» »

Cona 30

Cona 30

krepelce ::

p1nky je izjavil:

Ej lj, tkole bom rekla...vecina na tem forumu vpije samo js js js
Desni za nekaj, levi pa na drugih podrocjih

pa tkole ti bom se povedala...niti se ne vozim v lj ze dolgo, niti nimam otrok v vrtcu. Samo jaz pac razumem, da eni vse to imajo in morajo tudi ziveti. Eni ste pa sebicne riti in gledate samo sebe
Pa oprosti, samo ne morem drugace zapisati

Glede na to, da zastrupljaš mene in moje otroke, sorry, si sebična rit ti.

p1nky ::

Pa da grem se malo na ta nizki stil nazaj, ker smo spet tam...pa daj, poskrbi za svoje otroke in jih odpelji iz zastrupljene ljubljane
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Pa da grem se malo na ta nizki stil nazaj, ker smo spet tam...pa daj, poskrbi za svoje otroke in jih odpelji iz zastrupljene ljubljane

Zakaj, pa se ti preseli v Ljubljano. Ne razumem te tvoje argumentacije. Naj še sam postanem del problema?

Lj, ti si zacel s tem. Jaz pac samo ponavjam v drugo smer in upam, da bos iz te absurdnosti kaj spregledal

Pa da ti povem, mi je kar tezko take stvari pisati, samo teras do maximuma
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

p1nky je izjavil:

Lj, ti si zacel s tem. Jaz pac samo ponavjam v drugo smer in upam, da bos iz te absurdnosti kaj spregledal

Ne, saj ti pravim, zagovarjaš nekaj kar ne zdrži argumentacije. Sem za najmanj 6 rodov Ljubljančan (kolikor je raziskala neka "čudna" teta), zakaj bi jaz zdaj hodil nekam zaradi tega, ker dnevni migranti zastrupljate moj zrak. Samo nehajte, sami izberite kako, edina zadeva, ki bi jo rad je, da nehate. Če ste pa egoisti, se bom začel obnašati enako in v prihodnosti izvolil opcijo, ki bo uvedla cestninjenje, ker imam volilno pravico v občini in lahko - nekaj tabel dovoljeno za občinski promet, mestno redarstvo in to je to. Saj nočem nič posebnega, še fucking občina Mengeš je zaprla promet skozi naselje. Logarska dolina,... Zakaj za vraga sem jaz zdaj tukaj problem?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

IgorCardanof ::

Na sreco takih teletov kot je krepelce, ni tako veliko. Zavestno svoje otroke drzi v ljubljani in jih namerno zastruplja. Da ne recem, da je ze 6 generacij v Ljubljani, neprestano zastrupljanih z avtomobilskimi izpusti in glede na njegovo pisanje, je skoda ocitno povzrocena.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

Zgodovina sprememb…

IgorCardanof je izjavil:

Na sreco takih teletov kot je krepelce, ni tako veliko. Zavestno svoje otroke drzi v ljubljani in jih namerno zastruplja. Da ne recem, da je ze 6 generacij v Ljubljani, neprestano zastrupljan z avtomobilskimi izpusti in glede na njegovo pisanje, je skoda ocitno povzrocena.

Avtomobile so izumili katerega leta? Samo vprašam za foro, vsem, z zdravimi možgani je postalo jasno že prej, ampak, naj ti dam priliko... Mar ne fašist Daniel?

Zgodovina sprememb…

1885. Generacija je na priblizno 20 let. Torej se vse izide. Res ti skodi tale smog.
Ne odgovarjam na DM.

bm1973 ::

Ko bo 1x pravi župan v Ljubljani, bo pač uvedel eko davek za vse vozače...

In ena normalna vlada, ki bo ukinila potne stroške. Ne pa da folk dobi več potnih stroškov kot plače...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

karafeka ::

Vsaj dve državi severno imata t.i. Pendlerpauschale. Ne vem, kaj je narobe s tem, da je nekaj takega tudi v Sloveniji.

