» »

Katero TV Katico(tuner)?

Katero TV Katico(tuner)?

1 2 3
4
»

Eboran ::

@Kato: najbrž imaš Ati Remote Wonder.V nastavitvenem čarovniku izberi, da boš krmilil BTV z tipkovnico in miško.Po končanem čarovniku pa odpri RW program in pojdi na plugins,klikni import in ga poiščeš v C:\PROGRAM FILES\SNAPSTREAM MEDIA\BEYOND TV\ ime datoteke je pa nekako tako: Atiremotewonder.dll (govorim na pamete, ker sem svoj HTPC posodil kolegu)

Kato ::

Na škatli piše da imam Sapphire universal remote control unit

Jaz domnevam, da je pod tem mišljen ATI remote controll wonder.

Ok bom probal, drugače imam pa verzijo 3.5 upam, da je vredu. Mimogrede a se da izklopiti tisto klikanje pri prehodu menijev?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Kato ()

Eboran ::

Izbriši sapphire-ove gonilnike za daljinca in si downloadaj ati-ove za Remote Wonder.Zvok se da izklopiti, raje uporabi zvok od TiVO ( Klik) je dosti bolj primeren za ušesa kot pa privzeti zvok. Edino ne vam kako je z podporo tvojega tuner v verziji 3.5, a dela?

Kato ::

Ja zadeva je delala , programi so se nastavil, prvič ko sem ga inštaliral sem izbral kar en dalinjc in je tudi delal. Tako, da očitno je podprta kartica.

mosnik ::

par dni že premišljujem katero tv kartico na si kupim za 10-12 tišoč lako tudi rabjeno pomagajte mi
danč

mosnik ::

kakšna je razlika med tema dvema tv tuner Leadtek winfast 2000 xp expertin TV tuner TV TUNER, WINFAST TV 2000 XP
danč

Eboran ::

http://www.bolha.com/oglas1460496

Dobra izbira je Nvidiin NVTV ali pa Hauppauge-ov PVR-150, oba staneta okoli 16.000. Oba sta seveda Mpeg-2 tuner.Če pa želiš poceni kartico in takšno, ki je kompatibilna z vsemi HTPC programi si pa nabavi LifeView FlyTV prime 34, domiš jo mislim da v Comtronu za okoli 8k Sit. N bolhi jih pa maš za okoli 5k sit.

Eboran ::

@pushte Misliš razlika med Winfast tv 2000 XP expert in Winfast tv 2000 RM?

http://www.mimovrste.com/katalog/produc...

TV tuner WinFast TV 2000 XP RM je okrnjena verzija WinFast TV2000 XP Expert TV tuner-ja. RM verzija ne vsebuje radio FM sprejemnika ter software-a za obdelavo videa. Ostale funkcije, kot recimo, PIP (slika v sliki), Time Shifting (naredite odmor med sliko v "živo" in kljub temu ne boste nič zamudili), so seveda vključene. Sicer so pa take kartice (softwerski MPEG-2) z dvojnim tunerom (PiP) strup za procesor (pri moji zadnji SW tuner kartici je bila poraba procesorja (Barton 2500+) 70-75% v MPEG-2 načinu snemanja).

mosnik ::

Jaz imam tudi 2500+ potem praviš da dela zelo počas računalnik
danč

Eboran ::

@pushte Ne vem kako se obnašajo te winfast kartice,poskusi pa boš videl.

@Kato Si zrihtal daljinca?

BlackHole ::

Eboran, no zdaj sem prišel v nastavitve kanalov za BTV, kjer lahko nastaviš kateri bodo vidni in katere zbrisat. Kako pa zdaj nastavim poljubni vrstni red kanalov oz. kako bi vsakemu kanalu priredil eno zaporedno številko, da bi jih potem "poklical" z daljincem?
Zanima me še, če kdo ki ima ATI Sapphire 550 PRO, uporablja program Girder in že ima shranjene kakšne nastavitve za razne programe (Window, mplayerC).
LP Marko

Eboran ::

cojss ::

Winfastove kartice nimajo dvojnega tunerja in je tisti PiP malo za lase privlečen. Pomeni da lahko hkrati gledaš posnetek in tv, ne pa dveh kanalov na enkrat.

Kato ::

No inštaliral sem PC 4 in sedaj ni več 3 sekunde pavze med šaltanjem, zleda kr vredu samo ima tudi ta probleme, toda zaenkrat sem zadovoljen.:D

ynos ::

Katero zunanjo TV kartico priporočate za prenosnik?


