» »

Zdej pa še FE

Zdej pa še FE

Microsoft ::

Zdej me pa zanima še, kak je pa kej na tej šoli? Zanima me predvsem UN smer elektrotehnika. Kak mamte kej tu s predavanji urejen.

Pa nek sm slišal, da ni v LJ ustnih izpitov. Drži?:\

PA kak je kej z opremljenostjo na tej univerzi? Ker na sliki sm videl, da majo tam nekega robota. Ga majo res, pa ga res pol kej programirajo.

Lahka pa povete še kake druge zanimivosti. So vedno dobrodošle!:)


by Miha

Phoebus ::

To da ni ustnih so bucke.
To da bos kar programiral robota so bucke.
Sedel bos in se ucil tako kot vsi ki smo na fe. In potem odpisal, bil happy in padel na ustnem :d
saj ni tako grozno, ampak ustni so, na zacetku pa imas itaq samo teorijo.

Upam, da ti mata in fiza lezita.

Zgodovina sprememb…

  • polepsalo: OwcA ()

Microsoft ::

No, sej se nebi rad kej pohvalu, sam MA sm mel letos zaklučen 5. Sam sm to na šoli 3+2, štrom.

Za 5 predmet sm pr maturi šel Fi, tak da sej neki vem.

Sej tist, da bi kr že pru dan programiru robota, nism mislu. S tem sm mislu, da pol v kakkem 3. 4. in pa 5. letniku maš dostop do teh naprav. Sej maš?


by Miha

DSmidgy ::

Če maš učne navade probej na UNI ... drugače pejd na visoko.

Microsoft ::

Ker sm poleg poklicne mature šel delat še 5 predmet, sm se vpisal n UN.

Glih zdele se učim!:D


by Miha

DSmidgy ::

Je tud tale možnost - če prvo padeš 1. letnik UNI ne ponavljat ampak se upiš na visoko. Če maš maturo greš pol lahko automatsko naprej na UNI 3. letnik. Sem imu dost sošolcou k so na UNI ustrajal pa so zej brez dokončanga faxa.

Poldi112 ::

Ce hoces robotke programirat mislim da ni blema. Sej so bili spet v casopisu s svojo robobrc ligo. Upam da bodo tudi letos zmagali. Cist kaj vse se pa dela pa ne vem, ker nisem na tisti smeri.
Je pa tako da imas prva dva letnika osnove. Matematika in podobno, kar rabis, da sploh lahko kaj delas v visjih. In proti koncu studija se zacnejo zanimive stvari.
LP

Microsoft ::

Poldi112, jst sm mislu robotske roke. To so tiste, ko so kr vlke, pa se uporabljajo v industriji.

Tisto, pa da se prva dva letnika sam teorijo gre, pa vem in tudi verjamem, da je tak.


by Miha

Microsoft ::

Jst sm zdele dobu obvestilo, kok pa kaj se naj prjavm na šolo (FE). Zanima pa me, kje sta predavalnici 13 pa 17. Sanja se mi ne, kje to je, pa se septembra, ko se bo treba vpisat, ne bi rad kej preveč zgubil.:D Ker takrat, ko smo na informativnem pol hodl po nekih hodnikih, učilnicah, nadstropjih,... se mi pa res ni sanjal, kje sm, pa kje bomo spet nazaj pršl.:)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Jackal ::

To se gre za FE v Ljubljani?
Ko prideš se obrneš na levo in vidiš ene stopnice. Greš do tistih stopnic in pred stopnicami zaviješ na desno in greš po tistem hodniku. Ko greš po hodniku glej na desno, boš videl 3 dvigala in nato na desni stopnice. Greš eno nadstropje višje (tam ko stoji avtomat za pijače) in tam sta ti dve predavalnici.
Drugače je pa v avli zelo podroben načrt celotne šole. Pa tudi če vprašaš pri vratarju, ti bodo z veseljem povedali.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Sergio ::

Ko prideš čez glavni vhod, pojdi levo, naravnost do zidu, nato se obrni 90 stopinj desno. Hodi naravnost, mimo dvigal, dokler na desni ne zagledaš vrat. Pojdi čez vrata, eno nadstropje gor. Tam notri so po vrsti oštevilčene učilnice, kjer sta tudi 13 in 17.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Jackal ::

Prej sem bil :D
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Sergio ::

Vidiš, dva odgovora na eno sekundo razlike ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Microsoft ::

Hvala, hvala!

Zgleda, da vidva hodta na to šolo, ane. Al se motim mogoče.

btw. gre za LJ


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Jackal ::

Tako je.
Trenutno se trudim, da se bom lahko jeseni vpisal v 4 letnik 8-O :D . Sem pa na smeri elektronika.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Microsoft ::

In ka kej počneš na smeri elektronika? O čem se kej učite?