Če pa moraš dodatno še za parkirni prostor plačevat, je pa to skoraj nujno.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: karafeka ()

bm1973 je izjavil:

Ko bo 1x pravi župan v Ljubljani, bo pač uvedel eko davek za vse vozače...

Dejansko ima vso platformo za to zagotovljeno, znotraj obvoznice ni več državnih cest. Upam, da bodo pirati, ker tista stranka, ki bo to ponudila na voltivah za župana bo zmagala (razen SDS, ki ji nihče, normalen, nič ne verjame).

Dejansko tudi vsa zakonodajna podlaga za cestninjenje prometa v Ljubljani obstaja, dovolj je občinski odlok:

- Ustava RS (72. člen): Zagotavlja pravico do zdravega življenjskega okolja, za katero sta dolžni skrbeti država in lokalna skupnost. To je krovni argument, ki opravičuje omejevanje individualnih svoboščin (vožnje) v korist kolektivnega zdravja.
- Zakon o pravilih cestnega prometa (ZPrCP, 5. člen): Določa, da lahko samoupravna lokalna skupnost omeji ali prepove promet na določenih cestah, če je to nujno zaradi varstva okolja in zdravja ljudi. To je neposredna podlaga za vzpostavitev "con omejenega prometa".
- Zakon o cestah (ZCes-2, 11. in 46. člen): Določa, da so občinske ceste v lasti in upravljanju občine, ki z odlokom določa pogoje njihove uporabe in režim prometa. Ker so vpadnice znotraj obvoznice občinske, MOL z njimi razpolaga avtonomno.
- Zakon o lokalni samoupravi (ZLS, 21. člen): Podeljuje občini izvirno pristojnost za urejanje lokalnega prometa, upravljanje z javnim dobrim (ulicami) in skrb za varstvo okolja na svojem območju.
- Zakon o varstvu okolja (ZVO-2, 94. člen): Nalaga občinam pripravo načrtov za izboljšanje kakovosti zraka, kadar so presežene mejne vrednosti onesnaževal. Taksa se v tem primeru uvede kot nujen okoljski ukrep za zmanjšanje emisij PM10 delcev.
- Zakon o prevozih v cestnem prometu (ZPCP-2): Daje občini polno pristojnost nad organizacijo in koncesijami mestnega potniškega prometa (LPP), kar je podlaga za potrebno mrežno reorganizacijo in ekspresne linije, ki bi se ekonomsko upravičile preko takse.

Zgodovina sprememb…

jan_g ::

V Nemčiji imajo večja mesta "Umweltzone", kjer mora imeti vozilo nalepko, da lahko vozi. Ampak je ranga 15 evrov, tako da dvomim, da bi to bistveno zmanjšalo promet. Aja, nalepko morajo kupiti tudi rezidenti v mestu, ne zgolj obiskovalci.

c23po ::

Ne razumem:
- zakaj bi naj bila pravica do (ustreznega) bivanja bolj pomembna od pravice do (ustrezne) zaposlitve;
- zakaj bi naj šesto koleno bilo merilo za ureditev prometa v nekem mestu kar nas pripelje do tega, da Ljubljano lahko mirno prepustimo Albancem, saj so oni bili prvi, tukaj dokumentirani prebivalci;
- zakaj nam ni jasno, da bi "občinsko cestninjenje" hitro pripeljalo do mitnic na občinskih mejah ki jih je ukinila Marija Terezija z uvedbo davkov;
- zakaj občine vlagajo v infrastrukturo in razvoj komercialnih ter industrijskih con, če od tega imajo samo škodo;
- zakaj, navkljub blagodejnem ukrepu omejevanja prometa, mestna središča propadajo;
- pri zagovoru lastne ideje izhajamo iz enostranskega pogleda in smo slepi za poizkuse vključujočih rešitev, ki jih ponujajo bolj razgledani sogovorci, p1nky npr.;
?
Računalniki nimajo spominov.

jan_g je izjavil:

V Nemčiji imajo večja mesta "Umweltzone", kjer mora imeti vozilo nalepko, da lahko vozi. Ampak je ranga 15 evrov, tako da dvomim, da bi to bistveno zmanjšalo promet. Aja, nalepko morajo kupiti tudi rezidenti v mestu, ne zgolj obiskovalci.

