Forum » Loža » Nova toplotna črpalka poškodovana! Monter, to je normalno
Nova toplotna črpalka poškodovana! Monter, to je normalno
FiLiPiNKO ::
Pozdravljeni!
Ravno sem se vrnil z dopusta, medtem pa so staršem montirali novo toplotno črpalko.
Gre se za: Daikin EPRA14DAW17.
Ob prihodu sem imel kaj videt. Toplotna črpalka, ki še ni bila zagnana in za katero prevzem še ni podpisan, ima na izmenjevalcu (rebrih) več vidnih poškodb. Ko sem starše opozoril na poškodbe in so na moj poziv to omenili monterjem, so dobili odgovor: "To je normalno."
Sam mislim, da tudi če gre zgolj za vizualno poškodbo in ne vpliva na delovanje, ni sprejemljivo, da nova naprava v vrednosti več kot 10.000 € izgleda tako že ob dostavi in montaži.
Zanima me vaše mnenje in izkušnje kaj bi naredili:
A) Nič, to je res normalno.
B) Zahteval bi poravnavo poškodovanih lamel (če je to mogoče).
C) Zahteval bi zamenjavo zunanje enote.
D) Vztrajal bi pri popustu oziroma kompenzaciji (če da, v kakšni višini?).
E) ?
Če ne ukrepam takoj, bodo starši drugi teden podpisali in potem je kar je. Kasneje se tožarit, je samo izguba časa.
V spodaj prilagam fotografije dejanskega stanja.
Ko dobim odgovor oziroma se zadeva razreši, bom temo posodobil z razpletom in končnim izidom kaj smo dosegli.
Lepo se imejte v teh poeltnih dneh in predvsem večerih!
Hvala za vse odgovore in nasvete.
Ravno sem se vrnil z dopusta, medtem pa so staršem montirali novo toplotno črpalko.
Gre se za: Daikin EPRA14DAW17.
Ob prihodu sem imel kaj videt. Toplotna črpalka, ki še ni bila zagnana in za katero prevzem še ni podpisan, ima na izmenjevalcu (rebrih) več vidnih poškodb. Ko sem starše opozoril na poškodbe in so na moj poziv to omenili monterjem, so dobili odgovor: "To je normalno."
Sam mislim, da tudi če gre zgolj za vizualno poškodbo in ne vpliva na delovanje, ni sprejemljivo, da nova naprava v vrednosti več kot 10.000 € izgleda tako že ob dostavi in montaži.
Zanima me vaše mnenje in izkušnje kaj bi naredili:
A) Nič, to je res normalno.
B) Zahteval bi poravnavo poškodovanih lamel (če je to mogoče).
C) Zahteval bi zamenjavo zunanje enote.
D) Vztrajal bi pri popustu oziroma kompenzaciji (če da, v kakšni višini?).
E) ?
Če ne ukrepam takoj, bodo starši drugi teden podpisali in potem je kar je. Kasneje se tožarit, je samo izguba časa.
V spodaj prilagam fotografije dejanskega stanja.
Ko dobim odgovor oziroma se zadeva razreši, bom temo posodobil z razpletom in končnim izidom kaj smo dosegli.
Lepo se imejte v teh poeltnih dneh in predvsem večerih!
Hvala za vse odgovore in nasvete.
Hi" Kle FiLiPiNKO! (Fsegula62)
- spremenil: FiLiPiNKO ()
Bizkit45 ::
Hahaha..to je normalno. Kaj si ti nor, kaki nateguni so v nasi druzbi, ne morem verjeti.
Jaz bi sel s C in D. Pod pogojem da je D 30-40% off (ker delalo res bo, ni pa kot novo) Ce ne obveljajo ti procenti, potem samo C.