Pa to, ko se pol mislm da konc 2. lenika lahka odločiš, obstaja kaka omejitev? Recimo, da se jih 90% vpiše na smer elektronika. Bodo vsi sprejeti?

Pa zanima me še, kam hodiš kej na malco, kosilo al kakrkol tist že je? Jst sm takrat, ko sm bil na informativnem dnevu, šel jest na IJS. Se mi je zdel tist plac kr na nivoju.

Pa še eno težavico mam: Iščem stanovanje, po možnosti bliz šole, obvezno z internetom, za okol 35kSIT. Stanovanje pa bi naj melo recimo 4 postle, pa da je kolker tolk opremleno z pohištvom na nivoju. Mogoče veš za kej tazga?:\ tnx


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Jackal ::

Uh... kaj delamo na elektroniki... hja veliko stvari. Samo če greš na UNI, se kar pripravi, da te začnejo filat s teorijo. Meni se je zdelo, da je v teh 3 letih, kar sem jaz na tem faksu, ni bilo kaj preveč praktičnih stvari. Drugačče pa lahko pogledaš sem, kaj se učimo: Link
Glede omejitve za naprej je ponavadi tako... Začetni pogoji za vpis v 3 letnik so vedno dokaj visoki in na koncu, če ostane še kaj prostora, ali če skupine niso dovolj velike se ta kriterij malo spusti. Drugače pa mislim da so skupine po velikosti razporejene tako: Avtomatika, telekomunikacije, elektronika, močnostna elektrotehnika (od največje do najmanjše).
Glede hrane... Verjetno že veš za študentske bone. Jaz na IJS ne hodim preveč rad. Stvar mi je enostavno predraga za to, kar ponujajo. Nekaj podobnega je tudi na faksu. Tam med predavalnico 1 in prvim WCjem so še ena vrata, ki vodijo tja. V 3 letih nimam nobenih pripomb, pa še boni za to so eni od najbolj poceni v Ljubljani.
Mogoče si zdaj navajen še srednješolskega režima... 45 minut pouka in 5 minut pavze vmes, pa enkrat en glavni odmor 30 minut. Tega tu ni. Predavanja se vedno začnejo 15 minut čez polno uro. Torej ima 45 minut predavanj in potem 15 minut pavze.
Ja pa glede stanovanja je bolj problem. Tega, kar si ti napisal, ne boš zlepa dobil... Še posebej pa z internetom. Tam ko stanujem jaz že 3 leta, mi še zdaj ni uspelo, da bi si lahko zrihtali internet. Pač ne preostane potem kaj drugega kot kak GPRS ali brezžični internet...
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

Kaiser ::

S programiranjem robotov je tako. V 3. letniku se vpišeš v smer avtomatika, kjer pri predmetu Osnove robotike pri vajah programiraš robote. Če ti je všeč, se naprej vpišeš na robotiko in programiraš robote kolikor ti paše.
1. in 2. letnik pa moraš pač pregurat...
"Very funny, Scotty. Now beam down my clothes!"

Trupl0 ::

no jst mam pa eno vprašanje...sprejet sm na FE VŠ pa zdaj zanima ali naj sploh grem:'( :'( ...sm ekonomski tehnik in se "bojim" fizike...ker je nisem imel že od OŠ cirka pet let8-O ...kaj nej naredim...riskiram in grem oz. naj grem kukr mislm it na višjo poslovno šolo ( 6. stopnja oz. 2 leti šole )...to je izredno...res ne vem...kak nasvet bi mi prav pršu

TESKAn ::

Visokošolski program ne boš meu problema, razen če si res moron za fizko & matematiko...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Loki ::

poznam nekaj ekonomistov, ki so sedaj na nasem faksu (strojnistvo vs).
(skoraj) vsi so naredili fiziko.

se je treba pac malo bolj ucit; pa sej je za nekoga, ki je prej hodil na npr. jezikovno gimnazijo (te ucijo 3-4 tuje jezike), oz. kaksno tehnicno solo (myself included) v bistvu isto sranje - oba sta videla fiziko nazadnje v drugem letniku.


pri nas je bila snov _skoraj_ srednjesolska.
si se lahko ucil iz knjige z fiziko do mature (naj me nekdo popravi, ce se motim), samo ene par zadevic je bilo extra.

Double_J ::

Kaj pa univerzitetni(strojna) program? Je precej razlike?:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

Trupl0 ::

sam strojna druga šola kot fe in je odvisno tut od tega ka-li?...kaj pa vi kateri ste že na FE...kaj je prfoks za fizko zajeban do konca ( oz. kateri so:D )...

PS: sem pa nekaj slišal enkrat kaj naredi 2/3 vegovcev in pa seveda to, da se vpišejo na FE potem pa dajo prošnjo za opravljanje izpitov na FRI..kaj je s tem...??

Microsoft ::

Jackal, kak to, da pa ne moreš met v večini stanovanj interneta? Če ga lahka maš "sred ničesar" (daleč od kakeršnegakoli mesta), zaka pa ga pol ne bi mogel met v mestu?

