» »

Nam Petrol krade denar?

Nam Petrol krade denar?

«
1
2

nojus ::

Zadeva je sledeča: (Petrol again)

Že nekajkrat se mi je zgodilo, da ko sem natočil benz in dal pipo nazaj na konzolo je kazalo vsoto X, ko pa sem hotel plačati je bila vsota za nekaj tolarjev višja.

Danes me je še posebej razpizdilo, ker sem natičil 5.000 sit, na blagajni mi pa reče 5004 sit. In za 4 sit sem moral zamenjati 1000 sit.

Poleg tega je to kraja, (čeprav nekaj tolarjev), ampak pri 1213424234 folka ki tanka vsak dan, se pa še kako pozna.
sovražim Gargamela.

BigWhale ::

Meni se je zgodilo, da je bilo razlike za najvec 1 sit. To pa zato, ker masina malcudn zaokrozuje. :)

Zakaj nisi prasal prodajalca v cem je fora? :P

iso2000 ::

Čakaj, a ni tako, da ti morajo prodati artikel po ceni s katero je označen. Torej je bilo tvoje tankanje označeno s 5000 sit in toliko bi plačal. Če njemu pokaže 5004 sit to tebe ne briga, saj ti tega nisi videl. Pa naj gre gledat ven koliko je znesek! Konec koncev bi ti lahko pol rekel tudi 6000 sit. ?!

MUC ::

Kva pa če je med tem, k je stal v vrsti, kdo dotankal svoj avto iz njegove pipe .. okej 4 tolarje ni 0, samo pr 1423232 folka bi se pa poznal :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

nojus ::

najbrž sem se mal narobe izrazil:
znesek je bil 5000 ko sem pipo postavil na konzolo in preveril. Na blagajni je bil ?!? 5004. Ko sem pa prišel ven, je tudi zunaj že bilo 5004.
Nisem se pa hotel kregat (sem bol še zaspan).

V glavnem ne grem več k tardečim, se raje zapeljem 1 km več k tazelenim. (imajo baje boljši benz - manj vode)
sovražim Gargamela.

icek ::

Kolko krat pa se zgodi, da tankas recimo za 5000 in ustavis tak da kaze 5001. Ko gres placat ti razacunajo samo 5000. Verjetno je takih primerov vec in potem takem mi krademo pretrolu. Pa se doben se sekira.

Meni se ful dosti krat to zgodi, pa verjamem da nisem edini.
Rider of Theli
www.air-tv.net

MUC ::

Sej, to pomen, da so se 4 tolarji naštepal od zunej in ne iz blagajne. Edn ti je mal bencina k si stal notr še odtankal. Kam, v svoj taank ali po asfaltu je pa vseen

Morš premislt vse šanse predn se kr na pamet odločš kdo je kriv :)

Ziga Dolhar ::

Okej -- števec oz. "merilec iztoka" se verjetno ne nahaja v sami "kljuki", ampak v "pumpi". Če ste pravi Gorenjci, kakor jaz, boste avto parkirali pri tisti pumpi, pri kateri boste morali šlauh vleči na drugo stran avta: da bo torej "nategnjen". Še preden boste pritisnili za iztok, bo iz cevi priteklo za nekaj kilometrov bencina.

Zastonj.

To je seveda res -- vendar me bo kdo popravil, da širim krivo vero, saj bi ta isti bencin dobil tudi, če bi takoj pritisnili na sprožilko.

Sinteza: po končanem tankanju oz. sprostitvi sprožilca počakajte nekaj sekund, da priteče še tisto gorivo, ki bi sicer ostalo onemu, ki bi tankal za vami. :-))))).

Kaj, te razlike v tankanju pa nikjer ne obračunavajo?

>:D
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

MUC ::

Icek: Ja, men se pomoje še ni nardil, da bi mogu plačat tistih +1 alpa +2 tolarja.

