» »

Cona 30

Cona 30

krepelce ::

p1nky je izjavil:

@krepelce
Ce se toliko in toliko ljudi MORA voziti v lj zaradi sluzb in sol, pac ne more biti manj avtomobilov, razen ce bodo izjemno zrihtali javni prevoz. Pa se potem ne, npr pariz ima zelo razvit javni prevoz, pa vse stoji po cestah.
To je pac posledica kapitalizma, kjer ne bi radi nacrtovali tako, da bi vse lahko lepo teklo, ampak so povrsine drage, dajmo 500 firm na kup, nic parkirisc, slab javni prevoz. In potem se ni za cuditi, ce je stala nonstop.
In ne mi o p+r, sem sprobala to se na faxu, ko je bilo se manj guzve. Nimam zelje, da 3+ ure prebijem na cesti, cakam, zraven pa se placujem parking. In bus. Pac, ne. Naj se enkrat za spremembo stvari nacrtujejo, kot je potrebno, ne pa za najvecji zasluzek posameznikov.

Seveda in LPP je v Ljubljani vredu urejen, zlahka se primerja z Japonskimi avtobusi (prebackpackal sem celo Japonsko) - ne more pa se primerjati s podzemnimi ali vlaki, ampak tudi Ljubljana ni Tokio, verjetno pa bo v primeru cestninjenja vozil še kakšen (ali 20) dodaten avtobus.

Ampak bistvo vsega pa je, da se ceste sprazni, sicer je avtobus ujet v enako dinamiko kot vsi ostali avtomobili (kjer je ločen avtobusni pas, pa lahko že danes opazujejo gužvači, kako jih avtobus prehiteva po desni. In spet, ni potrebe, da se avtomobilski promet prepove, prisiliti je samo treba voznike, da se ne vozijo sami, takoj za 4x zmanjšaš promet v špicah - če malo opazuješ promet po Ljubljani, boš ugotovila, da je večina avtomobilov, razen voznika, praznih.

Saj to sliko verjetno poznaš:

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

p1nky ::

Ja, jaz se strinjam, da bi bilo to pravilno. Ampak, treba se je zavedati, da vedno ni mogoce le z javnim prevozom. Da so nekatere sluzbe na delih, do katerih ni javnega prevoza, ali pa je enostavno prepocasen. Ali pa je situacija, ko zaradi razlicnih razlogov ne mores z javnim prevozom.

Niso vsi iz lj.
Tisti npr, ki imajo moznost hoditi z vlakom (pac zaradi lokacije sluzbe), kar jih jaz poznam, to zelo radi delajo, ker obicajno vseeno manj zamuja, kot ce stojis v guzvi.
In tudi iz kraja, od koder se peljes, ni vedno ustreznega javnega prevoza. Da se vozim 3h namesto eno ali eno in pol, mi pa pac ni sprejemljivo. In ce ves, da bo zagotovo toliko in toliko avtomobilov, pac ne mores se zmanjsati st parkirisc in nabiti parkirnin. Ljidje hodijo v sluzbo da zasluzijo, da lahko zivijo, ne da pol place pustijo na parkirninah.

In seveda da so avtomobili prazni - bi se z veseljem s kom peljala v sluzbo, pa nima iste lokacije, casa dela itd...

Nekateri se pripeljejo tudi precej od dalec, vsak dan. Ne gledat samo ljubljancanov prosim.
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020

urke710 ::

Med šolanjem sem se vsak dan vozil v Ljubljano. V vsako smer od ene ure do ure in pol (zjutraj pogosto tudi več). Ko sem s šolanjem zaključil, oglasov za službo v Ljubljani nisem gledal. Ravno zaradi prevoza. To je bilo pred 17imi leti. Letos je žena menjala službo. Tudi ni želela v Ljubljano. Čeprav so bile ponudbe mamljive. In je dobila službo izven, z manj vožnje. Nekateri se raje odločimo za nekaj manj denarja in manj vožnje v zameno za več prostega časa, nekateri pa raje jamrajo, kakšen kaos je na cestah. Kaosa na cesti ne boš spremenil. Vsaj ne čez noč. Lahko pa v nekaj mesecih zamenjaš izvir in cilj tvojih potovanj.

Aja, pa še to. Sem strokovnjak za ceste - projektant. Vse kar je bilo na začetku teme napisano, je res. Znaki so pogosto postavljeni slabo. Vzroki so različni.
d.i.g.

bm1973 ::

p1nky je izjavil:

Da se vozim 3h namesto eno ali eno in pol, mi pa pac ni sprejemljivo.

Če se toliko časa z avtom voziš v službo, si nekaj falila...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

Cez noc ga sigurno ne bos, in iskanje sluzbe izven najvecje guzve je seveda zazeljeno, saj si nihce ne zeli stati v guzvi.

