» »

Morrowind & FPS-ji

Morrowind & FPS-ji

Corpse ::

zanima me če jo kdo spila na sodobnih računalnikih in kako jim teče ta igra če se
jo še spomnite ?

sam imam Athlona 2600+ 512 DDr 400 ram..pa Radeon 9800XT..pa mi ne teče nekako tako
kot bi pričakoval(zunaj 15-30 slikc v povprečju-vidljivost je naštimana do konca )..uglavn teče enako kot prej na GF4TI4200.ostale igre pa tečejo bolje pa testi itak tud bolj...ali je mejbi kakšen frame limiter (pa u morrowind.ini k loh določiš maxfps je nastavljen na 240 tko d to ni fora tle)

pol pa se to igra teče isto al na AA in AF izklopljen al pa če je AAx6 AFx16 je pa slika veliko lepša pa robovi se tudi zamažejo tko d to je takrat res vklopleno. sm zamenu gonilnike pa probu tud k so bli winxp na novo gor isto..z gonilniki pa tem pomoje ni problema ali je igra prestara in ne izkorišča ali je res tok zahtevna..je pa tud update-ana.
ma kdo kakšen predlog idejo...LP

Sydk ::

ni napaka v tvojem hardwaru, pač v v sami optimizaciji te igre in isto ti bo tekla tudi na naslednji generaciji kompa ki ga boš kupil:))
na isto foro je npr. Ultima Ascension ob kateri moj 2700+ v kombinaciji z radeonom 9800pro in giga rama kar poklekne, pa je igra stara kar nekaj let:D
LP

Matwic ::

Jah morrowind ima pac tak pogon, sicer pa malo poglej v editor pa ti bo takoj jasno zakaj igra tece tako pocasi (tako velikega stevila objektov bos tezko nasel v kaksni drugi igri, presenetljivo, da sploh tece tako kakor tece).

Ce hoces, da ti bo delala hitreje izklopi sence, saj ima to se najvecji udarec na hitrost. Pa se povej v kaksni resoluciji jo poganjas (za 1280x1024 je ta framerate normalen).

Za vsak slucaj pa lahko skocis se na uradne forume in tam pogledas, ce imajo tudi kaksni drugi ljudje podobne probleme.

Double_J ::

Maš neke programčke, ki držijo stalen fps...
Dve šivanki...

speed machine ::

Ja drzijo stalen FPS ce mas ti vecjo stevilo FPS-jev od tistega kar hoces met. Npr. men igra doseze 60FPS-jev, rad bi pa mel stalno 50. Potem tak program lahko pomaga. Če pa ti doseže v igri samo 30FPS, pa bi rad mel z programom 50, pa se lohk na glavo postavš, pa temu ne bo tako.:D

Corpse ::

vem d je ful objektov sam pisuka a nismo se tok napredi d bi to poganju brez problema:D

poganjam pa na 1024 resoluciji.

BigWhale ::

pri igranju morrorwinda in podobnih zadev das detajle in efekte na minimum... za igro tako ali tako niso pomembni...

Corpse ::

Double_j...sm najdu tak programček imenuje se morrowind FPS optimizer. nastimas koliko fps želiš imeti in potem ti zmanšuje vidljivost na toliko da dobiš tok slikc...ma pa se za tiste k majo radeona 9500 ali več možnost vklopa TRUEFORM...to je da se izrišejo pri določenih objektih dodatni poligoni da je potem objekt resnično okrogel in bolj realen.

BigWhale...ja mejbi za nekatere js pa še zmer hočm imeti dokaj velik effektov da mi je igra všeč k more bit lepo da me pritegne mal sem se razvadu:D

Matwic ::

Corpse: potem si pa moras nujno ogledati to temo Prenovljeni Morrowind - Jokerjev forum (ne skrbi, hitrost ne bo trpela)

Tisti Morrowind FPS Optimizer celo pomaga (do neke mere), brez izgube kvalitete saj naredi tudi nekaj tweakov v Morrowind.ini, kar malo pospesi celoten spil

Sicer pa vsi, ki se pritozujete glede slikic na sekundo v Morrowindu naredite tole:
Odprite Morrowind.ini
Poiscite show fps=1 in spremenite 1 v 0
Pravtako poiscite, ce imate na racunalniku fraps in ga zbrisite
Zdaj pa lahko brezskrbno uzivate v igri.

Jaz ko sem zacel igrati Morrowind sem mislil, da imam vsaj 35 FPS minimalno, ko sem pa pognal fraps jih je pa ta kazal 21, ponavadi sem zelo obcutljiv glede framrata, v tej igri temu ni tako.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Elder Scrolls IV: Oblivion (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Igre
30828691 (1230) oo7
»

GTA 3 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Igre
26518604 (3590) Nyana
»

TES3: Morrowind problem

Oddelek: Igre
121072 (879) Alamar
»

CATALYST 3.6

Oddelek: Programska oprema
167898 (7383) freejack
»

The Elder Scrools III: Morrowind

Oddelek: Igre
141203 (953) Double_J

Več podobnih tem