Pa mogoče veš kakšno web stran, kjer bi lahka našel kako stanovanje?

Pa še to: 4 sobno stanovanje menda ne bo datk problem najti. Ali pač?:\


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Jackal ::

Ma glede stanovanja so lahko sami problemi. Tam, ko stanujem jaz, smo 4 študentje in imamo celotno pritličje v hiši. 2 sobi, kuhinja, kopalnica, wc in hodnik. In vsak lastnik kakega stanovanja je precej zaj*** in tudi ta, kjer mi živimo. Smo hoteli imeti kabelski internet... ugotovimo, da v hiši ni TVja in zato niti ni kabelske... Zdaj neki sanjamo o adsl-ju, če bo hotela imeti tudi njena hčerka računalnik, lahko upamo da se nam bodo izpolnile sanje :|. Edina dobra stvar je to, da imamo vsi subvencijo in dobiš nazaj 9.270 SIT in potem me pride skoraj toliko kot študentski, s tem da imam tu veliko več miru.

Glede profesorjev fizike na FE. Pri fiziki 1 sta Stanovnik in Iglič. Iglič-a ne poznam kot profesorja, ker takrat ko sem bil jaz 1. letnik je imel še Brajnik. Stanovnik je na predavanjih zelo vredu, snov predava zelo razumljivo in velika večina tistih, ki bi morali biti pri Igliču hodi raje k Stanovniku. Vsaj tako je bilo v mojih časih (5 pri Brajniku, 250 pri Stanovniku). Fiziko 2 pa imata še vedno Stanovnik in Brajnik. Kot sem že rekel, stanovnik je zelo vredu na predavanjih, na izpitu pa zahteva za moje pojme zelo veliko. Medtem ko Brajnik je bolj tak hm... kako naj rečem. Takrat ko sem jaz obiskoval fiziko, je bil redkokdaj trezen na predavanjih... Pa včasih se je tudi zgodilo, da je prišel na izpit precej "pod gasom".
Takrat ko sem jaz delal izpit za FI 2, po moje sploh ni vedel da ima izpite... mi ga čakamo, po eni uri ga pa le gre ena (od redkih) sošolk iskat... In ga najde v brunarici pri FMF (Matematika in Fizika). Mislim da je odveč govorit, kako je bilo potem na izpitu. Mislim da še danes ve ne, koliko nas je bilo takrat v njegovem kabinetu :D

P.S.: Glede fizike jaz sploh ne bi skrbel... Bolj problem je za matematiko 1 (Slivnik). To je predmet, kjer so lahko veliki problemi (na 100% pisnega izpita lahko dobiš 6, ali pa tudi ne...). Mislim da je to predmet, pri katerem se odloči, kdo bo prišel v 2. letnik in kdo je resen za študij.
Walking the way is something completely different than imagining the way.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Jackal ()

Trupl0 ::

za mato ni problema, ker vsako snov katero na novo vzamem pokapiram oz. se jo naučim...edin problem mi je geometrija oz. kake krogle, piramide itn. ( predstava v prostoru :D )...to mi gre malo težko....dodaten razlog zaradi česar ne bi šel študirat na FE je tudi ta, da sm v 2. letniku padel in tako izgubil eno leto...če pa zdaj padem še 1x sem takorekoč izgubil 2 leti in to ni malo:(

Microsoft ::

Plis help mi!

Sm zdele mal gledal, pa mi ni čist jasno, kak si naj izračunam število točk.

Uspeh sm mel pa takle:

Poklicna matura:
SLO 3
DSI 5
MAT 4
SEMINARSKA 5
Maturitetni predmet:
FIZIKA 3

Uspeh: - 4.letnik Dober (3)
- 5. letnik Pravdober (4)

Mi lahka ker pomaga, pa izračuna?:(


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr

Izak ::

Primer izračuna točk maš tukaj.

Microsoft ::

Jst sm zdele mal gledal kako bi si naj izračunal točke, ki jih dosežeš na maturi. Pa morem povedat, da mi sploh ni jasn, kak pridit do rezultata!:\

A mi lahka kir pomaga, pa pove, kak naj to naredim?

Rabm pa to pr vpisu.;)


by Miha
s8eqaWrumatu*h-+r5wre3$ev_pheNeyut#VUbraS@e2$u5ESwE67&uhukuCh3pr


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

FRI (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Šola
22146525 (34045) awy
»

Izračun točk pri maturi; damn, resn ne vem, kak se to računa!

Oddelek: Šola
206435 (5528) KandazaR
»

FE Prestop iz UNI na VSŠ

Oddelek: Šola
325613 (4696) stalker
»

Fak. FE LJ

Oddelek: Šola
202116 (1630) gansta
»

FERI

Oddelek: Šola
181855 (1501) pin29

Več podobnih tem