Forum » Loža » Nova toplotna črpalka poškodovana! Monter, to je normalno
Nova toplotna črpalka poškodovana! Monter, to je normalno
c23po ::
In edini način, da bi tudi izvajalcem iz glave izbili "to je normalno" pristop je?
Računalniki nimajo spominov.

Pithlit ::
In edini način, da bi tudi izvajalcem iz glave izbili "to je normalno" pristop je?
Tak kot se ga gre OP. Normalno.
Moj pomislek je le: a je vredno?
P.S. Jaz verjamem da je keyboard warriorjem vredno. Zato ker se njim ni treba s tem ukvarjat. Pa dokaj zabavno je podžigat nekoga ki kaže voljo do tega.
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
feryz ::
Ne rabiš dokaza. Obstaja primopredaja.Ki je ni bilo. Na sodišču imaš rekla kazala.
Ob dejstvu, da pripombe, reklamacija, whatever, ni nastalo ob montaži, ampak nedoločen čas kasneje.
Ko je mimo toplotne pasalo že xxx ljudi in je kdorkoli od njih lahko to poškodoval.
Lastnik included.
Ker kaj lažjega, kot par reber poviti in zahtevati odškodnino. Rebra se itak poravnajo nazaj, denar pa prav pride.
Dionis ::
Tu se sicer več ali manj strinjam s Pihlit. Podobno, kot sem že opisoval izkušnjo, sem se pogovarjal okoli tega s kolegom pravnikom, kako bi on tu postopal. Dejal je, da se on pod 1000EUR škode ali odškodnine ne bi dajal na sodišču, ker boš imel tudi sodne stroške in stroške odvetnika. Četudi bi na koncu zmagal, ampak je vprašanje če bo, v kolikor bo vsaj poravnal tiste lamele. Ampak recimo, da bi morda zmagal, bi dobil povrnjene sodne stroške do neke mere tudi odvetniške, ampak ne v celoti. Pri tem še upoštevaj ves čas, ki ga boš zapravil s tem.
Te razumem, da ti ni prav, da se dela krivica. Tudi mene to razjezi, da včasih ne morem v celoti imeti zadoščenja okoli tega, vendar tako kot so že napisali. Ali je vredno iti toliko do konca? Ker kot so rekli, lahko se sedaj repenčiš, da zneska ne boš plačal, ampak boš dobil izvršbo, kar bo na koncu še dodaten strošek s sodiščem.
Te razumem, da ti ni prav, da se dela krivica. Tudi mene to razjezi, da včasih ne morem v celoti imeti zadoščenja okoli tega, vendar tako kot so že napisali. Ali je vredno iti toliko do konca? Ker kot so rekli, lahko se sedaj repenčiš, da zneska ne boš plačal, ampak boš dobil izvršbo, kar bo na koncu še dodaten strošek s sodiščem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Dionis ()
deepsick ::
Samo monterji bi to lahko počesali spotoma, vzame jim 3 minute tu nekje. Je toliko navala (in vedno več bo), da se jim niti ne ljubi.
Pithlit, glej širše: OP rešuje problem in išče nasvete. Problem bo rešil le, če ne bo upošteval nasvetov tipa "ne splača se". Obenem pa imamo komentarje, ki zrelativizirajo vse, da bi dokazali kako imajo kapitalisti prav, torej spet "ne splača se". In mnenje Avstrijca, ki pove kaj bi naj bilo prav.
Feryz, govoriti, da ni bilo primpredaje in nadaljevati na sodišču je točno ta obrtniška miselnost: naredim na pol ker se stranki ne bo ljubilo za svoj dober denar terjati dobre usluge. In ne, ne trdim, da si ti tak slab obrtnik in da so vsi slabi.
Feryz, govoriti, da ni bilo primpredaje in nadaljevati na sodišču je točno ta obrtniška miselnost: naredim na pol ker se stranki ne bo ljubilo za svoj dober denar terjati dobre usluge. In ne, ne trdim, da si ti tak slab obrtnik in da so vsi slabi.
sealcradle ::
Torej po vaše obstaja samo funkcionalni aspekt nekega izdelka, estetski pa ne? Če naročim TV in je plastika počena zadaj, moram biti tiho, ker sliko kaže normalno?
Jaz bi prijazno zahteval nepoškodovano črpalko, ko bi se začeli izgovarjati, da poškodovana deluje enako, pa bi rekel, da jaz stvari kupujem tudi zato, da jih gledam kako so nepoškodovane.
