» »

Windows Vista beta 1

Sergio ::

Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Microsoft ::

Poldi112
Za vse novosti win userji cakate leta.
Recimo, za podporo iger.:\

Recimo Start meni vs K meni. Prvi je zaradi zmede prakticno neuporaben. Ne ureja po abecedi,
Tole se ponavlja. Nimas pojma in govoris neumnosti, ker ne ves, da to ni res.

Pac, ce delas kot admin si kaskader. In MS to podpira.
In potem se kar naprej klatis neumnosti, ker spet nisi iz tega podrocja in ne ves, da je ravno obratno.

MasterBlaster
Btw. tole pisem iz Windows Vista v IE 7
Daj ne ga srat no. Najprej napises par dostavkov, kako je cel Microsoft u kurcu in zraven dodas vse mozne in nezmozne zgodbe o tem, na drugi strani gres pa dol potegnat 2.5GB zadevo, zrtvovat en DVD in instalirat zadevo?!?!


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

64202 ::

> .Net je za programerje pravi raj, tako kot je postala Java, ko so jo zaceli uporabljati za resne namene.

Verjetno res za MFC programerje :D
I am NaN, I am a free man!

noraguta ::

Jaz imam vsam mesec nov kernel na voljo. Kde tudi izhaja na vsaj pol leta.
Cakate tudi recimo na to da bo default racun za uporabo omejen in ne admin. Pa se service pack ko pride povozi stvari. Ocetu je citalec kartic. User friendly?

driver je bil na za citalce , je pa res to neelegantno rešeno za domačega uporabnika v windowsih.
nebuloze , v linuxu je največji problem ravno rušenje binarne kompatibilnosti za nazaj , ms je pri dnarju pa predvsem zaradi tega ker jim je ratalo ohraniti kompatibilnost za nazaj (ne povsod ampak za vecino primerov).Kar ja pe pri naročenih rešitvah bistveno , razvoj testiranje je drago. mnogokrat dražje od nabave osnovne infrastrukture. In tudi stega stališča automatik updates vsega sistema in dependencijev niso najbolj zazelena zadeva.

Me pa moti , da da kar bazira na win64 nima več dos in 16 bit kompatibilnosti.

iz tega razloga bodo apple osi vedno le igrača.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: noraguta ()

Poldi112 ::

>Se vedno me pa moti, kako lahko kritiziras start meni, in nato priznavas, da se nisi poglobil v detajlne moznosti. Pfft to you.

Glej, lepo sem ti povedal, da se mi ne da po instalaciji vsake aplikacije se start menija popravljati. Ce pa obstaja resitev, za katero ne vem me pa prosim razsvetlji.

Se pa tu hkrati pogovarjamo o user friendlyness. Default nastavitev sistema je tisto kar uporablja 90% uporabnikov. In default pri win je vse na random pri Start Menu - Programs, skrivanje programov (moras konstantno klikat en knof da vidis vse), in nerazvrscanje po abecedi. Se folderji se ne razvrstijo pred aplikacijami.


>Kaj pa je desktop drugega, kot eye candy cez sistem?
Desktop je zame nekaj kar uporabljava jaz in tajnica. Sistem, katerega primarna funkcija ni da vse plese, ampak da je intuitiven, stabilen, varen in enostaven za uporabo.
Plus da ni zanemarljivo da mora biti enostaven za vzdrevanje.
Je pomembno da je lep. Ampak meni se zdi da tudi tu kde nic ne zaostaja. Prej obratno, kot pri vsem ostalem, kar sem prej nastel. Vsaj zame.


>To je _OGROMNA_ prednost, ki je pa trenutno Linux nima.

Trenutno je tudi windowsi nimajo.

Se strinjam da so fonti lepi. To bo verjento prednost pred Linuxom cez nekaj let, ko bo vista zunaj.
Ampak zame to ni najvaznejse. In za tajnice, ki jim izginjajo podatki (love letter), ne dela internet (blaster), ... , mislim da tudi ne.

