» »

modem adsl callisto821

modem adsl callisto821

holy ::

mam en problem. adsl imam že kake pol leta, imam tudi streznik, priklopljen 24/7. v povprecju enkrat na dva tedna se mi zgodi, da racunalnik pade z neta dol in se ne more nazaj priklopit - dokler jaz fizično modemu ne vzamem napajanja, počakam 5 minut in potem ga nazaj priklopim. potem zadeva dela. in ponavad se mi zadeva obes glih ko me ni doma. zadeva je zelo moteča. če resetiram strežnik nič ne pomaga. klical sem telekom, da mi kao poštimajo. a ma kdo podobne probleme? pozna rešitev? jest mislim da bi blo treba modem zamenjat, poznam velik ljudi, ki so na isti centrali ko jaz, imajo isti modem pa nobenih problemov. drugač mi vse normalno dela, tko da sama linija ne bi smela bit problematična...

DMouse ::

Evo jest mam čisto isti problem, čeprav se moram pohvalit, da je zadnje čase malo boljše. Poleti in jeseni je zadevo izklapljalo vsake tri dni, ponavadi med kakšno nevihto (čeprav tehniki pravijo da to nima vpliva). Klical sem že na Siol, kjer so trdili, da je za to odgovoren Telekom, potem so Telekomovci prišli, zamenjali modem in je bilo isto. Ko sem spet klical na Telekom, je prišel en drug, ki je povedal, da je kolega serviser sam imel tak problem in ga je rešil tako, da so mu na Siolu zbrisali vse nastavitve in jih ponovno vpisali?!? No, potem kličem Siol, tam tehnik seveda reče, da to nima veze in ne bi rešilo problema. Ko ga vprašam, kje je problem, se izmotava, da bo poklical te pa te tehnike na Telekomu, ki so zadolženi za centrale. To se seveda ni zgodilo, tako da zadnjih nekaj mesecev "trpim" s tem kar imam. Povezava se izklopi približno enkrat na mesec, tako da ni frke zaenkrat, če se bo poslabšal, bom pa spet zavrtel telefon...

holy ::

ma ja, sej pri men je to tut cirka enkrat na mesec, sam glede na to da mam streznik postavljen, gor hostam, maili sopajo, ftp laufa, svasta zadev, dhcp, internet v hisi, vse je odvisno od tega... in men gre to posteno na zivce! klicu sm siol, on me poslje k telekomu, klicem ke, recejo nej klicem siolo?!! zdej baje pride telekom postimat, whatever, sam zakaj pa potem enim zadeva brezhibno deluje??
se prav ce prav razumem neke konkretne resitve ni, al kako

mamu jim ;((

DMouse ::

Tko je, modem je sinhroniziran, torej je povezava s centralo vzpostavljena. Mrežna kartica modemu pošilja podatke (se vidi po utripajoči lučki), ta jih pošlje naprej (razen če bi bil pokvarjen, ampak ker so mi ga že zamenjali, mislim da dela ok), potem pa se nekje izgubijo in ne pridejo do Siola. Zanimivo je recimo to, da po resetu modema začne spet delat, se pravi mora biti nekaj narobe z linijo do centrale, kot da se ta prekine, pa da modem ne ve, da je prekinjena?

holy ::

no zdej so tut men modem zamenjal, bomo vidl če bo kej boljš. drgač pa če ni to krivo, jest mam drgač statični IP, lahko samo ugibam kaj je. in men se zdi, da je tko nekak to, kokr en ping time out al kaj bi temu reku, ker jest morm modem ne sam resetirat, ampak še par minut počakat (ponavad vsaj 3), kokr da bi čaku da se tm na centrali neki osveži, prej me noče priklopit. linija po moje tle ne more bit kriva, sej načeloma dela... ne vem, sam upam da bo zdej kul. morm pa rečt da telekom rula, sm klicu popoldne, naslednji dan zjutraj ze tuki :)

Paramedic ::

Tudi js mam ta jajca od iskratel in mi prekine skor vsak dan - če mam takrat cel dan prižgan rač. Sm probal z dveh rač. in različnimi mrežnimi, tak da to nima veze. Kar med normalno uporabo enkrat hitrost pade na nulo, se kmalu za tem prekine in se noče vzpostavit dokler js ne izklopim - ali iz elektrike ali iz wan omrežja. Potem pa traja kake pol minute da se sinhronizira z wan omrežjem potem pa šele lahko vzpostavim nazaj internet povezavo. Je pri vas tudi tako?
Holy: a so ti dali povsem drug modem(drug model/firma) ali enakega(C821)? Kako ti dela s tanovim?
End transmission.

DMouse ::

Same here

holy ::

paramedic: ti maš velik hujše težave kot jaz, men se to dogaja cca vsakič 14 ali 20 dni. zdej so mi modem dal isti, callisto, sam s tem ni nič narobe:
1. poznam več ljudi ki imajo ta modem in nobenih težav
2. ta modem je itak iz tajwana, iskra nima s tem praktično nič, pa tudi ne bi rekel da so to kar piše iskra gor jajca - iskratel je kokr jest vem zelo uspešno podjetje.

predlagam ti da pokličem na 116 al kok je že prijava napak in telekomu razložiš kaj se dogaja, ker to je nevzdržno - jest bi popizdil. bodi prijazen, razloži jim kako je in da je grozno!!

nej ti zamenjajo modem, vprašljiv je lahko baje tut port na centrali - whatever that means in pa baje tudi tvoj switch - kao da enim probleme delajo nekvalitetni switchi...

upam da je zdej kej bolj jasno
lp

Paramedic ::

Ja, za ta model pač menim da so jajca. To ni mišljeno za ostale stvari, ki jih delajo :D. Bom pa poklical zdaj enkrat, še posebej ko vidim da majo še drugi bleme s tem modemom. Switcha itak nimam.
End transmission.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

A1 xDSL (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Omrežja in internet
1293159622 (11489) kixs
»

Amis na podeželju-primestju

Oddelek: Pomoč in nasveti
171560 (1044) krneki0001
»

Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Omrežja in internet
25135863 (19809) Bug
»

Prekinjanje ADSL povezave vsakih 5minut

Oddelek: Omrežja in internet
282197 (1441) Inja
»

ADSL problem (telekom)

Oddelek: Omrežja in internet
282995 (2142) TribesMan

Več podobnih tem