Jaz bi prijazno zahteval nepoškodovano črpalko, ko bi se začeli izgovarjati, da poškodovana deluje enako, pa bi rekel, da jaz stvari kupujem tudi zato, da jih gledam kako so nepoškodovane.
Par dni ni noben pogledal črpalke!? Dokler ni prišel z dopusta?
Dobro da ni bil na dopustu mesec dni ali celo leto. In bi po tem času reklamiral rebra.
Naš stari je že napol v grobu. Ampak če kaj kupi, če mu kaj zmontirajo, bo še kako preveril, če vsaj zgleda ok.
Drugega pri tč itak ne moreš.
Dobro da ni bil na dopustu mesec dni ali celo leto. In bi po tem času reklamiral rebra.
Naš stari je že napol v grobu. Ampak če kaj kupi, če mu kaj zmontirajo, bo še kako preveril, če vsaj zgleda ok.
Drugega pri tč itak ne moreš.
Feryz, monter ni ugovarjal. Rekel je: "To je normalno." Je to normalno?

Samo monterji bi to lahko počesali spotoma, vzame jim 3 minute tu nekje. Je toliko navala (in vedno več bo), da se jim niti ne ljubi.
Lahko bi, in pravilno bi bilo.
Pravilno bi bilo da se jim na prste stopi ko tega ne naredijo.
Kar jaz pravim je: a je vredno? Pa ne sprašujem random forumašev ki znajo sam po tipkah kucat. Sprašujem OP oziroma njegove (starše?) ker so oni v dejanski situaciji?
Drugo kar pravim je: random forumašev nič ne košta podžigat situacijo... ki je dejansko zelo enostavno in smešno poceni rešljiva, če OP na zgornje vprašanje odgovori negativno.
Pithlit, glej širše: OP rešuje problem in išče nasvete. Problem bo rešil le, če ne bo upošteval nasvetov tipa "ne splača se". Obenem pa imamo komentarje, ki zrelativizirajo vse, da bi dokazali kako imajo kapitalisti prav, torej spet "ne splača se". In mnenje Avstrijca, ki pove kaj bi naj bilo prav.
Ne. Problem je če vas bo OP nediskriminatorno poslušal in strmaril stvar do sodišča. Kjer bo tako gladko spušil da bo hudič vesel (še posebej pa odvetniki) tudi če bo dosegel 3% vrnjene kupnine pa počesane lamele.
Nekje je vseeno potrebno črto potegnit.
Ponovno, če misli da je vredno... Go for it!
Zgodovina sprememb…

Feryz, monter ni ugovarjal. Rekel je: "To je normalno." Je to normalno?
Ja ampak lahko komot reče "to je normalno... da je stanje tako po tednu dveh". Ti pa zdaj dokaži da je monter to pomečkal namesto da sta se dva lokalna mačka tam sfajtala v tistem tednu. Ali pa da se ni slučajno op pijan zavaljal v enoto ko je en vikend domov pri kolovratil. Ali pa...
Sledovi uporabe so povsem normalni po... uporabi.
Zgodovina sprememb…
Tudi lahko ne montira črpalke, zaračuna in reče, da je montiral, pa jo je stranka odmontirala.
Zmeniti se moramo, komu in koliko verjamemo. Jaz nimam razlogov, da bi sumil v iztočnico za to temo.
Zmeniti se moramo, komu in koliko verjamemo. Jaz nimam razlogov, da bi sumil v iztočnico za to temo.
bm1973 ::
To ni pravi nasvet oz. pomanjkljiv!
Ce že greš v to, lahko ne placaš del računa in podaš reklamacijo z obrazložitvijo zakaj in da boš peostanke plačal po rešitvi reklamacije.
Ne plačaš računa in prijaviš reklamacijo, kjer priložiš slike. Email je dovolj tudi za odvetnike.
Pri reklamaciji storitev pač ni zaključena, in zato račun ni plačan.
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Tudi lahko ne montira črpalke, zaračuna in reče, da je montiral, pa jo je stranka odmontirala.
Ti ne. Jaz tudi ne.
Sodišče je pa pač druga zgodba. Jaz samo sprašujem a je vredno. Al pa je mogoče bolj smiselno jih nekam prijavit (na inšpektorat - pa naj se oni med sabo zmenijo) pa nadaljevat lajf.