Tako hvaljena intuitivnost windowsev je pa precej subjektivna zadeva. Tebi se zdi ureditev dobra, ker si je navajen od prejsnjih ms sistemov. Meni se zdi slaba iz istega razloga (ker sem vajen kde).
Lahko ti nastejem kaksno stvar, ki se mi gotovo ne zdi intuitivna. Ampak samo ce zelis, ker se mi za lastno veselje ne da laufat vmware.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

64202 ::

> Desktop. Beri bolje. Desktop. Kaj pa je desktop drugega, kot eye candy cez sistem? Zakaj bi moral odmisliti eye candy ter user friendliness? Zakaj bi moral odmisliti, da je MS na svoji spletni strani objavil OGROMNO raziskavo samo o navadah branja iz zaslona ter primernosti razlicnih pisav? Zakaj bi moral odmisliti, da MS vlozi OGROMNO ur potenciala samo v to, da bo Vista intuitivna na prvi pogled ter ze z default nastavitvami ustrezala vecini uporabnikov? To je _OGROMNA_ prednost, ki je pa trenutno Linux nima.

Nimas (cisto) prav, ker se na temu dela: Open Usability
(upam da je to taprav link)

Pa tudi SUN recimo je vlozil precej denarja v raziskave "uporabniske izkusnje" v GNOME-u.

> PS: V KDE so mi default fonti premajhni ;-)

Slabo narejen distro? V SUSE-ju recimo, na mojem 1680x1050 lcdju se sami nastavijo dovolj veliki fonti glede na DPI monitorja. Na winxp sem moral na roke izbrat fonte za vecji DPI.
I am NaN, I am a free man!

Poldi112 ::

>Za vse novosti win userji cakate leta.
Recimo, za podporo iger.:\

Podporo iger sem priznal. Ne bi raje komeniral kaj drugega, ne da vsake toliko casa privleces igre, kot da brez njih os ne more obstajati? Aja, nemores, ker je res.
Pa tudi to ni napaka os-a. Je problem in pomankljivost, ni pa napaka. Za razliko od vseh stvari, ki jih nastevam jaz in ki jih ignoriras ti, ki so posledica MS-ove ali 1. nesposobnosti ali 2. metanja polen pod noge konkurenci (vgradnja IE je en tak primer).



>>Pac, ce delas kot admin si kaskader. In MS to podpira.
>In potem se kar naprej klatis neumnosti, ker spet nisi iz tega podrocja in ne ves, da je ravno obratno.

FYI, v firmi kjer delam sem med drugim tudi sistemski administrator. Uporabljamo pa gentoo in zivlje je lepo. Veliko manj dela s temi pc-ji kot od druzine in prijateljev, kjer sem reden gost.


Sicer pa, se zavedas da ne podajas argumentov ampak samo zalis?
In ne vem zakaj masterblaster ne bi smel podati mnenja o visti. A tistih ki so nad njo razocarani ze predhodno, ko se niti ne vedo kaksna je, ne sme zanimati kaksna je?
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

noraguta ::

"druzinske prijatelje" obiskujem bolj enkrat letno , kot kaj več. Mogoče maš rad per?
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Microsoft ::

Poldi112, kje je problem, da Linux nima podpore za igre, mene kot koncnega uporabnika ne zanima!

Glede uporabe ne admin racuna je omenjeno v literaturi. Ce jo kaj prebiras.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Poldi112 ::

Sergio,
Tole sem pozabil. Ndis je problem, ampak vzrok tako kot pri igrah ni v tem da bi bil sistem zanic ali kaj podobnega. Primarni vzrok je tisti, ki je MS omogocil tak trzni delez. Kar pa ni kvaliteta, ampak kes in razne grdobije, ki smo jih obdelovali v drugi temi.

To je lahko tudi odgovor zate, bistri. Samo tebi se mi ni zdelo vredno odgovarjati.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

64202 ::

> Glede uporabe ne admin racuna je omenjeno v literaturi.

V literaturi, ki jo beres, verjetno ni omenjeno, da veliko (recimo 50%:) programov ne dela pravilno pod neadmin racunom. In to vred z nekaterimi MS-jevimi programi :)
I am NaN, I am a free man!

