» »

Vedno več ljudi na pragu revščine

Vedno več ljudi na pragu revščine

««
14 / 15
»»

enavlaka ::

Raj na zemlji

MojsterX ::

Pri nas ni revščine, če si takole delijo denar.

https://moja-dolenjska.si/vlada-poslanc...

64.000EUR plačilo za 2.5 minute filma.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MojsterX ()

johnnyyy ::

Eduardo je izjavil:

Težko dosežeš kupno moč drugače, posebej, če si majhna država.

Kar se tiče Hrvaške se bo verjetno upočasnila. Slovenija menda trenutno nekje pri 90% EU standarda, Hrvaška slabe 80%? Bol si blizu, težji je vsak procent.

Razlika v davkih pa se meni ne zdi tako velika, če ne gledaš samo tistih, ki so v korist tvojem arguemntu.

Tako, da se ne strinjam, da je problem v strošku dela, posebej, ker vem, da je pri zglednih državah radikalno večji. Meni bo težko kdo težil, da je lažje zaposliti Avstrijce, ker je stroška na plačo 2% manj, ko pa je plača 2x. Skratka optimizacija, tehnološki napredek in pametne finance so bolj kot ne edino kar je zares kaj vredno. Je pa to težko za management in če tega ne znaš, nimaš druge kot, da iščeš procente kjer zajedaš ali ljudi ali pa sistem.

Po mojem je problem tudi v našem gospodarstvu, ki ga sestavljajo mala in mikro podjetja, zakonodaja je pa pisana, kot da bi imeli vsi multinacionalke. In to nas IMO precej ubija. Mi nimamo nekih velikih firm kaj šele multinacionalk, delamo pa se kot vsak privatnik fura neko veliko uspešno firmo.

S širjenjem EU proti HR se špekulira tudi naprej, da bo enkrat tudi Bosna/Kosovo/Albanija/Srbija del EU, in bivša Juga postane tako nek svoj enoten trg ki ima zaradi bivše države podobne specifike. In zgleda da je Hrvaška izkoristila ta del in privabila kapital in podjetja. In kot kaže bo Zagreb postal glavno finančno središče bivše juge.

MojsterX ::

Rešitev za vse ki ste brez denarja, tankajte zastonj, če pa vas 1x na 100 dobijo, pač plačate tankanje 1x in je stvar zaključena.

https://dolenjskilist.svet24.si/novice/...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: MojsterX ()

Eduardo ::

harmonkar9 je izjavil:

Eduardo je izjavil:

harmonkar9 je izjavil:

Zdaj pa vemo, da smo propadli.

Lol, ti si propadel. :D Sloveniji gre kar OK.

Mogoče vam, nesposobnim levakom. Uspešni domoljubni podjetniki pa najbolj trpimo.

Jaz sem 100% v gospodarstvu imam točno nič opravka z JS. Zakaj trpiš kot uspešen podjetnik pa mi ni jasno, se mi zdi kontradiktorno. Bi razumel če bi napisal "Domoljubni podjetniki, ki se trudimo, pa nikakor ne pridemo na zeleno vejo pa trpimo, ker je edino kar nas lahko reši malenkost manj stroška na plačo.". Pa bi se lahko pogovarjali zakaj imaš tako slabo dodano vrednost na zaposlenega.

delavec44 ::

MojsterX je izjavil:

Rešitev za vse ki ste brez denarja, tankajte zastonj, če pa vas 1x na 100 dobijo, pač plačate tankanje 1x in je stvar zaključena.

Pa ne bodo takim sedaj socialno rubili? Mislim, če je imel svojo tablico na avtu .

johnnyyy je izjavil:

Po mojem je problem tudi v našem gospodarstvu, ki ga sestavljajo mala in mikro podjetja, zakonodaja je pa pisana, kot da bi imeli vsi multinacionalke. In to nas IMO precej ubija. Mi nimamo nekih velikih firm kaj šele multinacionalk, delamo pa se kot vsak privatnik fura neko veliko uspešno firmo.

S širjenjem EU proti HR se špekulira tudi naprej, da bo enkrat tudi Bosna/Kosovo/Albanija/Srbija del EU, in bivša Juga postane tako nek svoj enoten trg ki ima zaradi bivše države podobne specifike. In zgleda da je Hrvaška izkoristila ta del in privabila kapital in podjetja. In kot kaže bo Zagreb postal glavno finančno središče bivše juge.