Jaz bi sel s C in D. Pod pogojem da je D 30-40% off (ker delalo res bo, ni pa kot novo) Ce ne obveljajo ti procenti, potem samo C.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bizkit45 ()
Assass1n ::
Toplotna je težka, vročina in verjetno prekurjeni monterji in hitro kaj podrgneš, čeprav paziš. To je mehko, če bi se maček pomausal bi pokrivil. :)
Normalno ni, je normalno, da se pri delu kaj takšnega zgodi.
Vse je le optično grdo in na delovanje nima vpliva. Prosite, da vam poravnajo, čeprav če boš gledal se bo vseeno malo videlo, ali poravnaj sam iz dvema izvijačema oz. dobijo se namenski glavniki.
Vem, da boli tudi mene bi motilo, ampak par dni mine in pozabiš.
Lp
Normalno ni, je normalno, da se pri delu kaj takšnega zgodi.
Vse je le optično grdo in na delovanje nima vpliva. Prosite, da vam poravnajo, čeprav če boš gledal se bo vseeno malo videlo, ali poravnaj sam iz dvema izvijačema oz. dobijo se namenski glavniki.
Vem, da boli tudi mene bi motilo, ampak par dni mine in pozabiš.
Lp
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne
OutOfTheBox ::
Mene bi motilo, drži pa da to ne vpliva na efektivnost. Sosedu je toča vsa tista rebra "razsula" (izgleda grozno), ampak pravi da se ne sekira ker ne vpliva na delovanje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: OutOfTheBox ()
kixs ::
Naj ti poravnajo. Obstaja prav orodje za to. Pa dajo neki popust. Potem pa se ne bi vec sekiral.
DarwiN ::
Sosed ima tudi luknjo v lamelah od kdosigavedi česa.. Zadeva je pod streho, tko da ni bila toča.. Izgleda kot bi kak ptič torpediral v zunanjo enoto.. Ampak negativnega efekta ni.. Mogoče energetska učinkovitost pade za 0.01%.
Jaz mislim, da ne bodo pristali na nobenega od tvojih predlogov.. IMHO sta samo dva realna rezultata: da delno poravnajo lamele ali pa povrnejo ~5% kot odškodnino.
In bosta starša pristala na ponujeno, ker so monterji prijazni, so se opravičili in ker se nihče noče skregat, it tožarit.. Pa določen znesek je že bil plačan... itd..
Jaz mislim, da ne bodo pristali na nobenega od tvojih predlogov.. IMHO sta samo dva realna rezultata: da delno poravnajo lamele ali pa povrnejo ~5% kot odškodnino.
In bosta starša pristala na ponujeno, ker so monterji prijazni, so se opravičili in ker se nihče noče skregat, it tožarit.. Pa določen znesek je že bil plačan... itd..
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
c3p0 ::
Šlampeki. Zavrni račun in naj dajo nekaj popusta.
Dobi se neke vrste glavnik, s katerim jih lahko delno poravnaš. Kot novo seveda ne bo nikoli.
Dobi se neke vrste glavnik, s katerim jih lahko delno poravnaš. Kot novo seveda ne bo nikoli.
Vsi ki zagovarjate, da je ok, saj ni negativnega ucinka in podobno. Naslednjic ko kupite NOV avto, me poklicite, da vam po celi strani potegnem s kljucem. Potem se z nasmeskom odpeljite, ker bom prijazen, in placajte polno ceno.
Ne, ni normalno, C ali D.
In tudi izkoristek pade. Res da ne veliko, ampak pade. Pac ni novo, zato tudi cena ne more biti kot nova.
Ne, ni normalno, C ali D.
In tudi izkoristek pade. Res da ne veliko, ampak pade. Pac ni novo, zato tudi cena ne more biti kot nova.
Malenkost pade, zato bi zahteval delni refund. Je pa na koncu kak pokrov gor, tako da ni vidno. Te lamele so precej občutljive.
Primerjaš lahko s prasko pod havbo na avtu.
Primerjaš lahko s prasko pod havbo na avtu.
