» »

TV Tuner zunanji ali notranji

TV Tuner zunanji ali notranji

Trdi ::

Če se ne motim je nekaj o tekmu bilo napisano tudi na Slo-Techu, bilo bi lepo, če bi mi kdo povedal, kje najdem kaj dobrega o tem.

Menda so eksterni TV tunerji boljši, ker so izven PCja in tako ne prihaja do motnje zaradi drugih komponent v računalniku. Rad bi kupil res nekaj dobrega in me zanima, če ima kdo izkušnje s tem.
Trdota d.o.o.

Vikking ::

eksterni so najslabši!

laibachnsk ::

eksterni so boljši,seveda TV>:D

Lime ::

Odvisno kakšen računalnik imaš.
Če imaš kako starejšo zadevo, kupi eksternega, če pa imaš dovolj zmogljivo mašino, pa kupi notranjega.

Zunanji ima svoj procesor in ne obremenjuje računalnika, vendar ta procesor ni tako zmogljiv kot procesorji v novejših računalnikih in so zato notranji, ki uporabljajo računalnikov procesor, boljši (zmogljivejši).

Phoebus ::

Lime to si pa mimo pihnu.
Tunerji (interni) lahko naprej dajejo sliko na 2 načina; na "grab" in overlay. Za overlay ne rabiš nič od mašine, ker ti- kot že ime pove- dela overlay. za "grab" pa da, je pa druga.
Zato tunerji delajo tudi na najbolj švoh mašinah. Pogoji ki pišejo na škatlah so za zajem videa (snemanje), kar je pa drugo; tu rabiš več moči, saj moraš obvezno uporabit "grab" način + enkodirat + zapirat na disk. In seveda enako za avdio.

Zunanji so usb in VGA; pri prvih je slika slaba (ker ima USB sam omejen pretok), cpu utilisation je visok (ke se prek USBja overlaya ne da delat), se pa da snemat. Pri VGA tunerjih se ne da snemat, se pa (pri nekaterih modelih) lahko gleda TV tudi, ko je rač ugasnjen.

Na splošno je pa kvaliteten interen tuner veliiiiiiiiiiiko boljši od zunanjega.

antonija ::

Extreni tuner sux. Ce je kje bliz stroma (vticnica, kebel) ga to kuj zmoti in slika ni lepa. Procesor laufa zmeri ko hoces gledat TV (govorim za USB tuner), pa tud slika ni glih nevemkaj... Jst sm ga probu met na laptopu, pa sm ga nazaj v trgovino odnesu, ker je bla slika poden. Tko da ce le lahk kup notranji tuner pa je.

Kaksno informacijo bos pa nasel tudi tukaj.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Trdi ::

Najlepša hvala za odgovore in za link (antonija). Potlej ni nič resnice na temu, da so interni tunerji bolj podvrženi močnim tokovom v notranjosti PCja? Na sliki tunerja, ki jo imam, so vidne navpične črte, tudi če je slika drugače kristalno jasna.

Ja, pa še nekaj. Kako je z antenami? Je od antene veliko odvisno? Predvsem se sprašujem, ali bi bila slika boljša, če bi v sobo dal eksterno anteno? Ali je eksterna antena v prednosti samo, če je zunaj?
Trdota d.o.o.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Trdi ()

Vikking ::

kaj sanjaš o antenah!,,, predstavlji si da je tuner kot navaden TV!

Trdi ::

Vem, ja. To ni vprašanje, ki bi bilo zelo povezano s TV tunerjem. Na splošno me zanima, ali je prednost zunanje (torej ne sobne) antene samo takrat, ko je ta zunaj, recimo na strehi?
Trdota d.o.o.

Lime ::

Phoebus: pisal sem za zmogljivost tunerja, ne kvaliteto slike.
Pa nisem mislil procesor, kot CPU (računalniški), ampak kot dekoder.
Če bi bil samo prenos podatkov, bi USB 2.0 tunerji morali delovati bolje.

Še vedno pa svetujem, da če je mašina manj zmogljiva, kupi zunanjega, če je pa dovolj pa notranjega, saj stvari ki so v mašini delujejo bolje, kot tiste, ki so zunaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Zvok in slika
27564755 (22463) k4vz0024
»

TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanala

Oddelek: Kaj kupiti
74520 (3441) sokel
»

TV Tuner

Oddelek: Kaj kupiti
61556 (1445) todman74
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509832 (7641) edublin
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918939 (11979) Izi

Več podobnih tem