Če je pa 4, je pa druga ja, samo tle petrol ne goljufa, ampak je razlaga druga, mogoče je tista moja od prej kr prava :)

Na svetu so tut pobalini :)

BigWhale ::

Te pipe lahko vcasih tud puscajo.. iz se ne zapre v tistem momentu, ko ti nehas tankat... :)

Meni se je ze zgodilo, da je zadeva puscala. Medtem ko sem tankal, je bencin veselo kapljal na tla.

Lepo je, ce poves stricem tam, da se to dogaja. Bi si upal trdit, da ne delajo tega namenoma :)

nojus ::

#3

Znesek se je spremenil, ko sem pipo postavil na konzolo ter med potjo do blagajne. Se pravi da je pipa že položena in naj bi se nebi smelo stanje spreminjati.

Poleg tega sem pa zelo picajzlast na določene zadeve, in če tankam za 5001 tolar, tudi plačam toliko kot sem natankal. Ker sem pa picajzlast (imam rad čiste račune), se mi ne zdi fer do stranke, da se števc še kar naprej obrača, klub temu, da ja pipa še 5s gor.

Ne vem če, poznate primer Raminez (Big Apple), kako je tipo obogatel prav z števci in benzom.

Drugače so pa tu so ostale pikantnosti Petrola kot npr. nategovanje petrolovih delavcev z strani poslovodij (franšizne pumpe), ki so jim nakazovali za cca 20 % manjše plače, ostalo pa v svoj žep. Potem zakaj kupijo 2x dražje zastave, kot so vredne (vprašanje za upravo),...

Tega javnost ne ve? Zakaj? Ker noben nima jajc dat naprej oz. se folk boji za službe.
sovražim Gargamela.

MUC ::

Mislim, da smo mal zašli.

Dejstvo je, da če bi se to dogajalo vsesplošno in namerno, kot ti praviš, potem bi folk to že zdavnaj opazil in reagiral.
Jest od kar tankam (tega je že mnogo let, po vsej Gorenjski in Ljubljani), nisem še doživej tega primera, kot ti, zato ti lahko zatrdim, da ne gre za nobeno goljufijo ampak za osamljen primer, ki ima tudi povsem banaleno razlago.

Torej, iz tega ne obtožuj nikogar, še manj pa zato ne, ker bi se lahko pritožil in bi dobil odgovor od prodajalca zakaj se je to zgodilo, ne pa da sedaj gruntaš sam pri sebi ideje, ki so brezvezne.

To je moje mnenje :)

nojus ::

Ne gre za osamljen primer, ker se mi je to že večkrat naredil, in mojim prijateljem tudi (na različnih pumpah v naši okolici).

V new yorku je Raminez to delal več kot 10 let pa folk ni pogruntal.
Če nekaj ne veš potem "MUC" ne govori, da to ne obstaja.
sovražim Gargamela.

nojus ::

Sploh me pa BK, v glavnem jest zase vem kam bom hodil tankat.
Hotel sem samo opozoriti na te zadeve.
sovražim Gargamela.

MUC ::

Nisem trdil, da kaj vem, ker sem napisal, da se to meni ni zgodilo.

Spodaj sem napisal, da je to moje mnenje bazirano na mojih izkušnjah.

Če misliš, da se to res dogaja, vzemi fotoaparat, pofotografiraj ceno na pumpi in pofotografiraj račun, pošlji na policijo in bodo raziskali primer, lahko pa obvestiš medije, pa bodo oni zagnali hajko, ker če je to res, potem je to velika afera, mnogo večja od primera Petek :)

Če se ti je pa to že velkrat dogodilo, ti pa nikoli ne "stegneš jezika" je pa tut mal čudn, isto velja za tvoje kolege. Zato mal dvomim, da se tako pogosto dogodi, ker saj mene bi nategnil samo 1x, tebe pa zgleda lahko večkrat, brez da bi se postavil zase :)

Predlagam, da zadeve dokumentiraš in pošlješ na 24 ur / policijo.

