» »

Ameriški Delniški Trg

Ameriški Delniški Trg

««
10 / 10
»
»»

pegasus ::

Mr.B ::

Ko govorimo o tem, kako delujejo borze, se lahko nehamo pretvarjati, da večina dogajanja ni špekulacija brez trdnih realnih temeljev.
Po oceni vemo da je papirni trg nafte cca 50x večji od fizičnega trga.

Kakšno je razmerje, denimo pri zlatu, in kdo nadzira te špekulacije, ko se podirajo rekordi natiskanega dolarja?
Smešno je,
da po skoraj petih letih še vedno nisi sposoben opredeliti,
pod kakšnimi pogoji zmagujemo v Ukljani.

ripmork ::

Mr.B je izjavil:

Kakšno je razmerje, denimo pri zlatu, in kdo nadzira te špekulacije, ko se podirajo rekordi natiskanega dolarja?

Ravno včeraj gledal zanimiv video na to temo...

fikus_ ::

Musashi je izjavil:

A da ja? SP500 EPS raste po stopnji 24% letno, v zadnjem četrtletju 27,7%... Doom and gloom indeed.

Si pogledal, katere firme poganjajo te %?
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

gruntfürmich ::

ripmork je izjavil:

Mr.B je izjavil:

spet totalni populizem...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

dronyx ::

ripmork je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Razmerje med fizičnim in papirnatim zlatom je 1:100 ali še več. Dejansko ceno zlatu določa trgovanje s papirji. Tudi če Kitajska to prepove, se mi zdi, da na samo oblikovanje cene zlata bistveno ne bo vplivalo. Dokler premije za fizično zlato niso bistveno višje, to trgovanje s papirji deluje. Če bi pa premije močno narastle, potem pa bi verjetno nastale kakšne težave.

delavec44 ::

Zakaj pa bi kdo hotel raje papirnato zlato nad fizičnim? Pa recimo, da te likvidnost in hramba ne skrbijo.

Vemo kaj se vse ob krizah ali vojnah lahko zgodi s papirjem.

Ali vas skrbijo ponaredki?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

delavec44 je izjavil:

Zakaj pa bi kdo hotel raje papirnato zlato nad fizičnim? Pa recimo, da te likvidnost in hramba ne skrbijo.
kaj pa te potem skrbi, če ne likvidnost in hramba?
jaz imam raje papir kot fiziko.

delavec44 je izjavil:

Centralne banke in tisti, ki kupujejo naložbeno zlato za daljše obdobje seveda kupujejo fizično zlato, medtem ko razni ETF in investicijske banke pa kupujejo papirje, saj s papirji lahko bistveno hitreje trgujejo. Saj verjetno z ostalimi surovinami je podobno. Povsod so neki terminski posli, "izvedeni finančni instrumenti" itd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

gruntfürmich je izjavil:

delavec44 je izjavil:

V bistvu nismo pričakovali drugega kot to, da boš na javnem forumu potrdil, da imaš raje spekulacije in shortanje. Najbolj žalostno pri tem pa je, da od tega nimaš prav nič, dolgoročno pa to po vseh statistikah tako ali drugače vodi v slabši standard.

Ps: Prepričaj me o nasprotnem.
Smešno je,

gruntfürmich je izjavil:

delavec44 je izjavil:

Nič me ne skrbi. Pri papirju me skrbi kot sem že napisal. Vprašal sem vas, ki delate obratno, če sem kaj falil.

po 5 letih odhajam iz fizike in prehajam na papir. evo, ker se mi ne ljubi s tem 'ukvarjat'. to so moje osebne izkušnje.
če bo pa vojna bom pa probal kako drugače priti do menjalnega sredstva (kar velike zlate in srebrne palice NISO!!). ali pa bom dokupoval srebrne filharmonike, katere sem obdržal za vzorec.
kako pa je z vašimi izkušnjami?