Ne, itak, da to ne bo pomagalo. Višina stroška mora biti tako visoka, da vozniki začnejo varčevati, ali s car poolingom (več se jih pelje z enim avtom) ali prestopom na javni promet oz. prevozno sredstvo, ki ni podvrženo taksam.

- dnevne takse za vstop v mesto brez možnosti paketnih nabav tipa mesečne, cestninjenje elektronsko, z avtomatičnim povračilom denarja ob dokazilu nujnosti, kot je recimo zdravstvena oskrba.
- cone ki se jih ne cestnini, recimo trgovski centri, ki so vsi ob obvoznici
- dovolj visoke takse, da je varčevanje praktično nujno, pri 20 eurih dnevno je to 400 eurov mesečno, če jih je 5 v avtu je to 80 eurov mesečno, kar je znosno. Hkrati se zasedena površina na cesti zmanjša iz 64 m2 na 12 m2.
- ves denar od taks in znižanih stroškov popravil cest, gre namensko v krepljenje LPPja in alernativnih oblik prevoza, recimo Bicikelj
- prehodno obdobje 10-15 let za prehod na shako shomei (certifikat, potreben za registracijo vozila, da si lastiš parkirišče)
- dodaten učinek posrednega ustvarjanje močnega pritiska s strani prebivalstva na ne-funkcioniranje države in leta zanemarjanja medmestnega potniškega prometa

Zadeva je gladko izvedljiva, neko prehodno obdobje bo sicer migracijska populacija norela, ko se bo pa enkrat umirilo in bodo učinki začeli delovati, pa sem prepričan, da bodo čas transporta do službe in nazaj skrajšali.

c23po je izjavil:

Ne razumem:
- zakaj bi naj bila pravica do (ustreznega) bivanja bolj pomembna od pravice do (ustrezne) zaposlitve;
- zakaj bi naj šesto koleno bilo merilo za ureditev prometa v nekem mestu kar nas pripelje do tega, da Ljubljano lahko mirno prepustimo Albancem, saj so oni bili prvi, tukaj dokumentirani prebivalci;
- zakaj nam ni jasno, da bi "občinsko cestninjenje" hitro pripeljalo do mitnic na občinskih mejah ki jih je ukinila Marija Terezija z uvedbo davkov;
- zakaj občine vlagajo v infrastrukturo in razvoj komercialnih ter industrijskih con, če od tega imajo samo škodo;
- zakaj, navkljub blagodejnem ukrepu omejevanja prometa, mestna središča propadajo;
- pri zagovoru lastne ideje izhajamo iz enostranskega pogleda in smo slepi za poizkuse vključujočih rešitev, ki jih ponujajo bolj razgledani sogovorci, p1nky npr.;
?

Čisto preprosto, ker nič od tega ne deluje. Vse so samo izgovori, dejansko pa gre za komfort in lenobo.

Sem absolutno za vključujoče rešitve, ampak vse kar sem do danes videl, so izključujoče rešitve in izključujejo prebivalce Ljubljane v korist dnevnih migrantov, ki so iz nekega čudnega razloga prepričani, da so pa upravičeni uničevati mesto s svojim plehom in zastrupljati sebe in prebivalce.

Še čakam en sam predlog, ki bo to rešil, ker trenutno, ga še nisem. Ker moj predlog, ta problem rešuje.

