Forum » Loža » Nova toplotna črpalka poškodovana! Monter, to je normalno
Nova toplotna črpalka poškodovana! Monter, to je normalno
feryz ::
Pretok na teh rebrih, zaradi tega, kar je prikazano, je lahko manjši za procent od procenta.
Pol vata več pri porabi 20 vatov? V kateri pravljici?
Zmaga pa ta, da bo toplotno obdržal, če mu Daikin potrdi da je vse ok.
Kateri Daikin pa naj bi to bil? Jože Daikin iz Japonske, ki je šef Daikina?
Svašta. Boli kita Daikine za enega loleka iz vukojebine zvane Slovenija. Čeprav ta misli, da je planet kupil, ker je plačal 10 jurjev za toplotno.
Pol vata več pri porabi 20 vatov? V kateri pravljici?
Zmaga pa ta, da bo toplotno obdržal, če mu Daikin potrdi da je vse ok.
Kateri Daikin pa naj bi to bil? Jože Daikin iz Japonske, ki je šef Daikina?
Svašta. Boli kita Daikine za enega loleka iz vukojebine zvane Slovenija. Čeprav ta misli, da je planet kupil, ker je plačal 10 jurjev za toplotno.
bemfa ::
Pravi ocpiji sta samo dve:
a) stvarna napaka, prijaviš, zahtevaš menjavo za nov izdelek - pazi na sledljivost komunikacije in upoštevanje zakonsko predpisanih rokov, ker zelo verjetno bo treba zadevo peljat po pravni poti
b) rečeš da je to normalno kot že vsaj 10 drugih pred teboj in naj se kdo drug zajebava s šalabajzerji
a) stvarna napaka, prijaviš, zahtevaš menjavo za nov izdelek - pazi na sledljivost komunikacije in upoštevanje zakonsko predpisanih rokov, ker zelo verjetno bo treba zadevo peljat po pravni poti
b) rečeš da je to normalno kot že vsaj 10 drugih pred teboj in naj se kdo drug zajebava s šalabajzerji
delavec44 ::
Ka ste eni trdi. Ni analogija z avtom zaradi killerja, ampak kot celota. Kupiš nov avto in je popraskan, oni ti ga pokitajo in pobarvajo ter rečejo "to se zgodi in je normalno". Valda boš ven padu? Verjetno 99% folka na tem forumu. Nekateri pravite, saj bo po enem letu že takšna .. Tudi če, nima veze, bo zaradi uporabnika, ne pa zaradi tretje osebe, ki ti prodaja NOVO TČ!
Če še ne veš, se to redno dogaja. Podrajsane feltne so se najmanj ... ko ga nalagajo na kamion se feltne zelo rade podrajsajo. Jih postimajo. Kamencki na kamionu redno naredijo skodo (ok zdaj so avti polepljeni da to delno preprecijo), postrihano. Toca razbije, potegnejo ven
...
A si se kdaj vprasal ko kupis nov avto ali ne dejansko bp? A si kdaj pogledal lak avta pod lucjo - novega - si vedel en kup mikroris od poliranja 'sposobnih' licarjev. Nisi bil niti pozoren ... malo poglej .. vse normalno.
... tako da ... chill out
Kot je zakljucek potegnil op ... daikin mu bo odgovoril da je vse ok, ali mu sploh ne bo. Rebra mu bodo pocesali in mogoce dali 100€ za trud.
V Luki Koper imajo celo namensko delavnico za popravilo poškodb na novih avtih. Verjamem da se končnemu kupcu naprej odpeljejo kot nepoškodovani.
kodiak ::
Ne razumem kaj vsi govorite, da so rebra izpostavljena, če pa je tudi na slikah prikan dekorativni pokrov. Teh reber se verjetno sploh ne vidi ko je docela sestavljena. Bi bilo malo čudno če ni tako.
Imajo pa 70 posto akonto za take zadeve zunaj kot kaže
https://www.discountetqualite.fr/hors-s...
Imajo pa 70 posto akonto za take zadeve zunaj kot kaže
https://www.discountetqualite.fr/hors-s...
