» »

naprej za šolanje

naprej za šolanje

1 2
3
»

PrimozR ::

Aja Nejc mate kemo pa biglo? Nism vedu. TO je kul da je sam dopoldne, ene smeri na iskri majo tut popoldne pouk. Klik! Mislim da je možna samo splošna smer. Naravoslovnega programa v naši generaciji ni (premal vpisa), kaj je tist hum* pa ne vem. Pomojem da ni. Izbira je nemščina, francoščina in pa španščina.

Jan987 ::

a izbirni predmet je lahko še kaj drugega kot jeziki?

ker če morajo biti prije tuji jeziki potem splošno takoj odpišem

PrimozR ::

Na izbiro maš te tri jezika, ENEGA izbereš kot drugega tujega (poleg angleščine). Izbirni v pravem pomenu besede so v četrtem letniku, za maturo. Tam pa lahko vzameš kateregakoli hočeš, tudi informatiko (po novem baje).

Nejc Pintar ::

Na vsaki gimnaziji imaš 2 jezika.
Seveda imaš za maturo obveznega le enega, se pravi angleščino.

Sicer pa ja pipi, mamo tud kemijo pa biologijo. Biologija je precej na simpl, kemija pa tudi precej lažja kot na splošni. Je pa na iskri precej sproščeno vzdušje. Kadri so precej mladi (večina profesorjev 30-45 let).
Lahko je biti prvi, če si edini!

Jan987 ::

ja sej iskra me precej interesira. Aja pa zanima me, a kot drugi jezik je na iskri sam nemščina al je še kej druzga. Aja pa tud tko me zanima katera gimnazija od teh dveh je novejše opremljena (sicer mi to ni glavnega pomena vendar nebi rad sedel na 100let starih mizah in napol podrtih stolih - malo pretiravam no:D ampak vseeno me zanima kako je kaj je kaj opremljena šola.

Nejc Pintar ::

Na iskri vsako leto obnovijo vsaj eno učilnico. Precej učilnic je novih, računalniške pa so večinoma sodobno opremljene. Od lanskega 1. septembra so računalnike zamenjali v treh učilnicah. Fizikalni laboratorij pa je tudi skoraj čisto nov. Glede opreme mislim da kranjsko vodimo:) (itak je šola stara dobrih 20 let, tako da na 100 let starih stolih ne moreš sedet:D )

Sicer pa je 2. tuji jezik na iskri lahko le nemščina, sicer se že nekaj časa šušlja o ruščini, ampak mislim da tega ne bomo doživeli. Je pa nemščina precej na visokem nivoju, tako da se jo je treba učit.
Lahko je biti prvi, če si edini!

alum ::

Kakšno pa je kaj razmerje fantje:punce?

Jan987 ::

ja letos se jih je z našem šole kr velik odločil za ruščino sam nevem če jih bo dost

_marko ::

wakum:
Tud če bi pri nas par punc črtali nebi bilo sile ;)
Niti malo.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

Nejc Pintar ::

@wakum: to je pa tisto kjer se ne mormo izkazat, drugače pa je okrog 60:1 ali še več:\ ;(
Lahko je biti prvi, če si edini!

PrimozR ::

Mnja, gimnazija zgleda mal slabše. Velik klopi je sicer novih (pa stolov), nekej je že zjeban, sam kaj k je bajta stara več k 100 let. Še zmer je tista overall podoba. Sicer so pa v eni učilnici kompi dokaj novi, dobri (XPji gor), v drugi učilnci so pa od P166 naprej. Pa 98. Mamo pa v knižnci tiste kompe iz NLB al kere banke k so jih vn metal, gor pa Linux. Tm poteka Linux krožek (ob sredah), sam so pa mal počasnejši. Pa za med odmori so za surfat. So pa žal sam štirje :/

alum ::

@_marko:

true true:)

OrkAA ::

Men se pa zdi, da je pomankanje žensk prednost iskre :)

No stupid talk at all. :>

klemen22 ::

Men se pa zdi, da je pomankanje žensk prednost iskre :)

Ja če si gay pol že
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

Jan987 ::

aso kje kšni fest zateženi prfoksi oz. fest smotani

PrimozR ::

Joj, preber njegov zadnji stavek.

