Forum » Pomoč in nasveti » BSOD: Inacessible Boot Device
BSOD: Inacessible Boot Device
denisek123 ::
Pozdravljeni
Imam dva računalnika Dell Optiplex 3080 (enak model, enaka strojna oprema). Na prvem sem s pomočjo programa Veeam naredil sliko sistema in jo s pomočjo USB Recovery Media obnovil na drugega. Ko želim računalnik zagnati po tem procesu, se prikaže BSOD: Inacessible Boot Device. Disk je med tem procesom in tudi kasneje v BIOSu normalno viden. Zadevo sem poskusil narediti tudi z DiskGenius (backup in restore) vendar se pojavi ista napaka. Naj omenim, da sem v preteklosti to že delal na teh računalnikih in je zadeva delovala normalno. OS je Windows 10 Pro, preizkusil sem že popravilo zagona, zagonskih particij.
Ima kdo kakšen nasvet? Hvala.
Imam dva računalnika Dell Optiplex 3080 (enak model, enaka strojna oprema). Na prvem sem s pomočjo programa Veeam naredil sliko sistema in jo s pomočjo USB Recovery Media obnovil na drugega. Ko želim računalnik zagnati po tem procesu, se prikaže BSOD: Inacessible Boot Device. Disk je med tem procesom in tudi kasneje v BIOSu normalno viden. Zadevo sem poskusil narediti tudi z DiskGenius (backup in restore) vendar se pojavi ista napaka. Naj omenim, da sem v preteklosti to že delal na teh računalnikih in je zadeva delovala normalno. OS je Windows 10 Pro, preizkusil sem že popravilo zagona, zagonskih particij.
Ima kdo kakšen nasvet? Hvala.
Intel Core i3 3217u/GeForce 720M/WIN 10

WizzardOfOZ ::
Uporabi rufus za kreiranje usb ključka s sistemom, pa probaj.
Lahko pa z rufusom narediš tudi "windows to go" - in to štartaš, da vidiš če se bo sam sistem postavil iz usb ključka (diska ne upošteva)
Lahko pa z rufusom narediš tudi "windows to go" - in to štartaš, da vidiš če se bo sam sistem postavil iz usb ključka (diska ne upošteva)
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
MIHAc27 ::
Teh dveh klon programov nisem nikoli uporabljal. Uporabljam paragon, aomei ali acronisa, pa nimam težav. Poskusi mogoče še aomei najprej, za kloniranje imaš zastonjsko verzijo
1qay1qay ::
Preveri Bios nastavitve za disk na tem ki ne dela in jih nastavi enako kot tam kjer dela (mislim na nastavitve povezane z diski). Očitno niso enake ( uefi, ahaci, safe boot .... ) in ga ne najde. Z Veemom v 10+ nikoli ni bilo problema pri meni.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: 1qay1qay ()
denisek123 ::
Preizkusil sem tudi z drugimi orodji vendar je napaka vedno enaka. Nastavitve sem preveril-ima samo UEFI Boot, nastavitev je AHCI kot na obstoječem, secure boot izklopljen, verzija BIOS je enaka. Na obstoječem računalniku sistem normalno deluje, prav tako so v preteklosti delovale obnovitve image-a na ta drugi računalnik. Ali imam še kakšno drugo opcijo, bi klon diska naredil zadevo drugače?
Intel Core i3 3217u/GeForce 720M/WIN 10
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Nov laptop prvič uporabljam in ne morem instalirati windowsa - zahteva internet za pr (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4381 (2521) | GenZNPC |
| » | nov SSD disk v prenosnikOddelek: Pomoč in nasveti | 3004 (1903) | turist1 |
| » | namestitev sistema (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 11064 (8239) | Yohan del Sud |
| » | težave z zagonom računalnika po kloniranju diskovOddelek: Pomoč in nasveti | 7691 (6697) | gruntfürmich |
| » | težave pri nameščanju windows 10 na ASUS-a (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 14096 (12623) | solatko |