» »

TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanala

TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanala

jerriho ::

Forumaši, pozdravljeni.

Rad bi kupil zunanji dvojni TV tuner-kartico, ki omogoča sočasno snemanje enega kanala ter gledanje drugega. Za analogno TV. Radio (FM) ni ravno obvezen. Pričakujem kvaliteto pri gledanju TV kanalov ter posnetkov v mpeg-4, divX.

Tuner bo sodeloval:
- s prenosnikom Gericom hummer 2430e xl (30gb HDD + 80gb prek diska v zunanjem ohišju, 1gb Ram (več ni možno!!!), Intel celeron 2,4ghz, 5x usb 2.0, brez možnosti dodajanja kartic noter!) ter
- z monitorjem 19'' CRT Samsung 959nf.

Bojim se, da bi mi ponavadi hkrati več odprtih programov in še dodatno ta od TV tunerja preveč obremenil delovanje prenosnika. Zato imam kot kaže vsaj 2 možnosti gledanja TV:
- prek omenjenega monitorja, brez prisotnosti prenosnika. Za snemanje Tv vsebin na trdi disk prenosnika ali na tistega v zunanjem ohišju, pa bi koristil pomoč prenosnika. Torej bi moral bit nekak povezan z tunerjem.
- prek monitorja, a z pomočjo računalnika. To v primeru, če izbrani tv tuner brez računalnika ne more delovati ter brez njega ne posredovati slike na CRT monitorju, prek njegove grafične kartice.

Tako bi rabil tuner s hardwareskim kodiranjem (strojnim zajemanjem) tudi v mpeg-4 al' v še kaj več. Pa jasno, da bo takrat karseda nizka zasedenost CPU.

Dodatne zahteve: posnetki v Mpeg4 in v DivX formatu, daljinski upravljalnik, teletekst, snemanje vnaprej časovno nastaviti, tiho snemanje oz. snemanje v ozadju, neposredno zajemanje zvoka (mpeg-3?), podpiranje stereo zvoka, Progressive Scan, De-interlace, avtomatični izklop po končanem snemanju, Time Shift, 4:3 & 16:9 širokozaslonski način.

Boljši zvok bo prihajal iz že preverjenega prenosnega stolpa, ki ga bom ustrezno priklopil, pač odvisno od izbranega tipa tv tunerja.

Poznate kak TV tuner, ki bi zadovoljil te moje potrebe? Iščem naokoli prek interneta, pa nič. Vsaj v Sloveniji ne. Mi dajte vsaj kak namig al www link.

Imam za tak dual TV tuner, za zajemanje v mpeg-4 oz. divX sploh dovolj zmogljiv prenosnik?

Kakšna je razlika v obremenjenosti računalnika pri različni formatih: DivX, Mpeg-4, Mpeg-2?

Je priporočljivo, da nabavim Tv tuner, ki ima podporo vsaj še za DVB-T ter HDTV ter omogoča gledanje in snemanje digitalne DVB-T televizije? Sej bo analogna TV menda še do 2011, ne?

Hvala za pomoč.

tempoFlow ::

Kolikor sem razumel tvoj problem je sledeč:
1. Imaš prenosnika in bi želel snemati TV signal v divx
Za to je najprimernejše nekaj takšnega:
http://www.everythingusb.com/hardware/i...
Uporablja strojno kodiranje, ima Time-shift, daljinca,...
2. Želel bi gledati TV na monitorju.
Kupiš TV tuner, ki deluje neodvisno od računalnika in ga priklopiš na monitor.

Za to, kar potrebuješ, ne rabiš kupovati dual tuner sprejemnika, pa še TV lahko gledaš na monitorju neodvisno od taga ali je računalnik vklopljen ali ne.
V primeru, da imaš kabelsko, potem DVB-T sprejemnika ne potrebuješ (kvečjemu DVB-C). Sicer pa bodo tudi po 2011 kabelski operaterji še vedno po kablu oddajali analogni signal, saj je iluzorno pričakovati, da bodo kar vsi naenkrat menjali TV-je (ali vsaj kupili DVB-C setup box-e).

AvtoR ::

Avermedia ima model Duo Hybrid , vendar je PCI-e model, tako da za prenosnika ne pride vpoštev. Sicer ima zadeva dva analogna in dva digialna tunerja, prav tako za radio....Snemanje DVG-t deluje v H264, vendar je tu manjši problem. Določene zadeve so deinterlace, določene pa ne. Očitno je odvisno od tega kako se zadeva odadaja? Ne vem!

AvtoR ::

Če kdo rabi zgoraj omenjeni Leadtek TV USB II de luxe, ga prodam po polovični ceni (cca 35€). Je brezhben v škatli z že zapakiranim daljincen in kablovjem...

jerriho ::

Ok, naj ponovim. Za zdaj rabim izključno za analogno TV tuner. Po novem, dokaj hitrem premisleku odpade nakup dvojnega tv tunerja.
+ Ker takega ta zunanjega za analogno TV (kar jaz trenutno potrebujem!), ki si ga želim, nisem skorajda nikjer zasledil. Če sem ga, pa le v tujini (jasno, prek interneta), a je kar drag.
+ Verjetno bi imel tudi preslab računalnik za njegovo odlično delovanje.
+ če bi kam pobegnil na drugo lokacijo s tem TV tunerjem ne bi drugi mogli gledat tv prek monitorja.