Utk ::
Če bi bil to york za 1500, ok, 100 evrov popusta in je. Daikin se pa kupi, ker je "premium". Kako boš to nekomu pokazal in rekel da si plačal 12 jurjev?
borut_p ::
Noben izkoristek ne pade, kaj nabijate. Tu gre iskljucno za estetski defekt. 100e ti bo dal max skonto pa se lahko na glavo postavis
bm1973 ::
Zavrni račun, zalaufaj, uporabljaj.
Naj prinesejo novo, nič popravljanja.
Naročil in plačal si novo.
Analogija z avtom je čisto O.K.
Poslani email s slikami pritožbe, je čisto legalna zadeva.
Naj prinesejo novo, nič popravljanja.
Naročil in plačal si novo.
Analogija z avtom je čisto O.K.
Poslani email s slikami pritožbe, je čisto legalna zadeva.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
delavec44 ::
Analogija z avtom ni čisto ok. Ker avto boš enkrat prodajal naprej, TČ pa ne boš.
Jaz sem jih na klimi poravnal z glavnikom (namenskim). Skoraj nič se ne vidi. Vsak majster lahko naredi enako, oz. tile bi že samoiniciativno morali, če so jo ruknili. Verjetno potem sploh opazil ne bi.
Mi je rekel monter, da ene klime in verjetno tudi TČ, že pridejo s par zvitimi lamelami. Ne seveda tako močno kot na slikah zgoraj.
Jaz sem jih na klimi poravnal z glavnikom (namenskim). Skoraj nič se ne vidi. Vsak majster lahko naredi enako, oz. tile bi že samoiniciativno morali, če so jo ruknili. Verjetno potem sploh opazil ne bi.
Mi je rekel monter, da ene klime in verjetno tudi TČ, že pridejo s par zvitimi lamelami. Ne seveda tako močno kot na slikah zgoraj.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
driftwood ::
Zelo žalostno.
Kot povračilo, pojdi na vse tehnične forume in govori grdo o monterjih in objavi ime firme, ki je to montirala.
Kot povračilo, pojdi na vse tehnične forume in govori grdo o monterjih in objavi ime firme, ki je to montirala.
Tukaj zgolj zbiram mnenja, ki jih bom jutri zvečer predstavil staršem in tudi monterjem, ko bodo ponovno prišli.
Namen te teme ni blatenje podjetja ali javno izpostavljanje izvajalca. Če bi bil to moj namen, bi ime podjetja že navedel. Želim si predvsem najti razumno in za obe strani sprejemljivo rešitev, saj vem, da trenutno stanje ni sprejemljivo in ga sam ne bom dopustil.
Za dodatno mnenje sem se obrnil tudi na uradnega slovenskega zastopnika ter neposredno na Daikin EU. Če prejmem odgovor, ga bom seveda delil tudi tukaj, kot tudi nadaljnji razplet dogodkov.
Namen te teme ni blatenje podjetja ali javno izpostavljanje izvajalca. Če bi bil to moj namen, bi ime podjetja že navedel. Želim si predvsem najti razumno in za obe strani sprejemljivo rešitev, saj vem, da trenutno stanje ni sprejemljivo in ga sam ne bom dopustil.
Za dodatno mnenje sem se obrnil tudi na uradnega slovenskega zastopnika ter neposredno na Daikin EU. Če prejmem odgovor, ga bom seveda delil tudi tukaj, kot tudi nadaljnji razplet dogodkov.
In ... so rebra sedaj neuporabna ker so malo zvita? Verjetno se v promilih povrsine ne mores govorit ... ucinkovitost je padla v nivoju napake izracuna .. tako da, nic ni padla ucinkovotost.
Bi morali vsi menjati hladilnike v avtih ze po par deset tisoc km ... je vec skode.
Mal jih bodo pocesali in bo sel vsak svojo pot. Ce racuna ne bo placal, ga bodo dali v izvrsbo ali pa prisli odmontirat zunanjo enoto tik pred zimo.