Ampak...to ne spremeni dejstva, da je in bo v najvecjih mestih najvec sluzb. In edino pravilno bi bilo, da se pri nadaljnjem nacrtovanju cim bolj uposteva kolicina prometa, ki sigurno bo, in pocasi poizkusi urediti te guzve (ki se jim sicer nikoli ne bo mogoce popolnoma izogniti, ampak vsaj v najvecji mozni meri).

bm1973 je izjavil:

p1nky je izjavil:

Da se vozim 3h namesto eno ali eno in pol, mi pa pac ni sprejemljivo.

Če se toliko časa z avtom voziš v službo, si nekaj falila...

Pa eni vse veste a ne? Koliko casa mislis, da se ljudje povprecno vozijo v lj, v intenzivnih urah, ce so npr 20km iz lj?
Aja saj res, takih v lj ne rabite a ne. Ali se lahko prosim zacnemo pogovarjati realno?
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

Ghost7 ::

krepelce je izjavil:

Ghost7 je izjavil:

Praktično bi žabe brez nas morale kupit avte in hodit v službe izven LJ. Namreč večina lastnikov podjetij je "vozačev".

Ne sanjaj, podjetja niso v Ljubljani zaradi neke kolektivne zarote ipd. neumnosti, ki si jih izmišljujejo manj razgledani prebivalci predvsem štajerskega konca,
ampak ker so se lastniki zavestno odločili, da bodo podjetje imeli tam, kjer je gostota kupcev največja, kar nudi tudi možnost največjega zaslužka.

Vsa tista, ki niso odvisni od gostote kupcev, so se že davno preselila najmanj na periferijo, ker ob cenah m2 v Ljubljani, ni smisla imeti tukaj podjetja,
če s samo prednostjo lokacije ne ustvarjaš zaslužka.

In tukaj se ne bo čisto nič spremenilo. Razen tega bi razbremenitev prometa ekonomskih migrantov, pomenila bolj učinkovit javni prevoz in velika večina teh,
ki se danes uro drenjajo, da pridejo v Ljubljano in popoldne nazaj, bi porabila manj časa na poti. Žal, pa rabiš za to določen procent možganov, ki ga večina
slovenceljnov ne premore, tako, da tukaj ostaja samo prisila - za katero bodo potem čez kakšno leto hvaležni, ko jih kmečka trma mine.

Mislim, da ti sanjaš, večina firm ima že iz razloga centralizacije in dostopnosti (center AC križ) lokacije v Ljubljani, običajno kar lastna. In, če lastniki ravno ne potrebujejo keša, prostorov ne prodajo.
Če utemeljujeva tvojo tezo, da bi jim lokacija neposredno prinašala denar, potem ne vem zakaj bi kar koli razen trgovin še vedno rezidiralo v LJ pa vidiva, da praktično vsa večja podjetja imajo vsaj sedež v LJ. Niti managerjem se ne da nekam vozit, gredo s svojo X6 ali Q8 na sestanek, kjer ga običajno čaka parking za stranke.

Pa ob tistega prej bi se obregnil, ki je izjavil, da se vozači vozimo s starimi dizli. Lepo te prosim, večina si kupi zanesljivejša vozila in varnejša. Največ EVjev je ravno na periferiji, kjer so hiše in sončne celice.
Še največ vidim starih dizlov od žab za vikend, kateri se valjajo po naših koncih za vikend (pa me niti ne motijo, vsaj denar nosijo v gostilne in podobno). Jih je pa za razumeti, kdo bo pa kupil nov avto za 50k zato, da mu ga zavistni sosedje vsak dan obutajo v štepcu in podobnih naseljih.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/

p1nky je izjavil:

Ja, jaz se strinjam, da bi bilo to pravilno. Ampak, treba se je zavedati, da vedno ni mogoce le z javnim prevozom. Da so nekatere sluzbe na delih, do katerih ni javnega prevoza, ali pa je enostavno prepocasen. Ali pa je situacija, ko zaradi razlicnih razlogov ne mores z javnim prevozom.

Niso vsi iz lj.
Tisti npr, ki imajo moznost hoditi z vlakom (pac zaradi lokacije sluzbe), kar jih jaz poznam, to zelo radi delajo, ker obicajno vseeno manj zamuja, kot ce stojis v guzvi.
In tudi iz kraja, od koder se peljes, ni vedno ustreznega javnega prevoza. Da se vozim 3h namesto eno ali eno in pol, mi pa pac ni sprejemljivo. In ce ves, da bo zagotovo toliko in toliko avtomobilov, pac ne mores se zmanjsati st parkirisc in nabiti parkirnin. Ljidje hodijo v sluzbo da zasluzijo, da lahko zivijo, ne da pol place pustijo na parkirninah. Potem je še Biciklj za zadnje kilometre itd.

In seveda da so avtomobili prazni - bi se z veseljem s kom peljala v sluzbo, pa nima iste lokacije, casa dela itd...

Nekateri se pripeljejo tudi precej od dalec, vsak dan. Ne gledat samo ljubljancanov prosim.

80% prevozov po Ljubljani naredim s kolesom, v vseh letnih časih, pa večino ostalega z avtobusom, pa nisem več najmlajši. Preprosto se mi ne da stati v gužvi z avtom, tako, da nisem pravi naslov za tole. Za fasungo so vsi trgovski centri ob obvoznici.

