Forum » Kaj kupiti » TV Tuner
TV Tuner
Luka91 ::
Odločam se za TV tunerja pa se ne morem odločiti kaj bi kupil. Rabim takega da podpira analogni in digitalni sprejem signala. Doma imamo analogno televizijo tako da bom zaenkrat bom rabil samo analogni sprejem signala, ampak v bližnji prihodnosti jo bomo gotovo zamenjali za digitalno tako da vzamem raje takega ki podpira oboje. Zaenkrat sem najbolj navdušen nad to kartico :
Gigabyte GT-P8000
Zanima me kakšne izkušnjame imate ob sprejemanju signala preko priložene antene ali je bolje kar napeljati kabel do antene. Doma pa sem v vasi pod Krvavcem, tako da menim da bi moralo dobro loviti signal. Čeprav po forumih berem negativne komentarje o lovljenju signala v vaseh preko teh anten.
Zaniama me še kakšne imate kaj izkušnje z zunanjimi tunerji v obliki USB klučkev kot naprimer ta :
AverMedia AVerTV Hybrid Volar HX
Gigabyte GT-P8000
Zanima me kakšne izkušnjame imate ob sprejemanju signala preko priložene antene ali je bolje kar napeljati kabel do antene. Doma pa sem v vasi pod Krvavcem, tako da menim da bi moralo dobro loviti signal. Čeprav po forumih berem negativne komentarje o lovljenju signala v vaseh preko teh anten.
Zaniama me še kakšne imate kaj izkušnje z zunanjimi tunerji v obliki USB klučkev kot naprimer ta :
AverMedia AVerTV Hybrid Volar HX
bond007 ::
Tega drugega mam jst... sam sem kupil rabljenega za 30€. Zdej mam sicer gor priklopljen dvb-c kablsko ...preko AV in. Drugače pa za analogno tv (in tudi dvb-t) ni slaba zadeva, mogoče moti sekundo zamika pri preklapljanju med kanali (notranji tunerji so tukaj baje boljši), pa daljinc je bolj tak tak ... mali in malo funkcij. Aja pa segreje se kr fajn. Več ko 50€ jst ne bi dal ...
Luka91 ::
Ima še kdo kakšne izkušnje, kakšna je slika preko priložene antene brez napeljanega kabla. In tudi kakšen predlog za nakup tunerja s katerim ste imeli dobre izkušnje je dobrodošel.
_koki_ ::
Sem imel že nekaj tv tunerjev (pinnacle, labtec, lifeview) in noben od prejšnjih do kolen ne seže Terratec cinergy usb xs hd.
Priložena programska oprema je odlična (stabilna, več kot dobra slika, podpora za sliko v sliki, HDTV H.264, timeshifting, video vhodi, podpora za vse operacijske sisteme,...), priložen daljinec pa je možno uporabljati tudi v druge namene (windows MCE, windows media player,...).
Je pa seveda cena tudi temu primerna in za ta denar dobiš več kot lahko ponudi konkurenca, tako da jaz bi odsvetoval nakup obeh omenjenih...
Priložena programska oprema je odlična (stabilna, več kot dobra slika, podpora za sliko v sliki, HDTV H.264, timeshifting, video vhodi, podpora za vse operacijske sisteme,...), priložen daljinec pa je možno uporabljati tudi v druge namene (windows MCE, windows media player,...).
Je pa seveda cena tudi temu primerna in za ta denar dobiš več kot lahko ponudi konkurenca, tako da jaz bi odsvetoval nakup obeh omenjenih...
_koki_ ::
No jaz sem imel v mislih leadtek tv kartico pa sem narobe napisal oz. malo zamenjal -> kartice so za en drek, po dveh letih so se spomnili izdat gonilnike za visto od njenega izida, veliko kartic še zdaj nima gonilnikov za visto oz. win 7, da ne omenjam še 64 bitnih sistemov ali pa operacijske sisteme kot so osx ali linux in pol rečeš da so te kartice dobre!!!
Zdaj če ti uporablaš še vedno prastare xp-je in ti dela vredu ne moreš tega posploševat!!!
Zdaj če ti uporablaš še vedno prastare xp-je in ti dela vredu ne moreš tega posploševat!!!
todman74 ::
Ima še kdo kakšne izkušnje, kakšna je slika preko priložene antene brez napeljanega kabla. In tudi kakšen predlog za nakup tunerja s katerim ste imeli dobre izkušnje je dobrodošel.
Imam Gigabyte U-8000 USB in mi sedaj dela relativno dobro, sem ga pa moral "prilepiti" na ventilator, ker se je grel kot peč in mi je po določenem času zmanjkovalo signala na našem Mpeg-4 DVB-T....je pa res, da za Mpeg-4 ni predviden, podpora (strojna) je namreč za analogno RA in TV, ter DVB-T Mpeg-2 in H-264.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | TV Tuner za prenosnik???Oddelek: Pomoč in nasveti | 1686 (1526) | Realman |
» | Katera programska oprema za DVB-T mpeg4 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Zvok in slika | 66035 (23743) | k4vz0024 |
» | tv tuner gigabyte u7300Oddelek: Strojna oprema | 2649 (1614) | GregaST |
» | TV tuner - sočasno gledanje enega in snemanje drugega kanalaOddelek: Kaj kupiti | 4685 (3606) | sokel |
» | TV Tunerji - Kako naj se odločim?Oddelek: Zvok in slika | 3515 (2948) | zzan |