» »

Cona 30

Cona 30

WizzardOfOZ ::

Prvo še en velik avtocestni krog okoli ljubljane ki gre preko Domžal, Litije, Grosuplja, Vrhnike in Medvod, od tam pa samo avtobus ali pa vlak v Ljubljano (in domačini seveda). Pa ne bo več dnevnih migrantov. Če pa kdo od zunaj hoče z avtom v mesto, pa cena vstopa v ljubljanski krog okoli sedanje obvoznice 20€ na dan.
Bo zelo hitro vse prazno. :)):)):))
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

krepelce ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Prvo še en velik avtocestni krog okoli ljubljane ki gre preko Domžal, Litije, Grosuplja, Vrhnike in Medvod, od tam pa samo avtobus ali pa vlak v Ljubljano (in domačini seveda). Pa ne bo več dnevnih migrantov. Če pa kdo od zunaj hoče z avtom v mesto, pa cena vstopa v ljubljanski krog okoli sedanje obvoznice 20€ na dan.

To je problem države, naj ga reši. Problem občine Ljubljana, pa lahko rešimo brez države.

p1nky ::

Men se zdi super ideja, resno. Saj ce smo ze na poti unicevanja slovenije, dajmo se to. Bo to itak manjsi del...

Krepelce, a si ze povedal svojim otrokom, da jih dnevno zastrupljas?
<strong>Stojimo na robu prepada, ampak mi bomo naredili korak naprej.</strong>
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

p1nky je izjavil:

karafeka je izjavil:

Vidite kaj ta forum naredi človeku...
Na začetku je bila čisto vredu.

A ne? Samo ko dobivas same kretenizme, te pac mine.

Le argumentiraj, še vedno čakam na predloge, čustveni izpadi me ne ganejo.

p1nky je izjavil:

Men se zdi super ideja, resno. Saj ce smo ze na poti unicevanja slovenije, dajmo se to. Bo to itak manjsi del...

Krepelce, a si ze povedal svojim otrokom, da jih dnevno zastrupljas?

Še vedno čakam na predloge, čustveni izpadi me ne ganejo, samo smešiš se, pa čisto po nepotrebnem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: krepelce ()

Krepelce, zastrupljas svoje otroke

Ali ti ni nic mar za njih?
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Krepelce, zastrupljas svoje otroke

Si že razložila. Še kaj?

Ti res ni mar za svoje otroke? Jih ne bos odpeljal iz zastrupljene ljubljane?
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Ne, bom bolj preprosto izvedel in pomagal razstrupiti Ljubljano. Zakaj bi egoistično pomagal samo sebi, če lahko 350.000 prebivalcem.

Zgodovina sprememb…

Ne, ti so to izpostavil kot problem.

Zato me zanima, bos poskrbel za svoje otroke, ali jih bos raje na racun svojega ugodja se naprej zastrupljal?

Ok, torej slednje. Resevanje ljubljane je bolj pomembno od zdravja tvojih otrok.

Za otroke gre!!!!!!!
Jozef horvat, nsi, 2020

bm1973 ::

krepelce je izjavil:

p1nky je izjavil:

Ne, bom bolj preprosto izvedel in pomagal razstrupiti Ljubljano. Zakaj bi egoistično pomagal samo sebi, če lahko 350.000 prebivalcem.

Se bom pridružil...

Dovolj dnevnih migrantov v LJ...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]

p1nky je izjavil:

Ne, ti so to izpostavil kot problem.

Zato me zanima, bos poskrbel za svoje otroke, ali jih bos raje na racun svojega ugodja se naprej zastrupljal?

Ok, torej slednje. Resevanje ljubljane je bolj pomembno od zdravja tvojih otrok.

Za otroke gre!!!!!!!

No saj sem ti povedal. In zelo dobro argumentiral rešitev.

Še vedno pa čakam na tvojo.

Pa saj bi pomagal svojim otrokom, ti je vseeno zanje? Mislim, da ti je zdravje tvojih ozrok nepomembno...kot kaze ti je. Sicer bi jih aktivno reseval oz zastrupljene ljubljane
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Pa saj bi pomagal svojim otrokom, ti je vseeno zanje? Mislim, da ti je zdravje tvojih ozrok nepomembno...kot kaze ti je. Sicer bi jih aktivno reseval oz zastrupljene ljubljane

Zakaj se ti zdi, da z vintanjem ene moje izjave, nekaj pametnega prispevaš k debati?