Vsakdo ima možnost iti na P+R. Dobi subvencionirano karto, ki je cenejša od siceršnje, parkirnina je drobiž in če ima pot po eni od cest, ki imajo ločen pas za avtobus pride na destinacijo hitreje kot z avtom v vseh konicah. Razen tega, so razne električne oblike od skiroja do zložljivih koles (in ostalih eksotik) dovolj praktične, da jo preprosto vržeš v avto.

Sicer smo 25 let nazaj imeli en avto in je fotr lepo dostavil nas v šolo, mamo v službo in nato odšel v svojo službo. Tako, da izgovore, da se moraš peljati sam v avtu (kar je 99% ljudi v konicah - poglej malo avtomobile) preprosto ne sprejmem.

Kjer je volja, tam je pot.

Zgodovina sprememb…

S p+r sem ze veliko let nazaj porabila 1,5 h najmanj do lj. Hvala lepa, ampak ne. Niso vsi iz lj. Eni se vozijo po 50km na delo. Ne gledat samo iz svojega kota prosim.

In marsikdo nima visoke place in mu parkirnina ni drobiz. Pa marsikdo ima se kaksen tak opravek, ki ga ne more narediti na kolesu. Npr trgovina, majhen otrok.

Zakaj ne bi enkrat mogoce pogledali, kako bi naredili sistem, ki bi cimboljse funkcioniral za vse.
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

S p+r sem ze veliko let nazaj porabila 1,5 h najmanj do lj. Hvala lepa, ampak ne. Niso vsi iz lj. Eni se vozijo po 50km na delo. Ne gledat samo iz svojega kota prosim.

Ali pa če sama nehaš gledati iz svojega kota, v Ljubljano se vsak dan zgrne 150.000 avtomobilov. Izpuhe in gužvo pa skasiramo prebivalci. Zakaj že? Da so drugi lahko kupili cenejša stanovanja?

Zgodovina sprememb…

Zakaj pa mislis, da se jih toliko pripelje?
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Zakaj pa mislis, da se jih toliko pripelje?

Da, so lahko kupili cenejša stanovanja in lahko zdaj Ljubljančane zmerjajo. Gre za ekonomske migrante, saj vredu, nimam nič proti njim, ampak ne mi pa reči, da moram jaz zdaj prenašati njihove avtomobile. Kot rečeno, veliko večino svojega transporta opravim s kolesom, zaradi enormnih količin pleha na cesti. In to ne Ljubljanskega.

Zato pa pravim, namesto prepovedi, cestnino, dovolj visoko, da se ne boš šel sam vozit v avtu. Boš pobral še 4 pa bo znosno za vse.

Zgodovina sprememb…

Ker vsi skacejo od veselja, da zivijo 50km od sluzbe? Mogoce pa zato, ker si drugega niso mogli privosciti. Kaksno pa je mesto, ki nima sluzb? Kako naj sploh bo v mestu manj prometa, pac ni mogoce. Lahko pa lj postane mesto duhov, potem pa ne bo vec navala. Ker potem ne bo sluzb in ne bo potrebe, da se ljudje zgrinjajo tja.

Katere 4 bos pa pobral? A to se s stirimi sosedi zmenis, da imas isto sluzbo ob istem casu, pa otroka v istem vrtcu?
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Ker vsi skacejo od veselja, da zivijo 50km od sluzbe? Mogoce pa zato, ker si drugega niso mogli privosciti. Kaksno pa je mesto, ki nima sluzb? Kako naj sploh bo v mestu manj prometa, pac ni mogoce. Lahko pa lj postane mesto duhov, potem pa ne bo vec navala. Ker potem ne bo sluzb in ne bo potrebe, da se ljudje zgrinjajo tja.

Čisto preprosto bo namesto 150.000 avtomobilov 62.000 avtomobilov. Ko bodo polni. Pa ni to nekaj posebnega, po celi EU se uvajajo ukrepi za znižanje količine avtomobilov dnevnih migracij, slej, kot prej bo tudi tukaj tako. Glede tega, kaj si lahko privoščijo, pa gnjavi podjetnike, ki so se spravili podjetja, zaradi svojega zaslužka spraviti v mesto.

Bi te rad videl, kako bi ti bilo všeč, če bi imela večino časa okrog svojega stanovanja strnjeno kolono, videla, da je večina avtomobilov praznih, hkrati pa bi poslušala voznike, kako se hvalijo, da imajo svež zrak doma.

Tudi desetletja nazaj so se ljudje vozili v mesta. Ampak ne vsak s svojim avtomobilom. Komfort je problem, ne, da živijo 50km daleč. In enako se kaže tudi znotraj Ljubljane, bloki so bili dimenzionirani za en avto na stanovanje in takšna so tudi parkirišča. Ko greš zvečer malo naokrog, je hitro jasno kaj je pravi problem.