To je moje mnenje in tega ne vem, da ne bo spet kdo kej me obtožu, kaj vem in kaj ne :)

LP

nojus ::

meni je olajšanje, da tu napišem :)

Da bi se pa z primerom ukvarjal pa ne vidim niti ene dobre stvari, kvečem slabe. (nisem policaj ali pa detektiv, da bi kaj od tega pozitivnega potegnil) $$$

Uglavnem mal porajtajte, če se komu še to dogaja. Jest sem iz radovljice, kjer sem tudi tankal. Imamo pa 2 pumpi, in na obeh isto.
sovražim Gargamela.

Klemenn ::

erm, kolkr vem jz, je na pumpah več al manj tako, da ko ti enkrat začneš točit (pa četudi samo 1l) in položiš pipo nazaj, jo avtomatsko zapre (dokler ne plačaš in jo prijazni prodajalci spet ne ``odprejo´´) ....tak je pr ns :\

aja, tist k pa prav ne, da je manj vode v istrabenzovem gorivu kot pa petrolovem ga pozivam, naj kupi pasto za preverjanje vode (namažeš eno kovinsko stvar s to pasto in potem poliješ mal goriva (diesel al pa bencin) po tej palčki in če je voda kje zdraven, pasta spremeni barvo) i dare you!

aja, pa dejte si še mal pogledat delovanje motorja z notranjim izgorevanjem ; hint, če bi blo kej vode v gorivu, bi motor kmalu odpovedal ( pa se čudim k ma naša petka 100k kilometrov :\ )


have a nice day :)

ulao ::

če so kradljivci ne hodit na petrol:D

nojus ::

Jebediah -- ja sej mi vemo, da tvoj oče dela na petrolu. Glede vode so pa že odprte teme, samo kolk folk verjame je pa druga stvar. Pri tem sem jest skeptičen, ker ne poznam zadeve v ibr, vem samo da delajo meritve pri vsaki cisterni, samo to so že sorodne teme.
sovražim Gargamela.

Klemenn ::

nojus: moj ata ne dela na petrolu. je s.p. in vozi za petrol

ja..meritve delajo...RES JIH...:)

flipflop ::

Pri nas je tudi tak,da ko položiš ročko nazaj,se zapre in ne moreš več tankat.

BigWhale ::

Pa kaj tle jamras, vprasal bi prodajalca zakaj se je to zgodilo... :)

Zavo ::

Kolikor jaz vem imajo OMV in Petrol istega dobavitelja za bencin!
Oboji ga kupujejo v Lendavi, možno da se motim.
Da pa bi Petrolovci naknadno tankali vodo v rezervoarje pa skorajda ne bi verjel!

nojus, pa ne se sekirat za 4 tolarje!

Vikking ::

nojus a si gorenc, za 4 tolarje! pa dej nehi no.... če bi ti blo tako teško za tistih 4 tolarjev kot se delaš da ti je. se grem stavit da bi se že takoj pri blagajni zbunu in zahtevu da naj preverijo, ker si pač tanku za manj....


če ti bo naslednjič res teško za tistih 4 tolarje se takoj zbunu... bojo preverili, ne skrbet...

MUC ::

Sej ne gre za 4 tolarje, gre za način, čeprov jest dvomim v namerno škodovanje.

A zdej razumete?

BigWhale ::

> A zdej razumete?

Ne, ne razumemo, zakaj tle jok in stok, na pumpi pa noben ne vprasa...

;>

Phil ::

Meni se pa le večkrat zgodi da na blagajni plačam kakšen tolar manj kot piše na pumpi (1,2 SIT). Bo najbrž kaj z zaokroževanjem. Zadnjič sem recimo na Petrolu (LJ) natankal za 5003 SIT, plačal pa z bankovcem za 5K. Kovancev ni hotel. :\
LP

ferdo ::

morm še jzt neki povedat glede benzina.

Čudno mi je to, povsot tankam 95 in s petrolovim bencinom je avto bolj zamorjen. Zato grem vedno tankat n aOMV istrabenz, ki imajo za naš avto boljši bencin.

Zavo ::

Čudno mi je to, povsot tankam 95 in s petrolovim bencinom je avto bolj zamorjen. Zato grem vedno tankat n aOMV istrabenz, ki imajo za naš avto boljši bencin.

