» »

Katera klima

strani: 1 ... 51 52 53 »

nokia6310 ::

Pozdravljeni. Morda boste po napisanem rekli, da sem nezadovoljen z najboljšimi stvarmi ki obstajajo ampak me nekaj zanima. Mam Mitsubishi msz fh 25 ve/muz-fh 25 ve, pa mi je za slabih 30 kvadratov stanovanja prešvoh, če po domače povem. Saj je v redu, dela odlično čez to, nimam nobene pripombe. Ampak ko pridem iz glavnega prostora kjer je montirana, že ne čutim več tistega mraza, ki bi moral biti. Plin je v redu, čeprav bi lahko bolj mrzlo pihala.Imam občutek če bi jo zamenjal za močnejšo fh 35, da bi bilo boljše. Imam prav, ali pa bi s tem samo vrgel denar stran? Po domače povedano močnejša kot je, prej in bolje shladi prostor. Po specifikaciji so se pa presneto zmotili. 2,5 kw hlajenja, niti slučajno ne zadošča za 42 m2, če že ppri moji garsonjeri ne shladi tako kot bi morala. Živim v bloku. Okna so plastična, nova. Upam, da je močnejša prava izbira, ker v ceni res ni tolikšne razlike, da bi se splačalo šparat teh 200 evrov.

Zgodovina sprememb…

antonija ::

Ampak ko pridem iz glavnega prostora kjer je montirana, že ne čutim več tistega mraza, ki bi moral biti.
Mraz se ne bo carobno prestavil v tisto sobo kamor gres ti... ce hoces da klima hladi vec prostorov, potem moras zagotoviti vsaj neko minimalno krozenje zraka med temi prostori. To lahko naredis s premisljeno izbiro postavitve notranje enote (recimo da piha direktno skozi vrata ven v drug prostor) ali pa da nastimas ventilatorje tja kamor hoces da gre mrzel zrak.

Pa seveda moras vedet da se mrzel zrak zadrzuje pri tleh, topel zrak se pa dviguje. Ker so vrata povecini visoka 210cm, je ves zrak nad njimi prakticno nepremicen (ce je segret) in moras obvezno imet ventilatorje da ga premaknes.

Glede sparanja pri klimi sem pa vedno bil mknenja, da se klimo kupuje za dlje casa, in da takrat ko hoces da dela - mora delat. Drugace ti prav nic ne pomaga. Zato jaz pri klimah nisem sparal in so verjetno vsaj malo predimenzionirane za moje prostore, ampak sem pa bil letos zelo vesel da so delale celo poletje BP.
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

Spajky ::

@ nokia6310 : Mansarda v bloku (pod neizolirano streho direkt?) je hudič in za ogrevanje in za hlajenje, če ni res dobro izolirana! Če so stropi tako /\ , je treba notranji del klime pač montirat pri najvišjem mestu (za hlajenje samo), zunanji pa, da ne sije sonce nanj, ker ji rahlo pada izkoristek. Obadva dela pa morata imet dovolj zračnosti okoli, da optimalno delujeta ... Zunanji del za poleti je najbolj optimalno na severni strani zunanji del. (za ogrevanje pa ravno obratno za oba dela) ...

Okna pa zasenčit, še posebej ev.strešno okno ...
Dostikrat vidim, da ljudje gledajo bolj na estetiko, kje naj bi bila klima montirana, kot pa na funkcionalnost. Monterji pa na to (posebej poleti!), kako bi najhitreje in z najmanj dela zadovoljivo zmontirali in pobrisali naprej ...

Ta tvoja klima ima največ 800W kompresor, kar je zadosti pri običajnih stanovanjih za max.80m3 zraka in se mu dinamično moč menja med 200-800W po potrebi (inverter). Večja kot je hitrost notranjega ventilatorja, prej shladi stanovanje in je glasna (na max jest fašem prepih v ušesa!). Več ko vas je v garsonjeri in bolj kot kuhate etc. ter zunaj vroče in slabša izolacija, bolj mora klima delat ;) ...

Ne "šopajte" si klime na manj kot 25°C nastavitev ... in največ na srednji brzini venta fixno, ker utegnete fasat prepih in revmo (sklepi), posebej če bo pihala direkt v vas ...

Če je klima v uporabi čez celo leto (TL enih 9 mesecev), je hin v 10 letih (kompresor ne dihta več dobro, se znuca) kljub 2-3 servisih v tem cajtu z dopolnjevanjem plina ... notranje mrežice pa treba itak na par mesecev pucat (sam) ...