PrimozR ::

Gimnazija. Šerba. Kemija. Lih dons sva bla s sošolcm na kofetu 2. uro, sam to zato k sva tolk težka, da naju ma dost :D Sam prfoksa ne zna folka umirit. Nevem no. Bi mogu mal pomislt še.

klemen22 ::

Joj, preber njegov zadnji stavek.

Aha sm mislu da je tisto podpis :) Moja napaka.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

PrimozR ::

Podpis je vedno kurziven.

klemen22 ::

Dobro je vedeti.
Motiti se je človeško, odpuščati pa božje. Torej ti odpuščam ;)

billgates ::

seveda.

Jan987 ::

kapana iskri a so kakšni res čudaki(prfoksi)?

billgates ::

čudaki so itak vsi!:D

monster-x ::

Nejc Pintar, ni res, da je angleščina obvezna. Lahko vzameš tudi drug tuj jezik, npr. nemščino, pa potem ti angleščine sploh ni treba imeti, če nočeš.
There comes a point when a dream becomes reality and reality becomes a dream.

Nejc Pintar ::

Ja, res je, samo ponavadi je ta jezik angleščina:)

kapana iskri a so kakšni res čudaki(prfoksi)?

Na iskri imaš nekaj čudnih profesorjev, ampak normalnost je itak le povprečje nenormalnosti, right?

Važno da smo se znebili profesorice za kemijo, ker to je bil pa poden.
Lahko je biti prvi, če si edini!

PrimozR ::

šerba style zatežena? :D

Jan987 ::

No zdej smo u šoli že več al man reševal tiste teste za prihodnost kaj hočeš bit pa to... in zdej bomo mel še individualne pogovore s psihologinjo. Kokr so eni rekl te pač upraša na kero šolo ciljaš in ti pač pol mal več pove o tej šoli. Tako da sem zdej pred dilemo: al rečem da grem na splošno al na tehnično.

Kokr sm govoru z enimi iz iskre sta v njihovem klasu sam 2 pozitivna:\ in da je tm ful alkohola pa droge (ne tist da spiješ kdaj pa kdaj kej ampak tist das stalno nalit) Sej učit nekej kokr tolk zanimivga se mi ni problem, problem se mi je pa učit eno brez vezno blefiranje (pravijo da je tega na splošni dost). Tko da zdej ne vem, če grem na tehnično al bom mel tm težave da bom sploh naredu. Pa če grem recimo na tehnično, pa da se pač mal spremenim pa se slučajno upišem na kšno ekonomijo al pa pravo:D :D :D (čeprov to ne ker je baje ful piflanja), kolk bom zaostajov za tistmu, ki bo pršov iz splošne gimnazije, in obratno če grem na splošno gimnazijo pa da grem pol naprej na kakšno računalništvo al pa strojništvo, kolk bom zaostajov za tistimi, ki bodo prišli iz tehnične, ker kokr sm gledov programe imaš ko prideš iz tehnične že kr nekaj znanja programiranja.

Torej me zanima, al je na iskri res tko kokr sm zgorej opisov?

Pol se pa pojavlja tretja možnost! In scer ekonomska gimnazija, ki naj bi bila ena od najlažjih gimnazij na sploh (je to res???) in naj bi vsi obdržali ali pa še popravili učni uspeh iz osnovne šole. In če grem iz ekonomske naprej na ekonomijo in podobne, bom verjetno v rahli prednosti pred tistimi iz splošne in tistimi iz iskre, po drugi strani pa če bom šel na it ekonomske na računalništvo, se bojim da prvega letnika nebom sfolgov oz. se bom mogu ful učit. zdej kolk predznanja morš met za na fri da se prvi letnik ravno ne piflaš cele dneve?