Razumem da ima uporabnik prav, in hoče svoje zadoščenje (pa magari popust). Ne razumem pa te patološke težnje zakaj je treba zadnje cajte za vsako praskico po forumih jokat. Dej reklamacijo, če misliš da imaš prav. Oddaj prijavo, če misliš da imaš prav. Spravi jih na evropsko sodišče za človekove pravice, če imaš prav.
Zadoščenje iskat po forumih (ali socialnih omrežjih) je pa pač blesavo: pol folka se ti bo smejalo, druge pol ti bo dajalo najbolj neverjetne nasvete, ene par ti jih bo skušalo realno pomagat (ampak te se bo gladko ignoriral ker... ZADOŠČENJE!). Zgodilo se pa ne bo nič.
Pithlit, tebe zanima le gola donosnost investicije. Prav! Nekateri, ki smo se oglasili v temi, modrujemo o ceni in moralnosti iskanja zadoščenja. Ne nam vsiljevati svojega omejenega pogleda. Že prej sem ti svetoval: glej širše.
Fatalistično "nič se ne splača, nič se ne da" je samo gojišče za slabe podjetnike, ki tako postanejo nelojalna konkurenca poštenim.
Fatalistično "nič se ne splača, nič se ne da" je samo gojišče za slabe podjetnike, ki tako postanejo nelojalna konkurenca poštenim.
Jakka ::
Najbolj smešno v tej temi je, da smo že na četrti strani in ni bilo niti enega vprašanja/komentarja/debate, kaj bo s temi konkretnimi rebri na primer čez 3 mesece. Ok, eden je omenjal psa, da se bo podrgnil ob njih.
Dejstva so:
- Sedaj so rebra lepa, razen malenkostno deformirana na nekaj mestih, kar funkcionalno ne vpliva na delovanje.
- Večini je jasno, da so ta rebra ZELO občutljiva in se hitro deformirajo.
- OP je izpostavil, da ga moti, ker ta rebra vsakič gledajo, ko gredo v/iz hiše. In vidijo anomalijo.
- Zapisano je bilo tudi, da čez ta rebra ne bo nobene zaščite (ker je pokrov dodatni strošek)
- V temi je bilo omenjeno, da imajo drugi lastniki čez rebra zaščito, nekateri imajo pa že stolčena rebra na svojih toplotnih črpalkah zaradi zunanjih vplivov.
Jaz bi se pod prvo vprašal, zakaj ta rebra niso fizično zaščitena. To ne more biti izpostavljeno zunanjim vplivom. Že močnejši dež z dodatni jih bo deformiral.
OP, če že sedaj zganjaš vseskupaj glede trenutnih poškodb, kaj boš šele zganjal, ko bo čez 2 meseca rahla točica tolkla po njih in bodo kot impresionistično umetniško delo?
Jaz vidim tukaj čisto napačen fokus. Razumem tudi, zakaj ni odgovora s strani monterjev, verjetno ker se s jim s nadležnimi "pametnimi" strankami brez tehničnega znanja ne da ukvarjat.
Primarno se brez drame poskrbi, da se ta rebra poravnajo (kar glede na naslednjo točko niti ni treba).
Nato pa se poskrbi, da se ta rebra OBVEZNO zaščiti proti zunanjim fizičnim vplivom z ustrezno fizično oviro. Posledično se jih niti ne bo več opazilo.
Vsakič ko odprem slo-tech se dobro nasmejem.
Sploh ko pomislim na situacijo po toči. Bo OP tožil državo in vreme, ker rebra niso več poglihana in mu to povzroča travme. ROTFL
Sem se pa tudi sam čudil, kako zavraga so lahko ta rebra tako občutljiva stvar, konkretno v razvlaževalniku zraka. Ampak če pomisliš na debelino in fizikalne lastnosti materiala, ti hitro postane jasno zakaj.
Dejstva so:
- Sedaj so rebra lepa, razen malenkostno deformirana na nekaj mestih, kar funkcionalno ne vpliva na delovanje.
- Večini je jasno, da so ta rebra ZELO občutljiva in se hitro deformirajo.
- OP je izpostavil, da ga moti, ker ta rebra vsakič gledajo, ko gredo v/iz hiše. In vidijo anomalijo.
- Zapisano je bilo tudi, da čez ta rebra ne bo nobene zaščite (ker je pokrov dodatni strošek)
- V temi je bilo omenjeno, da imajo drugi lastniki čez rebra zaščito, nekateri imajo pa že stolčena rebra na svojih toplotnih črpalkah zaradi zunanjih vplivov.
