» »

Katero TV kartico kupiti?

Katero TV kartico kupiti?

«
1
2

JohanP ::

Spoštovani tekkerji!

Pripravljam sem k nakupu TV-tunerja na PCI režo. Cena okrog starih 11kSIT (cca 45€)
Izbira sicer ni nevemkakšna pri tako poceni robi, me pa vseeno zanima ali naj se katerega od ogledanih modelov izogibam. Zadevo bi rabil za gledanje TV in občasno snemanje s TVja ali VHSa. Pomembno je, da format ni omejen na WMV.
Torej zanimajo me vaše izkušnje, kaj pogrešate, kaj je dobro ipd?

Leadtek Winfast TV2000XP-Global TV, FM, Link

Leadtek Winfast TV2000XP-Expert Retail, Link

Pinnacle PCTV Analog PCI, Link

AVerTV GO 007 Plus/FM Plus, Link

Gigabyte GT-PTV-TAF-RH digital, Link
  • spremenil: JohanP ()

Melanholija ::

tole drogače pa stran od winfast, pinnacle je tudi dober

roli ::

Poizkusi se izogibat Leadtek TV karticam.So namreč za en drek,če imaš slab TV signal.Sam sem kupil Leadtek TV2000XP Global za 6jurjev in je za en drek.Sicer pa imamo pri nas grozen signal.Če imaš kabel ali dober signal je OK.Sam sem kupil pred kakimi šetimi leti Life Viev TV tuner (glej en post višje) in je super.Ima sicer omejene možnosti snemanja (.avi in .mpeg z malo ali nič kompresije).Drugače za okoli 100€ dobiš ATI TV tunerje,ki pa so po kvaliteti in možnostih najboljši.Jaz sem kupil prej omenjenega Leadteka in ga vrgel ven in not vtaknil kar starega Life Wieva,ki deluje odlično.Je software malo bolj smotan.

Če pa želiš ti pa mojega Leadteka (čisto nov rabljen 2 dni z polno garancijo) prodam za 16€.
http://www.r00li.com

seljo ::

jaz mam winfast pa dela super!
u zivotu sve se vraca sve se placa

VASkO ::

ATI tunerji so res super zadeva, ampak prilozen software je pa KATASTROFA. Nekak nasploh je prilozeno programje poleg TV kartic eno veliko sranje - malo funkcij, nefleksibilni, nenastavljivi. Cim hoces kaj vec, moras ali kupit kaki 3rd party SW ali pa se znajt po svoje. Glih mam v racunalniku novo ATI AIW x1900 in njihov smotan MMC:
-nobenih filtrov za sliko, razen deinterlace, zato slika slaba - ni moznosti denoise, antialiasinga, nic...
-glup vmesnik
-pocasno zaganjanje
-slab zvok, vcasih ni zvoka sploh, treba resetirat, kontrola samo master Volume - nobenih opcij (ne mors npr. poslusat mp3 pa mutat TV, ker muta master volume)
-fiksni formati za snemat - MPEG2, MPEG4
-teletekst kot dodatna aplikacija (pilot ne pomaga nic)
+timeshifting celo dela kot treba
+lep OSD (Media Center varianta)
+za Remote Wonder+ pilota obstaja dosti free programja, se ga da uporabljat kjerkol

Sem dal nazaj not LifeView 34FM + FLY2000TV SW. S tem nimas kaj sfalit. Pac drugega se nisem uporabljal, kaj pa sem imel moznost videt, so vsi prilozeni programi vedno bolj tak tak.

roli ::

To glede softwera se strinjam.Ampak kaki filtri neki.Kaj boš z njimi:D ? Resnično so ATI kartice kot celota še najboljše.Tudi software po opisih sodeč ne izgleda slab.
http://www.r00li.com