Zgodovina sprememb…

jan_g ::

Če bi to bilo tako preprosto kot si ti predstavljaš, bi Janković že zdavnaj implementiral. Pa saj ni samo center mesta, tudi AC obroč je nenehno zabasan.

jan_g je izjavil:

Če bi to bilo tako preprosto kot si ti predstavljaš, bi Janković že zdavnaj implementiral. Pa saj ni samo center mesta, tudi AC obroč je nenehno zabasan.

Jankoviču ni v interesu tega implementirati, sicer bi že. Več zasluži na parkiriščih. Je pa odkupil od DARSa vse državne ceste v Ljubljani, tako, da so zdaj v občinski lasti. Tako, da je, vsaj v določenem momentu razmišljal točno o tem.

- Ljubljanski urbanistični inštitut (LUI) in študije iz leta 2008: V obdobju prvega mandata Zorana Jankovića so strokovnjaki LUI pripravili analize o uvedbi takse za vstop v ožje mestno središče. Takrat se je ideja zavrnila z argumentom, da javni prevoz še ni dovolj dobra alternativa.

- Celostna prometna strategija (CPS) MOL (2012 in 2017): V teh dokumentih so strokovnjaki (arhitekti, urbanisti in prometni inženirji) cestninjenje navajali kot "ukrep na dolgi rok". Dokumenti priznavajo, da brez ekonomske prisile (kot je taksa) ni mogoče doseči cilja, da bi se tretjina vseh poti opravila z javnim prevozom.

- Arhitekturni natečaji za vstopne točke (P+R): Številni arhitekti (npr. pri načrtovanju P+R Barje ali Stanežiče) so predvideli te točke kot "mejo", kjer se avtomobilski promet ustavi. V strokovnih krogih (Zbornica za arhitekturo in prostor) se pogosto poudarja, da bi morala biti Ljubljana "mesto pešcev", kar bi digitalni cestninski obroč omogočil.

- Ljubljanski potniški center (Emonika): Ob načrtovanju novega centra so arhitekti opozarjali, da bo ta učinkovit le, če se hkrati omeji vstop osebnih vozil v center, sicer bo železniška postaja ostala "otok" v morju pločevine.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

DeeJay je izjavil:

V Črnučah jih je že ogromon zgubil izpit zarad 30 table postavljene na kotu križišča, kjer jo vsi spregledajo. Radar pa 100m kasnej in so vsi tam 60+ vozil... 100% prekoračitev...

A ni v črnučah 40km/h omejitev pri šoli in je tam radar.

Kje je pa radar in 30 omejitev v črnučah?
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

c23po ::

krepelce je izjavil:

...

c23po je izjavil:

Ne razumem:
?

Čisto preprosto, ker nič od tega ne deluje. Vse so samo izgovori, dejansko pa gre za komfort in lenobo.

Sem absolutno za vključujoče rešitve, ampak vse kar sem do danes videl, so izključujoče rešitve in izključujejo prebivalce Ljubljane v korist dnevnih migrantov, ki so iz nekega čudnega razloga prepričani, da so pa upravičeni uničevati mesto s svojim plehom in zastrupljati sebe in prebivalce.

Še čakam en sam predlog, ki bo to rešil, ker trenutno, ga še nisem. Ker moj predlog, ta problem rešuje.

Dokler boš čakal predlog, ki bo rešil problem hudobnih dnevnih migranov, boš pač ostal zaprt v svojem krogu zasmrajenega življenja v mestnem centru. Ko boš ugotovil povezanost med ustavnimi pravicami do bivanja in zaposlovanja s prizadevanji hudobne občine k povečanju števila delovnih mest, se ti bo razsvetlilo, da mitnice na občinskih cestah sodijo v zgodovino in boš naenkrat razumel konstruktivne pomiselke in predloge drugače mislečih.
Računalniki nimajo spominov.

No sej to je vecini jasno. Na sreco so bumbarji tipa krepelce v manjsini.
Ne odgovarjam na DM.

krepelce je izjavil:

jan_g je izjavil:

Jankoviču ni v interesu tega implementirati, sicer bi že. Več zasluži na parkiriščih. Je pa odkupil od DARSa vse državne ceste v Ljubljani, tako, da so zdaj v občinski lasti. Tako, da je, vsaj v določenem momentu razmišljal točno o tem.