Jaz bi predvideval da bo vsaka država, ki pride v UE in je dosti daleč od EU standarda na začetku šla hitro navzgor. Se pa strinjam, da je na HR pametno vabit freelancerje in podobno, ker je v bistvu raj za remote delo. Lepo na obali, blizu DACH ... Pa kolikor vem kompenzirajo s PDV, ki je 25%? Razumljivo, ker bolj lupijo turiste in morda na nek način pametno, samo udari tudi reveže.

Kar se tiče malih podjetij pa se meni situacija v Slovenija niti ne zdi tako slaba. Je pa res, da bi lahko bilo boljše. Samo si mislim, da je problem balansirati te ugodnosti. Ker, če hočeš ugodnosti za majhne potrebuješ dosti velikih. Če hočeš velike mora biti ugodno. In karkoli razbremeniš greš v riziko, ker najprej izgubiš dohodek in upaš, da bo večji, ker bo razvoj. Če se ne izide je pač problem.

Če bi jaz bil gospodarski minister bi naredil inkrementalen sistem. V stilu mala podjetja rečejo, da če bo bolj ugodno bo več prometa in posledično več dohodka v blagajno, tudi, če so nizžji stroški. Jaz bi jim rekel, da OK, bomo dali recimo financiranje, ki bi naredilo situacijo, kot da je nižji davek in jim dal šanso, da pokažejo več prometa. Če bi bilo več prometa takoj znižan davek. Zame je pač problem, da ne zaupam večini podjetij, da bi se razvile in si mislim, da bi prej pogrebli malo več.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

Eduardo je izjavil:

Jaz bi predvideval da bo vsaka država, ki pride v UE in je dosti daleč od EU standarda na začetku šla hitro navzgor. Se pa strinjam, da je na HR pametno vabit freelancerje in podobno, ker je v bistvu raj za remote delo. Lepo na obali, blizu DACH ... Pa kolikor vem kompenzirajo s PDV, ki je 25%? Razumljivo, ker bolj lupijo turiste in morda na nek način pametno, samo udari tudi reveže.

Kar se tiče malih podjetij pa se meni situacija v Slovenija niti ne zdi tako slaba. Je pa res, da bi lahko bilo boljše. Samo si mislim, da je problem balansirati te ugodnosti. Ker, če hočeš ugodnosti za majhne potrebuješ dosti velikih. Če hočeš velike mora biti ugodno. In karkoli razbremeniš greš v riziko, ker najprej izgubiš dohodek in upaš, da bo večji, ker bo razvoj. Če se ne izide je pač problem.

Če bi jaz bil gospodarski minister bi naredil inkrementalen sistem. V stilu mala podjetja rečejo, da če bo bolj ugodno bo več prometa in posledično več dohodka v blagajno, tudi, če so nizžji stroški. Jaz bi jim rekel, da OK, bomo dali recimo financiranje, ki bi naredilo situacijo, kot da je nižji davek in jim dal šanso, da pokažejo več prometa. Če bi bilo več prometa takoj znižan davek. Zame je pač problem, da ne zaupam večini podjetij, da bi se razvile in si mislim, da bi prej pogrebli malo več.

To je precej naravno. Tako kot ko če pride nek mlad programer v firmo bo hitreje pridobival znanje in se učil od stare garde. Sam bi rekel da je HR izkoristila svoj vstop v EU in malce slabšo pozicijo ter da poizkuša sedaj privabiti čim več podjetij - ker sedaj je pravi čas. Tudi Slovenija je ob vstopu v EU gospodarsko precej rasla, vendar smo delali napake pred krizo in v krizi in to ni bilo dobro.

Jaz se držim načela, da nihče ni toliko uspešen v življenju in lahko toliko zasluži, kot lahko neka povprečna ženska zapravi. Zato je potrebno izjemno skrbno načrtovati in regulirati odlive/stroške na nivoju države. In tudi pri zakonodaji. Da ne bi spet evidentirali časa prihoda in ga potem ukinjali ...

Malidelničar ::

Eduardo, Johnnyyy - problem je ko država pade v negativno gospodarsko spiralo in spiralo sentimenta.
To me skrbi, da je sprožila trenutna vlada, ker take negativnosti in nejasnosti na področju gospodarstva že dolgo ni bilo (pa nismo v krizi tipa GFC ali pa COVID šoku).
In če se tu zaserje potem mimogrede gre celotno razvojno desetlejte v nulo, ker tega ne moreš obrniti kar navzgor.