VASkO ::

filtri za postprocessing slike. deinterlace, noise reduction, sharpness pa npr. smartbob (2x FPS). Milo receno je slika, ki jo pljune ven ATIjev MMC z AIW karto v primerjavi proti skoraj 5 let staremu tuneru (Philips SAA7134) in Fly2000TV programu za en drek.

pa - v mojem opisu pomenijo minuse, + pa pluse

S tunerji je taki kriz, tudi ko sam gledam, kaj bi kupil, nikoli ne vem kaj.Vsepovsod so samo HW opisi pa nakracano kaki oh in sploh cipi s kakimi oh in sploh zmoznostmi so prilotani gor. Konec koncev pa je v tvojem sistemu vse odvisno od softwera in ce ta ni dober, je se tako dobra kartica en "počen groš" vredna.

JohanP ::

S temi tunerji je res križ ja, zato se vam za vse informacije zahvaljujem.

ATI AIW produkti so v redu, predvsem zaradi hardwareskega enkodiranja, vendar sem si budget ravno zaradi redkejše/neprofesionalne uporabe zajema videa omejil na 45€. Naj procesor malo dela.

Poleg tega čakam, da izidejo nove DX10 grafične karte, ki bodo upam vsaj nekatere imele možnost zajema videa. Po drugi strani pa se bojim, da bodo vse ATIjeve DX10 karte okužene z DRM, kar verjetno pomeni da AIW produkti odpadejo.

Kako pa je z zajemom videa v drugih programih? Je uporaba gonilnika zaklenjena samo na program TV tunerja ali je možno video zajemat tudi s kakšnim drugim programom?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: JohanP ()

roli ::

ATI ne dela samo AIW tunerjev ampak tudi posebej tunerje.Torej imaš lahko katerokoli grafiko in ATI tuner.
ATI Theatrix 550 pro

Če pa že imaš malo denarja pa kupi kaj od Life Wiev-a ali Leadteka.Če imaš dober signal potem ni problema z Leadtekom.V primeru slabe signala pa bejži stran.

Pinnacle je tudi nekaj takega kot Leadtek.Leadtek ima bolj "lep" software.Drugače pa same zmogljivosti pa so nekako enake pri slabem signalu.Torej so katastrofa v obeh primerih.

Še vedno pa ti lahko prodam svojega leadteka.
http://www.r00li.com

kixs ::

Imam Leadtek Winfast TV Expert od kar je prisel ven in sem zadovoljen. Ne razmisljam o kaksni nabavi druge.

Res ima sliko na anteni slabo, na kabelski pa je zelo dobra.

Nimam pripomb, tudi softver so z leti precej izboljsali. Driverje dobis za vse Windows sisteme (64bit,32bit...).

lp

Izi ::

Pri TV karticah imaš 3 nujne komponente.
Kartica, driverji in program za gledanje in snemanje TV signala.

Če je samo ena izmed teh treh komponenet slaba je vse slabo :D

Ker smo ravno na prehodu na Visto, se nujno pozanimaj kako je z driverji za Visto za karkoli že misliš kupiti. Na voljo morajo biti 32 in 64-bitni driverji. In tudi driverji za Linux ne škodijo.
Če katerih izmed naštetih driverjev ni na voljo je to že slabo znamenje in priporočljiva je pazljivost >:D

Same kartice so bolj ali manj vse vredu, seveda nudijo točno toliko kolikor je njihova cena.
Tako, da iz mojih dolgoletnih izkušenj uporabljanja TV kartic lahko rečem, da so najpomembnejša komponenta izmed vseh treh driverji in ne kartica, kot se zdi na prvi pogled.
Brez res dobrih driverjev bo vse zaman. Ali kakšna malenkost ne deluje ali pa lahko celoten računalnik postane nestabilen samo zaradi slabih driverjev za TV kartico.

Programov za TV pa je na voljo kar nekaj in lahko uporabljaš tudi drugega, če ti priloženi ne odgovarja, seveda če so driverji dovolj dobri, da bo vsak program deloval z njimi.