Poldi112 ::

MS, vem da te ne zanima. Ne vem pa zakaj te vse ostale stvari ki smo jih nasteli tu kot koncnega uporabnika ne zanimajo. Zakaj konstantno gonis te igre. A res za boga ne mores najti se cesa drugega za protiutez. Sergo vsaj nekaj malega najde, ti si pa ko lajna s temi igrami.

In glede admin nacina, seveda se ga da uporablati. Se enkrat samo zate: Neudobno je. Tudi mene kot koncnega uporabnika ne zanima zakaj icq ne deluje ce ga ne zazene admin. Kar za veliko vecino ljudi pomeni, da pac ne bodo user ampak admin.

Kar tudi zame pomeni, da mi bo net pocasi delal, ko bodo win kiste zafloodale ves bw.

Jaz ne trdim, da win totalno sux. Lahko se jih s precej konfiguracije naredi zadovoljivo dobre. In varne. Ampak v praksi tega ni. In defalt nastavitve sux. In za nekoga ki zna instalirat win ne sme biti problem instalirat kubuntu.
In vse kar hocem v tej temi sporociti je da win niso nek uber alles sistem, ampak prej sistem ki je eno generacijo za konkurenco. Ker argumenti na racun kako je linux neprijazen so trhli. Kot receno, ima tezave. Ampak win jih ima tudi. Ne vem zakaj je to tako tezko priznati.

Se vedno cakam na argumente.

PS: branje knjig je v nasprotju s trditvijo intuitivnosti...
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Poldi112 ()

noraguta ::

V literaturi, ki jo beres, verjetno ni omenjeno, da veliko (recimo 50%:) programov ne dela pravilno pod neadmin racunom. In to vred z nekaterimi MS-jevimi programi :)




za to kontaktiraš proizvajalca programa, simple like that.
se pa da rešit precej zadev kar doma , konkretno imam eno skripto , da reinstalira access 97 runtime (registry vnosi) ker ga nek program potrebuje v ostalem pa laufa verzija xp. skripta je pod runas za navadnega uporabnika pisat pa vanjo ne more.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

64202 ::

noraguta: tocno tako :D:D
I am NaN, I am a free man!

MasterBlaster ::

@Microsoft
Ne trdim, da je Windows zanič. Trdim pa, da nekdo, ki je linux uporabljal max 1/2 ure, ni kvalificiran soditi o njegovih hibah. Moj primarni desktop so še vedno windowsi, čeprav sem se že večkrat spraševal, zakaj ga sploh uporabljam. Če bi ga moral plačati, ga prav gotovo ne bi uporabljal (ne nimam piratskih, v službi imam MSDN naročnino).

Hotel sem samo povedati, da podpore igram in hardware-u ne nudi M$ direktno (pozabimo tu zaenkrat DirectX), ampak proizvajalci iger, ki pač pišejo za platformo, ki je najbolj razširjena (mislim, da še vedno nad 95% desktopov). Na koncu jih je pa še M$ priklenil nase z DirectX-om. Če bi vsi programirali igre v OpenGL, bi lahko z malo truda nudili tudi podporo za linux. To so dokazali pri ID Software, ki svoje igre podpirajo tudi na linuxu. Podobno je pa tudi s podporo hardwaru, ko bo dovolj velika baza linux userjev, bodo proizvajalci primorani pisati tudi driverje za linux, drugače se bodo odpovedali poslu, ker bo konkurenca prodala več, zaradi podpore obem OS.

Mogoče pa bo ravno z .Net padla velika bariera med OS. Java se na windowsih ni nikoli zares prijela, .Net se pa bo. Projekt Mono pa zelo dobro napreduje. Če jim uspe, bodo vsi .Net programi , mogoče za manjšo modifikacijo, delovali tudi na linuxu. Kar pa pomeni, da bo veliko programov, zaradi katerih ostajajo uporabniki na win., potem delalo tudi na linuxu. Še en razlog več za menjavo.
Tk je pa pika .

allucid ::

Eni ko govorite o intuitivnosti windows: Za mojga deda ni KDE ali GNOME nic manj intuitiven od EPLORERA. Intuitivno se ti zdi tisto kar si navajen uporablat. Pa tudi eye-candy je lahko motec,;( ;(


tak da...