Ferdo, pa saj ne verjameš tega...8-O

Azrael ::

Mislim, da tu nima kaj veliko veze firma(Petrol, OMV), ampak sama "pumpa" , se pravi osebje.... Samo smo se že v eni drugi temi kregali o tem.
Nekoč je bil Slo-tech.

madmitch ::

Za natančnost črpalk in podobnih naprav obstajajo pravilniki. Zakaj ga ne preštudiraš in ukrepaš. če misliš da ti kradejo?

Kar se tiče vode. Pa saj bencin in dizel nista župa, da bi ju kar tako redčil z vodo. Nekako ne gre.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Eschelon ::

1. Ne se sekirat.

Edina napaka je, da imajo pri Petrolu črpalke grdo navado, da preskočijo kak tolar na števcu. Npr. iz 2999 na 3001. Zato pa njihov bencin še nima notri veliko vode.
Nekaj vode bo zmeraj notri (zeloo malo)! Si pač na planetu, kjer je vode veliko. Malo vode ni še nobenega motorja z notranjim izgorevanjem uničilo. 0:) Ne se hecat.
Morda bi vas moralo bolj zanimati, kakšne aditive uporabljajo. Potem bi se lahko kdo vprašal, če ima prodajani bencin(tm) vse leto enako sestavo (nima). Take stvari so zanimive.
Pozabi na 4 tolarje - pejd raje na pir.
Ce slucajno koga take stvari zanimajo - FAQ.

Bevcan ::

Ej a si ti že slučajno gdaj na tržnici kupoval banane. Me prov zanima če si se skregal s šiptarjem da ti je dal 100g banan več kot si mu rekel. Al pa naprimer salamo v štacuni. Če si tako natančen si precej zagrenjen človek, katerega nebi želel za soseda. Saj poznaš zgodbe s hruškami in jabolki ter vejami, deblom in koreninami.

nojus ::

nekateri morajo res 3x prebrat, da dobijo point, nekateri ga sploh ne.
Ockey: za tiste ki po mojih nkej threadih še zmeri ne vedo o čem lavfa tema:
hotel sem opozotiti, da mogoče lavfa sistem na petrolovih konzolah narobe, oz. da imajo probleme z meritvami oz. enote omega, ki jo uporabljajo na petrolih.

Oškodovan sem bil za 4 sit, za kar me finančno BK, ampak gre za to da je nekaj narobe z sistemom.

Enako sem se razpizdil, ko sem cca 1 leto nazaj kupil yogurt in ko sem ga odprl je bil plesnav. Ga nesem nazaj v trgovino, pokažem trgovki, mi da novega, grem do blagajne in me tam ozmerjajo (kao da sem sam kriv).
Itak se mi je totalno odtrgalo, sem poklical inšpekcijo, ki je stvar uredila.

Gre za to, da men folk ne bo prodajal buče.
Hotel sem vas opozoriti samo na zadevo.
Eat More Beaf!

zakaj me pa noces za soseda? To loud music?:D
sovražim Gargamela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nojus ()

Zavo ::

nojus,

gre za to da zaradi teh malenkosti nihče hrupa ne zganja! Prvič sem slišal za nekoga, ki je jogurt nesel nazaj v trgovino, potem pa še inšpekcijo klical!

Ej stari, jogurt stane 100 Sit. Vrži v koš in ga pozabi. Kajšele da bi hrup zganjal za 4 Sit! Pojdi na Tuševe pumpe tankat, kjer je bencin 5 Sit ceneje s kuponom!

Očitno si ti tisti, ki ne dojame. Pa tudi, če sistem ne dela na Petrolu (v kar hudičevo močno dvomim), se nihče ne bo sekiral, če bo števec za tolar ali dva preskočil!

Jaz sem pa mislil, da so tisti vici o Gorenjcih izmišljeni!!! :D

MUC ::

Gre za način in odnos do kupca.