Po mojih izkušnjah ima najslabše driverje za TV kartice ATI. Imel sem že tri različne TV kartice od ATI-ja, ki so bile hardwaresko vedno vrhunske in so na papirju daleč prekosile vse ostale TV kartice ampak driverji so vedno vse pokvarili in vedno sem imel z njimi same probleme.
Moj nasvet je, da se izogibaj ATI-jevih TV kartic.

Proizvajalcev TV kartic je kar precej ampak začudo ima najboljše driverje za TV kartice Leadtek. Morda niti ne začudo, saj Leadtek izdeluje malo morje različnih kartic in tudi Leadtekove grafične kartice so ene izmed boljših.
Leadtek ima celo paleto TV kartic. Notranje, zunanje, digitalne in analogne, manj zmogljive, srednje zmogljive in visoko zmogljive TV kartice, ki vse opravljajo hardwaresko in ne softwaresko kot pri cenejših modelih.

Močno odsvetujem nakup cenejših TV kartic, ker ne, da je z njimi kaj narobe, ampak nudijo premalo, imajo ponavadi slabo kavaliteto slike in močno obremenjujejo celoten sistem.

Močno pa priporočam nakup kakšnega izmed najzmoglivejših Leadtekovih modelov TV kartic.
Verjetno te zanimajo predvsem Analogni modeli za vgradnjo v računalnik.
Tukaj priporočam dva modela z katerima ne moreš zgrešiti. Za moje pojme sta to dve najboljši Analogni TV kartici.

Prva (starejša) je že precej let stara ampak za ostale izdelovalce še vedno nedosegljiva TV kartica "Leadtek WinFast PVR2000".
Za tiste čase, ko je izšla je bila hardwereski čudež :D (že takrat je hardwaresko prekosil tudi ATI-jevega Theatrixa 550 Pro)
Vse hardwaresko, video in avdio (avdio ne gre preko zvočne kartice, kot pri večini cenejših kartic, zato zvok nikoli ne more zaostajati ali prehitevati).
Ima najzmoglivejši kodirnik videa med vsemi TV karticami, ki niti za malenkost ne obremeni glavni procesor, četudi kodira v MPEG-2 pri največji kvaliteti z DVD resolucijo 720x576 pik, ...
Druga pa je njen naslednik in sicer "Leadtek WinFast PVR3000 Deluxe", ki je še za stopnjo boljši od že tako ali tako najboljše TV kartice :D

Software za gledanje in snemanje za obe Leadtekovi kartici je sedaj isti in sicer "WinFast PVR2", ki je pred kakšnim mesecem zamenjal dobri stari program "WinFastPVR".
WinFast PVR2, sicer še omogoča overlay, ki se hitro poslavlja (v Visti ga sploh ni več) ampak bistveni renderer je sedaj VMR9, ki omogoča vsaj 100% lepšo sliko kot stari overlay.
Treba je sicer priznati, da Leadtekovi prgramčki niso ravno višek estetike za nas "umirjene zahodnjake", ker imajo tipično "daljno vzhodnjaški" design z veliko živimi barvami in precej utripajočimi lučkami :D
Zato je omembe vredno tudi, da je WinFast PVR2, nekaj lepši kot stari WinFastPVR, ki je bil premočno kičast, kar mu je marsikdo zameril.

imi ::

Temu jaz pravim DOBER odgovor.

cole-22 ::

Nehite folk zavajat, da naj se izogibajo Leadteka.
Znano je, da je Winfast 2000XP Expert še zmeraj ena izmed boljših TV tunerjev pa čeprav je že dokaj stara kartica. Ima zelo dobro sliko. PC Format je par števil nazaj objavil test 10-15 TVtunerjev vseh znamk in kvalitet in Leadtek je bil eden izmed bolših na testu. Če pa kupuješ neke oskubljene modele za pol ceneje ne moreš pričakovati super slike. Ali pa, da imaš priklopljeno na sobno anteno :\ Če TV priklopiš na sobno anteno je tudi GRDA slika. Druga stvar je pa, da dosti ljudi sploh ne zna naštimat optimalne slike!

