» »

McAfee prevzema Solidcore

McAfee prevzema Solidcore

CNet - Računalniški varnostni gigant McAfee, ki ga poznamo predvsem kot proizvajalca protivirusnih in drugih programov, ki pomagajo ščititi in varovati naše računalnike, se je odpravil po nakupih. Odločili so se prevzeti Solidcore Systems, za katerega bodo sprva odšteli 33 milijonov dolarjev, kasneje pa še dodatnih 14 milijonov, če bo podjetje dovolj uspešno. Solidcore je znan po tehnologiji za izdelavo belih seznamov, ki se bojuje proti virusom, črvom in drugi računalniški zalegi. Njihova tehnologija se uporablja na strežnikih, mobilnih napravah, računalnikih, bankomatih, blagajnah in drugod. McAfee pravi, da jo trenutno koristi več kot 100 finančnih institucij na 15.000 mestih. Leta 2004 ustanovljeno podjetje zaposluje dobrih 100 ljudi.

McAfee je kar navdušeno nakupoval že v preteklih letih, saj je lani kupil Citadel Security, predlani ScanAlert, v letih poprej pa še Preventsys in Foundstone. Z novo pridobitvijo bodo, tako pravijo, še izboljšali svoj portfelj programov za zaščito in ga z običajnega prepoznavanja zalege, ki temelji na identifikaciji signatur, še nadgradili.

1 komentar

RejZoR ::

Tole od Solidcore Systems bo sigurno pristalo v McAfee-ovem sistemu Artemis. Glede na to da gre za online blacklisting sistem (famozni cloud computing za nerde) rabijo še whitelisting, ker false postivi niso ravno redkost. Zaenkrat.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CES 2014: Znamka McAfee gre na smetišče zgodovine

Oddelek: Novice / Varnost
189307 (6926) opeter
»

Intel kupuje McAfee

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
208333 (7490) opeter
»

McAfee ne mara Excela

Oddelek: Novice / Varnost
113399 (2972) Pyr0Beast

Več podobnih tem