Zgodovina sprememb…

Ali sem kje napisala, da guzva ni problem? Nasprotno. Ampak resevanje le-te je napacno, ker to ni resevanje, je delanje se vecjega sr..
Npr, nekdo se pripelje 50km stran v lj, ker tam dela. Ce ima na voljo parking, parkira in je mir. Ce ga nima, krozi po lj, dela guzvo, kot se veliko drugih. Se ti to zdi smiselno in v smeri zmanjsevanja prometa? Pa racunaj, vsi se bodo se vedno pripeljali v sluzbo.

Prosim, razlozi, kako se nekdo iz 50km oddaljenega kraja, majhne vasi, dogovori se s stirimi drugimi za prevoz. Sam ves, da je zelo malokrat tako, da imas s kom, ki je dovolj blizu, tudi sluzbo, ki je dovolj blizu, isti delovni cas in iste opravke.
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Ali sem kje napisala, da guzva ni problem? Nasprotno. Ampak resevanje le-te je napacno, ker to ni resevanje, je delanje se vecjega sr..

Sploh ne. Ko se bo ukinilo maso prometa, bo avtobus lahko bil učinkovit, kar zdaj ne more biti ker je ujet v enako sranje kot avtomobili.

Pojdi se enkrat z LPP peljat po Ljubljani v soboto ali nedeljo in štopaj v kakšnem času prideš do destinacije (seveda upoštevaj nižjo frekvenco avtobusov).

Prosim, pomisli, da niso vsi iz lj. Ne morejo se vsi vsesti na trolo in se odpeljati.

Po tvoje naj se: nekdo iz oddaljenega kraja najprej:
- vozi 50km, pa ne do sluzbe, ampak do prvega p+r
- parkira, placa, pocaka na bus
- ce ni prava stevilka, se presede poljubnokrat, da pride do destinacije. Placa avtobus
- ce bus ne pripelje dovolj blizu sluzbe, vzame se kolo. Ce ga ni, pa pesaka
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

In se tole da ti povem...v mojem kraju so "pametno" zmanjsali st parkirisc, dali placljiva parkirisca, kjer cakas, da se ti odpre rampa, zaprli dolocene ceste oz prehode, ali pa jih naredili enosmerne (kar so potem delno spreminjali nazaj, pac zastoji)
Prej si cez center, ki ni velik, v najvecji guzvi rabil 5 min. Sedaj povprecno 15 v guzvi. Po svojem kraju sedaj hodim le se pes, tudi ce moram ogromno vrec nositi po rokah, ker je pac nevzdrzno.
Jozef horvat, nsi, 2020

bm1973 ::

p1nky je izjavil:

In marsikdo nima visoke place in mu parkirnina ni drobiz. Pa marsikdo ima se kaksen tak opravek, ki ga ne more narediti na kolesu. Npr trgovina, majhen otrok.

Zakaj ne bi enkrat mogoce pogledali, kako bi naredili sistem, ki bi cimboljse funkcioniral za vse.

Naj se zmeni za višjo plačo, če so parkirnine predrage... Ali pa naj hodi z javnim proemtom, če si ne more privoščiti parkirnin. Ali kupi cenejši avto...

Zakaj bi vozačem, ki hodijo v svojo željeno službo, plačevali parkirišča? Naj si jih plačajo sami, saj je lokacija službe njihova izbira in ne občinska prisila... Če jih služba nujno potrebuje, jim bo že zagotovila parkirišča...

Majhen otrok gre super z biciklom, vozil hčerko več kot kilometer vsak dan v šolo. Na tregarju, sploh ne v sedežu... Ko je bila že v 5. razredu...

Trgovina, na biciklu peljal fasngo v dveh velikih vrečah, na balanci. Nisem pomislil na kake vreče, košare ali celo voziček. Zdaj se dobi električna tovorna kolesa, stanejo tam od 1200 EUR naprej, kjer imaš gor cel zabojnik in lahko pelješ noter robo ali otroke, tudi do 100kg teže. In gre to v vsakem vremenu. Če lahko to Švabice počnejo (videl na lastne oči po Hamburgu, Frankfurtu, Muenchnu, tudi od nalivu), bodo pa še naše razvajene Slovenke... Ne bo njihovim ritim škodilo malo športa...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

p1nky je izjavil:

Prosim, pomisli, da niso vsi iz lj. Ne morejo se vsi vsesti na trolo in se odpeljati.

Po tvoje naj se: nekdo iz oddaljenega kraja najprej:
- vozi 50km, pa ne do sluzbe, ampak do prvega p+r
- parkira, placa, pocaka na bus
- ce ni prava stevilka, se presede poljubnokrat, da pride do destinacije. Placa avtobus
- ce bus ne pripelje dovolj blizu sluzbe, vzame se kolo. Ce ga ni, pa pesaka

Da, to je po moje. Ne govorim ničesar, kar ne bi tudi sam počel.

Ja, fino, je bil avto komfort, ampak ne vidim nobenega razloga, da bi bil na račun tukaj živečih.