Zgodovina sprememb…

Zimonem ::

Trgovina z papirnatim zlatom ni baš dobičkonosna kot delnice pa podobno tvegana.

pujsekpepe ::

Kod vas pumpa z zlatom v vojni? Kdo?
Yes, this is **absolutely true** and has been a documented reality in almost every major conflict or economic collapse in history.
When a society is destabilized by war, the normal economy breaks down, and the immediate, practical value of goods changes drastically. Here is why and how this happens:
### 1. The Survival Premium (Food > Gold)
In a war zone or under a severe blockade, you cannot eat gold. If supply chains are destroyed and grocery stores are empty, food becomes incredibly scarce. A farmer or someone with a stockpile of flour, meat, or canned goods holds all the leverage. Because survival becomes the absolute priority, people will willingly trade valuable gold jewelry, coins, or watches for a fraction of their actual market value just to get a bag of potatoes, a loaf of bread, or a few cans of food to feed their families.
### 2. Loss of Market Access
During a war, official gold markets, banks, and pawn shops are usually closed, destroyed, or heavily regulated.
* There is no "spot price" ticker on the street.
* If you have a gold ring and need to buy food *today*, you are limited to the black market or direct bartering with neighbors and merchants.
* Because buyers (like farmers or black-market traders) are taking a massive risk by hoarding gold or trading away their own food, they demand a heavy discount.
### 3. Historical Examples
This phenomenon has played out repeatedly across different eras:
* **World War II:** In blockaded and starving cities (such as during the Siege of Leningrad or in the Jewish ghettos of occupied Europe), family heirlooms, diamonds, and gold dental crowns were routinely traded to smugglers or local farmers for meager rations of bread or lard.
* **The Blockade of Germany (WWI):** As food supplies collapsed, wealthy urban citizens traveled to rural areas ("hamstering") to trade rugs, silver, and gold for basic agricultural goods, often at a massive loss.
* **Modern Conflicts and Hyperinflation:** In recent history, during conflicts or total economic collapses (such as in Venezuela, parts of Syria, or Zimbabwe), barter systems quickly take over. While gold *retains* value far better than hyperinflated paper currency, its purchasing power relative to food still drops significantly on the local black market because food is simply harder to find than gold.
> **The Takeaway:** Gold is an excellent store of value *long-term* and *across borders* (if you can escape with it). However, in the hyper-local, immediate chaos of a war zone, **tangible survival assets**--food, clean water, medicine, and fuel--become the ultimate currencies, routinely trading at a massive premium over precious metals.

Musashi ::

Ja, fizični zlatarji so svojevrstni padalci...Tudi v mirnodobnem času je večja verjetnost da vam bo nekdo sunil vaše fizično zlato kot da bo propadel večji ponudnik papirnatega...

Saj vse lepo in prav, samo papir ti bo pa še manj koristil.

Musashi je izjavil:

Ja, fizični zlatarji so svojevrstni padalci...Tudi v mirnodobnem času je večja verjetnost da vam bo nekdo sunil vaše fizično zlato kot da bo propadel večji ponudnik papirnatega...

Garantiraš?

Zgodovina sprememb…

Lol, garantirati verjetnost... Zgodovinsko gledano je temu tako. Kateri velik ponudnik papirnatega je pa že propadel?

Koliko časa pa sploh obstajajo ponudniki papirnatega, da bi lahko gledali zgodovinsko. Pa ni samo propadel, lahko je scam, lahko država zaseže, lahko se kakšen davek zmislijo, lahko ti ga štejejo v premoženje, lahko ti ga ukradejo (izsiljevanje recimo), lahko se vrednost unpega itd.

Lahko da sem paranoik, priznam. Samo če ni treba riskirati, ne vem zakaj bi.

Zgodovina sprememb…

Ishares, Invesco fizično zlato ETC, Xetra gold scam? Manjša verjetnost kot da ti nekdo proda fejk zlato. Država zaseže? Ok, Lahko ti tudi hišo...Davek ja ok, lahko. lahko ti tudi na fizično upalijo, sicer ga lažje skriješ ko ga enkrat imaš to pa ja. Da ti ga ukradejo je imo manjša verjetnost kot pri fizičnem, da te izsiljujejo pa enaka...Vrednost unpega ;). Ja če poslušaš jutuberje.

gruntfürmich je izjavil:

po 5 letih odhajam iz fizike in prehajam na papir. evo, ker se mi ne ljubi s tem 'ukvarjat'. to so moje osebne izkušnje.
če bo pa vojna bom pa probal kako drugače priti do menjalnega sredstva (kar velike zlate in srebrne palice NISO!!). ali pa bom dokupoval srebrne filharmonike, katere sem obdržal za vzorec.
kako pa je z vašimi izkušnjami?

Sej te razumemo..