Sej sem že pred pisanjem te teme razmišljal, da bi bilo najbrž res bolje nabaviti dva zunanja TV tunerja.
+ Ker dostikrat nanese, da so ob istem času na dveh kanalih res dve zanimivi vsebini in nobene nočem ne-videti, potrebujem dva tv tunerja.
+ Pa med snemanjem bi še vedno na prenosniku opravljal nekaj manj zahtevnih operacij
+ Pa ker glih še imam tisti 9 inch monitor, da ga ponucam preden gre rakom žvižgat.

1. tuner za zgolj gledanje TV prek klasičnega CRT monitorja:

samostojen, ne rabi imeti možnosti za priklop na prenosnik, a zato pa obvezno VGA-output (D-sub 15-pin jack) oz. neko drugo rešitev za priklop na monitor + priklop za prenosni stolp, ki bo nudil zvok + nudenje karseda kvalitetne slike + jasno daljinc (samo po sebi umevno, ne?) + teletekst + dvb-t podpora + za anteno priklopit. To je lahko verjetno (vsaj upam tako) tudi eden izmed cenejših izdelkov, do 60 eur.

2. tuner za večinoma snemanje Tv vsebin na ali zunanji disk ali na HDD prenosnika:

Obvezno nekak povezan z računalnikom. Ni mi pomembno, če gre za USB mašinco (kot ključek) al zunanjo napravo, ki se poveže z prenosnikom prek USB kabla. Važno bolj, da opravi svoje delo: hardware kodiranje (strojnim zajemanje) v mpeg2-4 ob dokazani nizki zasedenosti CPU + kvalitetni mpeg2-4, divX produkti snemanja + snemanje vnaprej časovno nastaviti + tiho snemanje oz. snemanje v ozadju + neposredno zajemanje zvoka (mpeg-3, če to res toliko pomembno?), Time Shift. FM radio ni obvezen.

Tisto, kar me edino pri tej rešitvi z dvema tunerjema moti, je podvajanje vsega, še posebej, da bom moral imeti v isti sobi dve sobni anteni. Signal je drugače kar Ok, kar vem iz zgodovine notranje PCI tv kartice. Tega namiznega računala pa več nimam.

Vprašanja:

1 - Razmišljam prav?

2 - Še enkrat: procesor intel celeron 2,4ghz ter 1gb ddr-rama je zadosti za tekoče mpeg-4 programsko zajemanje, če je npr. možno le mpeg-2 strojno zajemanje?

3 - Je velika razlika v obremenjenosti računalnika pri mpeg-4 zajemanju med tunerjem s strojnim zajemanjem mpeg-2 in tunerjem brez strojnega zajemanja? Bi mi sploh delalo brez strojnega zajemanja?

4 - A ker si ne bom kopičil posnetkov, ampak jih sproti tedensko pogledal in zbrisal, bo verjetno tudi strojno zajemanje v mpeg-2 zadosti, manj se bo computer matral in boljši posnetki bodo. Imam prav?

5 - za televizorje od menda 2011 dalje, ko prehod iz analogne v digitalno dvb-t naj bi veljalo: za sprejem dvb-t bomo potrebovali poseben sprejemnik ali televizor z vgrajenim tunerjem dvb-t, ki mora dekodirati mpeg-4, ki ga uporabljamo v SLO in ne le mpeg-2. A morata zaradi tega oba moja bodoča tunerja imeti poleg dvb-t še omogočeno strojno zajemanje v mpeg-4, ker drugače mi takrat sploh ne bo delovalo?

Se seveda še oglasim s s svoje strani predlaganimi tunerji za 1. in 2. tuner. Če me pa kdo prehiti, pa toliko bolje.

jerriho ::

Evo, sem opravil malce ožji izbor

Sedaj se mi poraja vprašanje, kaj lahko storim z takimi tv tunerji brez podpore dvb-t, ko bo uvedena dvb-t namesto analogne tv? Se jim doda samo kak vmesnik in bo delovalo ok al jih lahko samo vržem proč? Če slednje, potem skoraj bolje, da do takrat kupim za obe rešitvi rabljena tunerja za manj denarja in mi bo manj žal. No, kakorkoli že…

1. tv tuner zgolj za gledanje TV prek CRT monitorja:

Leadtek Winfast tv pro 2
http://www.mimovrste.com/artikel/268001...
Avermedia avertv box w7 ima sploh teletekst?
http://www.mimovrste.com/artikel/114041...

