» »

mnenje

mnenje

Poly ::

Zdravo!
Zanima me kaj pravite na tole konfiguracijo. Ali je plata zadovoljive kakovosti, bi bilo bolje dati dvakrat po 256 Mb rama?

OHIŠJE ATX, MIDI BLUE VISION PS 350W, USB
OSNOVNA PLOŠČA ATX XP, SOLTEK 75FRN2L
PROCESOR AMD ATHLON XP 2800 MHz BOX
HLADILNIK AMD ATHLON XP ORIGINAL BOX
POMNILNIK 512 MB DDR DIMM PC 400 MHz ali
RADEON 9600 256 MB DDR, a8x, Tv, Pro
ZVOČNA KARTICA 5.1 + MREŽNA 10/100 ON
DISKETNA ENOTA BELA, 1.44 MB, NEC 3.5''
TRDI DISK 120 GB IBM, UDMA ATA, 7200 RPM
CD-RW-DVD COMBO SONY 48/24/28X, BULK
TIPKOVNICA GENIUS MULTIMEDIJA + SCROLL
MIŠKA KEYMOUSE 3D 5 TIPK RC + SCROLL
SAMSUNG 17’’ SYNCMASTER 757NF, Natural Flat

Caligula ::

Procesor vzami 2500. 2800 ni vreden razlike v ceni.
IBM disl?
Teh ni vec.
Vzami Hitachi iz serije 7k250. Bodi pozorna na to oznako.
Jaz ti priporocam LCD monitor, ce si veliko za racunalnikom, ker je razlika izjemna.
Ga pac vzami na kredit, ce ti je predrag.

Resnicno se splaca.

Pa napisi zraven cene pa ti bo lazje povedat, ce se splacajo posamezne stvari.
Plato lahko vzames Epox 8rda+ za 22.000 SIT. Ce je ta vec kot 20.000 sit vzami raje Epoxa.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Caligula ()

hooger ::

plata - rajš EPOX
procesor - 2500 čist dovolj
trdi disk - rajš seagate ali hitachi (IBM piska)
pekač - teac
monitor p itaq LCD

LP

hooger

Ne, ne ne Teaca. Niso vec dobri. Liteon je najcenejsi pa res dober. Priporocam pa tudi Sony CD RW / DVD combo za 13.000 SIT na enaa.com
Cedalje vec informacij bo na DVDjih in bo prav prisel.

cosmos ::

Plata je OK , pravzaprav ena boljših NF2 plat,kar se tiče hitrosti in stabilnosti, toda ce vzames naprimer Epox 8rda+ (pomemben je "+"), ki je pri Mlacomu v akciji, dobis NF2 plato z MCP-T chipsetom, pomeni da je na plati zelo dobra zvočna kartica, razreda Audigy (Creative), medtem ko ima omenjena Soltek plata precej slabšo zvočno ALC 650
"Dual channel" ne predstavlja velike razlike v hitrosti, ce ne uporabljas NF2 plate z onboard grafiko, torej vzemi cenejso varianto, predvidevam da je to 512MB rama
Maxtor,WD,Seagate bi bila moja izbira med diski
256MB pri Radeon 9600 je povsem nepotrebnih, 9600XT z 128MB ali še bolje (pa tudi dražje) 9800 non-PRO/PRO (ne pa SE) z 128MB bi bila veliko boljša izbira
Kot že omenjeno, slabši procesor (2500+) in LCD monitor, bi bila tudi moja izbira
Če se odločiš za LCD nakup, potem predlagam 17" LCD, ker so zaradi pomankanja 15" ekranov na svetovnem tržišču, cene le-teh previsoke in je razlika do 17" ekrana razmeroma majhna (17"CRT = pribl. 15" LCD)
Osebno bi izbiral med 16ms LG monitorji za budget opcijo in 20ms Hyundai Q17 za nekoliko več denarja
Vsekakor pa računalnika ne bi kupoval na kredit, avto še nekako gre, računalnik, ki ga kupiš danes pa bo čez eno leto,ko boš plačevala zadnji obrok, vreden pol manj kot danes

Monitor se splaca na kredit.
Takega brez obresti.
Itak je boljse dajat po obrokih, ce stroskov kredita ni. Bolj pametno dajat 9 jurjev na mesec kot vse to naenkrat.

Tak kredit brez obresti majo v Harveyu.

xabre ::

Sem imel možnost nekaj časa buljit v LCD zaslon. Razlika neprimerljiva, res se splača investirat v LCD, sploh če se semi ali fulprofesionalno ukvarjaš z računalnikom.
BTW katodni monitorji in televizorji so v resnici mini rentgenski aparati, tako da bav bav o sevanju ni iz trte zvit.

Ne, ne ne Teaca. Niso vec dobri. Liteon je najcenejsi pa res dober

ja sj kot jest vem je liteon powered by teac tko, da ne bluzit, da je teac komad slabši!

LP

hooger

gofra ::

Jep hooger ima kar prav. Velja pa tudi, da niso pol toliko zanesljivi kot recimo NEC ali pa PIONEER.

Poglej, novi Teac pogoni zaudarjajo. Folk se pritozuje. Ne delajo dobro.
Primerov je ogromno.

Liteon dela odlicno in poceni je.
Teaci so bli dobri vcasih. Zdaj ne vec.

xabre ::

Yep, Caligula, maš prav

Vem, da mam. Sam nocem se kregat z "mlajsimi" clani. Ne gre se za pametovanje. Probas pac dat cimpametnejse nasvete.

Sploh puncam :D

Skratka Teac ni slab, ker jaz nebi maral ampak er so se poslabsali.

Puncam pa ne zelimo da bi mele tezave.

Skratka Liteon ja, Teac ne.

ok ok sj ste zmagal no!

pač kolega je mel liteona pa ga je skoz zajbaval (cd pekel 10 minut pri 52X), poj je pa zamenal rajš za plextorja k je pa čist druga pesem. ne vem pa kako je kaj z novimi teaci.

P.S. če sem mlajši član še ne pomeni, da sem neumnejši

LP

hooger

Noben ni rekel nic o neumnosti. Samo je pac res, da tanovi Teaci niso vec tisto pravo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kakšen računalnik imate pa vi? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
18716812 (8851) Vlad Tepeš
»

Nasvet pri nakupu računalnika!

Oddelek: Kaj kupiti
131173 (976) mesoreznica
»

kaj pravite na tole konfiguracijo??!?

Oddelek: Kaj kupiti
121531 (1307) boštjan
»

Vaše mnenje o sistemu