Ganon ::
OutOfTheBox ::
Ka ste eni trdi. Ni analogija z avtom zaradi killerja, ampak kot celota. Kupiš nov avto in je popraskan, oni ti ga pokitajo in pobarvajo ter rečejo "to se zgodi in je normalno". Valda boš ven padu? Verjetno 99% folka na tem forumu. Nekateri pravite, saj bo po enem letu že takšna .. Tudi če, nima veze, bo zaradi uporabnika, ne pa zaradi tretje osebe, ki ti prodaja NOVO TČ!
Če še ne veš, se to redno dogaja. Podrajsane feltne so se najmanj ... ko ga nalagajo na kamion se feltne zelo rade podrajsajo. Jih postimajo. Kamencki na kamionu redno naredijo skodo (ok zdaj so avti polepljeni da to delno preprecijo), postrihano. Toca razbije, potegnejo ven
...
A si se kdaj vprasal ko kupis nov avto ali ne dejansko bp? A si kdaj pogledal lak avta pod lucjo - novega - si vedel en kup mikroris od poliranja 'sposobnih' licarjev. Nisi bil niti pozoren ... malo poglej .. vse normalno.
... tako da ... chill out
Kot je zakljucek potegnil op ... daikin mu bo odgovoril da je vse ok, ali mu sploh ne bo. Rebra mu bodo pocesali in mogoce dali 100EUR za trud.
V Luki Koper imajo celo namensko delavnico za popravilo poškodb na novih avtih. Verjamem da se končnemu kupcu naprej odpeljejo kot nepoškodovani.
Sem ravno hotu napisat, da tisti ki delajo v Luki vejo stvari ki jih končni kupci ne vejo
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
MadMax ::
Saj če bi tile površni monterji poglavnikali rebra, jih OP najbrž tudi ne bi opazil.
Pa niso.
Pa niso.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
V Luki Koper imajo celo namensko delavnico za popravilo poškodb na novih avtih. Verjamem da se končnemu kupcu naprej odpeljejo kot nepoškodovani.Kje si pa našel Luko Koper? V Logatcu imaš Hoedlmayr ravno zaradi tega. Popravila novih, poškodovanih avtov.
Popravilo ni nikjer zavedeno, ker se smatra, da ima avto končno obliko oz. da je do konca izdelan takrat, ko dobi kupca. Zato tudi lahko kupite avto letnik 2026, ki je bil narejen leta 2024.
FiLiPiNKO ::
Za vse, ki ste komentirali, da čez pride okrasni pokrov - to ne drži.
Kot je že omenil @Ganon, originalni Daikin pokrov prekrije zgolj sprednji del z "ventilatorjem". Zadnja stran in bočne strani ostanejo odprte, tako da so rebra še vedno vidna.
Je pa enota postavljena na takšno mesto, da jo vidiš praktično vsakič, ko greš v hišo ali iz nje.
Drugače tako ali tako verjetno nebi opazil še lep čas.
Kot je že omenil @Ganon, originalni Daikin pokrov prekrije zgolj sprednji del z "ventilatorjem". Zadnja stran in bočne strani ostanejo odprte, tako da so rebra še vedno vidna.
Je pa enota postavljena na takšno mesto, da jo vidiš praktično vsakič, ko greš v hišo ali iz nje.
Drugače tako ali tako verjetno nebi opazil še lep čas.
Hi" Kle FiLiPiNKO! (Fsegula62)
PluribusUnum ::
Perspektiva kamuflaže določa končno stanje, ujetje kamuflaže v lastno perspektivo tudi daje končno stanje. Določanje stanja potem pripada sposobnosti demokracije. Torej vpliv na demokracijo je stopnja kamuflaže
.
Takle mamo, hvala vsem! Ko se zadeva razjasni se slišimo, bom pa še naprej spremljal odgovore.
Uporabniki, ki so jasno izrazili stališče (brez off topic): (AI je bil tukaj na delu
)
B) + D (poravnava + kompenzacija): 14-16 ljudi (? 65-70 %)
C) (zamenjava enote): 5-6 ljudi (? 20-25 %)
A) (brez ukrepanja): 3-4 ljudje (? 10-15 %)
Neprejemljivo stanje do sedaj je za približno 85-90 % sodelujočih
Uporabniki, ki so jasno izrazili stališče (brez off topic): (AI je bil tukaj na delu
bbbbbb2024 ::
Takle mamo, hvala vsem! Ko se zadeva razjasni se slišimo, bom pa še naprej spremljal odgovore.