Mora podpirati stereo zvok, snemanje programa in s čim lepšo sliko.

Hvala.

Eboran ::

Če imaš preveč denarja ti priporočam to. Za malce manj denarja pa dobiš to.

gruntfürmich ::

Za uporabnike pvr 2000!
Imam leadtek pvr 2000 in mi prosim ponejte, v ktir format snemate in pod kakšnimi nastavitvami: resolucija, bitraža, zvok, kompresija...? Jaz sem želel v avi-mpeg-4, pa mi nobenega kodeka ni podprlo, pa jih mam naložene. V divx5.2.1. mi je celo uspelo sesuti program, ko sem poskušal dati na settings. Tako da mi grede avija anema samo nekompresirano, (20MB/sec), slika pa je slabša kot pri mpeg-2. Uporabljaš kar priloženi program ali katerega za HTPC?
Lep pozdrav
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Eboran ::

vedno snemaj v MPEG-2 formatu, tako se izogneš vsem težavam, itaq pa lahko kasneje spreminjaš v vse mogoče formate.Resolucijo uporabi kar najvišjo (kolko je že za PAL sistem?), bitrate pa je zadosti če je tam okoli 5-6 Mb. Ponavadi so priloženi programi čist zadosta za snemanje TV, če pa hočeš kaj več pa si nabaviš HTPC software (MythTV,BeyondTV,SageTV,Showshifter,...)Drugače pa direktno snemanje v MPEG-4 alias DivX podpira BeyondTV 4.1.Upam, da ti to kaj pomaga, LP

Andy18 ::

jaz pa se odločam za nakup med tema dvema karticama:

TV tuner Leadtek WinFast TV2000 Expert

LINK

in

TV tuner Pinnacle MediaCenter PCTV PMC 110i

LINK

Prosil da mi svetujete in poveste dobre in slabe strani obeh.
Plata 7VT600L,Athlon 2600+,512 MB,GF 6600 128 MB,LC 550W,160 GB,LCD Samsung 913N

Jan987 ::

problemi prvega ki sem jih kot uporabnik občutil so le da moraš namesto tistih priloženih driverjov potegnit nove s spletne strani in vs edela bp. Za drugo naj ti pa kdo drug pove ampak jest sem z nakupom prve zelo zadovoljen in če bi še enkrat kupoval bi kupil isto

bigbug ::

Kaj pa priporocate za prenosnik?rad bi imel dobro kvaliteto snemanja.Lahko je tudi zunanja enota!

Eboran ::

Brez dvoma to: Plextor ConvertX PVR

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Eboran ()

kupola ::

Lep pozdrav vsem skupaj.
Sem lastnki WinFast PVR2000. Imam jo že kar cel teden. Omeniti moram, da imam Durona 1G in 768MB DDR.
Moja opažanja so pa naslednja:
Kartica lepo deluje in tudi priloženi softver deluje brez problemov. Inštalacija (hardvera in Softvera) je bila brez problemov (sam potek inštalacije je res rahlo "kičast", za softver pa je po mojem okusu pomembno, da deluje).
Predvajanje programov deluje brezhibno, odvisno je le od tega kako dober signal imaš. Imam sobno anteno, ki ne lovi najbolje. Kartica kar v redu lovi signal, vseeno pa stari TV (gorenje star vsaj 20 let) lovi bolje. Na kanalih kjer je slika dobra ni razlik. Kanali kjer pa je "sneženje" že kar opazno, pa se le pozna, da TV lovi bolje - seveda v obeh primerih slika NI čista.
Iskanje programov ... vse najde sam brez problemov.
Snemanje ... komaj kaj obremeni procesor - hardverski-mpeg2. Naj povem, da je moj procesor že normalno obremenjen okoli 40% (antivirus, požarni zid, ostali programi ...). Ko začnem s snemanjem se poveča za cca 2%. Kvaliteta je dobra - nisem opazil razlike med živim prenosom in posnetkom. Nastavitve sem pustil take kot so že nastavljene.
Nastavljanje snemanja ... po želji, program se sam prižge ter začne snemati. Po koncu snemanja se lahko tudi ugasne. Omogoča tudi tiho snemanje.
Time-Shifting ... dela
PIP ... tako kot piše v "prospektih", ena slika programa v živo, medtem ko druga slika predvaja posnetek.

FM pravtako dela v redu, (sem na hitro preletel kako kaj gre). Čudno se mi je zdelo le to, da se v MP3 snema lahko le v 56kb.