frudi ::

že ima Leadtek gonilnike za 64-bitne XPje ali Visto? ko sem pred časom kupoval tuner, sem odpisal Leadtek ravno zaradi manjka 64-bitnih gonilnikov...
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

cortez ::

Mislim a je kdo tle predstavnik Leadteka, da ga tako propagiraste ?!! Sam sem mel to čudo od Winfast 2000XP Expert- da mi je tisti oskudni PVR zaznal sam kartico, sem moral updatat sam firmware kartice. Sami problemi s samo prepoznavnostjo- pa tko hvaliste njihov PVR, ki je nikakav. Morem rečt, da potem , ko mi ga je usposobilo za delovanje (z Drugimi programi), me je edino motlo, da ima prevelik šum pri zvoku (creative LIVE! zvočna).

Sedaj uporabljam veliko boljšo kartico Terratec Cinergy 400 TV, ki pride zraven z InterVideo WinDVR 3 programsko opremo. Glede kvalitete zvoka in slike vsekakor prekaša TV Expert. Za ceno 49€, ki sem jih plačal pred 2 leti, je ta kartica sigurno razred zase v svojem razredu. Če hočeš all-round kartico , je to to. Za kaj več pa dodaj še 100€ in kupi kaj profesionalnega.

NE priporočam pa kupovanja TV-kartic na USB, slaba slika, driverji so samo napisani za programsko opremo, ki pride zraven. Probal sem Pinacle Hybrid USB-groza! Če rabiš za prenosnik se ti najbolj splača vzet kakšen WinTV-USB2 od Hauppauge.

In seveda. Za gledat uporablji Dscaler!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: cortez ()

roli ::

Slika je zanič na navadni zunanji anteni preko ojačevalca in ne na sobni anteni.Sicer je res,da imamo slab signal ampak OK.Jaz sem dal tudi za mojega lifewieva takrat 15 jurjev (pred 4 leti) in je bilo to takrat najcenejše kar se je dalo.Pa je še sedaj super tako,da ni problem zato,ker je stvar poceni.In na enem programu kateri ima dober signal (med boljšimi pri nas) je kar zmanjkalo slike sem ter tja.Potegnem dol novejši software in potem se sploh stvar ni hotela zagnat.Se je samo sesul.Sem namestil star program nazaj in še vedno ni delalo.Potem sem jo pa ven vrgel in sedaj sedi na polici v škatli.
http://www.r00li.com

gruntfürmich ::

torej, prvo kot prvo se nehajte prepirat ktira kartica je slabša, če pa jih kupite za max 50€. to je prvo.
v drugo me pa zanima, kakšna je razlika med analognimi in digitalnimi oz digitalno-analognimi tv tunerji in katiri signal katira potrebuje.
drugače pa imam leadtek pvr 2000 če koga zanima kaj o njej. in za to kartico ni xp 64 bitnih gonilnikov, niti se ne da instalirat v xp x64.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Izi ::

Jaz sem PVR2000 brez problemov preizkusil na 64-bit XP in Vista že pred kakšne pol leta.
Delovalo je vse, razen hardwareskega kodiranja.
Uporabil sem te 64-bitne driverje:
http://tw1965.myweb.hinet.net/x64.htm
in pa program WinFast PVR2

Sedaj že dolgo nisem preverjal ali so kaj izboljšali 64-bitne driverje za PVR2000 (ker sem zaenkrat še na 32-bitnem sistemu), uradnih driverjev verjetno ne bo.
Ima pa PVR3000 uradne 64-bitne driverje in verjetno bi se jih dalo predelati tudi za PVR2000, če bi si vzel nekaj ur časa.