Zakaj bi naše zdravje trpelo, ker se tebi zdi prehudo prestaviti na avtobus? Daj razloži mi to logiko, ker je ne razumem.

Še enkrat, tukaj ne gre za neko stisko dnevnih migrantov ampak gre za udobje in lenobo. 25 let nazaj je bil avto velik strošek in nisi imel še enega, danes je pa lastništvo avtomobila postalo samoumevno,
gorivo pa tudi ne predstavlja nek resen strošek in to ne stimulira ljudi, da bi se združevali v avtomobilu. Poleg tega, so ljudje pripravljeni plačati, za udobje, biti sam v avtomobilu. Ampak na račun
prebivalcev Ljubljane, ki jih poleg tega še omaložujejo.

Edina stvar, ki je v zgodovini zares spremenila potovalne navade, je denarnica. Če bi bila vožnja v Ljubljano z enim potnikom ekstremno draga (visoke parkirnine, cestnine), vožnja z več potniki pa
subvencionirana ali dovoljena po prednostnih pasovih (kot so high-occupancy vehicle lanes v tujini), bi se ljudje hitro spomnili, kako se organizirati, dokler tega ni, se jim jebe za vse ostale.

Mimogrede, Jankovič je od DARSa prevzel vse vpadnice, tako, da so znotraj Ljubljane, samo še občinske ceste. Zakaj misliš?

Zgodovina sprememb…

Preberite se enkrat, pa se malo vprasajte, z vseh strani. Ni nam pomoci, res. Kaksna normalnost, zmernost, razumevanje. Ne, naj se eni vozijo 6 ur na dan, pa 8 v sluzbi. Ne, naj si kar vsi najdejo drugje boljse placane sluzbe. Zivimo pa v fantasy land kot kaze.
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Preberite se enkrat, pa se malo vprasajte, z vseh strani. Ni nam pomoci, res. Kaksna normalnost, zmernost, razumevanje. Ne, naj se eni vozijo 6 ur na dan, pa 8 v sluzbi. Ne, naj si kar vsi najdejo drugje boljse placane sluzbe. Zivimo pa v fantasy land kot kaze.

Pa, daj kaj nabijaš. Zastrupljaš me. In moje otroke, daj ti preberi še enkrat.

Daj, ti malo preberi. Pa pomisli. Ampak ne
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Daj, ti malo preberi. Pa pomisli. Ampak ne

Zakaj se počutiš upravičena, da uničuješ in skrajšuješ življenje moji družini? Le razloži, ker to počneš.

Kaj, je moje življenje manj vredno od tvojega, ker se moraš voziti 50km/dan?

Če takoj blokiramo promet v Ljubljano, ni ta ukrep niti pribljižno tako drastičen kot je tvoja škoda za moje zdravje.

Zgodovina sprememb…

A ves kaj, ti bom kar v tvojem stilu napisala - kdo ti brani, da se ne preselis na selo, pa ne bos imel takih problemov?

Pa se vozi, 6 ur na dan, s tvojim p+r
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

A ves kaj, ti bom kar v tvojem stilu napisala - kdo ti brani, da se ne preselis na selo, pa ne bos imel takih problemov?

Ne rabim se, kupil sem stanovanje v Ljubljani. Plačujem del svojih davkov občini, kaj od tega počeneš ti?

Je pribljižno, kot bi vsak dan prinesel svoje smeti in ti jih odvrgel na vrt. Ker pač ne bom plačeval odvoza.

Zgodovina sprememb…

Jah, ce hoces dober zrak, se pa preseli. Takole nekako razmisljate vi, vsak za svojo rit samo

Kdo ti brani? Pa se vecjo hiso bos imel, vrt in domaco hrano. In nobenih problemov s 150000 avti v lj
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Jah, ce hoces dober zrak, se pa preseli. Takole nekako razmisljate vi, vsak za svojo rit samo

Halo, zastrupljaš me. Zavestno in to še celo braniš. Kaj bi rada primerjala s tem?

Zgodovina sprememb…

Hvala, preseli se

Pa te noben ne bo zastrupljal
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Hvala, preseli se

Preseli se ti, meni nič ne manjka. Tvoja lastna odločitev pa je, da me zastrupljaš.

Tvoja pa je, da zivis v mestu

A je fajn ko se gremo s takimi neumnimi?
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Tvoja pa je, da zivis v mestu

A je fajn ko se gremo s takimi neumnimi?

Ne, pač greš se sofizem. Ti se voziš v mesto, ki nekoč ni bilo tako, dokler si niste nakupili preveč avtomobilov. In zdaj sem jaz problem?

Ne, ti nekako se delas, da ne razumes, kaj je problem, in kako bi ga bilo treba zaceti resevati, da bi bilo za vse najboljse
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Ne, ti nekako se delas, da ne razumes, kaj je problem, in kako bi ga bilo treba zaceti resevati, da bi bilo za vse najboljse

Le povej rešitev. Izvoli. Pa ne pozabi, da se davki vplačujejo v občino bivališča, ne v občino dela.