Glede na to koliko problemov ima priloženi softvare od Theater 550 Pro, bi v vsakem primeru priporočil PVR2000.

Aha še cena ... dobi se jo že za 20-21 KSIT, preko meje pa že za slabih 17KSIT.

Izi ::

>>Čudno se mi je zdelo le to, da se v MP3 snema lahko le v 56kb.

MP3 je kodek, ki je del Windows in ne TV kartice.
MP3 kodek, ki je priložen Windows je zaradi avtorskih pravic močno osiromašen. Odkodira vse, kodira pa samo pri par najnižjih vrednostiv.
Naložiti moraš Profesionalni MP3 kodek, ki lahko kodira do 320kb. Kje ga najti, pa verjetno veš ;)


Glede kvalitete je pa mogoče, da opaziš razliko, ker je slika na monitorju ponavadi na še enkrat večji resoluciji kot na TV in se tudi napake opazijo še enkrat hitreje.
Na tisti ubogi resoluciji na TV ekranu je vse skupaj malo zamegljeno zato od daleč slika izgleda boljša.
Probaj na TV kartici malo zmanjšati kontrast in ostrino, pa bo slika takoj bolj podobna oni na TV. Ostrina (sharpness) na default, gre pri meni do konca v plus, kar pa ni vredu, če je signal malo slabši, zato je bolje, da ga nastaviš na polovico.

mosnik ::

Ali kdo ve kje se da nastavit da bi lahko z dalincem nastavljal glasnost sedaj e mi na zaslonu pojavi grafika da gre bol naglas ali na tiho samo učinka pa ni imam kartico tv tuner Leadtek winfast 2000 XP
in pa še tudi kaj je najboljšpe imet nastavljeno za zvok ko snemaš sedaj imam tko čuden glas
danč

OK.d ::

tole z zvokom tudi mene muči že nekaj časa, pa še to me zanima kako se nastavijo kanali po lastni želji, ker nikjer ne najdem opcije je pa nekdo napisal da se to da aja tv k.winf.expert
LPOK.d

Dr Evil ::

Znate snemat dolge fajle,brez da bi bil zvok zamakjen?

mosnik ::

Ali sploh katermu dela dalinc za zvok
danč

kupola ::

A ni Lame MP3 kodek brezplačen?
Sem že kodiral kakšno "stvar"s tem kodekom v 128, 160, 192, ... , zato mi ni jasno zakaj nebi mogel tega narediti tudi s snemanjem FM radijskih postaj. Mislim da bom moral še enkrat pogledat, če se da kje kaj nastaviti.
Glede kvalitete slike TV postaj pa kartica lovi rahlo slabše kot moj stari TV, vendar je zaradi tega nebi zamenjal niti pod razno. Razlika je opazna samo pri slabih signalih. S tem ko rečem slab signal je signal tudi v resnici salb - vidiš sneženje na TV in na kartici - samo na kartici je rahlo bolj opazno, ... sem dal na zunanjo anteno pa je.

Problemi z zvokom so v nastavitvah. Meni daljinec dobro dela.


PVR2000 ... je zakon

Izi ::

Ja, Lame codek je free
kupola, pa si uporabil ACM MP3 kodek?
Jaz sem probal tega tukaj:
http://www.free-codecs.com/LAME_ACM_Cod...
Radio mi najde ta kodek in kodiranje deluje brez problema do 320kb

Na PVR2000 je jasno da zvok deluje brez problema tudi upravljanje z daljincem.
Ostale cenejše TV kartice pa upravljajo in kodirajo zvok preko zvočne kartice in je vse odvisno kakšno zvočno kartico in driverje imaš, da se razume skupaj z sliko, lahko pa se pojavi tudi prehitevanje ali zaostajanje zvoka.

Do takih problemov na PVR2000 ne more priti :D

Še vedno pa ni 64-bitnih driverjev za PVR2000 :'( , medtem ko za ostale Leadtek TV kartice 64-bitni driverji že obstajajo.
1 2 3
4
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Katero TV kartico kupiti? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
509822 (7631) edublin
»

nakup Tv kartice

Oddelek: Zvok in slika
293218 (2455) gruntfürmich
»

Winfast TV (strani: 1 2 )

Oddelek: Zvok in slika
918285 (5257) Pyr0Beast
»

Torej: Sapphire teatrix 550 ali Leadtek PVR2000

Oddelek: Kaj kupiti
272762 (1956) Izi
»

TV Tuner - TV Kartica! Katera je najbolša!

Oddelek: Kaj kupiti
172362 (1884) nadzorni

Več podobnih tem