Bi morali vsi menjati hladilnike v avtih ze po par deset tisoc km ... je vec skode.
Mal jih bodo pocesali in bo sel vsak svojo pot. Ce racuna ne bo placal, ga bodo dali v izvrsbo ali pa prisli odmontirat zunanjo enoto tik pred zimo.
ZveeZ ::
Ce se gremo analogije z avtomobili..
Me prav zanima kdo od vas apologetov bi prevzel novega Mercedeza za 100k s popraskano prednjo sipo ali pa z opazno spraskanimi feltnami.
Pa saj je le kozmeticno in ne vpliva na funkcionalnost vozila..
Ce so monterji nerodni ne rabi to stranka pozret kot samoumevno. Pa saj ji ne delajo nobene usluge z montazo.
Me prav zanima kdo od vas apologetov bi prevzel novega Mercedeza za 100k s popraskano prednjo sipo ali pa z opazno spraskanimi feltnami.
Ce so monterji nerodni ne rabi to stranka pozret kot samoumevno. Pa saj ji ne delajo nobene usluge z montazo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ZveeZ ()
z3ro ::
Popust zahtevajte pa če vpliva na delovanje ali ne. Če boste kakorkoli popustili bo to samo zmaga za nesposobne monterje in vedno bolj v navado jim bo prišlo da je to normalno. Sam bi, če bi bili odogovori monterjev res v stilu to je normalno zahteval zamenjavo zunanje enote ker če se norčujemo se pa dajmo do konca norčevat. Drugače pa najbolj optimalno za vse bi bila poravnava hladilnih reber + nekaj popusta.

IL_DIAVOLO ::
Meni je monter poskodovano klimo sam zavrnil. Nimas kaj barantat, kupil si novo in taka tudi naj bo. Zdaj kaj bos ti z njo kasneje delal, nima veze.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
feryz ::
Če je analogija z avtomobili, me zanima, kdo bi sprejel avtomobil, ki ima malo povita rebra na hladilniku.
Odgovor je lahek, vsak. Ker reber niti vidi nikoli ne v življenju. Čudež je že, če zna natočiti tekočino za šipe.
V primeru tč so rebra vidna, zato je zadeva moteča.
Da je bila 10 jurjev, nič ne pomeni v tem kontekstu. Ker zvita so lahko na taki za deset jurjev in taki za jurja.
Le vprašati se je treba, zakaj nekdo da 10 jurjev za toplotno. Najbrž zato, ker lahko.
Odgovor je lahek, vsak. Ker reber niti vidi nikoli ne v življenju. Čudež je že, če zna natočiti tekočino za šipe.
V primeru tč so rebra vidna, zato je zadeva moteča.
Da je bila 10 jurjev, nič ne pomeni v tem kontekstu. Ker zvita so lahko na taki za deset jurjev in taki za jurja.
Le vprašati se je treba, zakaj nekdo da 10 jurjev za toplotno. Najbrž zato, ker lahko.
Vprasanje ce ves kaj se v avto industriji dejansko dogaja in koliko avtov je ze slo cez popravilo preden je prislo do kupca. Noben dealer/proizvajalec ni nor da bi zadevo menjal. Dobis popravljeno pa sam sploh ves da si dobil
Tako da ... tukaj ti jo bo malo pocesal da izravna kar se da in to je to. Najvec kar bos lahko dosegel - pa mogoce 100€ za 'muke'
ni mi jasno. a ta črpalka nima kakšnega pokrova, da se zaščiti pred poškodbami?
Nope, vecina ima rebra odprta. Lahko pa dokupis 'obleko' ki dodatno duši zvok. Panasonic je ta 'obleka' nekje 2k€
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borut_p ()
MadMax ::
Ta TČ ima tako odprto, da bo ena večja pasja mrcina ob priliki malček "pobožala" z repom po rebrih, pa bo TČ izgledala kot iz ukrajinske fronte...