Bi bilo skoraj pametneje, da si nabavil močnejšo klimo, ravno zato ker si zgleda v slabo izolirani mansardi bloka ... Pa klimo je pametno 1x dnevno popolnoma izklopit za cca.1h ...
LP! - " .. LAŽEJO Vam .. Vedno In Povsod ! " ¤¤¤ - http://www.spajky.vze.com

Okapi ::

Dostikrat vidim, da ljudje gledajo bolj na estetiko, kje naj bi bila klima montirana, kot pa na funkcionalnost. Monterji pa na to (posebej poleti!), kako bi najhitreje in z najmanj dela zadovoljivo zmontirali in pobrisali naprej ...
Točno to. Poleg tega ljudje še radi šparajo tam, kjer ni treba. Kupijo klimo z (osnovno) montažo, ki vključuje 3 m cevi, potem jim je pa škoda dati 100-200 evrov zraven za dodatne metre cevi, ki bi bili potrebni, če bi hotel klimo dati na optimalno mesto. Je sicer res, da monterji dodatne cevi zaračunajo, kot bi bile zlate, ampak vseeno je bolje dobro premisliti, kje je najbolje montirati notranjo enoto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Okapi ()

nokia6310 ::

Spajky
Nisem v mansardi, to je pomota. Sem v drugem štuku od dvanajstih tko da do podstrešja, je še dolga pot. A bi z nakupom močnejše sploh kaj več pridobil? Sem mel zelo dobre izkušnje s Toshibo, ko sem jo uporabljal tam kjer sem prej živel. Res pa je, da sem bil prej v bajti.
Pa klimo je pametno 1x dnevno popolnoma izklopit za cca.1h
Zakaj pa to?
Men je prijetno, ko pridem v Špar. Tam majo klimo res dobro naštimano. To bi hotel met od nje. Tudi ko dela kompresor mam občutek, da ne hladi tko kot bi močnejša. Računalnik mam direkt pod njo tko da je včasih tut že mal preveč, pa jo mam nastavljeno na 20, pa mi je še premalo.

korenje3 ::

ta spajki nima pojma o klimah. neki bluzi o znucanih kompresorjih pa ugašanju klime 1h. lolol
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Oldi ::

Po moje je tale nokia en zajebant oziroma provokator.
Najboljš da nabav Šparov sistem in ga nastavi na 10C, ziher bo kul.

mat xxl ::

Jaz imam isto Micko le 3,5 kw in ohladi 90 m2 stanovanje v najvišjem nadstropju, razen, ko je teden dni pripeka na polno in mi strop seva in ima kontaktno temperaturo 38 st C , takrat se mi notranja temp. poveča na 24 - 28 st C kakor kje v stanovanju, če pa ni ravno takega toplotnega vala, kot je bil Julija brez mrzlih noči, ko je bilo ponoči + 25 st C potem pa ta klima zmore BP, razen torej v TOP toplotnih valih, ki trajajo 7 in več dni.

Sem pa tudi sam raziskoval, zakaj ni še bolj učinkovita in ugotovil, kje izgubi ene 30% moči.

Torej preveri koliko st C izpihuje naj bi tam 8-9 st C in čistost vseh filtrov in od spodaj na notranji enoti posveti noter z lučko, sam sem ugotovil, da kljub rednemu čiščenju filtrov in nikoli ni bila nič pretirano skoraj ne niti srednje zapacana je bil valj za pihanje skoraj 40% napolnjen z svinarijo tudi plesnijo. Ja vlaga pa prah ...... no pri starejših Mickah si lahko sam to čistil pri teh novih pa ne gre in ravno danes mi je prišel serviser razdret celo notranjo enoto, da smo to v nulo očistili. Takoj po zagonu je bila občutna razlika v učinkovitosti. Torej od spodaj posveti z lučjo v klimo v valj in vse ti bo takoj jasno. Rešitev je le serviser, ker sam sem probal z kompresorjem spihati pa ni šlo niti 5% svinarije ven, ker to je vse zlepljeno zaradi vlage ...... Upam, da sem kaj pomagal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: mat xxl ()

korenje3 ::

temperatura izpihovanja nima nobene veze pri novih klimah, ker so narejene tako da priha v minimalni temp razliki glede na temp. v prostoru, zato da ljudje v prostoru ne zbolijo. razen če je kakšna kitajska klima.

mat xxx, si ti mogoče tist iz foruma podsvojostreho - matofill?
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

pravnik ::

A se smem vmešati malo v razpravo. Bi mi kdo lahko svetoval, kje bi najceneje in z dobro instalacijo nabavil klimatsko napravo - ena zunanja + 3 notranje enote. Rad bi malo močnejšo (3,5). Svetovali so mi Mitsubishi. Smem malo okvirno vprašati, kaka bi bila kaj cena za tri notranje enote + zunanja. Hvala za vsak nasvet.

korenje3 ::

3000EUR. iz neznanih razlogov je zunanja enota za vsako dodatno split enoto toliko draga kot če bi imel posamične zunanje enote.
oz. za 3,5kW bi prišlo ene 2500EUR in sploh ne vem če se dobi tako nizko moč za trojno split enoto.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: korenje3 ()

antonija ::

Jaz imam 2x 2.5kW in 1x 3.5kW z rezervo za se eno 3.5kW ko bom obnovil masardo. Vse skupaj s kar nekaj metri cevi (tko na uc bi rekel da vsaj 50m vse skupaj ali pa se vec) in odtoki, sifoni, itd. je vse skupaj prislo malo pod 5k EUR. Klime so pa mitsubishi MSZ-EF notranje enote, za zunanjo pa ne vem katera je (sklepam da jih ni veliko na izbiro).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