Roadkill ::

>>>>Pac, ce delas kot admin si kaskader. In MS to podpira.
>>In potem se kar naprej klatis neumnosti, ker spet nisi iz tega podrocja in ne ves, da je ravno obratno.

Microsoft ti si študent frija. Mene v prvem letniku niso nič o administriranju učili. Pa sem ga letos delal. Tako, da se mi zdi, da ravno tako nabijaš, kot to očitaš drugim.

Poznam več adminov, ker ob študiju delam v drugi največji slovenski računalniški firmi, in velika večina kulne čez microsoft in le redko kdaj slišiš koga, da bi klel čez linux.
Ponavadi je tako, da večji sistemi na linuxu zahtevajo precej več znanja, ampak nakoncu vedno dobiš tisto, kar pričakuješ. Pa maintainanca je precej manj.

Tako pravijo sysadmini. Lahko pa kak slo-tech sysadmin pove svoje mnenje, da ne bomo samo študentje buče kotalili.
Ü

Microsoft ::

Mene v prvem letniku niso nič o administriranju učili.
Tole je cisto izven konteksta. Kot bi jst zdele reku, da sm sel ven tect do kapelce pa nazaj.

ker ob študiju delam v drugi največji slovenski računalniški firmi,
Na SRCu delas? Sweet.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

roscha ::

Ker vas je že eno par inštaliralo tole Visto, bi me nekaj zanimalo. V KDE-ju te ob prvi prijavi pričaka "Candy-O-Meter", da določiš koliko eye candy-a želiš. Seveda se da to tudi kasneje spreminjat. Kaj pa v Visti?

Vse kar ste do sedaj napisali je da v primeru preslabe grafične kartice nekaterih čičkarij pač ni. Kaj pa kak candy-o-meter ob prvem štaru? Je? Ni?

Roadkill ::

Men je še vedno najboljša pogruntavščina "eyecandy slider" v KDE.
Tako lepo s premikanjem sliderja nastavljaš, kako kičast naj bo tvoj sistem. Seveda se pa lahko sprehodiš čez n^3 checkboxov in si zadevo povsem skonfigriraš.

V winsih si svoje dni rabil TweakUI, da si lahko vsaj delno kostumiziral izgled. Obistvu gra rabiš se sedaj, samo da ga je microsoft posvojil in dal med powertoyse, za katere večina folka ne ve, da obstajajo.
Ü

roscha ::

Še nekaj mi je prišlo na misel. Srednji klik na up/down slider. V Win je pri zelo dolgi strani se priklikat recimo na zadnjo četrtino cela muka. Ja ja lahko se kresne END in potem PG/UP ampak to ni to. Pod Xfree / Xorg lepo postaviš mišona na pozicijo kamor želiš, midle click in je.

Upam da sem razumljivo napisal..

To je že implementirano v Visti?

Roadkill ::

Meni se zdi neumno, ko kdo reče kaj takega...
Saj noben noče imeti dveh identičnih operacijskih sistemov.
Pač naj ima vsak svoje značilnosti in fukncije. Potem naj se pa uporabnik odloči, kateri mu bolj ustreza.
Problem je samo v tem, ker se kupci ne odločajo in sploh n erazmišljajo, kateri bi jim bolj ustrezal.
Tako precej folka životari na winsihin bi bilo mogoče veliko bolj produktivni na OSX ali Linuxu.

Windowse imajo vsi, alternative pa samo tisti, ki vejo zakaj ji imajo. V tem je največja razlika. Zelo malo folka ve, zakaj uporablja Windows. Kar se zelo kaže tudi v tej temi. Jaz priznam da zato, ker sem len in se mi prestop na linux zdi prenaporen. Druge ovire nimam. To pa je posledica tega, da že 10 let uporabljam winse, za kar mi je vedno bolj žal. Pa niso slabi - samo dragi so za to, kar ponujajo.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

kriko1 ::

Glede eye-candy: trenutno v kdeju imam prek composit extensiona napredne efekte na oknih. Kde 4.0 bo že portan na qt 4 in bo uporabljal hw za izris vsakega posameznega elementa in bo že omogočal naprednejše trike z grafiko, ki so jih dosedaj le OSX lahko.