Če maš feeling da te je nekdo nategnu ali ogoljufal, ne gre za denar, ampak za občutek. Ste že slišal za korekten odnos do kupca/stranke, ali ste še zmerej na Balkanu?

Eni pa res niste še za v EU, kjer so stvari še na mnogo višjem nivoju, vi pa namesto da bi stremeli po tem, ste zadodoljni z "drobtinicami"... kekci

Še 1x, ne gre za denar, gre za odnos do strank.

Ko boste veliki, boste razumeli :)

nojus ::

Tako je MUC. Gre se za odnos in ponos.
Ne gre za $$$ in se ne sekiram za 4 sit!!!
Sem mal racunal in sem izracunal da je to dobre 4 sec. mojega efektivnega časa v službi (se pravi v tem času lahko samo kihnem pa je mimo).
Jest dam več na osebni ponos kot na $$$. Kaj ti pomaga $$$, če ti "frend zensko pedena", te vsi "frendi" sam izkoriscajo imas pa $$.

Mam raj frende s katerim se nabijem ter zvesto zensko, katera je ponosna name in jest nanjo. (mal off topic)
sovražim Gargamela.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: nojus ()

asPeteR ::

->Sem mal racunal in sem izracunal da je to dobre 4 sec. mojega efektivnega časa v službi (se pravi v tem času lahko samo kihnem pa je mimo).

Ce si sel TO racunat, ti ni vseeno glede denarja. Pika.:)
http://blog.stegnar.com

Sergio ::

Ne vidite pointa, ki ga vam hoče tip predstavit.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

asPeteR ::

->Ne vidite pointa, ki ga vam hoče tip predstavit.

No, ce lahko komentiram. Vsak kar se tice mene. Jasno, da je point, da se petrol "oguljufa" stranko za 4 sit, pomnozimo z stevilom strank na leto, pa dobimo milijone, ce ne milijarde. In tudi gre za nacelo. In tudi za pravilo postenega poslovanja ... And so on ...

Toda, na to se nisem obregnil. Zapicil sem se v to, ker pravi, da ga boli za 4 sit, pa gre potem tip racunat, tolk casa mora delat za 4 sit. Mislim, halo?:\ :\ :\ :\ :D

Jaz k sem sel zadnjic tankat v soboto zvecer, vem samo, da sem zataknil cev v tank ga napolnil, sel na blagajno vrgel tistih 11k in odsel, se pa glih sekiram tolar gor ali dol, mam pomembnese opravke, kot pa se ukvarjati s takimi malenkostmi.

Vsekakor pa mislim, da ce bi petrol RES tako nesramno goljufal, bi to bilo ze evidentno. To je prej nek random dogodek, kot pa pravilo. Je pa tudi nekaj res. Ce bi jaz tankal za 5k in bi prodajalec rekel 5k+ bi mu na pult vrgel 5k in odsel. (seveda je pa problem, ki ga je imel nojus: za 5k tankal, prodajalec rece 5004 sit prosim, in ce je potem znesek 5004 sit se na enoti crpalke, potem nimas kaj ...) Skratka mislim, da ce se to res pogosto dogaja nekje, je potrebno mal samo crpalno napravo preveriti, saj je cisto mogoce, da izgubi natancnost sama merilna enota, pac popolnoma logicno, saj je sam element stevca, mehanska zadeva.

:)
http://blog.stegnar.com

BigWhale ::

> Ne vidite pointa, ki ga vam hoče tip predstavit.

O ja, vidimo ga, vidimo ga. Ampak gre se za odnos in ponos! Zaradi takega ponosa se ljudje koljejo in streljajo. Dobesedno...

Sicer pa, je dovolj samo to, da pogledas, kako clovek napise post... :)

JustVi ::

Notar tistmu stričku števec meri do deset centov natančno, tako da so odstopanja v dolžini enega tolarja čist možna. Štirje tolarji.. lahko, da je bilo še mal zgodaj |O

fRiK0 ::

V glavnem ne grem več k tardečim, se raje zapeljem 1 km več k tazelenim. (imajo baje boljši benz - manj vode)


Mas kak dokaz?