gruntfürmich ::

u madona izi, kje si pa ti to našel. jst pa sem se zafrkaval z njihovimi originalnimi driverji, kotaktiral tipa iz leadteka; 64 bitnih driverjev od nikoder. mi je še sam rekel da jih ni. kul pa je da so jih eni entuzijasti spisali.
ampak če ni delalo hardversko kodiranje, ni bla kartica prazkično za nobeno rabo, razen če je slika na soft tudi kul (pri meni je učasih bila, zdaj pa zaostaja za hardom).
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

planetparty ::

Uporabite tale software. Ima neskoncno opcij, nastavitev. Dalec najboljsi software za tv kartice
Http://www.directoryelite.com - Elite Directory

Izi ::

Dalec najboljsi software za tv kartice

Še zdaleč ni res :D
Res pa je enostaven in zadostuje za prvo silo. (gledanje slike in nič drugega)
Drugače pa:
DScaler za renderer še vedno uporablja Overlay, ki ga VMR9 močno prekaša, tako se po kvaliteti slike niti približno ne more primerjati z naprimer WinFast PVR2
DScaler ne omogoča niti najosnovnejših "nujnih" funkcij TV programa, kot sta Time Shifting in Recording.

gruntfürmich ::

in zakaj bi bil software odločilnega pomena za kvaliteto slike? si malo nor? winfastov software je super.

še enkrat sprašujem če mi lahko kdo pomaga: zanima me, kakšna je razlika med analognimi in digitalnimi oz digitalno-analognimi tv tunerji in katiri signal katira potrebuje.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

XS!D3 ::

Mene pa zanima, ker je najbolši 3rd party software za gledat TV in zajem le tega, namreč mam Pinnacle PCTV Pro pa ma software probleme, sej po nekih zafrkancijah pol dela sam to ni to, pa tud rd bi kej posneu prek X1900 XT video IN-a če bi se dal?

Izi ::

kakšna je razlika med analognimi in digitalnimi oz digitalno-analognimi tv tunerji in katiri signal katira potrebuje

Saj ti že ime vse pove :D
Analogni tunerji sprejemajo analogni signal. To signali kabelskih televitzij in pa tisti signali po zraku preko anten na strehah hiš, ki se dan danes skorajda ne uporabljajo več.
Digitalni tunerji so pa za sprejemanje digitalnega signala. Ti je pa ponavadi vse ostalo (Internet TV, Satelitska TV,...) Ni pa seveda nujno. Nekateri sateliti še vedno oddajajo tudi analogen signal in nekatere kabelske televizije so že prešle na oddajanje digitalnega signala.
Tretje TV kartice pa imajo analogno-digitalne tunerje, tam pa lahko uporabljaš katerikoli signal.
Digitalni signali so ponavadi kodirani v MPEG-2, nekje pa tudi že v MPEG-4.
Tako so kartice za digitalni TV v bistvu še bolj enostavne od analognih. Predvajati morajo znati MPEG-1, MPEG-2 ali MPEG-4 video in to je to.

Torej za spremljanje Telemachove kabelske TV rabiš Analogno TV kartico kot je na primer WinFast PVR3000
Za spremljanje SiOL TV ali T2 TV pa rabiš Digitalno TV kartico kot je na primer WinFast DTV1000
Lahko pa vzameš WinFast DTV1800 ali DTV2000 in nanj priklopiš tako Telemachovo kabelsko TV kot SiOLov Internet TV.

Vse Leadtekove digitalne kartice že podpirajo tudi HDTV/AC3 signal.
Po moje Analogna TV ne bo nikoli prišla na visoko resolucijo (HDTV), zanj bo potrebno preiti na Digitalno TV.

Fizikalko ::

Na hitro...

Mel sem že kup tunerjev, do sedaj sem bi zadovoljen edino in samo s Pinnacle PRO kartico, ki jo še vedno uporabljam (model star 8 let). Pred dobrim letom sem ga hotel menjat za Leadtek PVR, ki ga Izi tako opeva, pa sem si po nekaj dneh hitro premislil. Slika je bila (kljub odličnemu signalu) povprešna in precej slabša kot preko Pinnacla. Edina prednost je bila HW kodiranje, to pa me ni ganilo preveč. Zame je najpomembnejša kvaliteta slike.