Jaz bi se pod prvo vprašal, zakaj ta rebra niso fizično zaščitena. To ne more biti izpostavljeno zunanjim vplivom. Že močnejši dež z dodatni jih bo deformiral.
OP, če že sedaj zganjaš vseskupaj glede trenutnih poškodb, kaj boš šele zganjal, ko bo čez 2 meseca rahla točica tolkla po njih in bodo kot impresionistično umetniško delo?
Jaz vidim tukaj čisto napačen fokus. Razumem tudi, zakaj ni odgovora s strani monterjev, verjetno ker se s jim s nadležnimi "pametnimi" strankami brez tehničnega znanja ne da ukvarjat.
Primarno se brez drame poskrbi, da se ta rebra poravnajo (kar glede na naslednjo točko niti ni treba).
Nato pa se poskrbi, da se ta rebra OBVEZNO zaščiti proti zunanjim fizičnim vplivom z ustrezno fizično oviro. Posledično se jih niti ne bo več opazilo.
Vsakič ko odprem slo-tech se dobro nasmejem.
Sploh ko pomislim na situacijo po toči. Bo OP tožil državo in vreme, ker rebra niso več poglihana in mu to povzroča travme. ROTFL
Sem se pa tudi sam čudil, kako zavraga so lahko ta rebra tako občutljiva stvar, konkretno v razvlaževalniku zraka. Ampak če pomisliš na debelino in fizikalne lastnosti materiala, ti hitro postane jasno zakaj.

Pithlit, tebe zanima le gola donosnost investicije. Prav! Nekateri, ki smo se oglasili v temi, modrujemo o ceni in moralnosti iskanja zadoščenja. Ne nam vsiljevati svojega omejenega pogleda. Že prej sem ti svetoval: glej širše.
Mene vedno zanima p/p. Če je v nekaj treba investirat več (časa, denarja, volje, energije...) kot na koncu lahko dobim ven, se tega pač ne bom šla.
Za te bitke z mlini sem pa prestara in sem začela lasten čas malo bolj cenit. Brez skrbi, sem jih v preteklosti kar nekaj dala skozi. Nekaj sem jih tudi dobila.
Moj pogled je daleč od fatalističnega. Če greš brat, boš videl da jaz te boje vsekakor podpiram... Če imate voljo, željo, čas, whatever. Izvolite. Jaz tega pač ne bom počela če stvari lahko rešim na zame manj 'boleč' način.
Jokanja po forumih pa tudi ne podpiram. Hočeš kaj spremenit? Dvigni rit in se loti. S kucanjem po tipkovnici ne boš dosegel veliko.
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: connel ()
c3p0 ::
Takšna rebra imaš povsod, že v vsaki klimi. Marsikateri lastnik klime jih še ni videl (ker klime sploh ne čisti, ali komu plača za to), pa ima še bolj zvita, niti ne ve. So pa skrita. Če bi jih vsak dan gledal, bi hitro nekomu težil.
Delni problem je, zakaj ni nek pokrov že sestavni del te TČ, potem bi OP mirno spal, zdaj pa ima PTSD. Ali pa je mišljeno, da se ta TČ montira ob steni in s tem rebra skrije, oz. zaščiti. Ker to vedno ni mogoče na vsaki lokaciji, bi moral v takih primerih bit dodan tudi pokrov. Strošek 2k EUR za nek pokrov je sicer ekscesen, če sploh drži.
Vsi Daikini so taki.
Dodatna rešetka bi jih prišla par evrov, zakaj bi jo dali?
Ok, lahko bi jo in podražili tč še za par 100 evrov.
Dodatna rešetka bi jih prišla par evrov, zakaj bi jo dali?
Ok, lahko bi jo in podražili tč še za par 100 evrov.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Katera klima (strani: 1 2 3 4 … 154 155 156 157 )Oddelek: Kaj kupiti | 1738079 (51) | MadMax |
| » | Toplotna črpalka katero izbrati (strani: 1 2 3 4 … 82 83 84 85 )Oddelek: Loža | 845646 (1320) | alekskac |
| » | Poceni streha za toplotno črpalkoOddelek: Loža | 2287 (1741) | link_up |
| » | Najboljša znamka klime cena/kakovost/dodatkiOddelek: Loža | 26099 (25185) | Nebomgabiksa |
| » | Izkušnje s toplotno črpalko regija, moč, delovanje, vrsta izolacije etc. - samo eno m (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 40868 (37761) | konspirator |