- Ljubljanski urbanistični inštitut (LUI) in študije iz leta 2008: V obdobju prvega mandata Zorana Jankovića so strokovnjaki LUI pripravili analize o uvedbi takse za vstop v ožje mestno središče. Takrat se je ideja zavrnila z argumentom, da javni prevoz še ni dovolj dobra alternativa.

- Celostna prometna strategija (CPS) MOL (2012 in 2017): V teh dokumentih so strokovnjaki (arhitekti, urbanisti in prometni inženirji) cestninjenje navajali kot "ukrep na dolgi rok". Dokumenti priznavajo, da brez ekonomske prisile (kot je taksa) ni mogoče doseči cilja, da bi se tretjina vseh poti opravila z javnim prevozom.

- Arhitekturni natečaji za vstopne točke (P+R): Številni arhitekti (npr. pri načrtovanju P+R Barje ali Stanežiče) so predvideli te točke kot "mejo", kjer se avtomobilski promet ustavi. V strokovnih krogih (Zbornica za arhitekturo in prostor) se pogosto poudarja, da bi morala biti Ljubljana "mesto pešcev", kar bi digitalni cestninski obroč omogočil.

- Ljubljanski potniški center (Emonika): Ob načrtovanju novega centra so arhitekti opozarjali, da bo ta učinkovit le, če se hkrati omeji vstop osebnih vozil v center, sicer bo železniška postaja ostala "otok" v morju pločevine.

Hmm, tole zgoraj mi je dalo misliti.

- Jankovič je prevzel vse državne ceste znotraj Ljubljane
- LPP se križa na Bavarskem dvoru, kar je redna kritika in dejansko nima na prvi pogled nobenega smisla
- prenovljena je bila Vilharjeva, Masarykova se prenavlja, Linhartova je bila razširjena, Njegoševa je dobila most, Dunajski je bil razširjen podvoz pod železnico, pri Petrolu na Tivolski naj bi prišel še en podvoz, iz Parmove, ki se jo da relativno preprosto razširiti.
- Emonika se gradi, in bo postalo centralno vozlišče vlaka in LPP, zgornje ceste pa jo bodo skupaj z Dunajsko in Celovško tvorile hitro razvažane z LPPjem.

Dejansko se mi začne dozdevati, da Jankovič že implementira vse skupaj.

c23po je izjavil:

Dokler boš čakal predlog, ki bo rešil problem hudobnih dnevnih migranov, boš pač ostal zaprt v svojem krogu zasmrajenega življenja v mestnem centru. Ko boš ugotovil povezanost med ustavnimi pravicami do bivanja in zaposlovanja s prizadevanji hudobne občine k povečanju števila delovnih mest, se ti bo razsvetlilo, da mitnice na občinskih cestah sodijo v zgodovino in boš naenkrat razumel konstruktivne pomiselke in predloge drugače mislečih.

Zgoraj sem ti lepo napisal zakonodajno podlago, vključno z ustavno, razen tega ima občina ekskluzivno pravico uvesti ekološko oz. low emission cono in predvideti naravovarstvene ukrepe, kamor spadajo tudi cestnine. A veš, podobno kot Logarska dolina.

Tako, da ti kar nabijaj, ampak to je vse blabla. Konstruktivni predlog, ki bo rešil problem migracije 150.000 avtomobilov v Ljubljano še vedno čakam, čeprav se delaš, kot da je nekje že bil podan. Ne ni bil. So samo izgovori, zakaj bi se še vedno vozili v Ljubljano, tako kot ste se do sedaj.

Zgodovina sprememb…

jan_g je izjavil:

Pa rabiš EURO-5, če ne celo EURO-6 avto...

Ni za vsakega...