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MadMax ()
ZveeZ ::
Vprasanje ce ves kaj se v avto industriji dejansko dogaja in koliko avtov je ze slo cez popravilo preden je prislo do kupca. Noben dealer/proizvajalec ni nor da bi zadevo menjal. Dobis popravljeno pa sam sploh ves da si dobil
Tako da ... tukaj ti jo bo malo pocesal da izravna kar se da in to je to. Najvec kar bos lahko dosegel - pa mogoce 100€ za 'muke'
ni mi jasno. a ta črpalka nima kakšnega pokrova, da se zaščiti pred poškodbami?
Nope, vecina ima rebra odprta. Lahko pa dokupis 'obleko' ki dodatno duši zvok. Panasonic je ta 'obleka' nekje 2k€
Vem vem, kaj se dogaja z novimi vozili. Ampak je vsaj popravljeno:)
Tukaj pa je res tezava le kozmeticna in zato sem OPu predlagal naj povpraša direkt pri Daikinu ce je to "normalno".
Ce je res, da ta TČ nima zascitnega pokrova, pa osebno nebi kompliciral, ker bo cez en mesec polna zvitih "listov".
driftwood ::
Samo ta obleka potem poslabša hlajenje? Verjetno so rebra odprta z razlogom. Ali bi dali gor vsaj kakšno mrežico.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
Ganon ::
Huh???
deepsick ::
cortez ::
Če se tole ne bo reklamiralo, se bo smatralo kot "normalno" in bodo tako delali naprej.
Neka podobna reč kot s tistim ,novim , 4-kolesnikom , vendar že ob dostavi opraskanim in nedelujočim.
Tole je šalabajzarsko narejeno.
Neka podobna reč kot s tistim ,novim , 4-kolesnikom , vendar že ob dostavi opraskanim in nedelujočim.
Tole je šalabajzarsko narejeno.
EU_zamašek- ::
Ampak zakaj bi moral kupec nabaviti ta glavniček in česati laske te napravice.
To bi moral narediti majster - po možnosti pred njim, in mu seveda tudi dati glavniček gratis.
To bi moral narediti majster - po možnosti pred njim, in mu seveda tudi dati glavniček gratis.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: EU_zamašek- ()
energetik ::
Verjetno ni realno, da se gre v menjavo, razen če boš šel na polno v (pri)tožbo, pa še vprašanje, če ti bodo na koncu sploh zmontirali. Ja, morda bi bilo tako prav.
Realno in optimalno pa je, da zahtevaš da ti poravnajo z namenskim glavnikom in dajo nekaj popusta za "psihične muke". Če poravnajo, na delovanje ne bo imelo vpliva, videlo pa se malenkost verjetno še vedno bo. Ampak ta stran nezaščitena bi itak morala biti postavljena ob neki steni max 15-20cm stran in se ne bi smelo videti.
Realno in optimalno pa je, da zahtevaš da ti poravnajo z namenskim glavnikom in dajo nekaj popusta za "psihične muke". Če poravnajo, na delovanje ne bo imelo vpliva, videlo pa se malenkost verjetno še vedno bo. Ampak ta stran nezaščitena bi itak morala biti postavljena ob neki steni max 15-20cm stran in se ne bi smelo videti.
vires in numeris
BCSman ::
To bi morali ze samoiniciativno kak simbolicen popust dat, itak pa se jim fucka ker dela majo vec kot dovolj.
WhiteAngel ::
Tela mehka rebra so očitno rak rana Daikinovih toplotnih. Ima sosed podobno skrivljena rebra in jih vsakič opazim ... sicer dela bp. To je drugač grozno mehko, lahko jih sam zakriviš nazaj - do naslednjič.
Jaz bi raje od monterja zahteval orodje za poravnavo tegale. Daikin ima sigurno kaj na voljo.