Uporabniki, ki so jasno izrazili stališče (brez off topic): (AI je bil tukaj na delu)
Glej, ena stvar je, kar ti ostali niso rekli, pa ti bom povedal jaz. Sigurno je to boljkone kozmetična napaka, ki se jo da poglavnikati.
Vendar pač veš, vprašanje je, če so s toplotno tako slabo delali, kaj so še ostalo zjebali, kar se ne vidi.
K meni so prišli mojstri za marsikaj, od toplotnih, klim, vrat, oken, radijatorjev, ni da ni.
Prišel je mojster za garažna vrata, imel je namenska stojala, lepo je vrata odložil, lepo je imel podloženo stojalo, ko je dajal na mesto, sta bila dva, ki sta nesla.
Vrata narejena v nulo, brez prask.
Drugi mojster, za radijatorje, najprej pobutali vrata, nato ruknil v steno. Nato mu radijator ni štimal, pa ga je malo pajsal. Nato mu je francoz padel na tla z višine in je naredil vdrtino v parketu.
Vidiš šlampasti, nespretni, dolg radiator se spravi sam vlačit, ko bi morala dva nesti. Butne sem, butne tja.
Pač slabi mojstri.
Tile za toplotno so izredno šlampasti. Verjetno so jo dali iz palete, ter so jo na roko spuščali in so jo ruknili sem ter tja. Po moje premalo ljudi in prevelika teža.
Slabi mojstri, ni kaj. Z ali brez česanja lamel.
Reber na toplotni ni treba nič rukniti, da se povijejo. Dovolj je, da jih z roko oplaziš.
In ko vlačiš sem ter tja 150 kilsko škatlo, se ti to mimogrede zgodi. Ne rabiš biti šlampast.
Kdor misli da je enostavno, naj gre eno potežkat. Ni treba da jo nese par deset metrov, vsaj dvigniti naj jo proba na eni strani.
Na kompresorski strani. Ker ni na obeh straneh enako težka.
In ko vlačiš sem ter tja 150 kilsko škatlo, se ti to mimogrede zgodi. Ne rabiš biti šlampast.
Kdor misli da je enostavno, naj gre eno potežkat. Ni treba da jo nese par deset metrov, vsaj dvigniti naj jo proba na eni strani.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()
Bizkit45 ::
Ce nisi sposoben prenesti 150kg škatle iz tocke A do tocke B, brez da bi jo poskodoval, potem ta biznis ni za tebe. Lahko gredo tud kruh pečt, je lažji. Bo ok?
Sesutje območja kilaže stanja, lahko pripelje do poenastovitve situacije. V skrajnem primeru tudi do optimalnega prezračevanja.

Zimonem ::
Reber na toplotni ni treba nič rukniti, da se povijejo. Dovolj je, da jih z roko oplaziš.
Nekje tam argument , kot da se traktorja ne spušča v nulo ko greš šraufat menjalnik ali motor. Pusti stvar pri miru če si šalabajz.
Pa še pri komaj si omenjal 9zobraževanja ,davke , regresa , dopuste etc... Vse to je res ampak nek hijap ali biličar sodi zraven. Lahko tudi najet.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()

D3m ::
Vsi ki zagovarjate, da je ok, saj ni negativnega ucinka in podobno. Naslednjic ko kupite NOV avto, me poklicite, da vam po celi strani potegnem s kljucem. Potem se z nasmeskom odpeljite, ker bom prijazen, in placajte polno ceno.
Ne, ni normalno, C ali D.
In tudi izkoristek pade. Res da ne veliko, ampak pade. Pac ni novo, zato tudi cena ne more biti kot nova.
To ni isto.
Lahko pa hladilnik spredaj malo potipaš,da boš malo lamele ukrivilin ne bo efekta na delovanje.
P.S.