Pa a ti mislis, da lahko samo desne drkam s kretenizmi? Si se pac spustil sem, zdaj pa kasiraj.

Si svojim otrokom ze povedal, kaksne posledice imajo zaradi tvojih sebicnij odlocitev, da ostanete v centru lj?
Jozef horvat, nsi, 2020

krepelce je izjavil:

p1nky je izjavil:

Zakaj se ti zdi, da z vintanjem ene moje izjave, nekaj pametnega prispevaš k debati?

Pač bitch mode, kaj hočeš...

Poslovni model večine babnic, da dosežejo svoje s teženjem... Dokler vsi ne obupajo...

Saj je Freud rekel, da so babe histerične...

Ti nabijas neumnost, lahko tudi jaz, brez skrbi.

Torej, pojasni zdaj, nedobri stars, ki zastruplja svoje otroke, kako jim bo to pojasnil?
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Pa a ti mislis, da lahko samo desne drkam s kretenizmi? Si se pac spustil sem, zdaj pa kasiraj.

Si svojim otrokom ze povedal, kaksne posledice imajo zaradi tvojih sebicnij odlocitev, da ostanete v centru lj?

Saj ne kasiram, smejim se ti. Pač lej, zaradi mene lahko nadaljuješ še naslednjih 10 let, nič ni bolj preprostega, kot te ignorirati.

Ampak sem se mislil pogovarjati o rešitvah, pa nekako ne pridem do tega, ker raje tantrume mečeš. Kaj boš s tem dosegla je pa znano samo tebi.

Zgodovina sprememb…

bm1973 je izjavil:

krepelce je izjavil:

p1nky je izjavil:

Pač bitch mode, kaj hočeš...

Poslovni model večine babnic, da dosežejo svoje s teženjem... Dokler vsi ne obupajo...

Saj je Freud rekel, da so babe histerične...

Malo si falil. Freud je namrec povedal, da so tudi moski histericni.

In jebanje nazaj na vase neumnosti ni histerija. Samo pac eni tezje razumete dolocene stvari. Ne gre a ne

krepelce je izjavil:

p1nky je izjavil:

Saj ne kasiram, smejim se ti. Pač lej, zaradi mene lahko nadaljuješ še naslednjih 10 let, nič ni bolj preprostega, kot te ignorirati.

Ampak sem se mislil pogovarjati o rešitvah, pa nekako ne pridem do tega, ker raje tantrume mečeš.

Ti se ne pogovarjas o resitvah, to napises, potem pa takoj nehas iskati resitve in gres nazaj na spel se in zastrupljanje

Sem poizkusila debatirat, pa ni slo

Tako da se vedno cakam tvoj odgovor, kako bos svojim otrokom pojasnil, da jih zaradi svoje sebicnosti zastrupljas v ljubljani
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

To je problem države, naj ga reši. Problem občine Ljubljana, pa lahko rešimo brez države.

Občina ljubljana ni sposobna rešit niti najpreprostejših problemov, kaj šele kaj večjega. In takega problema niso niti pripravljeni reševati.

Moraš računat, da ljubljana ponuja 300k delavnih mest, aktivnih prebivalcev s službami ima pa samo 110.000 in ostali se morajo nekako v mesto pripeljat. In dokler nimaš sposobnega javnega prevoza, se bodo vozili z avtomobili.
In ker vas je večina levih itak nesposobnih (sej ne da so desni kaj bolj nesposobni - ste kar oboji kreteni), tega javnega prevoza ne bo nikoli. Tako da ti kar živi v smradu še naprej.

Ne saj bodo se malo izvolili jankovica in ljubljana bo nebesa

Ps - sem leva
Jozef horvat, nsi, 2020

p1nky je izjavil:

Ti se ne pogovarjas o resitvah, to napises, potem pa takoj nehas iskati resitve in gres nazaj na spel se in zastrupljanje

Sem poizkusila debatirat, pa ni slo

Ja, tvoji predlogi so bili vzdrževanje sedanjega stanja, ker ti to pač paše.