Jaz bi raje od monterja zahteval orodje za poravnavo tegale. Daikin ima sigurno kaj na voljo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: WhiteAngel ()
blink ::
Cas in energija za ukvarjanje s tem sta vec vredna, tako da se nima smisla ubadat z reklamacijo. Slej ko prej pride do ukrivljenih reber izmenjevalca (toca, ciscenje, udarec...) tako da nabavi tisti glavnik in jih poravnas ko je potrebno.
Ce pogledas hladilnik na svojem avtu bos opazil isto in vse dela brez problema.
Na aliexpressu prodajajo po par dolarjev, isci pod "condenser fin comb".
Ce pogledas hladilnik na svojem avtu bos opazil isto in vse dela brez problema.
Na aliexpressu prodajajo po par dolarjev, isci pod "condenser fin comb".
blackbfm ::
nevem če sm že vidu vizualno brezhiben hladilnik, ampak to kar ima op je že svinjsko šlampasto, ni pa neki deal breaker da bi zahteval menjavo celotne enote..to nevem če
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: blackbfm ()
DamijanD ::
V naše kraju ima (ali je imel) nekdo za TČ (torej pred rebri, TČ bosch mislim) en kup orodja naloženega - rebra so taka, da sem se skoraj zjokal zmeraj, ko sem šel mimo...
Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi monterji tole morali poglihat in dati nekaj malega popusta.
Na delovanje to vpliva, ampak tole še praktično ni merljivo - če bi imel pa recimo vsa rebra tako zvita, bi pa to že konkretno vplivalo na pretok zraka skozi rebra in to bi se pa že poznalo pri delovanju.
Ko smo že pri tem - a kdaj (in kako) čistite ta rebra? Samo spihate s kompresorjem (ali je možno, da bi jih zrak tudi poškodoval) ali uporabite kakšno krtačo/čopič?
Se strinjam s tistimi, ki pravijo, da bi monterji tole morali poglihat in dati nekaj malega popusta.
Na delovanje to vpliva, ampak tole še praktično ni merljivo - če bi imel pa recimo vsa rebra tako zvita, bi pa to že konkretno vplivalo na pretok zraka skozi rebra in to bi se pa že poznalo pri delovanju.
Ko smo že pri tem - a kdaj (in kako) čistite ta rebra? Samo spihate s kompresorjem (ali je možno, da bi jih zrak tudi poškodoval) ali uporabite kakšno krtačo/čopič?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: DamijanD ()
Glede na dosedanje odgovore se trenutno najbolj nagibam k temu, da starši vztrajajo pri poravnavi lamel in nekaj malega kompenzacije. Seveda pod pogojem, da bo tudi Daikin potrdil, da takšno stanje ne vpliva na delovanje, učinkovitost, življenjsko dobo naprave in predvsem na morebitno uveljavljanje garancije kasneje. Jo ima le nekaj let
!
Bom pa še počakal do večera, da vidim, če se oglasi še kdo s kakšnim mnenjem ali predlogom.
Hvala vsem, da je vsaj velika večina odgovorov koristnih v tej temi!
Lepo nedeljo!
Bom pa še počakal do večera, da vidim, če se oglasi še kdo s kakšnim mnenjem ali predlogom.
Hvala vsem, da je vsaj velika večina odgovorov koristnih v tej temi!
Lepo nedeljo!
Narobe. Lamele so pod pokrovom in jih normalno ne vidiš. Koliko se nas veselo vozi okoli z raznimi praskami v predelu motorja, pa za to niti ne ve? Recimo tudi na "kilerju", če vlečemo analogije.
Če je praskica na laku, pa se sesuje svet (meni osebno ne).
OK, če so stalno tako izpostavljena, so poškodbe le stvar časa. Ker to grdo pogledaš, pa se že zvije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Ganon ::
Ampak mene bolj zanima, zakaj so ta krhka, nežna rebra sploh izpostavljena. Razumem, enoto se lahko namesti ob fasado in se jih obrne proti fasadi. Ampak kljub temu bi lahko bila pred njih nameščena mrežica?? Skrajno neumen dizajn.