WizzardOfOZ je izjavil:

DeeJay je izjavil:

V Črnučah jih je že ogromon zgubil izpit zarad 30 table postavljene na kotu križišča, kjer jo vsi spregledajo. Radar pa 100m kasnej in so vsi tam 60+ vozil... 100% prekoračitev...

A ni v črnučah 40km/h omejitev pri šoli in je tam radar.

Kje je pa radar in 30 omejitev v črnučah?

Kjer greš tja gor proti tisti kmetiji... Kjer imajo divjačino, race, ipd...

Plačal tud jaz :). Sam sem peljal 40km/h. Ne vem kateri kreten bi tam vozil 60+ km/h...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

c23po je izjavil:

Ti ne razumeš ustavne pravice.

Le ta ti omogoče storitev, ne jamči ti pa, da je le ta zastonj...

Ce koga zanima, zakaj v sloveniji ne bo nikoli boljse:
- js js js js js mam pravico
- js js js js js mam pravico, ti se spel ce ti ne pase
- js js js js js mam pravico, vi se vsi spelte ce vam kaj ne pase

Vcasih, ne sicer tako dolgo nazaj, so ljudje imeli nekaj razumevanja in empatije, in so rekli: ojoj, a toliko casa ti to vzame? Ja verjamem, da tako ne gre. Ojoj, a nonstop stojijo pred tvojim domom? Verjamem, da ni prijetno, bomo poizkusili poiskati resitve? In potem se isce resitve za vse, ne le za ene.

Ampak ne, vsi samo JAZ JAZ JAZ

Dejte, normalnost je ze dolgo za nami a ne? Sem mislila, da so na slotech vseeno malo bolj pametni, ampak ne. Ni nam resitve, smilijo se mi zanamci, kaj bodo dobili.
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Vcasih, ne sicer tako dolgo nazaj, so ljudje imeli nekaj razumevanja in empatije, in so rekli: ojoj, a toliko casa ti to vzame? Ja verjamem, da tako ne gre. Ojoj, a nonstop stojijo pred tvojim domom? Verjamem, da ni prijetno, bomo poizkusili poiskati resitve? In potem se isce resitve za vse, ne le za ene.

Dejte, normalnost je ze dolgo za nami a ne? Sem mislila, da so na slotech vseeno malo bolj pametni, ampak ne. Ni nam resitve, smilijo se mi zanamci, kaj bodo dobili.

Ja, dobro si se opisala pri tem, ko podpiraš zastrupljanje prebivalcev Ljubljane.

Druzba lahko dobro deluje le, ce se upostevamo. Tko, kot delate vi, se lahko samo vsi stepemo.

In krepelce, tok si me razjezil, naj vam propade ta gnila ljubljana, pa se mal si volite pokvarjenega jankovica, da se malo pokrade. Ko se bos vprasal, zakaj so v lj samo se turisti in migranti, so odgovori. Pa z migranti ne mislim teh dnevnih, ki delamo lol

Sem mislila, da si kao kul, clovek, ki ga skrbi za druge. Si pokazal, da le do mere, kjer tebi ustreza
Katastrofa
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Druzba lahko dobro deluje le, ce se upostevamo. Tko, kot delate vi, se lahko samo vsi stepemo.

In krepelce, tok si me razjezil, naj vam propade ta gnila ljubljana, pa se mal si volite pokvarjenega jankovica, da se malo pokrade. Ko se bos vprasal, zakaj so v lj samo se turisti in migranti, so odgovori. Pa z migranti ne mislim teh dnevnih, ki delamo lol

Zato ti pa prepuščam, da poveš rešitev, ki bo bolj vključujoča. Samo poskrbi, da nas ne boste zaplinjali, podprem vse.

