»

Originalni segwayji se poslavljajo

Dean Kamen na predstavitvi Segwayja

vir: FastCompany
FastCompany - Podjetje Segway bo 15. julija po slabih dveh desetletjih prenehalo s proizvodnjo enega najbolj razvpitih osebnih prevoznih sredstev v novejši zgodovini, istoimenskega ravnotežnega dvokolesnika.

Leta 2001 se je ameriški izumitelj Dean Kamen domislil, da bi izkušnje, pridobljene ob razvoju naprednega invalidskega vozička iBOT, lahko uporabil tudi za zasnovo splošne osebne transportne naprave. Nastal je ikonični dvokolesnik Segway, ki samodejno ohranja ravnotežje, za nameček pa ga uporabnik usmerja z nagibanjem telesa. Naprava je bila ob nastopu eden daleč najbolj razvpitih gadgetov v zgodovini, saj je Kamen vehementno napovedoval, da bo imela podoben učinek kot nastop osebnega avtomobila. To se seveda ni zgodilo - v glavnem zaradi odločno previsoke cene, ki se je gibala v okolici 5000 ameriških dolarjev. To je onemogočilo množično prodajo, tako da je v dveh desetletjih kupce našlo zgolj 140.000 segwayjev. Kljub posmehu pa so ti stroji našli svoje delovne niše v policiji, varovanju...

11 komentarjev

Japonski konzorcij kot konkurenca Intelu

engadget - 80% Intelov delež trga procesorjev očitno ni po godu kar sedmim japonskim družbam, ki so se odločile povezati in že načrtujejo izdelavo svojih procesorjev. Ne le, da je članov pravljičnih sedem, prav vsi so obenem tudi industrijski težkokategorniki - NEC, Renesas, Hitachi, Toshiba, Fujitsu, Panasonic, in Canon. Projekt, ki ga bo sofinanciralo japonsko Ministrstvo za Gospodarstvo, bo pot začel s 3 do 4 milijardami Jenov (med 22 in 30 milijoni €) in ima kot glavni cilj izdelati procesor z nizko porabo, ki bi obenem zmanjšal odvisnost japonske od Zahoda.

Vsak izmed članov konzorcija bo sprva izdelal svoj prototip, ki bo podpiral izvajanje varčnejše programske kode, katere glavni avtor je profesor Hironori Kasahara z Univerze v Wasedi. Ko bo delujočih vseh sedem prototipov, ki naj bi že imeli do 70% nižjo porabo od današnjih procesorjev, bodo inženirji pod vodstvom profesorja Wasede izdelali enotno zasnovo, za katero računajo nadaljnjih 30% prihranka pri porabi električne energije. S...

45 komentarjev

AMD izdal varčen Istanbul Opteron

The inquirer - AMD je te dni izdal nov šestjedrni procesor serije Istanbul Opteron, ki je namenjen oblačnim okoljem. Nov Opteron 2419 EE je grajen predvsem z mislijo na porabo električne energije, tako da porabi v povprečju (ACP) le 40 W energije, kar je bistveno manj od dosedanjih šestjedrnikov. Pravijo, da zmore opraviti za 31 odstotkov več dela z isto porabo električne energije kot standardni štirijedrniki. To so dosegli z znižanjem frekvence na 1,8 GHz in napetosti na 1,125 V. Cena znaša 989 dolarjev na kos pri naročilih nad 1000 primerkov.

13 komentarjev

Pridobivanje energije iz vozečih avtomobilov

Plošča pred trgovino

Slashdot - Japonci so lani predstavili svoj način pridobivanja električne energije iz kinetične energije nepregledne množice ljudi, ki se vsakdan vali po njihovi podzemni železnici. Podobne naloge, le da v nekoliko večjem merilu, so se lotili tudi Angleži. Na parkirišču pred veleblagovnico Sainsbury v Gloucesterju so v tla vgradili posebne plošče, čez katere potem vozijo avtomobili. Njihova teža potem pritisne nanje in proizvede dovolj kinetične energije za vrtenje generatorjev, ki ustvarjajo električno energijo za delovanje trgovine. Če bo eksperiment, ki naj bi v optimalnih pogojih zmogel pripraviti do 30 kW energije, uspešen, namerava Sainsbury podobne naprave postaviti pred vse svoje trgovine.