Glede iger: SDL
http://www.libsdl.org/
Cross-platform zadeva ki konkurira direct-x. Nekateri to že lepo izrabljajo. Od Iger igram samo UT2k4 (večkrat prek mreže)in Doom3, druge stvari mi ne ležejo. In moram reč da mi obe delata lepo pod linuxom (UT2k - high, doom3 - high nastavitve).Ne, še enkrat poudarjam da ne igram drugega ker mi ne leže, ne zato ker mi ne dela. Tisti ki še vedno zagovarjate da igrice ne delajo pod linuxom si oglejte tole:
www.transgaming.com/
Upss! Igrice iz winsa delajo na linuxu???! Ne! Seveda da ja! Zakaj pa ne?
V linuxu zadevo lahko celo poženeš kar iz konzole. Da, le zakaj bi v ozadju gnal cel grafični sistem, pa še neka kopija konquerorja ki dela v ozadju... Na ta način prišparaš na ramu in procesorskem času. Sicer to se pri računalniku z 1GB rama ne bo poznalo, komu ki pa ima malo starejši računalnik, bi bilo lepo da stisne še tisti kanček moči iz njega.

Drugače pa ne mislit da sem proti windowsom. Sam sem jih uporabljal. Od dos-a do xp-ja na linux. In tisti ki ste nezadovoljni z linuxom: za vsak okus obstaja distribucija. Poglejte si:
www.distrowatch.com

MrStein ::

Hmm, v čem se "dedicated graphics card" razlikuje od navadne "graphics card" ?


noraguta :
"[admin] za to kontaktiraš proizvajalca programa, simple like that."
Na primer katere si kontaktiral in kak so ti pomagali ?

Recimo kak EnemyTerritory in Flatout pripraviš, da delata brez admin pravic ?
(sem omenil igre, ker se trenutno nobenga problematičnega programa ne spomim)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MrStein ()

noraguta ::

konkretno prometno tehnični inštitut , MS , tvrdko ki dobavlja sw za registracijo prisotnosti in še kaj bi se našlo.

če si plačal , pišeš telim (kdorkoli so že) EnemyTerritory in Flatout in težiš in povečini ti bodo pomagali. (lahko tudi tracas spremembe v registriy in probaš rešit zadevo ako se da)Če v sled funkcionalnosti kompromitiraš sistem se nimaš kaj dosti obešat na njegovo nevarnost.
saj si naredil to zavestno in premišljeno. Tudi novopečeni linuksarji mnogokdaj izpostavijo vse svoje servise svetu in so odlična odskočna deska za script kidije, pa se ne govori prav veliko o tem , res pa da je z novimi instalacijskimi postopki pozarni zid v vecini distribucij ze vklopljen.
Pust' ot pobyedy k pobyedye vyedyot!

Poldi112 ::

Pri gentoo ti firewall-a sploh ne dajo :)
Glede tezenja in uspesnosti sem pa precej skepticen. Njim se enostavno ne splaca truditi za eno stranko. Ok, obstajajo izjeme. Ampak ce mi placan support ne odgovori za izdelek v garanciji (abit), potem dvomim da se bo sw firma brigala za mene, glede na eula. Tudi izkusnje znancev kazejo podobno. V opensource je drugace... Ce je ideja dobra se jo implementira. Ker ni razlog za implementacijo ali se bo investicija povrnila.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Microsoft ::

In kdaj bodo idejo o podpori igram implementirali?:D

Sej vem, da stalno tezim s temi igrami, samo je zadeva taka, kot bi kupil avta, ta pa ne bi imel motorja.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

andrej ::

hja, pa smo spet tam. v stilu slashdota... whatever..

no, na zacetku je bilo govora od podpori standardom, pa acid2 test, itd. Vse, ki vas to zanima priporocam branje posta, MS developerja, ki dela na teh stvareh. tukaj. zaenkrat pa short previw:

I want to be clear that our intent is to build a platform that fully complies with the appropriate web standards, in particular CSS 2 ( 2.1, once it’s been Recommended). I think we will make a lot of progress against that in IE7 through our goal of removing the worst painful bugs that make our platform difficult to use for web developers.