Izi ::

ker je najbolši 3rd party software za gledat TV in zajem le tega

Sicer nisem nobenega preizkusil, ker za Leadtekove kartice je WinFast PVR2 več kot dovolj.
Tile trije linki so na strani od tw1965, ki se mi zdi en največjih poznavalcev TV kartic:
ArcSoft TotalMedia 3
CyberLink PowerCinema 5
Orb 2.0
Vsi so najnovejši Vista ready.
To so paketi okoli 100 MB, ki podpirajo vse po vrsti od "schedule and record TV" do "Capture and edit video".
Vse se da probati zastonj in morda ti kakšen odgovarja.

Edit:
Fizikalko, po mojih izkušnjah kvaliteta slike sploh nima kaj dosti opraviti z TV kartico, kar je tudi logično, saj so na vseh bolj ali manj enaki čipi, ker tako ali tako obstajajo samo okoli trije različni in vse izdeluje ena sama firma, ki izdeluje vse BT čipe.
Kvaliteta slike je odvisna predvsem od programčka za gledanje TV :D Vsak uporablja drugačne filtre, ki se trudijo izboljšati sliko.
Ampak resnično pomemben je samo renderer, ki izdela celotno sliko in kot sem omenil je Overlay zastarel (na Visti ga sploh ni več) in če hočeš imeti dobro sliko potem ni druge kot VMR9.
Najlepšo sliko ima WinFast PVR2. (stari WinFast PVR je imel precej slabšo sliko)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

Modri dirkač ::

Če boš mel na XP, potem FLYTV Platinum za 7 bivših čukov pa program FLY2000TV (in obvezno Driverje V 2.02, ne one ta nove, ker so zanič).

Če maš Visto, pa kaj drugega, ker zgoraj opisano ne del sploh - novi driverji so za en k***...
Everybody lies!

gruntfürmich ::

nekaj ne razumem, izi.
nekaj sem že prebral na temo digitalne televizije, nekaj pa še moram:D . digitalni signal se še ne uporablja v sloveniji. vse kabelske televizije oddajajo signal v analogni obliki. tudi po zraku mislim da še ni digitalnega signala. čez par let pa bomo šli v to - digitalni signal, in zato bomo potrebovali neko škatlico da signal prekodira za navadne televizije.
tisti stream da bi bil kr mpeg4 kodiran, če bo digitalen?
zakaj bi potem potrebovali tv-tuner za mpeg 4 digitalni signal, če lahko kabel kr utaknemo v mrežno in gledano z vlc-jem?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Izi ::

in zato bomo potrebovali neko škatlico da signal prekodira za navadne televizije.

Tako je in jo že potrebujemo.
SiOL TV in T2 TV sta digitalna in rabiš "škatlico", da ti spremeni signal v analognega in ti spreminjaš programe na tisti škatlici in ne na TV.
To velja samo za televizije, ker imajo analogne tunerje.
zakaj bi potem potrebovali tv-tuner za mpeg 4 digitalni signal, če lahko kabel kr utaknemo v mrežno in gledano z vlc-jem?

V računalniku pa kot si ugotovil lahko ta signal gledaš kar direktno z VLC-jem, ker je računalnuku ta digitalni signal še bližji kot analogen.
Ampak z VLC-jem je stvar precej komplicirana, ti moraš vedeti prave IP-je in protokole in je kar nekaj nastavljanja in nato moraš če hočeš prestaviti program vse skupaj ponovno nastaviti na druge nastavitve. Skratka precej dela in za navadnega uporabnika močno prekomplicirano.
Zato pa imaš digitalne TV kartice, z katero vse postane enako kot pri analogni TV. Daljinec v roki in prestavljaš programe. Poleg tega ti tisti MPEG-2 ali MPEG-4 signal dekodira kartica in ne procesor na računalniku in je tako lahko TV gledaš tudi na zelo slabotnih računalnikih.
Mislim, da bo ko bo kabelska TV tudi pri nas postala digitalna, bo signal ostal na istem kablu kot sedaj, se pravi na koksialnem, ki ga lahko vtakneš samo v digitalno TV kartico, ker v mrežno ne gre.