74 komentarjev

Okoljevarstvenim načrtom se pridružuje tudi Google

Slo-Tech - Google, ki je nedvomno eden izmed največjih porabnikov električne energije na svetu in mu koncepti učinkovitosti porabe električne energije niso ravno španska vas, se v nasprotju z večino podjetij ne skriva pred problemi in svojo odgovornosto, se je namesto čakanja raje odločil, da bo podal svojih pet centov za hitrejšo rešitev problema z lastnim predlogom.

Njihov predlog, imenovan "Clean Energy 2030", se osredotoča ne samo na ekološke vidike (zmanjšanje emisij) pač pa tudi na ekonomske vidike, saj predvideva velikanske prihranke (predvidena invisticija je 4,4 tisoč milijard dolarjev, dolgoročni prihranki pa so ocenjeni na 5,4 tisoč milijard dolarjev). Dvaindvajsetletni načrt, katerega začetna naloga je predvsem spodbuditi debato, tako predlaga poleg "zmanjšanja porabe" in nadaljnega razvoja in aplikaciranja novih tehnologij, ki bi nadomestile premog kot surovino, iz katere (ZDA) pridobijo 50 odstotkov električne energije tudi razvoj nove, "pametne" električne infrastrukture, ki...

53 komentarjev

Bitka varčnih: Intel Atom in VIA Nano

PC Perspective - Pri PC perspective so ob bok postavili dva vroča sistema. Seveda vroča po zanimivosti, saj oba ležita na miniITX matični plošči, majhna poraba sistema pa ju naredi zelo primerna za domači strežnik, usmerjevalnik oz. za t.i. nettop. Intel je s svojo serijo Little Valley v teh vodah postal že kar znan, Little Falls pa menja vezno čipovje za lastno rešitev, zraven pa namesto Celerona posadi Atom procesor. VIA ima po drugi strani z miniITX platformo ogromno izkušenj, saj so jo ustvarili prav oni, Intel pa je miniITX platformo dokončno zasidral med standarde. VIA pa je v primerjavi s C7 in EPIA ploščami, ko je celoten komplet izdelala sama, zadeve popolnoma spremenila. V testu je bila uporabljena referenčna matična plošča, ki pa ne bo naprodaj. Platforma je popolnoma odprta, VIA pa vzpodbuja zunanje izdelovalce, da na...

49 komentarjev

Test zanesljivosti Priusa II

Slo-Tech - Nemški ADAC je pred dnevi zaključil 10-mesečni test Toyote Prius; v tem času so z njo prevozili 90.000 km. Za osvežitev spomina, gre za 2. generacijo Toyotinega hibridnega avtomobila. Med testom ni bilo težav ali napak na pogonskem sklopu, glede na cene goriv pa je zanimivo dejstvo, da je avtomobil v tem času porabil v povprečju 5,2 l goriva na 100 km, kar je za 0,4 l boljše od primerljivega dizla in za 2 l bolje od bencinsko gnanega avtomobila v ADAC-ovem dolgotrajnem testu.

O kvaliteti vozila in sami vsakodnevni uporabnosti se je prepričal tudi nemški Auto Bild na 4270 km dolgi poti iz Rovaniemija v Rim. Povprečna poraba enega vozila je bila 5.8 l, drugega pa 5.6 l na 100 km. Pomembnejše od porabe je najbrž dejstvo, da je na tej poti Prius spustil v ozračje za približno 200 kg manj C02 v primerjavi z ostalimi vozili istega razreda. Svojo slavo si je Prius zgradil tudi na dejstvu, da ga kupujejo prominentne osebe, tako tuje, kot naše. Da seveda ni vse tako rožnato, govori...

53 komentarjev

Optične povezave med čipi

Australian IT - Avstralski znanstveniki so iznašli tehnologijo, s pomočjo katere se bodo čipi lahko namesto po 'klasični' napeljavi sporazumevali s pomočjo svetlobe.

Dolgo pričakovano tehnologijo jim je uspelo iznajti z obratnim inženiringom na sončni celici - namesto pretvarjanja svetlobe v električno energijo, bo tako električno energijo pretvorila v svetlobo, dosežek pa ponuja 100-krat večjo pasovno širino med čipi. Thanks, slycer! Klik!

6 komentarjev