In that vein, I’ve seen a lot of comments asking if we will pass the Acid2 browser test published by the Web Standards Project when IE7 ships. I’ll go ahead and relieve the suspense by saying we will not pass this test when IE7 ships. The original Acid Test tested only the CSS 1 box model, and actually became part of the W3C CSS1 Test Suite since it was a fairly narrow test – but the Acid 2 Test covers a wide set of functionality and standards, not just from CSS2.1 and HTML 4.01, selected by the authors as a “wish list” of features they’d like to have. It’s pointedly not a compliance test (from the Test Guide: “Acid2 does not guarantee conformance with any specification”). As a wish list, it is really important and useful to my team, but it isn’t even intended, in my understanding, as our priority list for IE7.

Microsoft ::

Ne da se mi gor skrolat. To se v Windowsih ne da. Lahko samo dol. Bom Linuxe instaliru, pa bom vidum, kaj si napisu. Ok?

Pravs, da se da na Linuxih vse igrat v naslednjem stavku pa napises, da jih pisci ne portajo na Linux. Kak zdej torej? Delajo al ne?
Pa sm ze tud jst visje napisal (sam ne morem pogledat kje, ker ne morem gor skrolat), da mene kot koncnega uporabnika ne zanima, kje mate odprtokodniki tezave. Se najmanj, ane.
Pa sej, ce ste tko über, si pa ja spisete svoje odprtokodne igre. Sej so ja nek Couter Strike dal ven. Pa tam delite naprej, ane.
Mim grede, ti sploh kaj prispevas v to odrptokodno skupnost, ali samo takole kdaj kak post ali dva napises, pa ze mislis, da zdej si pa naredil eno veliko zadevo?:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

kriko1 ::

Microsoft: glede iger, preberi moj post malo višje.

andrej ::

ne, v bistvu ste VI zgresili temo. To je NOVICA o Windows Vista, ne pa bojno polje za preseravanje in otrocje kreganje. Zdaj pa nazaj vsak v svoj peskovnik in MIR.

Microsoft ::

andrej, a nisi ti govorli o brskalniku?


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

roscha ::

Ja tema je o Viosti in o par funmkcionalnostih sem spraševal nekaj postov višje. Samo Đimi je prezabit da bi kaj PAMETNEGA odgovoril.

Čakam na odgovore. Še vedno. Andrej mogoče? Sploh glede na to da si "insajder".

Microsoft ::

Ma jst bi ti z veseljem odgovoril, samo Windowsi nimajo funkcije, da bi poskrolal gor, pa prebral, kaj si napisal. Dej, ce napises vprasanje se enkrat ti bom jst, pa tudi drugi, lazje odgovorili.


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Sergio ::

MS: ne trollaj, ker kvaris debato na celstnem nivoju. Ce se bos vkljuceval s konstruktivnimi komentarji, bos s svojim delovanjem postavil tudi zgled ostalim participantom. A prov. :)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

andrej ::

roscha: katera vprasanja? v tej temi je tolko suma, da ne najdem. se enkrat povej pa je.

Roadkill ::

Microsoft:
>>Pa sej, ce ste tko über, si pa ja spisete svoje odprtokodne igre. Sej so ja nek Couter Strike dal ven. Pa tam delite naprej, ane.

Katerega CSja misliš?

# Counter-Strike 1.6 (Steam Release)
# Counter-Strike: Condition Zero
# Counter-Strike: Source

Teli delujejo, "drugi" pa žal ne.
Hudiča, če že flejmaš, pol vsaj kak link klikni, ki ti jih drugi dajejo kot protiargumente. Recimo tega.
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

MrStein ::

M$ : "In kdaj bodo idejo o podpori igram implementirali?"

Igre delajo na linuxu že deset let.

Če pa misliš, da manjka kaki feature, ki je potreben za igre, pa na dan z besedo.