To se lahko vidi iz tujine.
1. Hrvaška je v spirali navzgor že nekaj časa in zdaj so pospešili. Vemo pa kje so bili 20 let nazaj, kakšno stagnacijo so imeli.
2. Poljaki so močno zastavili v 90ih, sprožili močan razvojni push, in praktično se po rasti ne ustavijo, non-stop jim vse gre gor že 30 let, nimajo slabih 10 let.
3. Potem imaš primer Grčije, ki - kljub temu, da je desna vlada situacijo zdaj staiblizirala - bo posledice svojih napak in skorajšnjega bankrota verjetno čutila vsaj še desetletje in so razvojno izgubili 20 let (in po raznih mednarodnih lestvicah morda nikoli več ne bodo tako visoko kot so nekdaj bili).
4. Italija se je (in se še vedno) pajsala v stagnaciji že pod Bunga-bunga Berlusconijem, potem jih je zjebala GFC, zdaj vidimo kako Melonijeva z ogormnim trudom in zelo počasi obrača barko. Pa niso niti blizu nekim zlatim letom rasti, preprosto so toliko časa padali navzdol.
5. Bolgarija in Romunija počasi po dolgih letih katastrofalne stagnacije (1990-2010) zdaj obračata kurz in malo po malo sta v konstantnem pushu navzgor, ki pa se je zdaj začel krepiti (Bolgarija gre v EUR, Romunija gospodarsko galopira naprej na vseh področjih).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

bambam20 ::

PujsekPepe je izjavil:

Seveda sem prebral. Ce je tako odlicno placilo zakaj se bosanci nocejo vec ta dela delat tu?

Zakaj jih je vedno več v sloveniji? Zakaj me gredo nazaj v Bosno.

gruntfürmich ::

MojsterX je izjavil:

lahko bi še dodali da je meja 50€, ker za manj baje petrolovci ne prijavljajo (ali pač nekaj takega)
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Malidelničar je izjavil:

Eduardo, Johnnyyy - problem je ko država pade v negativno gospodarsko spiralo in spiralo sentimenta.
To me skrbi, da je sprožila trenutna vlada, ker take negativnosti in nejasnosti na področju gospodarstva že dolgo ni bilo (pa nismo v krizi tipa GFC ali pa COVID šoku).
In če se tu zaserje potem mimogrede gre celotno razvojno desetlejte v nulo, ker tega ne moreš obrniti kar navzgor.

Načeloma se strinjam ampak problem vidim bolj v tem, da ni plana ampak samo pridejo na dan z kaj mora biti. Da je kvazi samoumevno, da je vsak sposoben novih bremen.

Saj pravim, da sem načeloma bolj desno orientiran, kar me skrbi je, da ni neke desne opcije, ki bi znala narediti neko pametno tranzicijo. V smislu teme, torej pragu revščine, če privatiziraš in narediš samoplačniško povečaš revščino, ker njih se štipendira. Nekdo z minimalko in svojim prispevkom pač ne krije svojege dela sistema. Če znižaš davke bodo prej višji dobički, kot pa več za ljudi. Manjka nek konsenz v smislu kaj podjetja hočejo in da povedo zakaj bo potem več blaginje za vse. Vlada pa bi jim morala to recimo posoditi, da se izkažejo. Recimo dajte nižje davke, pa bomo več prodali, pa bo kljub nižjim davkom šlo več v blagajno. Jaz bi jim rekel super, imate nek kredit od države da simuliramo nižje davke, če v x letih dosežete kar obljubljate in je prihodka dejansko več ostanejo nižji davki in krediti se črtajo glede na kolikšen je presežek. Je pa problem, če gospodarstvo samo teži za manj bremen, kot pravilo pa večajo svoj dobiček. Potem imajo disporporcinalno več, lahko b.p. plačujejo visoka zavarovanja, revščina pa dobi novo razsežnost. Skratka manjka nek feedback loop.

PujsekPepe ::

Tolk enga nakladanja tu ko pa vemo da je treba oklestit javni sektor vsaj za 50%. Tega noben ne predlaga. Slovenija je vas, dobesedno vas in javni sektro ima vecje place kot zasebni. Se vec tudi ce se aneksira slovenija hrvaski ali avstriji je boljs kot tole.
Moje mnenje je da je kriminal, korupcija vecji kot v Albaniji, Kosovu, samo boljse skrivajo slovenci.