Pa js sm ti povedala, ti pa znas sam fasisti fasisti, noben predlog ni dober, uzivaj z migranti v lj, pa ne dnevnimi

Pa se malo se pohvali, kako tebe skrbi dobrobit druzbe

Pa se komu napisi fasist, ko si tako dober
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Pa js sm ti povedala, ti pa znas sam fasisti fasisti, noben predlog ni dober, uzivaj z migranti v lj, pa ne dnevnimi

Pa se malo se pohvali, kako tebe skrbi dobrobit druzbe

Pa se komu napisi fasist, ko si tako dober

Ergo, veš, da ni rešitve, moja ti pa ni všeč... ccc...

Daj zdaj se ene 15 strani o tvojoh pravicah
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Daj zdaj se ene 15 strani o tvojoh pravicah

Daj raje povej nekaj kar bo rešilo problem, preveč se koncentriraš name. Mislim, realno rešilo.

Zgodovina sprememb…

Pa se nekaj, kako bos pojasnil svojim otrokom, da si tako sebicen, da jij ze sest generacij zastrupljas v ljubljani
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Pa se nekaj, kako bos pojasnil svojim otrokom, da si tako sebicen, da jij ze sest generacij zastrupljas v ljubljani

Se pravi rešitve nimaš.

No, vidiš, tako, se demokratično rešuje težave.

Da se rešitve na mizo in prevlada najboljša, tokrat celo edina.

Nenne js sm ti vse povedala pa poglej svoje odgovore. Daj a peljes potem svoje oztoke po centru na sprehod? Jim zelis skodovati? Kako jom bos, ko bodo odrasli, razlozil, da si ioh namerno zastrupljal, ceprav bi jih lahko odpeljal na zdrav zrak?

Imam resitev, izseli se, ali pa razlozi svojim otrokom, da si jih namerno zasttupljal in zakaj
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Nenne js sm ti vse povedala pa poglej svoje odgovore. Daj a peljes potem svoje oztoke po centru na sprehod? Jim zelis skodovati? Kako jom bos, ko bodo odrasli, razlozil, da si ioh namerno zastrupljal, ceprav bi jih lahko odpeljal na zdrav zrak?

Povedala si veliko, ampak žal nič ne rešuje osnovne zadeve in to je onesnaženja, ki ga 150.000 avtomobilov vsak dan prinese v Ljubljano.

Lahko tudi gladko ignoriramo zabasanost mestnih ulic, ta del sem rešil s kolesom.

Pa saj ne zastrupljate samo mene. Zastrupljate tudi sebe.

Zgodovina sprememb…

Pa saj je vse skupaj ze do konca absurdno, idiocracy je ze tukaj, ne da samo prihaja. Ti si njen zelo dober predstavnik, pac z drugr strani

Ne, mesta bodo vrez avtov in folka

Dovolj res. Enkrat, ko so pogovori ze takole butalski, ves, daje svet zares izgubljen

In to od bolj inteligentnega dela slovencev.. .

Spel se na vas pa ne tezi. Pol bos loh tut p+r uporabljal. Otrok ne bos videl, ker bos ali v sluzbi ali na cesti ali se malo spal, kolikor casa bo ostalo

Niste normalni, kje je normalnost, vsak v svojo smer, dosti vas imam
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Ne ne bodo brez avtov in folka. Bodo brez avtov, voznikov, ki se preseravajo in vztrajajo v svojem komfortu, ne glede komu škodujejo.

Slovenija moja lahko noc, drugega ni vec za dodati

krepelce je izjavil:

p1nky je izjavil:

Ne ne bodo brez avtov in folka. Bodo brez avtov, voznikov, ki se preseravajo in vztrajajo v svojem komfortu, ne glede komu škodujejo.

Odsel se na vas
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Slovenija moja lahko noc, drugega ni vec za dodati

krepelce je izjavil:

p1nky je izjavil:

Odsel se na vas

Očitno se ne ti ne boš odselila v mesto in tudi jaz se ne bom odselil na vas. Lepo bomo problem rešili znotraj realnih možnosti.

Saj to je tisti detajl, okrog katerega se že ves čas vrtiš. Nimaš predloga, ki bi problem reševal, veš pa kaj nočeš.