In ja če te moti izgled poravnaj z glavnikom.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Vsi ki zagovarjate, da je ok, saj ni negativnega ucinka in podobno. Naslednjic ko kupite NOV avto, me poklicite, da vam po celi strani potegnem s kljucem. Potem se z nasmeskom odpeljite, ker bom prijazen, in placajte polno ceno.
Ne, ni normalno, C ali D.
In tudi izkoristek pade. Res da ne veliko, ampak pade. Pac ni novo, zato tudi cena ne more biti kot nova.
To ni isto.
Lahko pa hladilnik spredaj malo potipaš,da boš malo lamele ukrivilin ne bo efekta na delovanje.
P.S.
In ja če te moti izgled poravnaj z glavnikom.
290 do 970 je bal devastacija v obliki ostankov, desetletna rak poškodba, lokalci bi ali so še akustiko prodal. hendikep 10/10, a smo zavedno šprevidni?
DeeJay ::
ne vem kaj se sploh tolk piše o tem, tema dejansko sploh ni potrebna. Reklamacija in ali ogromen popust ali zamenjava, drugače tržna inšpekcija. Kdor reče, da je to normalno je že zrel za tržno.
Ne bit ovce prosim no.
Ne bit ovce prosim no.
Don't f with me.
DeeJay ::
še moji primeri pri obnovi stanovanja:
alu-les okna in vrata, bela, prevoz in montaža poškodovala 4 od 12. Les vdrt ali spraskan. Zahteval menjavo. Dobil 80% popusta na ta 4 poškodovana okna s katerim sem se strinjal.
Notranja vrata, bela. Nihče ni rekel ali opozoril, da se lahko barva krila razlikuje od okvirja. Krilo snežno belo, okvir rahlo rumenkasto bel. Zahteval menjavo, dal so 50% popusta, s katerim sem se strinjal.
Ne pustit da vs lupjo no.
Žalostno je, da je sploh tema o temu. Tema bi mogla bit, če nočjo menjat ali dat popusta.
alu-les okna in vrata, bela, prevoz in montaža poškodovala 4 od 12. Les vdrt ali spraskan. Zahteval menjavo. Dobil 80% popusta na ta 4 poškodovana okna s katerim sem se strinjal.
Notranja vrata, bela. Nihče ni rekel ali opozoril, da se lahko barva krila razlikuje od okvirja. Krilo snežno belo, okvir rahlo rumenkasto bel. Zahteval menjavo, dal so 50% popusta, s katerim sem se strinjal.
Ne pustit da vs lupjo no.
Žalostno je, da je sploh tema o temu. Tema bi mogla bit, če nočjo menjat ali dat popusta.
Don't f with me.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DeeJay ()
cortez ::
Daikin je neko ime, ima renome ?
Pol jih pa vpraši, če je taka montaža za 10k+ normalna, in prilimaj slike.
vir :
https://www.daikin.eu/en_us/contact.htm...
vir :
@DeeJay, tema je odprta predvsem zato, da jo vidijo tudi starši. Jaz sam bi takoj ugriral, oni se pa malo "bojijo". 
Tudi ob vseh odgovorih v tej temi bi skoraj prej verjeli enemu, ki trdi, da je vse OK, kot pa vam tridesetim +, ki opozarjate, da ni.
Zato sem se sam lotil zadeve in tega ne bom pustil kar tako. Nekdo je napisal, da smo po nepotrebnem glasni zaradi naprave za 10.000 €. Nihče nima denarja neomejeno tudi če ima na računu 10 MIO
.
Še ne tako dolgo nazaj je bil ta znesek črpalke (brez montaže) za marsikoga enakovreden letni plači ali pa novem Cliotu / Polotu.
Sem pisal na ta obrazec, njihov mail in na mail da Daiking Slovenija.
Priložil slike in vse.
Tudi ob vseh odgovorih v tej temi bi skoraj prej verjeli enemu, ki trdi, da je vse OK, kot pa vam tridesetim +, ki opozarjate, da ni.