Zgodovina sprememb…

Bellator ::

Saj pravim, da sem načeloma bolj desno orientiran
katere bolj desne ideje sploh podpiraš :))

Jaz bi jim rekel super, imate nek kredit od države da simuliramo nižje davke, če v x letih dosežete kar obljubljate in je prihodka dejansko več ostanejo nižji davki in krediti se črtajo glede na kolikšen je presežek

Neumnost, primarno zaradi dveh razlogov, tovariš. Da kaj takšnega sploh pride do izraza, moraš kredita dati celotnemu gospodarstvu, ker to, da bo x podjetnik in njegovi zaposleni imeli presežek, bo omogočilo nastanek tretjega podjetja, ti pa gospodarstvo dojemaš kot igro ničelne vsote, skratko podobno dojemaš kot nepriljubljena koalicijska stranka. (In pa kot sem že omenil, moraš tudi zaposlene razbremeniti, in morda odpustiti kakšnega fikusa v JU). Zakaj torej zaposliti dodatne fikuse, ki bodo dajali kredite, če lahko davke znižaš :)) Sicer pa imaš primerljiv dokaz, da se z nižjimi davki hitreje napreduje, Hrvaško, ki je imela 170x daljšo vojno in se je tudi osamosvojila 5 let kasneje.

Res pa je, boste tovariši morali bolj gospodarno ravnati s pobranimi davščinami in bo tako manj denarja za vas in vaše kovače.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

nekikr ::

PujsekPepe je izjavil:

Tolk enga nakladanja tu ko pa vemo da je treba oklestit javni sektor vsaj za 50%. Tega noben ne predlaga. Slovenija je vas, dobesedno vas in javni sektro ima vecje place kot zasebni. Se vec tudi ce se aneksira slovenija hrvaski ali avstriji je boljs kot tole.
Moje mnenje je da je kriminal, korupcija vecji kot v Albaniji, Kosovu, samo boljse skrivajo slovenci.

In obenem oklestiti tudi birokracijo za točno toliko. Marsikateri birokrat je dejansko obremenjen in preobremenjen a ne z efektivnim delom. Kaj ti pomaga, da je 10 punc v pisarni totalno izmozganih, ker si morajo en papir podajati in ga 15x štempljati.
Pa preden se kdo obregne na višje plače tam in da so posledica višje izobrazbe: ja, ker je hiperinflacija nazivov in potrebuješ magisterij, da lahko delaš v javnem IT supportu, kjer menjaš kartuše v tiskalniku.

Sej javna uprava pase pod javni sektor. Slovenija rab mazimalno 4 obcine to je to na vsaki obcini 5 ljudi. Pa da delajo in placilo po ucinkovitosti

PujsekPepe je izjavil:

Sej javna uprava pase pod javni sektor. Slovenija rab mazimalno 4 obcine to je to na vsaki obcini 5 ljudi. Pa da delajo in placilo po ucinkovitosti

V teoriji je ideja dobra(če izvzamemo prenizko število zaposlenih), v praksi pa trčiš v zid progresivne obdavčitve, kjer bi zaposleni lahko obdelal več vlog, ampak jih ne, ker je vedno manj plačan za vsako naslednjo, zato se le-te neobdelajo.

Zgodovina sprememb…

In to se ne da spremenit? Tko kot dohtar dela nadure/nocne v resnic je pa v privat kliniki. In pol mi nej en rece da se splaca delat in ne bit na sociali.
Ampak sej spremenil se itak nc ne bo. Bo pa slabs

Zgodovina sprememb…

Saj se ne splača delat, vsaj čez neko mejo ne.

Je pa res, da je trenutni sistem, kjer so vsi plačani pdodobno ne glede na output, neučinkovit, kljub temu da so vsi ocenjeni s 5, kakšna črna ovca pa zgolj s 4.

Menim, da je nagrajavenje delovnih in marljivih bolj pomembno od supersocialne države, v kateri se ne splača delati.

Zgodovina sprememb…

Kako? Ce je kurupcije in kriminala vec kot v neki albaniji. Javni sektor pa svoje vlece ker jih je tok.
Kdo nafuka? Skladiscnik "Miha" ki dela petke in svetke

Bellator je izjavil:

katere bolj desne ideje sploh podpiraš :))

Debirokratizacija, poenostavljanje postopkov, manj regulacije ampak več odgovornosti za nastale probleme, bolj preprost davčni sistem, manj občin, enako uvajanje tehnologije za večjo učinkovitost v JS vzporedno z manjšanjem števila zaposlenih v JS glede na kaj se sprosti zaradi optimizacije, zasebno zdravstvo samo brez dvoživk, svoboda govora vključujoče s kritiko Woke bedarij. Enakost pred zakonom brez izjem ne glede na raso, spol je zame kritičnega pomena in leva to posredno ruši.