Moj predlog rešuje problem - ki je zastrupljanje prebivalcev Ljubljane, in sebe, po nepotrebnem.

Saj zato te pa sprašujem, kateri tvoj predlog to rešuje, ker jaz ga nisem opazil.

Zgodovina sprememb…

Ne, ti se pretvarjas. Sem dala konkretne predloge, ampak ne

Dajva zdaj po tvoje. Kdaj bos povedal otrokom, da jih zastrupljas?

Sicer pa, uzivajte, imam tudi prijetnejse opravke kot se kregati z dvolicnimi in desnicarji in levicarji na tem forumu
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Ne, ti se pretvarjas. Sem dala konkretne predloge, ampak ne

Daj ne nabijaj, resno te sprašujem, kateri tvoj predlog to rešuje. Samo polinkaj ga, ne bom šel brati dve strani tvojih čustvenih izbruhov, da ga najdem.

Zgodovina sprememb…

Ce si nepismen ti ne morem pomagati
Ker vem, da v resnici si pismen, so vse tovrstne objave samo jebanje v glavo

Ja, se ti je mudilo pisat, kako naj se speljemo nekam. Zdaj pa ali isci ali pa se bos do konca svojega zivljenja spraseval, kateri so bili moji predlogi
Jozef horvat, nsi, 2020

Zgodovina sprememb…

Prav, pa nič, sem mislil, da si hotela kaj povedati. Tule smo ostali.

krepelce je izjavil:

jan_g je izjavil:

Če bi to bilo tako preprosto kot si ti predstavljaš, bi Janković že zdavnaj implementiral. Pa saj ni samo center mesta, tudi AC obroč je nenehno zabasan.

Jankoviču ni v interesu tega implementirati, sicer bi že. Več zasluži na parkiriščih. Je pa odkupil od DARSa vse državne ceste v Ljubljani, tako, da so zdaj v občinski lasti. Tako, da je, vsaj v določenem momentu razmišljal točno o tem.

- Ljubljanski urbanistični inštitut (LUI) in študije iz leta 2008: V obdobju prvega mandata Zorana Jankovića so strokovnjaki LUI pripravili analize o uvedbi takse za vstop v ožje mestno središče. Takrat se je ideja zavrnila z argumentom, da javni prevoz še ni dovolj dobra alternativa.

- Celostna prometna strategija (CPS) MOL (2012 in 2017): V teh dokumentih so strokovnjaki (arhitekti, urbanisti in prometni inženirji) cestninjenje navajali kot "ukrep na dolgi rok". Dokumenti priznavajo, da brez ekonomske prisile (kot je taksa) ni mogoče doseči cilja, da bi se tretjina vseh poti opravila z javnim prevozom.

- Arhitekturni natečaji za vstopne točke (P+R): Številni arhitekti (npr. pri načrtovanju P+R Barje ali Stanežiče) so predvideli te točke kot "mejo", kjer se avtomobilski promet ustavi. V strokovnih krogih (Zbornica za arhitekturo in prostor) se pogosto poudarja, da bi morala biti Ljubljana "mesto pešcev", kar bi digitalni cestninski obroč omogočil.

- Ljubljanski potniški center (Emonika): Ob načrtovanju novega centra so arhitekti opozarjali, da bo ta učinkovit le, če se hkrati omeji vstop osebnih vozil v center, sicer bo železniška postaja ostala "otok" v morju pločevine.

Hmm, tole zgoraj mi je dalo misliti.

- Jankovič je prevzel vse državne ceste znotraj Ljubljane
- LPP se križa na Bavarskem dvoru, kar je redna kritika in dejansko nima na prvi pogled nobenega smisla
- prenovljena je bila Vilharjeva, Masarykova se prenavlja, Linhartova je bila razširjena, Njegoševa je dobila most, Dunajski je bil razširjen podvoz pod železnico, pri Petrolu na Tivolski naj bi prišel še en podvoz, iz Parmove, ki se jo da relativno preprosto razširiti. Preko Vilhajeve dobiva avtobus hitro povezavo do Topniške, preko Masyarikove dobiva hitro povezavo do Njegoševe.
- Emonika se gradi, in bo postalo centralno vozlišče vlaka in LPP, zgornje ceste pa jo bodo skupaj z Dunajsko in Celovško tvorile hitro razvažanje z LPPjem.