Zato sem se sam lotil zadeve in tega ne bom pustil kar tako. Nekdo je napisal, da smo po nepotrebnem glasni zaradi naprave za 10.000 €. Nihče nima denarja neomejeno tudi če ima na računu 10 MIO
Še ne tako dolgo nazaj je bil ta znesek črpalke (brez montaže) za marsikoga enakovreden letni plači ali pa novem Cliotu / Polotu.
Daikin je neko ime, ima renome ?
vir :
Sem pisal na ta obrazec, njihov mail in na mail da Daiking Slovenija.
Priložil slike in vse.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FiLiPiNKO ()
Ce nisi sposoben prenesti 150kg škatle iz tocke A do tocke B, brez da bi jo poskodoval, potem ta biznis ni za tebe. Lahko gredo tud kruh pečt, je lažji. Bo ok?Yep, na tem forumu so sami junaki in supermeni.
Ko je treba 20 kil dvigniti ali na tretji klin lojtre stopiti, se junaštvo konča.
Ampak za tipkovnicami pa vsi ultra pametni. Čeprav v življenju niso naredili še popolnoma nič.
Če si mene direktno vprašal, jaz nisem sposoben nesti 150 kilske škatle od točke a do točke b. Predpostavljam da ti si jo, glede na to kako enostavno naj bi bilo.

Miki N ::
Feri, kaj pa če je fora te supermanske naloge v razdalji med A in B. Mogoče gre po definiciji za število večje ali enako nič? Člani so tehnični.
bm1973 ::
Ce nisi sposoben prenesti 150kg škatle iz tocke A do tocke B, brez da bi jo poskodoval, potem ta biznis ni za tebe. Lahko gredo tud kruh pečt, je lažji. Bo ok?Yep, na tem forumu so sami junaki in supermeni.
Ko je treba 20 kil dvigniti ali na tretji klin lojtre stopiti, se junaštvo konča.
Ampak za tipkovnicami pa vsi ultra pametni. Čeprav v življenju niso naredili še popolnoma nič.
Če si mene direktno vprašal, jaz nisem sposoben nesti 150 kilske škatle od točke a do točke b. Predpostavljam da ti si jo, glede na to kako enostavno naj bi bilo.
Kateri debil to dviguje na roke ?!?!?!?
Če firma pač nima nekega mini dvigala, rudla, vozička, tovornjačka z rampo, so pač šalabajzerji...
Na zahodu bi takop firmo zaprli zaradfi varstva pri delu, ker delavci dvigujejo preveč.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Lej, par dni nazaj sem klimo trajbal po lojtri.
Sicer ni nobene teže, ravno 20 kil. Ampak ko sem plezal gor, se je hotela škatla prevrniti name. Torej sem jo naslonil na rame. Verjetni ali ne, par reber se je povilo. Pa se je res samo malenkost naslonila name, toliko da sem jo poravnal, na mehko, ne na kosti.
Edino, kar je tukaj res narobe, je to, da nimajo enega ubogega glavnika za poravnati te zadeve.
Očitno je enim orodje zadnja stvar na svetu, ki jo bodo nabavili.
Ne sanjaj. Tudi na zahodu se toplotne montirajo na mestih, kjer popolnoma nič ne pride zraven. In jo mora nekdo nesti.
Lahko pa, seveda, naročiš hiab z 90 metrsko roko in ti jo bo spustil kamorkoli želiš, brez dvigovanja.
Sicer ni nobene teže, ravno 20 kil. Ampak ko sem plezal gor, se je hotela škatla prevrniti name. Torej sem jo naslonil na rame. Verjetni ali ne, par reber se je povilo. Pa se je res samo malenkost naslonila name, toliko da sem jo poravnal, na mehko, ne na kosti.
Edino, kar je tukaj res narobe, je to, da nimajo enega ubogega glavnika za poravnati te zadeve.
Očitno je enim orodje zadnja stvar na svetu, ki jo bodo nabavili.
Ne sanjaj. Tudi na zahodu se toplotne montirajo na mestih, kjer popolnoma nič ne pride zraven. In jo mora nekdo nesti.
Lahko pa, seveda, naročiš hiab z 90 metrsko roko in ti jo bo spustil kamorkoli želiš, brez dvigovanja.