Ker jaz je ne vidim, razen, da se ljudi prisili, da začnejo uporabljati javni prevoz. Ker sami ga ne bodo. Ne glede kakšen je.

Mimogrede, ta trend je enak po celi EU. Nismo nič posebnega. In ker ni nobene druge možnosti se mesta zapirajo/cestninijo. Če imaš pa rešitev, le.

Zgodovina sprememb…

Sem ti napisa ze. Ni resitev, je pa korak v boljso smer, ki bi v prihodnje lahko kaj spremenila.

Torej, zadosti parkirisc. Umikanje (nacrtno) podjetij, za katere ni nujno, da so v srediscu, ven. Jacanje ne samo mestnega, ampak tudi primestnega javnega prevoza. Nacrtovanje na podlagi tega, koliko avtomobilov bo neizogibno prihajalo v mesto, in pametno nacrtovanje delov, ki se niso poseljena, ter cestnega prometa, da se promet cim bolj razbremeni. Kot sem ti ze napisala, veliko ljudi ne bo moglo redno uporabljati javnega prometa zaradi razlicnih razlogov. Ce se jim omogoci parkirisce, se ne bodo dodatno vozili po mestu in delali guzve. Dodatno, bi vsaj obcasno delo od doma prav tako pripomoglo, ampak tukaj so potem druge tezave.
Situacije ne mores popraviti cez noc, lahko pa zacnes nacrtno to izboljsevati. Samo reci, naj se pa zdaj manj ljudi pripelje v lj, ni smiselno, ker se jih ne bo.
V celoti pa se guzve zal nikoli ne bo dalo odpravito.

Se to, ce bi dejansko izboljsali javni promet, bi za manjse kraje namesto avtobusov imeli lahko tudi kombije, ki bi bili bolj prilagodljivi, za tja mislim, kjer je res malo ljudi.
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Sem ti napisa ze. Ni resitev, je pa korak v boljso smer, ki bi v prihodnje lahko kaj spremenila.

Torej, zadosti parkirisc. Umikanje (nacrtno) podjetij, za katere ni nujno, da so v srediscu, ven. Jacanje ne samo mestnega, ampak tudi primestnega javnega prevoza. Nacrtovanje na podlagi tega, koliko avtomobilov bo neizogibno prihajalo v mesto, in pametno nacrtovanje delov, ki se niso poseljena, ter cestnega prometa, da se promet cim bolj razbremeni. Kot sem ti ze napisala, veliko ljudi ne bo moglo redno uporabljati javnega prometa zaradi razlicnih razlogov. Ce se jim omogoci parkirisce, se ne bodo dodatno vozili po mestu in delali guzve. Dodatno, bi vsaj obcasno delo od doma prav tako pripomoglo, ampak tukaj so potem druge tezave.
Situacije ne mores popraviti cez noc, lahko pa zacnes nacrtno to izboljsevati. Samo reci, naj se pa zdaj manj ljudi pripelje v lj, ni smiselno, ker se jih ne bo.
V celoti pa se guzve zal nikoli ne bo dalo odpravito.

"Umikanje (nacrtno) podjetij, za katere ni nujno, da so v srediscu, ven"
- Ne bo delovalo, ker so podjetja v Ljubljani zato ker lastnikom tukaj prinašajo večje dobičke kot zunaj, sicer bi zunaj že bila.

"Nacrtovanje na podlagi tega, koliko avtomobilov bo neizogibno prihajalo v mesto..."
- Ne bo delovalo, ker udobnost avtomobila noben javni prevoz nikoli ne bo mogel nadomestiti. Lahko pa postane vhod v mesto z avtomobilom predrag, kar je rešitev, ki pa bi pomagala.

"Ce se jim omogoci parkirisce, se ne bodo dodatno vozili po mestu in delali guzve"
- P+R

"Dodatno, bi vsaj obcasno delo od doma prav tako pripomoglo"
- Odvisno od podjetja, ne prebivalcev Ljubljane, če se gre večina podjetij control freake, ne bo delovalo.

Zgodovina sprememb…

Aja in se enkrat....ce sem imela sluzbo ali solo zadosti blizu, sem sla raje z javnim prometom. Samo usedes se, ne isces parkirisca... Ampak, ce mi je pa to zelo podaljsalo voznjo, ker sem morala kombinirati, potem pa ne, pa saj je logicno a ne?
Pa tudi, ce je vozovnica precej drazja od bencina, tudi ni dobre racunice (razen, ce te pripelje v blizino sluzbe, kot ze omenjeno)
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Aja in se enkrat....ce sem imela sluzbo ali solo zadosti blizu, sem sla raje z javnim prometom. Samo usedes se, ne isces parkirisca... Ampak, ce mi je pa to zelo podaljsalo voznjo, ker sem morala kombinirati, potem pa ne, pa saj je logicno a ne?
Pa tudi, ce je vozovnica precej drazja od bencina, tudi ni dobre racunice (razen, ce te pripelje v blizino sluzbe, kot ze omenjeno)

To je čisto vseeno kaj počenejo normalni v glavo, večina ni normalnih. Ti povem, kaj počne nekaj kolegov iz okolice Ljubljane. Parkirajo na P+R, iz prtljažnika vzamejo skiro in se odpeljejo do službe. Ob slabem vremenu, gredo na LPP. Ja, samo to so pač bruto plače od 5k navzgor. Klasičen slovencelj se bo šel raje gužvat, zato ker "men nou nben guvoru".

p1nky je izjavil:

P+R je subvencioniran, dejansko je cenejši avtobus, kot če greš normalno na LPP.