Dejansko se mi začne dozdevati, da Jankovič že implementira vse skupaj.

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Občina ljubljana ni sposobna rešit niti najpreprostejših problemov, kaj šele kaj večjega. In takega problema niso niti pripravljeni reševati.

Moraš računat, da ljubljana ponuja 300k delavnih mest, aktivnih prebivalcev s službami ima pa samo 110.000 in ostali se morajo nekako v mesto pripeljat. In dokler nimaš sposobnega javnega prevoza, se bodo vozili z avtomobili.
In ker vas je večina levih itak nesposobnih (sej ne da so desni kaj bolj nesposobni - ste kar oboji kreteni), tega javnega prevoza ne bo nikoli. Tako da ti kar živi v smradu še naprej.

Poglej München. Imajo tri obroče, srednji je šestpasovni, avtocesta ima na določenih križih in vpadnicah še več pasov. Javni prevoz je ni da ni, u-bahni, s-bahni, tramvaji, busi, nebroj p+r, ogromno kolesarskih stez. Pa je nonstop gužva na cestah in polno zastojev. Bog ne daj, da zaposleni v javnem prevozu štrajkajo (kar je ziher enkrat letno), potem je prometni kolaps.
Infrastruktura ti nič ne pomaga, če je folka preveč.
Res pa je, da je manj zastrupljanja, ker imajo novejši vozni park.

Zakaj recimo v Ljubljani ni gužve ob petkih? Ker vsi delajo od doma. To je edina rešitev. Tisti, ki lahko, bi morali večinoma delati od doma. Potem je baš vseeno kje so podjetja. In potem lahko otroke tudi v kak lokalni vrtec pelješ in ne v strupeno ljubljano.

p1nky je izjavil:

Ne saj bodo se malo izvolili jankovica in ljubljana bo nebesa

Ps - sem leva

karafeka je izjavil:

Ni toliko problem, da bi bilo ljudi preveč, avtomobilov je preveč. Saj to je celoten point vsega. 5 avtomobilov požre 64 m2 cestišča, eden pa 12 m2. Že samo s tem, da se ne vozi v vsakem avtu en voznik rešimo velik del težave, od gužve do onesnaženja.

Ampak do tega prostovoljno pač ne bo prišlo, zgoraj bi dal primer p1nky, ki je sicer kot relativno normalna, čisto ven padla ob misli, da ji bi bil dostop do Ljubljane, v avtomobilu, otežen ali celo cestninjen.

Ampak kot sem zgoraj ( https://slo-tech.com/forum/t853085/p876... ) napisal, izgleda, da se celotna zadeva že izvaja in bodo bolj drastični ukrepi prišli, ko bo Emonika zgrajena in bo vozačem dana bolj elegantna možnost opuščanja avtomobila, kar bo onemogočilo večino izgovorov.

Mimogrede, zgoraj sem pozabil omeniti še, da se doseg LPP vedno bolj širi, s cono 2.

Zgodovina sprememb…

mjtk ::

cvalsr je izjavil:

Mene zelo moti hinavsko slabo vidna bleda tablica z mini znakom za omejitev 30 umaknjena nekam med veje, mogoče celo nekaj ostankov barve na tleh, kjer je bil nekoč narisan znak za cono-30... Že nekajkrat se mi je zgodilo, da sem opazil šele znak za izhod iz cone-30; sploh nisem vedel, da sem bil v njej!!!

Torej, bistveno je treba IZBOLJŠATI VIDNOST OZNAČEVANJA ZAČETKA CON-30 IN CON Z MEŠANIM PROMETOM (10km/h) ter podobnih!

Magari z 'avtocestno' velikostjo prometnega znaka, po možnosti še z 'zvočnimi ovirami' na točki, s katere ga dobro opaziš! Tudi z velikimi talnimi oznakami. (Če na navadnem izvozu z avtoceste lahko narišejo celega hudiča, da prvič praktično ustaviš in razmišljaš, kaj vsa tista malarija pomeni... primer izvoza v Vodice; če lahko naser... vse mogoče mavrične krogce pred šolami, če lahko plavo pobarvajo prehode za pešce, rdeče celotne kolesarske steze...)