Tok se OP sekira...prvi otroški dotik in bo isto.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: bajsibajsi ()
Jazon ::
Če je to vidno, potem bi jaz reklamiral, dokler je še čas.
In še, če je to res vidno, so bo zmečkalo ob vsakem pometanju okoli TČ.
Ko so meni montiral TČ, so bili v škatli zunanje enote štirje transportni trakovi za dvig zunanje enote na pripravljeno mesto.
Bila sta dva monterja, ki sta prvi dan jasno povedala, da so za dvig potrebni štirje in če lahko pomagamo pri dvigu, drugače pokliče kolege, ko bo čas za namestitev.
In še, če je to res vidno, so bo zmečkalo ob vsakem pometanju okoli TČ.
Ko so meni montiral TČ, so bili v škatli zunanje enote štirje transportni trakovi za dvig zunanje enote na pripravljeno mesto.
Bila sta dva monterja, ki sta prvi dan jasno povedala, da so za dvig potrebni štirje in če lahko pomagamo pri dvigu, drugače pokliče kolege, ko bo čas za namestitev.
Ganon ::
DamijanD ::
Vglavnem:
- tole se naredi zelo hitro (rebra so mehka in občutljiva)
- monter ne more/sme rečt, da je to normalno (torej pričakoval bi, da se maksimalno potrudijo, da do takih poškodb ne pride; če pa pride je pa treba sanirati kolikor se da in mogoče kompenzirati z €)
- ni pa to kritična stvar kar se delovanja tiče
- in če TČ dejansko nima nobene zaščite zadaj pri teh rebrih, se bo verjetno prej ali slej še kaj našlo kar bo ukrivilo ta rebra
- tole se naredi zelo hitro (rebra so mehka in občutljiva)
- monter ne more/sme rečt, da je to normalno (torej pričakoval bi, da se maksimalno potrudijo, da do takih poškodb ne pride; če pa pride je pa treba sanirati kolikor se da in mogoče kompenzirati z €)
- ni pa to kritična stvar kar se delovanja tiče
- in če TČ dejansko nima nobene zaščite zadaj pri teh rebrih, se bo verjetno prej ali slej še kaj našlo kar bo ukrivilo ta rebra
deepsick ::
Op, pravilno se odločaš, izgubiti nimaš ničesar, čeprav tudi česanja ni ignorirati, četudi se pritožba dobro izide
Bizkit45 ::
Zakaj vse osebno?
Bom drugače napisal. Če FIRMA, ki postavlja toplotne črpalke za živež, ne more prenesti (ročno ali mehansko, meni je vseeno samo da ostane NOVA) 150kg težke enote iz točke A do točke B, potem naj zaprejo vrata in prepustijo to drugim FIRMAM.
In nikjer nisem napisal da je enostavno. Bi pa moralo biti enostavno za FIRMO, ki se s tem ukvarja. Bo ok sedaj?
Trenutno sem prejel prvi odziv iz Daikin EU, konkretno iz Dunaja.
Par posrobnosti so še potrebovali in bodo posredovali zadevo ustrezenenu oddelku.
Par posrobnosti so še potrebovali in bodo posredovali zadevo ustrezenenu oddelku.
fikus_ ::
To ni normalno. Daikin ni kar ena kikiriki firma in znajo zapakirati za normalen transport. Vmes se zgodi marsikaj. Možno je, da je monter dobil popust in sedaj jo hoče prodati po polni ceni.
Najmanj kar zahtevaj , je popust in da rebra poravnajo, zelo verjetno to ne bo vplivalo na delovanje TČ. "Sranje" se zgodi, normalni se pogovorijo in dogovorijo.
Najmanj kar zahtevaj , je popust in da rebra poravnajo, zelo verjetno to ne bo vplivalo na delovanje TČ. "Sranje" se zgodi, normalni se pogovorijo in dogovorijo.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
bpr123 ::

Tudi v redu.
Ampak bolje, da ima še on rezervni glavnik, ker bo tega v celotni dobi črpalke veliko.
Ampak bolje, da ima še on rezervni glavnik, ker bo tega v celotni dobi črpalke veliko.
|HP EliteBook|R7 8840U|
bpr123 ::
Drugače pa ima daikin to res neumno narerejeno in 95% šanse dam da bodo rebra v enem letu zgledala še slabše kot so sedaj.