Zgodovina sprememb…

T440 ::

Zakaj se obremenjevati s prometom na ulicah Ljubljane? Zakaj se ulic raje ne izkoristi za ples, katerega si po zadnji vladi vsi želijo? Ali pa zakaj se ulic kar ne zalije z vodo, da bo lahko primorec na zacasnem delu v vladu lahko po njih varno pripeljali v pristan?

Za podjetja - samo za tista, za katera je vseeno, ce niso v centru (ce stranke ne prihajajo k tebi npr)

Za delo od doma sem napisala, da so tam drugi problemi, in na to sem mislila ja ;)

Za p+r, prosim, ne, sprobaj parkrat, bos videl, kako hitro te bo minilo. Mogoce, ce imas ravno idealno pot....

Za javni prevoz pa resno mislim, pri nas, kdor le lahko gre z vlakom, gre. Veliko hitreje. Ampak ce moras pa potem se na dve troli, pa se ne izzide. Javni promet uporablja skoraj vsak, ki se mu to casovno bolj splaca. In ce/ko bo bolj ucinkovit, bo tudi vec uporabljan.

Se to, tudi p+r bo lahko ucinkovit, ce bo na dovolj pogostih mestih, in z dobrimi povezavami za naprej. Ampak tega se ne da cez noc
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Za javni prevoz pa resno mislim, pri nas, kdor le lahko gre z vlakom, gre. Veliko hitreje. Ampak ce moras pa potem se na dve troli, pa se ne izzide. Javni promet uporablja skoraj vsak, ki se mu to casovno bolj splaca. In ce/ko bo bolj ucinkovit, bo tudi vec uporabljan.

Enaka zgodba kot medmestni potniški promet. Ljudje so zaradi cool faktorja ali majhnega prihranka v času, dosti pa zaradi nesposobnosti discipliniranosti, prešli na avtomobile, dokler ni medmestni potniški promet postal nelikviden, številko prog se je zmanjševalo, frekvenca tudi. In rezultat je na dlani. Takoj, ko se bo enkrat naredilo potovanje z avtomobilom predrago, se bo vedno več ljudi vračalo na javni promet. Ne gre brez prisile, ker še enkrat, smo v sloveniastanu in "men nou nben guvoru, če ni penisa, je vsaj avto", skratka balkanci.

Meni je sicer tudi vsec, da center takega mesta ni nabit z avtomobili, ampak ne mores samo nekaj omejevat in prepovedat, je treba narediti se alternativo.
Tako da v resnici imava skupen cilj ;)
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Meni je sicer tudi vsec, da center takega mesta ni nabit z avtomobili, ampak ne mores samo nekaj omejevat in prepovedat, je treba narediti se alternativo.
Tako da v resnici imava skupen cilj ;)

Saj nič ne prepoveš. Samo, cestniniš preko obstoječih kamer na križiščih, ki preko OCRja tablic zlahka omogočajo dostop do con kot so trgovski centri, hkrati pa gužvače zacolaš. 20 eurov na dan = 400 eurov / mesec, če je v avtu 5 komadov, je to 4 eure na dan, kar je že blizu vozovnice za avtobus. Promet pa si zmanjšal za 4x.

Resno, meni je bilo kul z vlakom, dokler sem imela od postaje npr ene 2 km pes, ok mogoce malo manj. Trola se ni splacala, ker si bil pes 2x hitreje.
Ampak, ce pa moram se na trolo ali dve, mi pa to tako podaljsa pot, da ne. In pri nas so in vlaki in avtobusi kar polni zjutraj in popoldne, tako da res ne bi rekla, da se ne uporabljajo. Sicer ze vec let nazaj, smo se vcasih komaj zbasali vsi na vlak.
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Resno, meni je bilo kul z vlakom, dokler sem imela od postaje npr ene 2 km pes, ok mogoce malo manj. Trola se ni splacala, ker si bil pes 2x hitreje.
Ampak, ce pa moram se na trolo ali dve, mi pa to tako podaljsa pot, da ne. In pri nas so in vlaki in avtobusi kar polni zjutraj in popoldne, tako da res ne bi rekla, da se ne uporabljajo. Sicer ze vec let nazaj, smo se vcasih komaj zbasali vsi na vlak.

Ja, absolutno je vlak zelo dobra opcija. Ampak tega ne ureja Ljubljana in državi očitno ni v interesu, da bi to urejala. Sploh ne pod fašistično vlado.