Kar pa definitivno ne pa je v bistvu kar večinoma počne SDS. Neke varde, slovenski ICE, rezanje inštitucij brez razmisleka, podrejanje medijev, mešanje v njih... Pri STA in RTV je mene naredil SDS večnega "sovražnika". Prav ni šans, da jim pridem blizu pri njihovih bedastočah. SDS omenjam zato ker pri vprašanju katere desne ideje podpiraš to v Sloveniji razumejo kakor kaj od SDS podpiraš. Tako, da moj problem je, da sem osnovnoideološko bolj desni ampak kar se v Sloveniji smatra za desno vidim bolj kot Kuministični diktator z nalepko kjer piše desna opcije. Je kar problem, če komu rečeš, da si bolj desni kar pa večina razume kot, da si SDS bumbar.

nekikr ::

Bellator je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

V teoriji je ideja dobra(če izvzamemo prenizko število zaposlenih), v praksi pa trčiš v zid progresivne obdavčitve, kjer bi zaposleni lahko obdelal več vlog, ampak jih ne, ker je vedno manj plačan za vsako naslednjo, zato se le-te neobdelajo.

Neumnost javnega sektorja, kjer se izhaja, da plača služi kot nek "prihod na delovno mesto". Če kdo hoče, da se še kaj naredi, je pa treba posebej plačati. Kretenizem brez meja. Vodja mora vedeti koliko realno se lahko vlog na dan naredi in to je potem nek standard, norma. Če je vlog resnično preveč in se delajo nadure, se naj ustrezno plačajo. Ampak ne po principu, da je 1 vloga že preveč in je treba vsako naslednjo plačati (kot smo zastavili "norme" pri zdravnikih, ki delajo 5-10x manj kot bi morali in kot lahko - zato pa merimo čakalne dobe v letih).

PujsekPepe je izjavil:

Kako? Ce je kurupcije in kriminala vec kot v neki albaniji. Javni sektor pa svoje vlece ker jih je tok.

Kriminala več kot v Albaniji? Enako na**** velik del JS na minimalki. Skladiščniki recimo. Ne vem kako je s tabo, samo meni ne pride na kraj pameti iti delati v JS. Minister bi morda bil v penziji za hobi, ker plače so nekje na nivoju developerja.

A je kera nova vlada to predlagala? Jansev program ma se najvec smisla. A kdo ve kaj je bilo s stevanovicimi potpisi za ukinitev rtvja?
Mah vse je ena greznica

Eduardo je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Kriminala več kot v Albaniji? Enako na**** velik del JS na minimalki. Skladiščniki recimo. Ne vem kako je s tabo, samo meni ne pride na kraj pameti iti delati v JS. Minister bi morda bil v penziji za hobi, ker plače so nekje na nivoju developerja.

Ja jega vec. Sploh ni kje zaceti, steroid kralj bo gradil vile, umorijo cloveka pa zaprejo napacnega. A sploh kaj funkcionira?
Kot drugo pa place v javnem sektorju niso pomembno pac pa to da si tam dozivljensko in ne delas nic

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe je izjavil:

A je kera nova vlada to predlagala? Jansev program ma se najvec smisla. A kdo ve kaj je bilo s stevanovicimi potpisi za ukinitev rtvja?
Mah vse je ena greznica

Program od JJ in kaj potem počne je kakor noč in dan. Pa ko vidiš tale SDSov penzionist kabal ali pa tega okrogloličnega boja ženjnega, katerega premlati desetletni froc ti postane slabo.

Pa ne si želeti ukinitve RTVja. Ajde neka reforma, da več ne trošijo za komercialne zadeve. Pa četudi so kdaj pristranski je še vedno boljše kot mediji z jasno agendo.

Zakaj ne ukinitev rtvja, dimnikarskih storitev, pa prospevka za dolgotrajno oskbro? To si vsak idiot lahko zmisle prispevke.

PujsekPepe je izjavil:

Ja jega vec. Sploh ni kje zaceti, steroid kralj bo gradil vile, umorijo cloveka pa zaprejo napacnega. A sploh kaj funkcionira?
Kot drugo pa place v javnem sektorju niso pomembno pac pa to da si tam dozivljensko in ne delas nic

Ti še nisi videl dosti več kot svojo vas? Drugače marsikaj funkcionira. V globalnem smislu zelo dobro. Če se primerjaš t najboljšimi, ki imajo tudi zaradi zgodovine boljše izhodišče pa še je maneverskega. Ampak seveda ko vidiš Albanijo kot boljšo se vprašam, če ima sploh smisla s tabo diskutirati.

Kako ni pomembna plača? Če si ves čas tam in nimaš kaj dosti je to ja maksimalna nočna mora? To je ja zapor.