Zgodovina sprememb…

Ti se spelji na vas, ali pa razlozi svojim otrokom, zakaj jih bos zaradi lastnega udobja raje zastrupljal

Pa ti s svojim pretvarjanjem lahko kle nabijes se sto objav, jaz sem podala predloge, ti se pa sprenevedas.
Neverjetno, kot desnicarji v sosednji temi, samo v drugo smer

Res poberte se na vasi vi vsi pametni s tem benzom. Ce vas tako moti, preseli se, se vecjo bajto bos imel in mir. ali je to manj pomembno od zdravja tvojih otrok?

Pa se v necem si si podoben z desnicarji:
Za otroke gre!

Ti bom zdaj dodala v vsakem postu v tej temi.
Da se ve.
Za otroke gre!
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

Lej ustavi svoje histerične izpade, samo pogovajam se.

p1nky je izjavil:

Pa ti s svojim pretvarjanjem lahko kle nabijes se sto objav, jaz sem podala predloge, ti se pa sprenevedas.

No daj, le prilepi ga še enkrat in razloži kaj rešuje in na kakšen način ustavlja onesnaženje.

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Začni pri sebi...

Ej a ne znas brat ali se delas neumnega.

Za otroke gre!

Aja, ocitbo ne, ker jih raje drzid v zaplinjeni ljubljani, kot da bi jih odpeljal na svez zrak. Kaj pa tvoja zena pravi, na to zastrupljanje vajinih otrok? So manj vredni kot preselitev na vas, kjer je zrak bolj zdrav?
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Se bvodo Ljubljančani pač borili, da se Ljubljano zapre za dnevne migrante... Ali podraži...

krepelce je izjavil:

Lej ustavi svoje histerične izpade, samo pogovajam se.

p1nky je izjavil:

No daj, le prilepi ga še enkrat in razloži kaj rešuje in na kakšen način ustavlja onesnaženje.

Haha. Poisci si sam

Aja ne, ne mores. Moras hitro napisati se deset objav, da se moje predloge porine cimbolj nazaj
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Ej a ne znas brat ali se delas neumnega.

Za otroke gre!

Aja, ocitbo ne, ker jih raje drzid v zaplinjeni ljubljani, kot da bi jih odpeljal na svez zrak. Kaj pa tvoja zena pravi, na to zastrupljanje vajinih otrok? So manj vredni kot preselitev na vas, kjer je zrak bolj zdrav?

Se opravičujem ampak nametala si toliko nekega balasta, da bi rad, da mi točno poveš za kateri predlog gre, da vem o čem se pogovarjam.

Zaradi mene ga samo polinkaj.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

Vidite kaj ta forum naredi človeku...
Na začetku je bila čisto vredu.

bm1973 je izjavil:

p1nky je izjavil:

Se bvodo Ljubljančani pač borili, da se Ljubljano zapre za dnevne migrante... Ali podraži...

Saj lj lahko tudi propade. Sluzb se tam ne rabi, trgovin in ostalih storitev tudi ne
Jozef horvat, nsi, 2020

karafeka je izjavil:

Babe imajo vedno prav. To potrditev ji dnevno da njern mož...

karafeka je izjavil:

A ne? Samo ko dobivas same kretenizme, te pac mine.

In to z leve in desne

bm1973 je izjavil:

karafeka je izjavil:

Babe imajo vedno prav. To potrditev ji dnevno da njern mož...

Ti si pa prov un...v vsaki temi na napacni strani
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

vprašanje glede parkiranja v ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8516576 (13713) Pithlit
»

Zanimiv video: kako nam je avtomobilska industrija, za svoj zaslužek, ukradla ulice (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22140874 (35695) WizzardOfOZ
»

Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50184358 (70598) Lowink
»

radarji v Ljubljani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29756460 (41062) Badwolff
»

Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )

15928115 (23752) Invictus

Več podobnih tem