Torej, digitalno TV v Sloveniji že imamo in celo nekaj poskusnih programov je že v polovični HD resoluciji, ampak se mi zdi, da rabiš optiko za prenos takega signala, ker je navaden VDSL prepočasen za HDTV.
Digitalni signal mora biti kodiran v MPEG-2 ali MPEG-4 zaradi velikosti, in se tako kompresiran lahko prenaša tudi prek ADSL.

Moram pa priznati, da mi čisto vse še ni jasno, ker se tudi sam še na analognem signalu. :8)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Izi ()

gruntfürmich ::

no, mislim da rabi tvoj text par popravkov. mislim da mpeg signal kartica ne dekodira, ampak samo posreduje. tako da ni važno kakšen procesor imaš (do določene mere).
vdsl je čisto kul za HDTV, sploh potem ko bo video v h.264 kodeku kodiran, takrat bo še 10mb/s več kot preveč.
leta 2012 pa imajo namen izklopili vsa oddajanja v analognem signalu v sloveniji.
pred digitalno tv-kartico potrebuješ setupbox, ali ne (če gre signal po žici ali po zraku)? če gre po zraku samo anteno in tv-tuner?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

cortez ::

Izi , o katerem Dscalerju pa ti govoriš?

Res je 4, ne podpira, zato pa snemanje pa TS podpira Dscaler 5 (ko bo končno izšla...).
uglavnem ,tle ne moremo govorit o nekem eskluzivnem programu, kot je tvoj PVR2, ke le-ta dela samos tvojo kartico oz. drugimi Leadtek karticami.

Ker mamo pa vsi drugačne kartice, pa išemo eno univerzalno rešitev. To pa je sigurno Dscaler, ki prekaša vse druge programe glede na to, kolikokartic podpira. Če rabiš pa TS in snemanje, pole pa InterVideo WinDVR 3, ki tudi dela z večino kartic.

Mogoče pa bo komu všeč še chris-tv

Ne glej lokalno, posreduj globalno !

poweroff ::

Leadtek Winfast TV2000XP-Expert - z njim imam zelo slabe izkušnje. Občasno zamrzovanje računalnika pod Windowsi, pod Linuxom pa dela prav obupno slabo.

Kolega mi je priporočil Pinnacla.
sudo poweroff

aljazh ::

Kaj pa Hauppauge? Slišal sem kar nekaj pohval na račun TV kartic tega proizvajalca, sam pa nimam izkušenj z njimi. Ker pa ravno razmišljam o nakupu ene, tudi mene zanimajo mnenja o tv karticah.

Alexius Heristalski ::

DScaler 4.1.15 podpira snemanje programa, timeshiftinga pa res nima.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

gruntfürmich ::

ja, sm probal oz imam winfast pvr2. kak se nič ne znajdem!!! ampak še večja pizdarija je bila gonilnike narihtat na win server 2003 r2 standard. PIZDARIJA TOTALNA.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

gruntfürmich ::

ni mi pa jasno, zakaj niso spremenili tray ikonce, če so že use drugo na winfast pvr 2
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Coinbird ::

Bom, kar pristavil lonček :D

Zanima me katera tv kartica bi bila primerna za gledanje siol tv-ja in igranje play station 2 na računalniku? Ima kdo izkušnje kako je igrat konzolo na monitorju?
(In partially high-pitched voice) Feel good (9x)