PujsekPepe je izjavil:

Zakaj ne ukinitev rtvja, dimnikarskih storitev, pa prospevka za dolgotrajno oskbro? To si vsak idiot lahko zmisle prispevke.

RTV ker je javni servis, seveda počasi razumem, da ne boš razumel benifitov, ker imaš nekaj primerov, ki ti niso všeč. Bi bil pa tudi meni všeč bolj preprost sistem, kar pa ne pomeni, da bil pripravljen revne narediti še brez pravic.

Zgodovina sprememb…

A si ti zaposlen v javnem sektorju ker pocasi dobivam obcitek da ja.
Ce si v javnem sektorju drkas k. imas se kup bonitet za vrtec vn te ne morjo vrzt placa ni vazna. Pa ce se vrneva na prvo v drzavi kjer se ti narkokarteli gradijo vile pac ni drzava v keri zelis zivet. Imamo favele? Hja ne povsod sam v novem mestu kjer imajo puske pa tud ni varno hodt.
Sem pa bil v Albaniji ja...

Zgodovina sprememb…

Lol nimam niti sekunde v JS. Pa kaj boš ustvarjal s plačami v JS? Slo-tech nivo svetovalca v enem ali dveh dneh lahko pride do mesečne JS plače.

JS je večinoma za pridne punčke s povprečnim IQ, proizvodnja kjer je morda še dosti slabše za pridne z nižjmi IQ. Seveda ima JS zdravstvo in šolstvo kjer so boljše plačan, ampak še vedno daleč od potenciala v gospodarstvu. Vse ostalo pa dobiš vec v gospodarstvu.

Kje si pa ti, da ti je tako težko? Kaj bi raje delal v JS?

Zgodovina sprememb…

Dobr ce greva na to lahko tudi trgujes in zasluzis nivo letne place javnega sektasa ampak to je beyond kar ti zelim povedat.

Js ti daje varnost da nikol ne bos na cest.

PujsekPepe je izjavil:

Ja, če si iz zgornjega dupleka kjer je najemnina 50EUR in dve kišti piva. Če pa si v recimo LJ, plače v JS pa so povsod iste pa si bolj kot ne na cesti. Ampak važno je, da veš, da so plače slabe ampak je benifit sigurnost. Zame slab deal, zate pa ne vem zakaj se ne najde nič v JS.

Zgodovina sprememb…

Pritožite se tovarišem, naj debirokratizirajo in pocenijo pridobitev gradbenih dovoljenj.

PujsekPepe je izjavil:

A si ti zaposlen v javnem sektorju ker pocasi dobivam obcitek da ja.

Vprašaj ga erar prihodke :))

Zgodovina sprememb…

Bellator je izjavil:

Pritožite se tovarišem, naj debirokratizirajo in pocenijo pridobitev gradbenih dovoljenj.

No to bi pa vsaj jaz zelo zelo rad videl. :D + več moči gradbincem, manj arhitektom.

Zgodovina sprememb…

Neee, več moči fikusom, nam pa dražja stanovanja.

Eduardo je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Ja, če si iz zgornjega dupleka kjer je najemnina 50EUR in dve kišti piva. Če pa si v recimo LJ, plače v JS pa so povsod iste pa si bolj kot ne na cesti. Ampak važno je, da veš, da so plače slabe ampak je benifit sigurnost. Zame slab deal, zate pa ne vem zakaj se ne najde nič v JS.

Js nocem delat v js niti tam ne delam. Ti pa dajem razloge zakaj jih je prevec tam. Ampak ti trol noces razumet. Al pa ne mors

Bellator je izjavil:

Neee, več moči fikusom, nam pa dražja stanovanja.

Sej na nek način je plus, da ni lahko. Lahko kasiraš več, če ti uspe.

Malidelničar ::

Malce provokativno: JS s svojimi zaposlitvami in plačami skrbi, da revščina v Sloveniji ne bi bila še večja ;)
Se pravi, če bi ga katerakoli vlada začela brutalno krčiti, bi se hitro povečala revščina v državi, ker bi ves ta folk bil brez služb, reven, s krediti, novih ne bi takoj našel ali jih sploh ne bi mogel najti - socialna bomba? 8-)
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe je izjavil:

Eduardo je izjavil:

PujsekPepe je izjavil:

Js nocem delat v js niti tam ne delam. Ti pa dajem razloge zakaj jih je prevec tam. Ampak ti trol noces razumet. Al pa ne mors

Obeti za volitve so slabe, zato se je potrebno potruditi in iztržiti kar se da dober rezultat. Moramo mu priznati, da se je zadeve lotil precej bolj prebrisano kot harmonkar.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar je izjavil:

