Forum » Pomoč in nasveti » Pošiljanje v tujino preko eBay-a
Pošiljanje v tujino preko eBay-a
nokiauser ::
Živijo, rad bi prodal nekaj stvari vrednih okoli 50€ preko eBaya, ker je slovenski trg precej majhen. Problem je da ne vem kaj vnesti pri domestic in international shipping. Domestic predvidevam da je za pošiljanje v ZDA ker prodajam na ebay.com, torej sem dal Standard Shipping from outside US in ceno 38.89$. Pri international sem dal Standard International Shipping in izbral EU, ceno pa nastavil na 23.27$. Je to pravilno? Kaj se zgodi če zdaj nekdo iz Slovenije kupi kar prodajam? Poštnina za Slovenijo je dosti bolj poceni.
Samael ::
Bodi pozoren, ali Pošta Slovenije še vedno ne pošilja v ZDA. Večina pošt v EU, vključno z našo, je ob uvedbi ameriških carin na manjše pakete začasno ustavila pošiljanje v ZDA. Če ne, preveri tudi, kakšna je cena, če izbereš drugo kurirsko službo, da ne boš v minusu.
Pri Excluded locations izključi države z visokim scam tveganjem (npr. Nigerijo in Brazilijo) ter države, kamor je trenutno dostava lahko otežena (npr. Iran).
Kaj se zgodi, če zdaj nekdo iz Slovenije kupi izdelek, ki ga prodajaš? Jah, nič posebnega, ane. Cena poštnine na eBayu le redko natančno ustreza dejanskim stroškom oz. je običajno določena pavšalno. Poleg tega te kupec še vedno lahko kontaktira, se dogovorita kako pa kaj, po potrebi pa mu lahko del stroškov poštnine tudi refundaš.
Če ti skopiram direkt, imam sam določeni naslednji dve opciji (US - pošiljanje od zunaj, ter ostali svet - pavšal za vse enako, nisem posebej izbiral EU). Iskreno se ne spomnim več, zakaj sem izbral ravno tako, ampak deluje.
Če določiš EU boš dal lažje nižjo poštnino, naredil ponudbo za EU kupca bolj atraktivno, boš pa izključil velik del trga zunaj US in EU. Mogoče čisto ok, odvisno od produktov, ki jih prodajaš.
Shipping method
1.Standard shipping: Small to medium items
Domestic shipping
Flat: Same cost to all buyers
Economy Shipping from outside US
11 - 23 business days
2. International shipping
Add shipping services
Cost type
Standard International Shipping
11 - 20 business days
11 to 20 business days
Ships to
Worldwide
--
Preferences
Your settings
2 business days handling
Item location 1000 (Dm SI, Slovenia)
No returns accepted
Unless item is not as described
Excluded locations(optional) ....
Pri Excluded locations izključi države z visokim scam tveganjem (npr. Nigerijo in Brazilijo) ter države, kamor je trenutno dostava lahko otežena (npr. Iran).
Kaj se zgodi, če zdaj nekdo iz Slovenije kupi izdelek, ki ga prodajaš? Jah, nič posebnega, ane. Cena poštnine na eBayu le redko natančno ustreza dejanskim stroškom oz. je običajno določena pavšalno. Poleg tega te kupec še vedno lahko kontaktira, se dogovorita kako pa kaj, po potrebi pa mu lahko del stroškov poštnine tudi refundaš.
Če ti skopiram direkt, imam sam določeni naslednji dve opciji (US - pošiljanje od zunaj, ter ostali svet - pavšal za vse enako, nisem posebej izbiral EU). Iskreno se ne spomnim več, zakaj sem izbral ravno tako, ampak deluje.
Če določiš EU boš dal lažje nižjo poštnino, naredil ponudbo za EU kupca bolj atraktivno, boš pa izključil velik del trga zunaj US in EU. Mogoče čisto ok, odvisno od produktov, ki jih prodajaš.
Shipping method
1.Standard shipping: Small to medium items
Domestic shipping
Economy Shipping from outside US
11 - 23 business days
2. International shipping
Add shipping services
Cost type
Standard International Shipping
11 - 20 business days
11 to 20 business days
Ships to
Worldwide
--
Preferences
Your settings
2 business days handling
Item location 1000 (Dm SI, Slovenia)
No returns accepted
Unless item is not as described
Excluded locations(optional) ....
Samael != Samuel
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Samael ()
nokiauser ::
Hvala, nisem vedel da še vedno ne pošiljajo v ZDA. UPS pošilja ampak so cene zelo visoke, za moj paket mi je izračunalo vsaj 308,74€. Vse skupaj sem zdaj nastavil tako.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: nokiauser ()
c3p0 ::
Jaz sem sicer na ebay.de, na Domestic nastavim cene za DE, na international pa za vsako državo posebaj.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| ! | Vse o Ebay-ju (strani: 1 2 3 4 … 110 111 112 113 )Oddelek: Kaj kupiti | 1361300 (21958) | mtosev |
| » | Prodaja preko Ebay (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19157 (4551) | Sasasa |
| » | ebay prodaja- plačam za pomočOddelek: Pomoč in nasveti | 14108 (9435) | Pentium |
| » | problem na amazon.comOddelek: Kaj kupiti | 2168 (1888) | tjaz051 |
| » | Vprasanje: placilo postnineOddelek: Loža | 2061 (1730) | @LOL |