti 1GHz Crusoe TM5800) povzročili pravi polet delnic, ki pa se je kmalu sprevrgel v katastrofalen padec (najvišja dosežena meja Transmentinih delnic je znašala 42 $, sedaj pa je 1 delnica vredna borih 3.11 $). To sicer ni edina tožba, ki je padla na podjetje. Pred kratkim, se je podjetje spopadlo s tožbo, v kateri so tožilci navajali, da Transmenta ni sposobna ponuditi...

0 komentarjev

AMD toži Alcatel

AMD - Še ena lepa zgodbica iz sveta računalništva se je končala (na splošno me pogodbe v svet hardvera vedno bolj spominjajo na poroke v Hollywoodu ) tako kot ponavadi: s tožbo na sodišču. Tokrat gre za AMDja in Alcatela, ki sta pred kakšnim letom podpisala pogodbo o medsebojnem sodelovanju, po katerem bi AMD Alcatelu dobavljal flash memory produkte, Alcatel pa bi jih kupoval v velikih količinah. Na osnovi te pogodbe je AMD vložil ogromne denarje v svoje proizvodne zmogljivosti, toda Alcatel si je naenkrat premislil. Nič kaj ugodna situacija za AMD, moram priznati. Seveda so se slednji odločili za tožbo, ki so jo vložili na vrhovnem New Yorškem sodišču. Če vas zanima več, preberite kar AMDjevo uradno izjavo.

6 komentarjev

Zlatko je potegavščina

Jaz - Ok, opravičujem se za dostavo nepotrjene novice [:(]. Stvar je v tem, da je celotna zadeva okoli tega Zlatko virusa ena velika potegavščina, kar so dosled potrdili že pri Nemškem Telekomu in Symantecu. Torej, če ste oboževalec Zlatkota, vas ne rabi biti strah uporabe tega screensaverja... Thnx, SKull in Toni.

0 komentarjev