Forum » Operacijski sistemi » WinXP in vec uporabnikov!
WinXP in vec uporabnikov!
boko34 ::
Pozdravljeni!
Koncno se je tudi oce odlocil,da bi presel iz Win98 na WinXP.
WinXp uporabljam ze kar nekaj cajta,vendar kot edini uporabnik.Zdaj me pa zanima kako je z vec userji na enem operacijskem sistemu.
Malo sem se igral,vendar mi dolocene stvari ne disijo ali pa jih ne znam nastavit.
Sam sem priklopljen kot Administrator in ko napravim ocetu Account deluje vse lepo in prav.Ko pa sebi instaliram kaksen program,vidim da se tudi pri njemu pokazejo vse ikone.Ce pa jih hocem pri njemu zbrisat pa ne pusti,ker nima pravice.Kako se da to resit.
(Ocetu gre zelo na zivce,ce vidi polno ikpn,ki jih ne rabi ali uporablja).Particija je NTFS.
Ce pa mu dodelim vse pravice pa je spet isto,samo takrat pa ko on zbrise,se zbrise tudi pri meni.
In ali se da napravit tako,da imajo userji vsak svojo resolucijo (starejsi ljudje slabse vidijo?)
Hvala za pomoc.
Koncno se je tudi oce odlocil,da bi presel iz Win98 na WinXP.
WinXp uporabljam ze kar nekaj cajta,vendar kot edini uporabnik.Zdaj me pa zanima kako je z vec userji na enem operacijskem sistemu.
Malo sem se igral,vendar mi dolocene stvari ne disijo ali pa jih ne znam nastavit.
Sam sem priklopljen kot Administrator in ko napravim ocetu Account deluje vse lepo in prav.Ko pa sebi instaliram kaksen program,vidim da se tudi pri njemu pokazejo vse ikone.Ce pa jih hocem pri njemu zbrisat pa ne pusti,ker nima pravice.Kako se da to resit.
(Ocetu gre zelo na zivce,ce vidi polno ikpn,ki jih ne rabi ali uporablja).Particija je NTFS.
Ce pa mu dodelim vse pravice pa je spet isto,samo takrat pa ko on zbrise,se zbrise tudi pri meni.
In ali se da napravit tako,da imajo userji vsak svojo resolucijo (starejsi ljudje slabse vidijo?)
Hvala za pomoc.
- premaknil iz Pomoč in nasveti: ToniT ()
andrej ::
+ resolucija je na zalost per-computer in ne per-user. edino kar lahko naredis je kaksna skripta, ki spremeni resolucijo ob loginu
+ bliznjice pa lahko ocetu zbrises tako, da gres v d:\documents and settings\njegov username\Start menu
+ bliznjice pa lahko ocetu zbrises tako, da gres v d:\documents and settings\njegov username\Start menu
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Tiny XP ?Oddelek: Operacijski sistemi | 7435 (6868) | satfinder |
» | Nova beta verzija Viste (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Ostala programska oprema | 22393 (15666) | simnov |
» | Windows Vista beta 1 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 24806 (17080) | kriko1 |
» | Windows 2006 (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Operacijski sistemi | 5639 (5639) | Hellios |
» | Windows XP Vs Winows 98 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Operacijski sistemi | 7066 (5612) | tha_man |