Kar lahko pa Ljubljana naredi za svoje prebivalce je, da cestnini občinske ceste (ergo, vse ceste znotraj obvoznice). Zelo učinkovito, ne glede na vlado.

In, ko bo enkrat začela urejati na tak način, bo mogoče tudi SDSovi vladi v interesu, da poskrbi za svoje volilce in svoje tradicionalno odležišče za
odslužene zaslužne dejansko začne uporabljati za državljanov blagor.

Zgodovina sprememb…

Miki N ::

Spet neki komplicirate.

Ali greš na kolo, ali pa v fojbo.

Jype PRESS

Ja, ampak spet, ce si blizu postaje, ne bi se ponavljala. Pac ne mores primerjati nekoga iz lj in nekoga od drugje, iz veckrat navedenih razlogov.
Mislim, da sem dala cisto v redu predloge, ki bi dejansko nekaj resevali, samo colanje pac ni to to. Lahko se pa poda se drugacne predloge, ki bi dejansko nekaj resevali, in ne v smislu, kaj pa hodis sploh v lj, ali pa vozi se 6 ur na dan, ali pa pusti pol place za parkirnine.

In recimo ta bicikl je ena od dobrih stvari, ki delno ze zmanjsa. Ne resi pa vsega seveda
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Ja, ampak spet, ce si blizu postaje, ne bi se ponavljala. Pac ne mores primerjati nekoga iz lj in nekoga od drugje, iz veckrat navedenih razlogov.
Mislim, da sem dala cisto v redu predloge, ki bi dejansko nekaj resevali, samo colanje pac ni to to. Lahko se pa poda se drugacne predloge, ki bi dejansko nekaj resevali, in ne v smislu, kaj pa hodis sploh v lj, ali pa vozi se 6 ur na dan, ali pa pusti pol place za parkirnine.

Halo, prideš iz "hriba", parkiraš na postaji slovenskih železnic ali avtobusni, se usedeš na bus/vlak in se pelješ, profitiraš pa od razredčenega prometa v Ljubljani, v katerem ne stojiš. Ampak, spet, v to je treba slovenceljne prisiliti. Ni druge možnosti. Kot zgoraj vidiš v desničarskih trolih, povprečen slovencelj tega ni sposoben narediti brez "vzpodbude". Ker potem njihov penis trpi.

Zgodovina sprememb…

Aja, ok kaj pa tole:
Pes 10 min (ce si blizu) do postaje
Cakas nekaj minut
Peljes se vec kot pol ure
Gres pes iz vlak postaje na trol postajo
Cakas
Pride trola, peljes se 20 min
Ne pelje tja, kamor moras priti, presedes se enkrat
Pesacis se od postaje v sluzbo

Pac, ce noces razumet, noces. Vcasih smo znali videti tudi drugega, zdaj pa se mu samo zabije, preseli se, vozi se 6 ur, ali pa ne delaj v lj
Ja, tako bomo dalec prisli s funkcionalnimi resitvami za vse
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Aja, ok kaj pa tole:
Pes 10 min (ce si blizu) do postaje
Cakas nekaj minut
Peljes se vec kot pol ure
Gres pes iz vlak postaje na trol postajo
Cakas
Pride trola, peljes se 20 min
Ne pelje tja, kamor moras priti, presedes se enkrat
Pesacis se od postaje v sluzbo

Pac, ce noces razumet, noces. Vcasih smo znali videti tudi drugega, zdaj pa se mu samo zabije, preseli se, vozi se 6 ur, ali pa ne delaj v lj
Ja, tako bomo dalec prisli s funkcionalnimi resitvami za vse

Zakaj pričakuješ, da bom reševal vaše težave? Imate občino, imate državo, jaz nimam nič s tem, ne samo to, še plačujem iz svojih davkov, zato, da imate
normalne občinske ceste v Ljubljano. Moja občinska težava je, da moram vdihovati izpušne pline 150.000 dnevnih migrantov. In, da te ne bodo nehali, dokler
se jih ne prisili v to, za povrh pa še pljuvajo po meni, čeprav sem jim delal uslugo.

Zgodovina sprememb…

Ej lj, tkole bom rekla...vecina na tem forumu vpije samo js js js
Desni za nekaj, levi pa na drugih podrocjih

pa tkole ti bom se povedala...niti se ne vozim v lj ze dolgo, niti nimam otrok v vrtcu. Samo jaz pac razumem, da eni vse to imajo in morajo tudi ziveti. Eni ste pa sebicne riti in gledate samo sebe
Pa oprosti, samo ne morem drugace zapisati
Jozef horvat, nsi, 2020

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

vprašanje glede parkiranja v ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8516576 (13713) Pithlit
»

Zanimiv video: kako nam je avtomobilska industrija, za svoj zaslužek, ukradla ulice (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22140871 (35692) WizzardOfOZ
»

Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50184357 (70597) Lowink
»

radarji v Ljubljani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29756458 (41060) Badwolff
»

Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )

15928109 (23746) Invictus

Več podobnih tem