UNIVERZUM ::

coinbird: za gledanje siolove tv ne bi vedel (se to ne gleda preko neta, modem-pc?) za priklop ps na pc pa potrebuješ pretvorni kabel in lahko ps priklopiš direktno na monitor. Tako da je lahko pc ugasnjen, ko igraš PS.
Asrock Z77 pro4-m,i5 3570, corsair 8gb, sapphire 4870,CC500R
Odrasli so samo otroci, ki jih nihče ne potegne za ušesa,
ko naredijo veliko neumnost/by yjpe

gruntfürmich ::

za siol tvv in ostale digitalne televizije se da gledat s digitalno tv kartico, ali pa kr z mrežno brez kartice, vendar je več nastavljanja.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Coinbird ::

hvala za odgovore, odločil sem se za analog + digitalno tv kartico, ki očitno ne bo poceni... ps2 priklopit na monitor je cool ideja samo mislim še met gor televizijo in najraje na namizju v oknu.
(In partially high-pitched voice) Feel good (9x)

kiFni ::

Upam da mi naujo zbrisal post.

Jaz imam Winfast PVR300 DELUXE, če kdo rabi. Je nova, stara 5 dni. Imam 2 in ene ne rabim. Garancija račun, pri nas kupljeno, z vsem kar je v paketu, kabli, daljinec, programslka oprema za obdelavo videa. Je pa res zelo dobra TV kartica.

kiFni ::

A uporablja kdo XMLTV.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kiFni ()

gruntfürmich ::

jo daš zastonj? zamenjam za plinski gorilec^^
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

samsung113 ::

Kateri program je najboljši za TV kartico WinFast2000Xp Global?

gpavlo ::

LP!

Imam TV tuner Leadtek winfast palm top TV in uporabljam program WinFast PVR2 za gledanje TV-ja. Zanima me, katero državo moram izbrati, ko skeniram za programe, Slovenije namreč ni med njimi ter zakaj imam tako slabo sliko na RTV SLO 2, tudi brez zvoka? Kakšna je frekvenca SLO 2 na kabelski tv (Triera), jaz ga gledam na 210250000 Hz.

Hvala,
Gregor
Real Madrid CF

cegu ::

Jaz mam Yugoslavio, in mi na kabelski (Telemach) najde vse. Edino kar me moti pri tej kartici, nemogoče je brati hitro premikaojči se tekst (kot tisti na koncu filmov, oddaj inp). Drugače sem pa privrženec Leadteka.

SpaWn ::

Jst bi rabu eno tv kartico, da ziher dela na visti 64 bit. Mora pa bit usb, ker nimam prostih pci rež.

ronaldo ::

Recimo http://www.ceneje.si/gigabyte-usb-tv-ka... , podpira tudi Visto x64. Podpira analogni in digitalni signal, tak da je pomoje to best buy za ta denar, 50eu.

SpaWn ::

Rabim tud composite, ki ga ta žel nima. Bom vzel kar Leadtek WinFast PalmTop TV. Na uradni strani piše da dela na visti 64bit. Slabš kot Pinnacle ne more bit.

UpRising ::

Imam Leadtek WinFast PVR2000 in software WinFast PVR2. pa me zanima če se da pri tej kartici nastavit da zazna črnino okoli slike pri wide formatu in sliko potem samodejno raztegne. oziroma če je kje funkcija Tuch window from inside in Tuch window from outside? Imam wide lcd monitor in te zadeve zelo pogrešam.

lp,
Up
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zvok hitrejši kot slika - Winfast 2000 TV WDM

Oddelek: Zvok in slika
122420 (1997) |ke
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918292 (5264) Pyr0Beast
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17918944 (11984) Izi
»

Torej: Sapphire teatrix 550 ali Leadtek PVR2000

Oddelek: Kaj kupiti
272767 (1961) Izi
»

TV Tuner - TV Kartica! Katera je najbolša!

Oddelek: Kaj kupiti
172364 (1886) nadzorni

Več podobnih tem