Malce provokativno: JS s svojimi zaposlitvami in plačami skrbi, da revščina v Sloveniji ne bi bila še večja ;)
Se pravi, če bi ga katerakoli vlada začela brutalno krčiti, bi se hitro povečala revščina v državi, ker bi ves ta folk bil brez služb, reven, s krediti, novih ne bi takoj našel ali jih sploh ne bi mogel najti - socialna bomba? 8-)

Hipoteza ki drzi. Banke bi hise pobrale pa jih po nizjih cenah prodajale. Nekaj casa bi bilo sranje sam z nizjimi davki bi hitro dobil tuje investicije. Je pa itak vseen ce javnemu seltorju dajemo sociale.

PujsekPepe je izjavil:

Ti daješ razloge zakaj je fino tam. Za preveč bi moral poznati JS. Jaz lahko sklepam, da je recimo preveč občin ampak težko sklepam naprimer, če je dosti gasilcev.

Kar jaz ne razumem je te SDS desne, ki niso pri koritu. Večina kar jih poznam reveži, ki idealizirajo JS ampak ne gredo delat tja. Morda kaj cerkvenega ali pa rdeči križ. Večina dosti otrok, mama morda celo doma ampak bi rezali benifite. Zelo dosti na minimalki v gospodarstvu ampak bi prostovoljno izgubili pravice do zdravstva. Se pritožujejo nad plačo, ampak ne bi zvišanja minimalke. WTF?!

Malidelničar je izjavil:

Prvi del drži, ampak potrebno se je zavedati, da ceno za to plačujejo vsi, ki delajo v gospodarstvu.

Drugi del pa drži pogojno, torej le če država pri tem ne zniža tudi stroška dela in druge davščine ter ne zmanjša birokracije.

Zgodovina sprememb…

Ti daješ razloge zakaj je fino tam.

Tocno. In ti trol ne razumes da ce ne bilo fino jih ne bi tolk tam viselo plus place imajo visje kot v gospodarstvu.

Malidelničar je izjavil:

Do neke mere sigurno. Ampak jih je tudi dosti na minimalki ali blizu. Ampak minimalka od moža + učiteljica se že nekako gura.

In tu je problem, da zmanjšanje JS do neke mere samo prestavi strošek. Posredno pa nasrkajo ravno mali podjetniki, ker bi izginilo kar nekaj strank.

Lol stranke bi izginile. Stranke na minimalcih? Kako? Saj pa jih ni toliko tam da bi te stranke unicile male podjetnike razen ce je tvoja teorija da javni sektor napaja gospodarstvo ker brez njega ne bi obstajalo.
Kako strgano logiko mas pa ti. Bog pomagej

Zgodovina sprememb…

PujsekPepe je izjavil:

Tocno. In ti trol ne razumes da ce ne bilo fino jih ne bi tolk tam viselo plus place imajo visje kot v gospodarstvu.

Jaz sem ti povedal, da po vsem kako jih ti vidiš je zame JS maksimalna nočna mora. Zate pa je raj ampak ne greš tja?

Pa kje so višje plače kot v gospodarstvu? Jaooo
JS : Gospodarstvo
Čistiklka minimalka : minimalka
Mehanik minimalka :verjetno več
Zdranik Ok : Sigurno več
Učitelj Ok : Privatne šole praviloma več
Referent blizu minimalke : potencial za več radko manj

Ampak ti verjetno ne primerjaš služb ampak povprečno plačo kjer pozabiš strukturo. Ampak ne poznaš JS do take mere, da bi se zavedal, da tam ni delavcev v proizvodnji.

Zgodovina sprememb…

Poglej povprecje trol. Ne mors tko gledat. Jst ne bom tvoje lenobe podpiral

Jasno da se gleda povprecje. Nekdo v proizvodnji ima visjo dodano vrednost kot 5 referentov na obcini

https://www.facebook.com/share/r/16VSRD...

Razlog da volim stevanovica.

Zgodovina sprememb…

Jao, jasno, da se ne gleda povprečje. :D

OMG Stevanoviča? Ahahaha vse jasno.... Sem videl samo en prispevek od njega in je bilo grooozaaaaa.