Medtem pa..
Gold Caught Between Central Bank Demand and a Stiff US Dollar Headwind
Gold is not being discarded. It is being cashed in.
Right now, the weather is still being made in Washington and traded through the U.S. dollar. Gold is behaving less like a portfolio hedge and more like the old rates-sensitive asset it has always been, trying to find solid ground while the dollar casts a long shadow across the market. As long as yields remain sticky, the dollar holds its altitude and the USD/JPY carry trade continues to pay its rent, gold rallies are likely to feel laboured—more uphill slog than breakout run.

Nadaljujemo s tem, kar naš navedeni kolega rad poudarja: da od shortanja nima nič razen nižjega standarda, vendar bo to kljub temu podpiral...
Gold prices fell further on Wednesday, after the precious metal closed its worst quarter in 13 years in three months to the end of June.
Gold futures
began the second half of 2026 on the backfoot, sliding 1.24% in early trade to $3,989.00. Spot prices
were also lower, falling 0.82% at $3,974.51.

Pivdarjamo bran $, ker je treba punpati AI balonček..
Why Gold Can Fall Despite Strong Physical Demand
Let’s use a simple example.

Suppose central banks purchase hundreds of tons of gold during a quarter. That’s an enormous amount of metal being removed from the marketplace and placed into national reserves.

Under normal circumstances, less available supply should mean higher prices.

However, what happens if large hedge funds become concerned about rising interest rates and begin selling substantial amounts of gold futures contracts?
Smešno je,

Pizda glupa Bjeva a znaš ti kaj drugega kot politiko zganjat in linke lepit? A misliš da kdo tvoje umotvore klika? Si po klikih plačan?

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: fikus_ ()

Bellator ::

Potrebno je razumeti del populacije, ki zaradi leta 1999 goji ogromno zamero do zahoda. Res pa je, da jih ni potrebno brati/poslušati.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

gen Maister ::

Musashi je izjavil:

Ishares, Invesco fizično zlato ETC, Xetra gold scam? Manjša verjetnost kot da ti nekdo proda fejk zlato. Država zaseže? Ok, Lahko ti tudi hišo...Davek ja ok, lahko. lahko ti tudi na fizično upalijo, sicer ga lažje skriješ ko ga enkrat imaš to pa ja. Da ti ga ukradejo je imo manjša verjetnost kot pri fizičnem, da te izsiljujejo pa enaka...Vrednost unpega ;). Ja če poslušaš jutuberje.

Država ti hiše načeloma ne bo zasegla! To, kar ti fantaziraš, he bilo za časa vojne in takoj po njej! Takrat so zasegali viške in razdeljevali ned ljudi zaradi vojnega opustošenja in pomanjkanja, vsesplošnega!

Danes ti bodo hišo zaseglu, prodale in te izselile finančne institucije, ne država!

Kar se pa zlata tiče. Saj ne govorimo o zabojih zlatih palic, ki bi naj jih imeli dotični posamezniki! :))

In ko so zda odcepile $ od zlata, niso niti najmanj nasankale!
Racno nasprotno! Nasankale so vse druge države, ki so v zda zaupale. In njegov $.
Samo to je (vedno) tako, kot je govoril moj kolega. Malo v šali in malo zares. Ko je jači, taj i tlači! :))
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Evo, kretenko takoj uletu

Zgodovina sprememb…

Zimonem je izjavil:

Trgovina z papirnatim zlatom ni baš dobičkonosna kot delnice pa podobno tvegana.

Če tako gledaš zakaj bi potem trgovali s čemerkoli drugim kot z nekaj največjimi ameriškimi tehnološkimi podjetji? Obvezniški trg je če se ne motim po obsegu večji od delniškega in očitno nekdo kupuje tudi japonske obveznice z manj kot 3% obrestmi. Zakaj kupujejo to, če dobijo za ameriške 4,5%? Pri zlatu je tveganje, da recimo ne najdeš kupca. Firme in tudi države lahko bankrotirajo in se obrišeš lahko pod nosom za tvojo naložbo. Nekaj je pogled s strani nalega investitorja, nekaj drugega s strani nekega sklada, ki upravlja lahko stotine milijard premoženja. 100k lahko vedno prodaš pri kolikor toliko likvidni naložbi. Muskov delež v SPCX pa da vidim, kaj se zgodi z delnico, če to vrže v celoti na trg.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

Musashi je izjavil:

Pizda glupa Bjeva a znaš ti kaj drugega kot politiko zganjat in linke lepit? A misliš da kdo tvoje umotvore klika? Si po klikih plačan?