Danes sem tankal in sm hotu natankat za 3000 sit pa mi je se za 3 sit cez uslo, placal sem pa 3000 sit NA PETROLU!
Hvala

LP Tadej

Loki ::

voda se v ottovih motorjih _lahko_ uporablja za hlajenje samega motorja (uparjalna toplota) na racun manjse izgube zmogljivosti.
to velja, ce je dovajana konstantno (prek sobe), v gorivu ima isti vpliv, samo neskoncno manjsi.

dolgorocno motorju ne skodi.


sploh ne vem, kaj se kregate glede vode v bencinu, ko je pa nas bencin itak tako "okuzen" z zveplom in drugim sranjem, da recimo FSI motorjev (WV) ne bomo videli v SLO, dokler ne bomo tega porihtal.

ko je WV predstavil FSI motor (2.0 se mi zdi) v gulfu/ passatu, so se v SLO prodali cca. 4 avtomobili, ki so morali po < 15kkm iti nazaj zaradi okvare motorja (motor - oz. glavo bloka je pri vseh razgnalo).

CaqKa ::

to da si plačal 4 sit preveč je odvisno od bencinskega servisa... v mariboru še nisem imel takega problema nikoli. ti morš tam onim na tistem servisu rečt naj pokličejo serviserja pa naj malo tiste koleščke namaže itd... skratka napaka je očitno v posameznih pumpah sploh pa ne na vseh, ti pa iz tega posplošuješ in praviš da nas petrol goljufa... veš kolikokrat se mi je že zgodilo da sem tankal 5001 ali pa 5002 pa so mi 5000 računali?
to se mi je že namreč neštetokrat zgodilo.. to kar pa ti opisuješ pa je napaka posamezne naprave.. menjaj črpalko sedanji pa povej da naj porihtajo zadevo.

Šimpanz ::

Nojus avto imam že več kot 10 let pa še nikoli nisem imel takega problema kot ti. Jaz vedno tankam za 3000 ali 4000 pa mi včasih pokaže pol tolarja gor ali dol. Za 4 tolarjev razlike pa še ni bilo.
Glede na to da tudi nihče od drugih ni nikoli imel takšnega problema mislim da si ti malo napačno videl.
Poskusi še enkrat pa poročaj.

TribesMan ::

Če bi vedeli koliko nenatančni so merilci pretoka bencina na črpalkah bi bli veliko bolj zaskrbljeni kot pa zaradi teh par fičnikov ki so vam jih preveč zaračunal. Kokr sem jest slišal so te zadeve zelo nenatančne (merjenje količine tekočin preko pretoka, je bilo še vedno nenatančno in najbrž še kar nakaj časa bo) govori se nad 5%.

Sam tko za intermezzo. Poleg tega pa me ponavadi na zelenih pumpah če je tja do 5SIT nad okroglo ceno, oprostijo plačila drobiža...

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Eschelon ::

Mislim, da je natančnost števca +-0.5%. Ve kdo bolj natančno?

Binji ::

Ne vem za natancnost, se pa tudi meni dogaja da mi zaokrozijo navzdol za par tolarjev in ne navzgor.
Tisto o onesnazenosti bencina je pa res.. Najvecja fora ker sem se lih par dni nazaj malo cudil kako da je avto tako zamorjen nenadoma, pol se pa naenkrat spomnu, da sm mal prej tocu. Nakljucje? Ne vem, sam se je ze parkrat to zgodilo.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

asPeteR ::

Ah, da bi bila natancnost merilnikov tako slaba ... 5%?? To je ogromno! Mislim, da je bolj prav 0,5% ...:)
http://blog.stegnar.com
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Petrol ultimax (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42358511 (36820) Matev
»

Točenje goriva na Petrolu(LJ) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12034236 (31421) Zheegec
»

Kvaliteta bencina/dizla (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10228981 (26845) kixs
»

Petrol prodaja vodeni bencin? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8420526 (17991) gzibret
»

Slab bencin? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6710987 (9152) TribesMan

Več podobnih tem