Ker je sedanje stanje dobro samo za kasiranje (drastičnih !) kazni, VARNOST pa je v resnici poslabšana: Eni udeleženci sploh ne opazijo, da bi morali voziti počasneje, drugi pa se zanašajo na manjšo hitrost! Pa ne mi bluzit, da vozniki "morajo" videti tiste mini znakce - prometna signalizacija mora biti prilagojena uporabnikom, (ne obratno)!

Te "cone 30" celostno FIZIČNO preuredit:
- močno zožat pasove,
- dat količke, korita, panetone in ovire, in
- talkovce, tlakovanje,
- serijo ležečih policajev, dvignjenih prehodov in
- neprekinjenje pločnike (continuous sidewaks),
tako da vozniki PODZAVESTNO vozijo manj kot 30km/h, pa tudi ker fizično ni mogoče hitreje.
Cesto/ulico se mora fizično prilagodit tako, da je NEMOGOČE/neprijetno vozit preko 30km/h.

To kar birokrati postavljajo, pa je le tabla omejitve 30km/h, a cesta/ulica/infrastruktira pa ostaja kot je bila zgrajena - za 50km/h. Le da si operejo vest in za delno zadosijo nekim teoretičnim priporočilom strokovnjakov varnosti v prometu.
Pač ubirajo bližnjice in šparajo ter si poenostavljajo delo.

Primer ustrezno prilagojene  infrastrukture za cono30

Primer ustrezno prilagojene infrastrukture za cono30

Urejena peš-cona

Urejena peš-cona

Avtomobili so tu gostje, ne glavni

Avtomobili so tu gostje, ne glavni

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mjtk ()

blay44 ::

Ja ampak v vsa naselja so nabili 30. Zdaj bodo po novem, evropskem, bodo znake
zamenjali za 20km/h. Nimajo glih vse poravnano...
Za kolesarje in pešce rišejo črte po vozišču. Zastojov zaradi znižanih hitrosti
pa je vse več. Samo gledaš...
Sam, da bo poraba goriva večja.

blay44 je izjavil:

Za kolesarje in pešce rišejo črte po vozišču. Zastojov zaradi znižanih hitrosti
pa je vse več. Samo gledaš...
Sam, da bo poraba goriva večja.

Pravilno, se popolonam strinjam, da se ceste skozi vsa (dejansko niso vsa!) dali omejitev 30km/h - ampak so le dali table -- poterbno pa bi bilo prilagoditi tudi cestoi in ulico (kot sm napisal - zožati pasove, dodati stebričke, tlakovce, korita, razširiti pločnike ... pote sploh ne rabiš tabel za 30km/h omejitev, saj bodo vsi podzavestn in fizično omejeno vozili pod 30kmh.)

Dejansko tranzitnih cest SKOZI naselja ne bi smelo biti. Oovsod bi morali narediti obvoznice. Ceste znotraj naselij pa bi morale biti spremenjene v SLEPE ULICE za avte (za peščce in kolesa pa lepo prehodne)

Zgodovina sprememb…

blay44 je izjavil:

Ja seveda, ker ne razumeš.

30 omejitev je postavljena zato, da naredijo naselje kar se da nepraktična oz. celo problematične za dnevne migracije.

Naselja niso namenjena tranzitu, kar pa se z vsem skupaj dogaja, je, da se zmanjšuje udarna površina za vsakodnevni tranzit.

Samo še en od ukrepov, da se ljudi spravi na druge oblike tranzita.

mjtk je izjavil:

Dejansko tranzitnih cest SKOZI naselja ne bi smelo biti. Oovsod bi morali narediti obvoznice. Ceste znotraj naselij pa bi morale biti spremenjene v SLEPE ULICE za avte (za peščce in kolesa pa lepo prehodne)

Dejansko se to že dogaja, v zadnjem času na področju Vodnikove, in Parmove (in okolice). S sistemom enosmernih ulic so naredili cel labiring, ki naredi naselje nepraktično za "peljati skozi".