DeeJay ::

Jaz imam Mitsubishi MSZ-FH35VE/MUZ-FH35VEHZ, ki lahko ogreva do -25C. Plačal sem 1530€ vse skupaj z montažo. Montirala se je maja 2013.
Brat pa ima dve notranji enoti MSZ-FH35VA (pritličje, mansarda) ter zunanjo enoto MXZ-2D53VA, plačal je 2120€ vse skupaj z montažo. Montirala se je maja 2014.
Delal nama je http://www.klima-frenk.si/ceniki. Možakar se res spozna na zadeve, dela počasi in natančno. Lahko priporočim.

adamus ::

Pred mesecom dni sem kupil klimo Inventor P4MVI-12WFR ..3.5KW..SEER6.7..SCOP5.1.Hladi mi odlično 80m2.Zmontirala mi je firma Inpro in sem zelo zadovoljen.Priporočam

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: adamus ()

zmaugy ::

Prva objava?

Bellzmet ::

Yup. Pa seer in scop itak navede samo profi, se pravi nekdo, ki se na to spozna, se pravi mogoče nekdo iz firme Inpro?

MadMax ::

Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

logit ::

Ali je normalno, da ko sprva prižgeš klimo dve do tri minute iz nje smrdi? Klima je nova.

konspirator ::

Nova kot danes montirana/prižgana ter nikoli prej uporabljena ?
Ne.
https://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

logit ::

Če pomislim od čistega začetka ne, ampak po dveh tednih pa ja. Po začetnih treh minutah neprijetnega vonja ni več.

Okapi ::

Nikoli ne veš, kako in koliko časa je bila pred montažo skladiščena.

logit ::

To je res. Sama škatla je bila neodprta in nepoškodovana. Klima je MITSUBISHI MSZ-HJ35VA/MUZ-HJ35VA.

konspirator ::

Imaš vklopljen program, da ko jo ugasneš, ventilator še nekaj minut (5-10) piha topel zrak, pri tem se kanali notranje enote posušijo ?
https://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

AndreAS ::

Zdravo, vprašanje za poznavalce klim in WiFi. Kupljena ter zmontirana je Daikin klima z WiFi wps controlerjem. Doma je Amis xDSL ( speedtouch 780wl) + ddwrt AP ( wrt54gl). Na noben način mi ne uspe prepričati AP ddwrt-ja da bi tale zadeva funkcionirala. Kaj delam narobe? Je čas za novi ruter, če kakšnega da ga počim kot AP zraven ruter/modema Thompson Speedtouch 780wl.

Hvala za odgovore
Lp, Andrej

konspirator ::

https://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

Zgodovina sprememb…

korenje3 ::

logit je izjavil:

Ali je normalno, da ko sprva prižgeš klimo dve do tri minute iz nje smrdi? Klima je nova.


ne, popolnoma brez vonja mora biti. če je vonj po gljivicah, potem je rabljena klima.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com

konspirator ::

korenje
Kaj če bi prebral kaj je napisal ?
https://slo-tech.com/forum/t154302/p487...
https://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

AndreAS ::

Tnx, konspirator

logit ::

Leto izdelave: 09/2014 Zdaj sem jo po daljšem času prižgal in je malenkost zasmrdelo (zatohlo) iz nje. Prej sem jo odprl in malo vtaknil nos, pa vse še po novem diši. Filtri čisti.
Imaš vklopljen program, da ko jo ugasneš, ventilator še nekaj minut (5-10) piha topel zrak, pri tem se kanali notranje enote posušijo ?

Nimam tega programa, ampak lahko sam prižgem le ventilator in bom v prihajajočem tednu probal in poročal če bo kaj pomagalo.

konspirator ::

Moj kitajc za 500e ga ima (x-fan funkcija).
http://www.manualslib.com/manual/628524...
https://en.wikipedia.org/wiki/Invisible_Pink_Unicorn

Zgodovina sprememb…

korenje3 ::

pri klimah je tako, da mora delat vsaj 10 ur, da se sama očisti. očisti se tako, da kondenzat iz hladilnih reber odteka skozi cev. če je tega odtekanja malo ali pa če ga sploh ni, potem je to lahko pravo gojišče za bakterije. pri meni je malo začelo smrdeti, ker sem uporabljal klimo po 2 uri... no potem sem enkrat pustil 2x po 15 ur in zdej ne smrdi več.
Pentium I7 3770k@4,5Ghz; 16GB RAM@2133MHz; ASUS Radeon 6850 1GB;
SSD Kingston hyperX 240GB; 30" HPZR30w monitor;
BeQuiet! E9 580W; http://www.the-nox.com
strani: 1 ... 51 52 53 »


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kako ohladiti sobo? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15710758 (2806) energetik
»

Cena ogrevanja s klimo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
2057273 (1679) 2x'=2
»

Preko klime udarila voda

Oddelek: Loža
17897 (317) Spajky
»

Klimatska naprava LG Standard Inverter P09RK

Oddelek: Kaj kupiti
111391 (878) spawns

Več podobnih tem