Saj je v redu. Dodal bi še Gruntfürmichove pripombe glede zlata in papirja, vendar tega verjetno tako ali tako ne bi bral. Zato raje izbereš privzeto razlago, da je vse politično. To je zagotovo lažje kot soočenje s problemom.

Pravijo, da se s "shoranjem" lahko ogromno zasluži.
Žalostno je, da imata ti in Gruntfürmich od tega le slabši življenjski standard. Hkrati pa se dobro pokaže, kako učinkovito deluje država. Poglej samo Ameriko: borzni indeksi dosegajo rekorde. Tudi TACO je zdaj dejal, da so stanovanja prepoceni in jih je treba podražiti. Hitro zastavico gor.
Smešno je,

LOL, ti veš kakšen življenski standard imam jaz ;)) Skrij se v luknjo socialni primerek, ki ti je edini cilj v življenju da te davkoplačevalci financiramo.

Zgodovina sprememb…

Musashi je izjavil:

LOL, ti veš kakšen življenski standard imam jaz ;)) Skrij se v luknjo socialni primerek, ki ti je edini cilj v življenju da te davkoplačevalci financiramo.

Lol,
V debato si vstopil v podporo gruntfürmich , ki meni, da je shortanje idealen ekonomski model. Zdaj pa v pisni obliki podarjaš kakšno je moje vedenje, povezano z relevantnostjo tvojega ekonomskega stanja, čeprav je vsem jasno, da ne spadaš med tiste, ki imajo od shortanja kakršno koli korist, ki bi kakorkoli odtehtalo padec tvojega standarda.
Začniva na začetku, ko si temo začel smetiti s praznimi populističnimi političnimi frazami, kakršnih je polno na podobno nizki ravni ukrajinske teme.
Lahko pa pomagaš tudi gruntfürmichu, saj si spodnjo sliko označil za politični bla bla bla, čeprav je jasno povezana s to temo. Politična je le toliko, kolikor prikazuje nesposobnost regulacije sistema.
Torej smatraš kot gruntfürmich ,da je to ok, da imamo od tega korist, ali kot gruntfürmich , izazi, da je edino merilo $$$$
Na definiraj, kaj je tu političnega :

PS: Verjetno obstaja stran, ki beleži, kolikokrat je TACO pred odprtjem borze napovedal, da bo z Iranom nekaj sklenjeno oziroma da se nekaj dogaja. Prav tako bi bilo zanimivo videti, kolikokrat je po zaprtju petkove borze napovedal, da bo Iran šel v kameno dobo.
Smešno je,

gen Maister ::

dronyx je izjavil:

Zimonem je izjavil:

Če tako gledaš zakaj bi potem trgovali s čemerkoli drugim kot z nekaj največjimi ameriškimi tehnološkimi podjetji? Obvezniški trg je če se ne motim po obsegu večji od delniškega in očitno nekdo kupuje tudi japonske obveznice z manj kot 3% obrestmi. Zakaj kupujejo to, če dobijo za ameriške 4,5%? Pri zlatu je tveganje, da recimo ne najdeš kupca. Firme in tudi države lahko bankrotirajo in se obrišeš lahko pod nosom za tvojo naložbo. Nekaj je pogled s strani nalega investitorja, nekaj drugega s strani nekega sklada, ki upravlja lahko stotine milijard premoženja. 100k lahko vedno prodaš pri kolikor toliko likvidni naložbi. Muskov delež v SPCX pa da vidim, kaj se zgodi z delnico, če to vrže v celoti na trg.

Ko država bankrotira, potem laufa samo še zlato! ;) Tako, da se ti tega ni potrebno bati, da boš imel zlato, ki ga nihče noče. Zamenjal ga boš lahko praktično za vse! Od nafte, da hrane in vse vmes, vključno s klimi napravo!!