Oba lahko dobim nova v enih trgovinah, ne isti, za cca 60 eur. Če poznate še kateri cenejši model, ki bi ustrezal mojim že navedenim potrebam, pa le sporočite.. no, kateri vam deluje bolje. Oba imata 'nešteto' priključkov…
2. tv tuner za snemanje tv vsebin s pomočjo računalnika:

Najbolj mi gre na jetra, da težko dobim informacije, če imajo strojno dekodiranje v mpeg-2,4. pri trgovcih tega sploh ni navedeno. Mi lahko poveste, kateri spodaj navedeni oz. drugi trenutno na trgu oz. starejši modeli ga imajo? Bilo je enkrat v Monitorju v sredini leta 2007, a trenutno nisem blizu hitrega internet dostopa, da bi pogledal…

Leadtek WinFast TV USB II Deluxe
http://www.everythingusb.com/hardware/i...
-že omenjen, predlagan. ja, izgleda mi res OK, glede na vse prebrano. Menda ima strojno..Bi ga kar vzel. Tudi rabljenega od forumaša Bobra, če se mi oglasi na ZS. Je zgolj analogni. En test na netu pravi, da ko instaliras enkrat programje, da mora ostati tv tuner priklopljen na en taisti usb vedno. Res? + do not use the accompanying CD. Go directly to their Website at www.LeadTek.Com and download their newest Driver and Application for this item. Install these instead of the ones from the CD and everything will immediately be wonderful ??

Hauppauge WinTV-PVR-USB2
Check: http://reviews.cnet.com/tv-tuner-adapte...
Glede na prebrano od tu in tam zelo OK, samo ga je težje dobiti. Ima strojno zajemanje. Bi tudi rabljenega vzel.. je zgolj analogni.

Avermedia AverTV Hybrid Ultra USB
Test v mikro od lani pravi, da je ena huda mashinca… je čez 100 eur. Vreden tega?


http://www.ceneje.si/CX00095299_-_pinna...
Izgleda mi zelo sexy, a je kar dražji. Ga lahko dobim za 80 eur. Preveč, ne? Je pa tudi digitalni. Strojno dekodiranje?

TerraTec Cinergy 250 USB
Čeprav nima strojnega zajemanja, je menda kar ok. Starejši? Poznate?

http://www.ceneje.si/CX0004E6C5_-_gigab...
poceni. zgleda fajn, samo, je to to? Strojno najbrz nima?

neki4 ::

jaz imam lifeview flytv platinum, sicer je na pci vodilu, cena 30 eur,uporabljam za kabelsko analogno.
http://www.interstore.si/product.php?pr...
z fly2000tv programom, rc2 verzijo dela super, moraš dat ustrezne gonilnike in stvar dela zelo dobro.
-snemanje avi(določis kvaliteto v kateri ti snema, lepo na premici od 0 do 100), mpeg2,mpeg4.
-zajemanje slike dela super, lahko pravtako določiš kvaliteto.(bmp,jpg)
-zajemanje zvoka v različnih kvalitetah pri video ali radiju
-zelo stabilen program, lahko nastimas ročno tudi kabelske radijske frekvence
-daljinec dela super in zelo majhen, lahko določis vsako funkcijo tipki, odzivnost daljnica super
-preskok med kanali hiter, urnik snemanja tudi dobro delujoč, določiš lahko vnaprej po urniku shranjene nastavitve za vsak posnetek posebej, mute funkcija, video barvne nastavitve,teletekst, ki ima morda občasno probleme..
brez pripomb praktično.
cena naj ti ne bo edino merilo.

sokel ::

Lep pozdrav vsem!

Tudi sam se odločam za nakup zunanjenega tv tunerja, da nisem odvisen od pc-ja. Do sedaj sem imel dvd snemalnik z diskom in je šel laser. Vedno sem imel probleme z snemanjem na cedeje. Ker je pa laser 100e, se mi pa ne splača novega kupovat. Naj raje bi imel tako varianto, da bi lahko snemal na zunanji disk in potem povezal z pc in posnel na cedeje, če je mozno?. Imam pc na plazmi in preklapljam med tv in hdmi kanlom. Ker pa ogromno delam z pc in bi bilo fajn, da bi lahk zraven gledal še tv ali pa poslušal.
Zanima me še:
- Če ima timr za nastavitev snemanja ob času
- koliko mb porabi za 100% kvalitetn 2 urni film
Sedaj imam siol kabelsko na tv. Bi potem moral razdvojit kabel al lahk iz tunerja pelm na tv?.
Pa ka za enga mi predlagate, da je program ok in stabilna slika, ter kvaliteten posnetka.

Najlepša hvala za pomoč.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

TV Tuner

Oddelek: Kaj kupiti
282569 (1472) MachineKing
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509166 (6975) edublin
»

Katero TV Katico(tuner)? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
17917573 (10613) Izi
»

Deli za prenosnika

Oddelek: Kaj kupiti
51470 (1397) bigbug
»

Rabm zvočnike,volan in tv tuner

Oddelek: Kaj kupiti
121197 (1076) nornaigre

Več podobnih tem