Ta rebra bo zmesaril prvi cucek s svojim repom ali pa majhen otrok ki jih bo podgnil z roko ali še bolje kako plastično lopatko.
Ta rebra bo zmesaril prvi cucek s svojim repom ali pa majhen otrok ki jih bo podgnil z roko ali še bolje kako plastično lopatko.

Pri moji Orki je zelo mala zaščita reber.
Ker pa imam 3 otroke me ne skrbi ukrivljanje reber, ker ne bom 24/7 nadziral zunanjo enoto.
Uporabil bom glavnik in poravnal.
Ker pa imam 3 otroke me ne skrbi ukrivljanje reber, ker ne bom 24/7 nadziral zunanjo enoto.
Uporabil bom glavnik in poravnal.
|HP EliteBook|R7 8840U|
Zgodovina sprememb…
- spremenil: D3m ()
primoz4p ::
Ti ...
Jaz pa, ko sem bil še mlad in smo betonirali, vržem en žakel cementa, staro pakiranje - 50 kg (sedaj so tisti mali 25kg popularni), na glavo, na vsako roko še po enega in tečem cca 150m do mešalca. Z zobmi pregriznem naj prej prvo vrečo in jo vsujem v mešalec, nato še ostali dve ... :P)
Drugače pa ima daikin to res neumno narerejeno in 95% šanse dam da bodo rebra v enem letu zgledala še slabše kot so sedaj.Šparat je treba, pa naj stane kolikor hoče. Mogoče se sliši čudno, ampak je dejstvo, da imajo najdražje TČ najmanj opreme. Cenene imajo že pol kotlovnice vgrajene vanje. Od pump, filtrov, kontrolerjev, merilcev, wifija, do kdo ve česa še vse.
Ta cenene imajo ponavadi mrežo čez rebra, 4x4 cm. Itak da tudi tisto ukriviš z mezincem, ampak te vsaj spomni, da greš z roko predaleč in se ustaviš preden rebra poviješ.
energetik ::
Moj Vaillant je imel tovarniško čez mrežo 2x2cm, pa sem jo čez par let sam odšraufal stran, ker se je v ledenih dneh gor nabiral led iz megle in vodne pare in skoraj zaprl pretok.
Uparjalnik pa je po 11 letih brez skrivljene lamele, je pa res, da jo imam postavljeno s hrbtom proti fasadi, 30cm stran. Pa tudi rebra sem že večkrat čistil, s šlaufom pod pritiskom in sirkovo krtačo - nikoli ne ni nič skrivilo. Ta Daikin pa se dela nekaj premium, čeprav je enaka kot Kitajke, le za 5x ceno.
Uparjalnik pa je po 11 letih brez skrivljene lamele, je pa res, da jo imam postavljeno s hrbtom proti fasadi, 30cm stran. Pa tudi rebra sem že večkrat čistil, s šlaufom pod pritiskom in sirkovo krtačo - nikoli ne ni nič skrivilo. Ta Daikin pa se dela nekaj premium, čeprav je enaka kot Kitajke, le za 5x ceno.
vires in numeris
energetik ::
Če rabite100USD? WTF, so notri delčki zlata?
https://www.ebay.com/itm/253812634264
![]()
vires in numeris
karafeka ::
Če rabite
https://www.ebay.com/itm/253812634264
![]()
Eh? 100USD? To si ja lahko sprintaš za par centov. Recimo https://www.printables.com/model/884083...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 154 155 156 157 )Oddelek: Kaj kupiti | 1736286 (3840) | feryz |
| » | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 82 83 84 85 )Oddelek: Loža | 844012 (28835) | Apartcik |
| » | Poceni streha za toplotno črpalkoOddelek: Loža | 2282 (1736) | link_up |
| » | Najboljša znamka klime cena/kakovost/dodatkiOddelek: Loža | 26049 (25135) | Nebomgabiksa |
| » | Izkušnje s toplotno črpalko regija, moč, delovanje, vrsta izolacije etc. - samo eno m (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 40840 (37733) | konspirator |