Japonska in Usa se razlikujeta po stopnji inflacije, občutno! In seveda tudi po om oz donosnosti obveznic!
Kar se pa tehnološkega sektorja tiče in vsa ta noeija okoli AI v Zda in okoli, moraš verjetno računati, da so ti enormni vložki, skoki in (visoka) rast teh delnic povezani z (visokim) tveganjem, ki ga te zadeve prinašajo. Samo ljudje to tveganje malce spregledajo včasih, so pod vtisom rasti.... Že zdrava pamet ti pove, da vsi ne bodo ravno mogli preživeti, vsaj kot zmagovalci ali prvi trije ne... Nekateri bodo morda našli kakšne niše in tam preživeli in obstajali, nekaj jih bo oatalo vodilnih in to je to! Ritiki zagotovo so! Rasti (in donosi) pa trenutno tudi.... Kot v kurišču in kotlu parne lokimotive, preden spelje! :))
Za izbrise Utk, Gorečihkač, harmonikarjev in drugih, ki teme svinjajo spolitiko

Mr.B je izjavil:

Musashi je izjavil:

Lol,
V debato si vstopil v podporo gruntfürmich , ki meni, da je shortanje idealen ekonomski model. Zdaj pa v pisni obliki podarjaš kakšno je moje vedenje, povezano z relevantnostjo tvojega ekonomskega stanja, čeprav je vsem jasno, da ne spadaš med tiste, ki imajo od shortanja kakršno koli korist, ki bi kakorkoli odtehtalo padec tvojega standarda.
Začniva na začetku, ko si temo začel smetiti s praznimi populističnimi političnimi frazami, kakršnih je polno na podobno nizki ravni ukrajinske teme.
Lahko pa pomagaš tudi gruntfürmichu, saj si spodnjo sliko označil za politični bla bla bla, čeprav je jasno povezana s to temo. Politična je le toliko, kolikor prikazuje nesposobnost regulacije sistema.
Torej smatraš kot gruntfürmich ,da je to ok, da imamo od tega korist, ali kot gruntfürmich , izazi, da je edino merilo $$$$

PS: Verjetno obstaja stran, ki beleži, kolikokrat je TACO pred odprtjem borze napovedal, da bo z Iranom nekaj sklenjeno oziroma da se nekaj dogaja. Prav tako bi bilo zanimivo videti, kolikokrat je po zaprtju petkove borze napovedal, da bo Iran šel v kameno dobo.

V podporo tvoje mame, fak kak debil- Poglej kaj si nalepil da sem se oglasil, še ni zbrisano. Ne tisto kar lepiš sedaj. Pa odjebi v politične teme kamor spadaš socialni primerek. Marš.

Se vedno ne vem zakaj bi bilo fizicno zlato boljse od papirnatega?

Ce se ze gremo je najvec vredn da mas par pasportov denar parkiran v vec drzavah, oz usdt in lahko spizdis kadar hoces in kamor hoces. Jebes ti zlato

Ko država bankrotira, potem laufa samo še zlato! ;) Tako, da se ti tega ni potrebno bati, da boš imel zlato, ki ga nihče noče. Zamenjal ga boš lahko praktično za vse! Od nafte, da hrane in vse vmes, vključno s klimi napravo!!

Pismo kaksne neumnosti eni trosite. Ko se bo to zgodilo bo hrana vec vredna kot samo zlato. Tebe bodo pa prej zastihal ce ga bos imel ker bo anarhija.

Zgodovina sprememb…

enavlaka ::

Če guzne država se je najbolje samo pobrati ven (Bosna, Srbija, obleganje Yu mest)
Vi bi z zlatom trgovali v vojnem območju, kjer niti policije ni več :D :))
Prvi dan, ko bi se nekaj rumenega posijalo te bi sosed prodal za konzervo fižola. Če bi zlatar imel srečo, bi dobil samo batine, drugače pa strel v tilnik.
Res ste komedijanti. Denar, zlato, delnice, to ni nič vredno. Take fore so samo, če so trgi živi in ti nekdo zagotavlja varnost in konvertibilnost teh sanj.
Pa pustimo to, da bi ti na meji tako ali tako vse pobrali.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: enavlaka ()

redtech ::

Kako že pravijo, da je zlato za carinika?

Zlato bo vedno vredno, tudi v kolapsu ga ne boš dobil poceni. Poceni je bil, ko so 40 let padale obrestne mere, trend se je šele obrnil, konec bo presenetil.

enavlaka je izjavil:

Če guzne država se je najbolje samo pobrati ven (Bosna, Srbija, obleganje Yu mest)
Prvi dan, ko bi se nekaj rumenega posijalo te bi sosed prodal za konzervo fižola. Če bi zlatar imel srečo, bi dobil samo batine, drugače pa strel v tilnik.
Res ste komedijanti. Denar, zlato, delnice, to ni nič vredno. Take fore so samo, če so trgi živi in ti nekdo zagotavlja varnost in konvertibilnost teh sanj.