Zgodovina sprememb…

karafeka ::

krepelce je izjavil:

karafeka je izjavil:

Ni toliko problem, da bi bilo ljudi preveč, avtomobilov je preveč. Saj to je celoten point vsega. 5 avtomobilov požre 64 m2 cestišča, eden pa 12 m2. Že samo s tem, da se ne vozi v vsakem avtu en voznik rešimo velik del težave, od gužve do onesnaženja.

Ampak do tega prostovoljno pač ne bo prišlo, zgoraj bi dal primer p1nky, ki je sicer kot relativno normalna, čisto ven padla ob misli, da ji bi bil dostop do Ljubljane, v avtomobilu, otežen ali celo cestninjen.

Tu jo pa moram podpret. Sheranje avta je zelo omejujoče za vse, ki se tako vozijo. Praktično lahko pozabiš potem na vrtec in podobno. V takem primeru je javni prevoz boljša izbira, razen če bi tudi ti avti z več potniki imeli rezervirane pasove, da vsaj na hitrosti privarčuješ, kar izgubiš na fleksibilnosti.
Veliko več pri zmanjšanju prometa bi dosegli pri boljši organizaciji dela.
Končna rešitev pa bo verjetno kombinacija večih dejavnikov.

karafeka je izjavil:

krepelce je izjavil:

karafeka je izjavil:

Tu jo pa moram podpret. Sheranje avta je zelo omejujoče za vse, ki se tako vozijo. Praktično lahko pozabiš potem na vrtec in podobno. V takem primeru je javni prevoz boljša izbira, razen če bi tudi ti avti z več potniki imeli rezervirane pasove, da vsaj na hitrosti privarčuješ, kar izgubiš na fleksibilnosti.
Veliko več pri zmanjšanju prometa bi dosegli pri boljši organizaciji dela.
Končna rešitev pa bo verjetno kombinacija večih dejavnikov.

Ja, pa saj sharanje avtomobila, nisem mislil, kot edino možnost, pravim samo, da se ga vzpodbuja napram 1.20 voznika v avtomobilu (se pravi, vsak 5. avto ima dve osebi v avtomobilu), ki je povprečje v Ljubljani.

Ne vidim razloga, da ne bi obnašanja, kjer je v avtomobilu več potnikov, ne bi nagradilo, recimo z nižjo takso, če dejansko iz ceste izbriše 4 nepotrebne avtomobile.

Zgodovina sprememb…

Edina smiselna rešitev za promet v mestih je MOČNO zmanjšanje/omejevanje avtomobilske infrastrukture - Ne le cest, pasov, temveč tudi parkirišč, pa tudi omejevanje gradnje velikih nakupovalnih središč, supermarketov in diskontnih trgovin z ogromno parkiršči (mesta/občine in država trenutno ZAHTEVA da trgovina zagotovi/zgradi premnoga parkirišča!! absurdno in narobe" to le spodbuja še več avtov in prometa, onesnažnja(rakotvornih emisij), zraka in s hrupom).
Model nizko-avtomobiliziranih ulic: REddit / Youtube VIDEO - car-light streets

Zgodovina sprememb…

mjtk je izjavil:

Edina smiselna rešitev za promet v mestih je MOČNO zmanjšanje/omejevanje avtomobilske infrastrukture - Ne le cest, pasov, temveč tudi parkirišč, pa tudi omejevanje gradnje velikih nakupovalnih središč, supermarketov in diskontnih trgovin z ogromno parkiršči (mesta/občine in država trenutno ZAHTEVA da trgovina zagotovi/zgradi premnoga parkirišča!! absurdno in narobe" to le spodbuja še več avtov in prometa, onesnažnja(rakotvornih emisij), zraka in s hrupom).

REddit VIDEO - Model nizko-avtomobiliziranih ulic

👍

Tako je in enako dokazujejo tudi vse ostale raziskave o širjenju cest (recimo AC), večja površina samo pritegne na cesto še tiste, ki sicer ne bi šli z avtom in naredi situacijo dologočno slabšo.

Zgodovina sprememb…

Tako nekako, zdajšnja širitev avtoceste pri DOmžalah v 3 pasovnico, bo samo povzročila, da se bo stalo 500m bližje Ljubljani...