Pa še enkrat močno potegni iz pipe, da boš lahko še dalje ignoriral 2D, 3D, single/multiplayer itd. igre na linuxu, ki veselo obstajajo, čeprav kao "niso podprti" ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein ::

On topic: A tale Vista končno podpira UDF pisanje ?
To so že nekje za XP obljubljali, če se ne motim (vsaj v kakem SP).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

roscha ::

@ Andrej:

C/P (še 1x ostai sorry)

V KDE-ju te ob prvi prijavi pričaka "Candy-O-Meter", da določiš koliko eye candy-a želiš. Seveda se da to tudi kasneje spreminjat. Kaj pa v Visti?

Še nekaj mi je prišlo na misel. Srednji klik na up/down slider. V Win je pri zelo dolgi strani se priklikat recimo na zadnjo četrtino cela muka. Ja ja lahko se kresne END in potem parkrat PG/UP ampak to ni to. Pod Xfree / Xorg lepo postaviš mišona na pozicijo kamor želiš, midle click in je.

Upam da sem razumljivo napisal..

roscha ::

@Poldi112

Ni vredno truda. Če tip nima podstrešja pošlihtanega, naj mu bog pomaga. Ker kot kaže njegova opevana Polkna nimajo dveh funkcionalnosti ki jih smrdljivi Linux ima, je padel v težko depresijo in ne zna povedat nič več PRIBLIŽNO pametnega, le smetit še po forumu.

Butec&Butec.press


NO KAJ JE ZDAJ? Podpira Vista to kar že cel čas sprašujem ali ne?

Če ne, napišite ne, pa pika. Naj vas ne bo sram. >:D

Poldi112 ::



Kar roscha hoce je da kliknes s srednjim miskinim gumbom na oznaceno mesto (to je tam kjer je center crnega, prekrizanega kroga).
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

BaRtMaN ::

Kako se eni delajo naivne. On hoče kliknit na na polje za drsnik, kamor hoče, da se drsnik premakne. In to mesto označuje obkrožen X.

jype ::

Windows tudi ne omogocajo, da bi se z misko odpeljal nad horizontalni drsnik in zavrtel kolesce, in drajsal horizontalno. Zelo zoprno, ce se poskusas v Windows vozit po veliki sliki.

Manjka tudi omrezna transparentnost graficnega sistema, kakrsno pozna X11.

Matek ::

Ahem, določene osebke prosim, naj spravijo debato na nivo in nehajo z nabijanjem, sicer bodo sledili hujši ukrepi. Tisti, ki gledate svoje poste v komunistični barvi, najbrž veste zakaj je tako.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

OwcA ::

Windows tudi ne omogocajo, da bi se z misko odpeljal nad horizontalni drsnik in zavrtel kolesce, in drajsal horizontalno.

Meni to dela.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Roadkill ::

OwcA: V vseh aplikacijah? Brez da prej klikneš na slider?
Bi bil vesel, če bi razložil kako si to dosegel.
Ü

OwcA ::

Ja, ne da bi kliknil, le fokus mora imeti ustrezno okno. Moram priznati, da se nisem nič kaj posebaj trudil, kar je. ;)
Verjetno je to stvar gonilnikov za miško (IntelliPoint).
Otroška radovednost - gonilo napredka.

BigWhale ::

> > .Net je za programerje pravi raj, tako kot je postala Java, ko so jo zaceli uporabljati za resne
> > namene.


> Verjetno res za MFC programerje [:D]


Tole je najboljsi reply v celem threadu... ;>

veteran ::

> > > .Net je za programerje pravi raj
> > Verjetno res za MFC programerje :D
> Tole je najboljsi reply v celem threadu... ;>

Ma ja, reply je pa verjetno zrasel v brskalniku, ki ima statično linkan MFC (Firefox, kaj pa drugega). :D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Novosti v Vista jedru - 3. del

Oddelek: Novice / Ostala programska oprema
356036 (4359) Lamur De Zur
»

Windows Vista Beta 2 Customer Preview Program (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
15217488 (11131) kinetik
»

windows vista- kak je zaj s tem

Oddelek: Operacijski sistemi
272735 (1944) Matri[X]
»

Windows Vista (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
10713332 (10047) ripmork
»

Microsoft OneCare, Windows Server R2 Beta 2, Exchange 2003 SP2

Oddelek: Novice / Operacijski sistemi
62968 (2627) Jeebs

Več podobnih tem