Ker sedaj ilegalci pa čez mejne prehode hodijo?

enavlaka je izjavil:

Itak taksne neumnosti pisejo da te v glav zapece. To mors tapru spizdizdit pa met vec pasusosov. Plus ceuga fuka kesa. Ne pa zlate palce pa doma ko te bombardirajo

Musashi je izjavil:

Pizda glupa Bjeva a znaš ti kaj drugega kot politiko zganjat in linke lepit?

ne zna, pa še za to je mizerno plačan. palčke naložbenega zlata niti v živo še ni videl...

Zgodovina sprememb…

Glede zlata še ena zanimivost. ZDA imajo (menda) 8133 ton zlata v rezervah. Ampak to zlato ima knjigovodsko vrednost samo 11 milijard USD, ker je vrednoteno po zakonsko določeni ceni iz leta 1973 (42 USD/unčo). Po današnji tržni ceni vrednost rezerv presega bilijon (dolg ZDA je 32 bilijonov).

Zimonem ::

Dolg ZDA bo kar slabih 40 biljonov, od tega zunanji dolg znaša slabih 30 biljonov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Zimonem ()

Zimonem je izjavil:

Dolg ZDA bo kar slabih 40 biljonov, od tega zunanji dolg znaša slabih 30 biljonov.

Ne vem kaj je mišljeno kot zunanji dolg, ampak tujci imajo menda samo 9 bilijonov dolga ZDA.

dronyx je izjavil:

Glede zlata še ena zanimivost. ZDA imajo (menda) 8133 ton zlata v rezervah. Ampak to zlato ima knjigovodsko vrednost samo 11 milijard USD, ker je vrednoteno po zakonsko določeni ceni iz leta 1973 (42 USD/unčo). Po današnji tržni ceni vrednost rezerv presega bilijon (dolg ZDA je 32 bilijonov).

nekaj so se upirali temu zadnje čase. mislim da je trump to želel narediti?

enavlaka ::

dronyx je izjavil:

https://medium.com/write-a-catalyst/ame...
The United States claims to hold over 8,000 tons of gold. But here's the problem — no one has actually seen it in decades.

Mja ...

Musashi je izjavil:

Mr.B je izjavil:

Musashi je izjavil:

Lol,

V podporo tvoje mame, fak kak debil- Poglej kaj si nalepil da sem se oglasil, še ni zbrisano. Ne tisto kar lepiš sedaj. Pa odjebi v politične teme kamor spadaš socialni primerek. Marš.

Sej ti ni potrebno potrditi, in to v pisni obliki, da so tvoje pisanke bolj na trhlih temeljih, ko je potrebno argumentirati številke.
Verjetno je tako kot psi gruntfürmich , ki mora, pač nekaj napisati, kar mu leži na duši, ne glede od kod to črpa.
Smešno je,

Smešno je,

fikus_ ::

Saj je že nekaj časa znano, da tisti pri koritu dobiček privatizirajo, dolgove pa socializirajo.
Tako se je v SLO zgodilo z bankami.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Mr.B je izjavil:

TACO je šel le do meje, ki mu jo dopušča sistem. Seveda je dovolj velik MAGA, da se ne pretvarja, da zakon za dotično gospo ni napisan drugače.

Meni ni jasno kako to ni insider trading, če njegovi twiti premikajo cel market. Vojaške zadeve pa že itak prej ve.
««
10 / 10
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

SpaceX prvi dan kotacije pridobil 20 odstotkov, Elon Musk je bilijonar (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Rezultati
1577921 (1245) Magic1
»

Ali bo Elon Musk Postal Poglavar Sveta In Zgradil Globalni Imperij? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1216686 (774) kamiKaZaA
»

SpaceX na skrivaj začel postopke za javno ponudbo delnic

Oddelek: Novice / Nakupi / združitve / propadi
84015 (385) Mr.B
»

ZDA 250: 60 ameriških inovacij ki so preoblikovale gospodarstvo in svet (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
915383 (3510) PovemVfaco
»

Nvidia presegla pričakovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Rezultati
596893 (4794) iKst_

Več podobnih tem