Table so nabili povsod. Tudi tam kjer ni nobenih dnevnih migracij. Čist stihijsko.
Pa saj nebi bilo problema. Ampak prideš z druge strani ali stranske cest in se znajdeš sredi cone 30
brez vsake označbe na poti. Bolano.

blay44 je izjavil:

Table so nabili povsod. Tudi tam kjer ni nobenih dnevnih migracij. Čist stihijsko.
Pa saj nebi bilo problema. Ampak prideš z druge strani ali stranske cest in se znajdeš sredi cone 30
brez vsake označbe na poti. Bolano.

Križišče (je stičišče dveh ali več javnih cest), prekliče omejitev hitrosti, ki je bila postavljena s prometnim znakom. Ergo ali si že prevozil znak, ali ga še boš ali pa se omejitev konča.

Zgodovina sprememb…

? Kaj vse vozi po naših cestah. Da ne rečem, majmuni odločajo o drugih.

krepelce je izjavil:

Tako je in enako dokazujejo tudi vse ostale raziskave o širjenju cest (recimo AC), večja površina samo pritegne na cesto še tiste, ki sicer ne bi šli z avtom in naredi situacijo dologočno slabšo.

Spet zavajaš, kot vedno. Pri nas so že vsi dnevni migranti itak na cesti, nobenega novega ne boš dobil.
Dobivaš pa vsak dan nove in nove kamione ki iz enega konca evrope na drugega vozijo tovor, ki bi ga lahko večino vozili na vlakih (če bi bilo to zgledno urejeno).

Pri nas bi bilo potrebno razširiti avtoceste na vsaj tri pasove, ker je sedaj preveč tovornega prometa in še več ga bo v prihodnje. Imamo pač najcenejše avtoceste in najcenejše gorivo in zato bo kamionov samo še več. In zastojev bo še več, ker te avtoceste gradimo slabo in jih je treba vsakih par let obnavljat

Lahko pa prepovemo vožnjo kamionom po naših avtocestah, pa bosta 2 pasova dovolj. Ker trenutno je en pas samo za kamione, na prehitevalnem pa vsi ostali.

Leto 2024 - povprečno 22.500 tovornjakov na dan je šlo skozi Slovenijo.
Leto 2025 - povprečno 25.000 tovornjakov na dan je šlo skozi Slovenijo.

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ je izjavil:

krepelce je izjavil:

Spet zavajaš, kot vedno. Pri nas so že vsi dnevni migranti itak na cesti, nobenega novega ne boš dobil.
Dobivaš pa vsak dan nove in nove kamione ki iz enega konca evrope na drugega vozijo tovor, ki bi ga lahko večino vozili na vlakih (če bi bilo to zgledno urejeno).

Pri nas bi bilo potrebno razširiti avtoceste na vsaj tri pasove, ker je sedaj preveč tovornega prometa in še več ga bo v prihodnje. Imamo pač najcenejše avtoceste in najcenejše gorivo in zato bo kamionov samo še več. In zastojev bo še več, ker te avtoceste gradimo slabo in jih je treba vsakih par let obnavljat

Lahko pa prepovemo vožnjo kamionom po naših avtocestah, pa bosta 2 pasova dovolj. Ker trenutno je en pas samo za kamione, na prehitevalnem pa vsi ostali.

Leto 2024 - povprečno 22.500 tovornjakov na dan je šlo skozi Slovenijo.
Leto 2025 - povprečno 25.000 tovornjakov na dan je šlo skozi Slovenijo.

Leto 2030 - povprečno 50.000 tovornjakov na dan bo šlo skozi Slovenijo, po širši AC. Pa še dodatno 50.000 po drugem tiru.

Stal boš pa v enaki gužvi. Saj ni nič novega, je dobro raziskan pojav, jaz sem ti ga samo predočil.

Zgodovina sprememb…

krepelce je izjavil:

Leto 2030 - povprečno 50.000 tovornjakov na dan bo šlo skozi Slovenijo, po širši AC.

Stal boš pa v enaki gužvi. Saj ni nič novega, je dobro raziskan pojav, jaz sem ti ga samo predočil.

Bluzenje. Ja, je dobro raziskan pojav, samo ti ga ne razumeš. Nikoli ga nisi.