Utk ::
Moje čip šit toplotne imajo mrežico okoli. Je pa res da stanejo pol ali pa 1/4 daikina in niso noben "premium".
Ampak mene bolj zanima, zakaj so ta krhka, nežna rebra sploh izpostavljena. Razumem, enoto se lahko namesti ob fasado in se jih obrne proti fasadi. Ampak kljub temu bi lahko bila pred njih nameščena mrežica?? Skrajno neumen dizajn.
Jaz se isto sprašujem. Pri klimah je podobna zgodba. Mogoče se bojijo, da se mrežica zapaca z umazanijo in prepreči pretok zraka.
Ka ste eni trdi. Ni analogija z avtom zaradi killerja, ampak kot celota. Kupiš nov avto in je popraskan, oni ti ga pokitajo in pobarvajo ter rečejo "to se zgodi in je normalno". Valda boš ven padu? Verjetno 99% folka na tem forumu. Nekateri pravite, saj bo po enem letu že takšna .. Tudi če, nima veze, bo zaradi uporabnika, ne pa zaradi tretje osebe, ki ti prodaja NOVO TČ!
PluribusUnum ::
Poleg vrtljajev kompresorja je ventilator tudi spremenljivka, če rebra radiatorja fizično blokirajo pretok zraka bo ventilator to nadomestil, recimo 1% zablokiranega radiatorja pomeni 0.5W do 2.5W več moči na ventilatorju, če je zadeva na maksimumu pomeni 1% manjša moč. Izkoristek je nespremenjen zaradi sposobnosti naprave prilagajanja obeh parametrov ravno zaradi izkoristka na dano potrebo in razmere. Počesana oblika radiatorja ne blokira pretoka, + rebra so vizualno nepopolna samo od cevi naprej. Termična slika primerjave počesanih in original reber bi pokazala več.
Ka ste eni trdi. Ni analogija z avtom zaradi killerja, ampak kot celota. Kupiš nov avto in je popraskan, oni ti ga pokitajo in pobarvajo ter rečejo "to se zgodi in je normalno". Valda boš ven padu? Verjetno 99% folka na tem forumu. Nekateri pravite, saj bo po enem letu že takšna .. Tudi če, nima veze, bo zaradi uporabnika, ne pa zaradi tretje osebe, ki ti prodaja NOVO TČ!
Če še ne veš, se to redno dogaja. Podrajsane feltne so se najmanj ... ko ga nalagajo na kamion se feltne zelo rade podrajsajo. Jih postimajo. Kamencki na kamionu redno naredijo skodo (ok zdaj so avti polepljeni da to delno preprecijo), postrihano. Toca razbije, potegnejo ven
...
A si se kdaj vprasal ko kupis nov avto ali ne dejansko bp? A si kdaj pogledal lak avta pod lucjo - novega - si vedel en kup mikroris od poliranja 'sposobnih' licarjev. Nisi bil niti pozoren ... malo poglej .. vse normalno.
... tako da ... chill out
Kot je zakljucek potegnil op ... daikin mu bo odgovoril da je vse ok, ali mu sploh ne bo. Rebra mu bodo pocesali in mogoce dali 100€ za trud.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 154 155 156 157 )Oddelek: Kaj kupiti | 1735717 (3271) | feryz |
| » | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 82 83 84 85 )Oddelek: Loža | 843844 (28667) | Apartcik |
| » | Poceni streha za toplotno črpalkoOddelek: Loža | 2282 (1736) | link_up |
| » | Najboljša znamka klime cena/kakovost/dodatkiOddelek: Loža | 26039 (25125) | Nebomgabiksa |
| » | Izkušnje s toplotno črpalko regija, moč, delovanje, vrsta izolacije etc. - samo eno m (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 40836 (37729) | konspirator |