Malidelničar je izjavil:

1. Hrvaška je v spirali navzgor že nekaj časa in zdaj so pospešili. Vemo pa kje so bili 20 let nazaj, kakšno stagnacijo so imeli.
2. Poljaki so močno zastavili v 90ih, sprožili močan razvojni push, in praktično se po rasti ne ustavijo, non-stop jim vse gre gor že 30 let, nimajo slabih 10 let.
3. Potem imaš primer Grčije, ki - kljub temu, da je desna vlada situacijo zdaj staiblizirala - bo posledice svojih napak in skorajšnjega bankrota verjetno čutila vsaj še desetletje in so razvojno izgubili 20 let (in po raznih mednarodnih lestvicah morda nikoli več ne bodo tako visoko kot so nekdaj bili).
4. Italija se je (in se še vedno) pajsala v stagnaciji že pod Bunga-bunga Berlusconijem, potem jih je zjebala GFC, zdaj vidimo kako Melonijeva z ogormnim trudom in zelo počasi obrača barko. Pa niso niti blizu nekim zlatim letom rasti, preprosto so toliko časa padali navzdol.
5. Bolgarija in Romunija počasi po dolgih letih katastrofalne stagnacije (1990-2010) zdaj obračata kurz in malo po malo sta v konstantnem pushu navzgor, ki pa se je zdaj začel krepiti (Bolgarija gre v EUR, Romunija gospodarsko galopira naprej na vseh področjih).

IMO je pri nas eden večjih problemov nestabilno gospodarsko okolje. Naša politična struktura je skoraj 50:50 levo-desno. Vsaka stran ima neke svoje ideje za gospodarsvo, kako obdavčit in kako regulirat in birokratizirat. In vsakič ko pridejo novi na oblast ali pa stari z novimi obrazi, se zgodi da imamo neke spremembe.

DDV se zaradi krize poviša "začanso" za vedno. Pride do poplav pa se davek od dobička poveča, konec leta se nekdo odloči in kar uzakoni božičnico, in konec leta se sprejme še nov minimalec. Kar naenkrat pride neka zakonodaja o evidentiranju delovnega časa, potem pa se to ukine?! Imaš sp, pa ti ti najprej otežijo zadeve, potem pa sprostijo. Pa kdo bi v takšnem okolju rad delal? Pa mi imamo več dela sami s sabo kot pa z biznisom, mi smo kot računalničar ki cele dneve šravfa in inštalira svoj računalnik, namesto da bi kaj pametnega z njim počel.

@Eduardo Vseeno. Sam ce bo rtv dol ruknu mu dam roko. Drug pa tko al tko ne bo nc nredu.

Sicer pa 1 zaposlen v gospodarstvu mora pokrivat 1 v javnem sektorju, penzica, studenta in socialkarja....bilanca se ne izide. Poleg tega so pa v povprecju cisje place v js.
Ti pa primerjas ITjevca s snezilko v js, trol

johnnyyy je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

IMO je pri nas eden večjih problemov nestabilno gospodarsko okolje. Naša politična struktura je skoraj 50:50 levo-desno. Vsaka stran ima neke svoje ideje za gospodarsvo, kako obdavčit in kako regulirat in birokratizirat. In vsakič ko pridejo novi na oblast ali pa stari z novimi obrazi, se zgodi da imamo neke spremembe.

DDV se zaradi krize poviša "začanso" za vedno. Pride do poplav pa se davek od dobička poveča, konec leta se nekdo odloči in kar uzakoni božičnico, in konec leta se sprejme še nov minimalec. Kar naenkrat pride neka zakonodaja o evidentiranju delovnega časa, potem pa se to ukine?! Imaš sp, pa ti ti najprej otežijo zadeve, potem pa sprostijo. Pa kdo bi v takšnem okolju rad delal? Pa mi imamo več dela sami s sabo kot pa z biznisom, mi smo kot računalničar ki cele dneve šravfa in inštalira svoj računalnik, namesto da bi kaj pametnega z njim počel.

Kot sem ze stokrat napisal aneksiranje hrvaski/avstriji pa nej oni spucajo.
Sicer pa stevanovica volt da pospesi death spiral, ce pa res ukine rtv gamad pa dobi se dodaten plus

Zgodovina sprememb…

Eduardo je izjavil:

Načeloma se strinjam ampak problem vidim bolj v tem, da ni plana ampak samo pridejo na dan z kaj mora biti. Da je kvazi samoumevno, da je vsak sposoben novih bremen.

Hja, meni to deluje na način - bomo debirokratizirali in naredijo še en urad, ki od drugih zahteva, da poročajo o birokraciji :)).
««
14 / 15
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Problemi človeštva
728124280 (78206) user4683

Začaran krog revščine (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20340571 (35744) bluefish
»

nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )

13728016 (24757) mat xxl
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

19253163 (48789) Utk

Več podobnih tem