Do leta 2030 mora evropa spraviti 75% tovornega prometa na železniške ali vodne poti.
In tudi če bo šlo samo 25% sedanjega tovornega prometa čez Slovenijo, bo to še vedno čez 6000 kamionov na dan. In to ustavlja promet na naših avtocestah, ker je en pas samo za tovorni promet, po drugem se morajo pa premakniti vsi dnevni migranti. Po dveh pasovih brez kamionov, bi se ta promet normalno odvijal. Kar se že danes, kadar kamionov ni.

Zato pravim, da potrebujemo 3 pasovne avtoceste. En pas za kamione, druga dva za normalen promet. Ali pa dvopasovne avtoceste, vendar ves tovorni promet na železnico.

Naredijo naj posebej tovorno železnico iz Kopra do Prekmurja, vse gor.

Zadeva rešena...

Sej se dela drugi tir. Samo 40 let prepozno.

Ne more iti tovorni promet čet center Ljubljane.

Dvotirnica mimo ruralnih območjih... Namenjena samo tovornemu prometu.

Takrat se bo izboljšal tudi potniški promet, ker ne bo čakal na tovorne vlake...

WizzardOfOZ je izjavil:

Bluzenje. Ja, je dobro raziskan pojav, samo ti ga ne razumeš. Nikoli ga nisi.

Kot sem ti povedal, samo količina transporta se bo povečala, tovornjaki, ki zdaj potujejo drugje, bodo šli čez Slovenijo in ti boš spet stal v koloni.

Ni pri tovornem prometu nič drugače kot pri osebnem prometu, samo pač videa ne razumeš ali pa ga nočeš razumeti.

Kje drugje pa sedaj potujejo ti tovornjaki, ki naj bi prišli k nam?

Videa ti ne razumeš. Zato ga vlečeš v take teme.

Če bi spremljal kdaj promet, bi opazil, da ko ni kamionov na naših avtocestah, ni gužve, ker se po dveh pasovih brez problema vse odpelje. Vsi dnevni migranti in še turisti zraven.
Kadar pa so kamioni na cesti (v 97% časa) pa imaš samo en uporaben pas. Tako da temu takrat niti ne moreš reči avtocesta, je bolj regionalka, zdaj z novimi tablami in dinamičnimi omejitvami, bo pa še po omejitvah bolj podobna regionalki. In to je vsa problematika naših avtocest.

Poleg tega bi moral za kamione narest še eno "obvoznico", da ne gredo vsi po ljubljanski obvoznici, ki ima čisto drug namen. In spet brez kamionov požre vse dnevne migrante brez nekih velikih zastojev.

WizzardOfOZ je izjavil:

Kje drugje pa sedaj potujejo ti tovornjaki, ki naj bi prišli k nam?

Rijeka, Italija. Bližje kot končnemu cilju spraviš ladjo v Jadranu, ceneje pride. Razen, kadar se tovor ne more premikat. Saj si sam ugotovil, da se je tovor z leti samo povečal, z večjimi cestnimi zmogljivostmi bo cena prevoza nižja in pretok se bo spet povečal.

Kot je povedal bm1973, rešitev je železnica, ampak zakaj bi potem gradili 3. pas.

Zgodovina sprememb…

Čez rijeko? Ja, preko slovenije. V italijo pa tudi preko slovenije.

Očitno pa od vsega bereš samo prvi stavek. Kdaj sme že napisal, da bi moral tranzit na železnico.
Avtocesta pa mora imeti 2 pasova za civilni promet. In en pas za kamione ali pa ves tovorni promet (tranzit skozi slovenijo) na železnice.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

vprašanje glede parkiranja v ljubljani (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8516576 (13713) Pithlit
»

Zanimiv video: kako nam je avtomobilska industrija, za svoj zaslužek, ukradla ulice (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Na cesti
22140871 (35692) WizzardOfOZ
»

Gonja proti mobilnosti (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Problemi človeštva
50184357 (70597) Lowink
»

radarji v Ljubljani (strani: 1 2 3 4 5 6 )

29756458 (41060) Badwolff
»

Pariz znižal cestne omejitve (strani: 1 2 3 4 )

15928109 (23746) Invictus

Več podobnih tem