Torej kaj mi priporočate od tega, če bom šev verjetno naprej na računalništvo al pa teki v tem smislu, po drugi strani pa nočem jit med alkoholike&co. čerpov če ne bo pol k bom jest naredu faks (čez 10let)primankoval ekonomistov in bo preveč računalničarje in biologov:D

Upam da nisem bil predolg, ampak res nebi rad hodil na eno šolo ki me nebi zanimala.

PrimozR ::

Če greš na iskor, pejt tehnično gimnazijo. Bom OmegaBlue-ja sem pošopal, je lani maturiral tam.

PrimozR ::

Aja, strokovne smeri na iskri pa so vrašljive, ja. Poznam ene par kalibrov tm, raj ne razlagam kašnih (od opasnih, mafijcev do idiotov).

OrkAA ::

Jst sm iz iskre. A je kej narobe z mano? :P

PrimozR ::

Ja. :D

Jan987 ::

No kaj mi svetujete zdej?

PrimozR ::

Jest ti gimnazijo. da te bom lohk fazaniru. Sej se da pretrpet, če dobiš dobre prfokse je kul, zatežence maš itak povsod (tisti k jih mamo mi so na tak način zateženi, da pouk poteka nenormalno, da se deremo, da se nč ne naučimo, jebanja ni (npr. da bi mel cel klas popravca)), kako je pa na iskri, pa ne znam povedati. :)

Jan987 ::

Zdej vem da je težko primerjat ker nihče ne hodi na obe ampak kolk več tehničnega znanja bom odnesu z iskre kot pa z gimnazije in pa še zanima me če je kdo šeu na FRI iz splošne gimnazije, kako mu je šlo vprvem letniku in koliko se mu je bilo treba učit ter pa seveda še s kakšnimi znanji je prišel na fakulteto!

PrimozR ::

Volkec, kako dela 1. letnik ne vem točno, je imel lastno predznanje. Je pa Omegablue z iskre na FRIju :)

celada ::

Jst vam tkole pravim pejte na gimnazijo ce hocte met izbiro pol po koncu solanja ( sam sem letos maturant ) in dost izobrazbe (mnogo nje nepotrebne). Edino kar vam pravim ce boste sli na gimnazijo Ledina se izogobajte Ledina centra ko hudic kriza. :D Glede podlage za tehnicne fakse jo imam/ boste imeli zadosti saj so nas kr precej naucili v teh 4ih letih pri matematiki/fiziki/kemiji samo jaz sem naravoslovna smer in imamo mejckn tezje naravoslovne predmete kot ostale smeri.

alum ::

Preberi malo nazaj po temi. Je bilo že dosti napisanega o tem.

Jan987 ::

no sedaj so nam predstavili pač podobne programe različnih šolah, in sem se definitivno odločil, da grem na tehnično, saj je manj poudarka na biologiji ter pa še tehnični predmetni me zanimajo. In ko sem nekoliko gledal po netu, katere so še kaj tehnične šole, in ko sem malo bral razne podatke o šolah, sem prišel do Vegove gimnazije v LJ. In sedaj me zanima, ali bom s tam res odnesel toliko več kot iz izkrške gimnazije, kot je bilo nekje napisano in ali se mi slača hodit v ljubljano. Aja pa zanima me še, kdaj se tam začenja pouk, kar na nihovi strani nisem vedel, ker če se pouk začne zelo zgodaj, bom imel težave s prevozom, in jo lahko takoj odpišem. Skratka rad bi vedel še kaj o razlikaš med iskrško in pa vegovo gimnazijo, ter še to kar sem zgoraj uprašal.
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Tehnik računalništva ali tehniška gimnazija

Oddelek: Šola
194490 (4066) TheKekec
»

katero srednjo šolo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šola
6310403 (6998) Janac
»

Srednja strojna šola ali Gimnazija?

Oddelek: Šola
225753 (5104) Mateja987
»

Mnenje o Vegovi

Oddelek: Šola
304366 (3424) 33blaz33
»

elektr...računalniški tehnik...ali tehnična gimnazija?

Oddelek: Šola
314501 (4054) DavidJ

Več podobnih tem