» »

Vedno več ljudi na pragu revščine

Vedno več ljudi na pragu revščine

««
6 / 13
»»

David Mayer ::

Kaj mene briga celota Amerike, saj me tudi celota Slovenije ne zanima, ker niti vpliva nanjo nimam.

Kako so bile selitve Amerika-Slovenija v letu 2025, recimo?
Jaz menim, da več v Ameriko na slabše kot iz Amerike na boljše!
Kaj meniš ti?

Zgodovina sprememb…

p1nky ::

Sploh kaksna alabama pa mississippi, ko ni zdravnika dalec naokoli, pa se tam ga moras ornk placat, izobrazba hmmm...

V eni drugi temi je nekdo lepil cene poroda v usa. Privlacno za mlade druzine.

Kaj tebe briga celota amerike? Da je marsikje veliko vecji shithole kot slo, pa itak si napisal, da je tam boljse, ne mores zdaj napisat kaj te briga.
To gre s trditvijo, da jaz pravim da je zivljenje boljse v nasem sistemu, ti pa, da v usa. Ne mores zdaj takoj reci da spet tam ni ok?

Pa ti pojdi v Alabamo in Mississipi, Wyoming, Arkansas, Delaware :D

Ja, kar se mene osebno tiče, je v ZDA boljše, da!
Imaš ti, pinkec trolek, kakšno težavo s tem?

A zdaj bom jaz odgovoren za Ameriko?
Kaj to dela tem bedakom v glavi :D

Še enkrat, je več selitev iz socialne Slovenije v kapitalistično Ameriko ali obratno!?
Hitro, tik-tak, tik-tak...

Zgodovina sprememb…

Scaramouche3 ::

David Mayer je izjavil:

Še enkrat, je več selitev iz rajske Slovenije v ostro Ameriko ali obratno!?

Dobro vprašanje je, če bi veliko Amerov sploh vedeli za Slovenijo, koliko bi jih prišlo.
Tam se godi dobro samo določenem procentu ljudi, ostali, bolje,da ne zbolijo!

Jaz? Ne, meni usa ni vsec.
Ok, pravis da ti je vsec, ampak resno vprasanje: npr, tvoj sorodnik ali nekdo ki ti je blizu zboli za neko tezko boleznijo. Ne vem kaksne so dejanske cene, samo ze glede na prej omenjene cene poroda (nalepil je nekdo drug, nisem sla preverjat) sklepam, da so cene res visoke.
Kaj naredis? Bi prodal hiso? Kaj pa, ce zboli se kdo? Kaj pa, ce hise nimas? Kaj pa reces hcerki, ko ji je umrla sosolka, ker so bili revni pa niso mogli placat zdravljenja?

Naj dodam, da je pri nas desnica sicer najbolj glasna pri tem, da bi morali brez izjeme financirat vsa zdravila za izjemno redke bolezni. Ker se trenutno lepo slisi, pa itak so v opoziciji.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: p1nky ()

Scaramouche3 je izjavil:

David Mayer je izjavil:

Še enkrat, je več selitev iz rajske Slovenije v ostro Ameriko ali obratno!?

Dobro vprašanje je, če bi veliko Amerov sploh vedeli za Slovenijo, koliko bi jih prišlo.
Tam se godi dobro samo določenem procentu ljudi, ostali, bolje,da ne zbolijo!

V času Melanije Trump ne vejo? :D

p1nky je izjavil:

Jaz? Ne, meni usa ni vsec.
Ok, pravis da ti je vsec, ampak resno vprasanje: npr, tvoj sorodnik ali nekdo ki ti je blizu zboli za neko tezko boleznijo. Ne vem kaksne so dejanske cene, samo ze glede na prej omenjene cene poroda (nalepil je nekdo drug, nisem sla preverjat) sklepam, da so cene res visoke.
Kaj naredis? Bi prodal hiso? Kaj pa, ce zboli se kdo? Kaj pa, ce hise nimas? Kaj pa reces hcerki, ko ji je umrla sosolka, ker so bili revni pa niso mogli placat zdravljenja?

Naj dodam, da je pri nas desnica sicer najbolj glasna pri tem, da bi morali brez izjeme financirat vsa zdravila za izjemno redke bolezni. Ker se trenutno lepo slisi, pa itak so v opoziciji.

To bi naredil, kar vsi Američani. Umrl bi na pločniku zaradi bolezni ali pa pobegnil v Slovenijo, socialnop domovino Melanine Trump :D

Zgodovina sprememb…

David Mayer je izjavil:

Večini se jebe za njo, zaradi nje ne gledajo kje je Slovenija in kako nam gre.

Ok, to je pac res trol odgovor.
Ajde dokazi da si desni in znas odgovorit. Torej?

Scaramouche3 je izjavil:

David Mayer je izjavil:

Večini se jebe za njo, zaradi nje ne gledajo kje je Slovenija in kako nam gre.

Ja potem pa ne vem, zakaj jih ne povabiš. Verjetno bi bila boljša izbira kakšni iz Bangladeša? Večina jih tako niti ni želela ostati v revni Sloveniji, tako so vsaj govorile begunke na oknih vlakov. In če so to takrat že begunke vedele in lahko izbirale... :D

p1nky je izjavil:

Ok, to je pac res trol odgovor.
Ajde dokazi da si desni in znas odgovorit. Torej?

Tudi v socialni Sloveniji plačujemo privatno zdravstvo, zavarovanja, kjer je menda super urejeno zdravstvo po novem :D

Zgodovina sprememb…

Kaj je majercek, bi bil brezdomec ali brez sorodnika?

p1nky je izjavil:

Kaj je majercek, bi bil brezdomec ali brez sorodnika?

Meni pa ni potrebno vsakega praskati evrčka za vsako malenkost, sirotek. Smo že dolgo na privat :D

Zgodovina sprememb…

Ja david, minimalno ob izrednih primerih. Vecino pa kr v javnem uredimo.
Daj se odgovori, ali bos spet dokazal da ne zmores

David Mayer je izjavil:

Ja potem pa ne vem, zakaj jih ne povabiš. Verjetno bi bila boljša izbira kakšni iz Bangladeša? Večina jih tako niti ni želela ostati v revni Sloveniji, tako so vsaj govorile begunke na oknih vlakov. In če so to takrat že begunke vedele in lahko izbirale... :D

V Sloveniji živi oseba z minimalno plačo v soseski ki nima band, kriminala in streljanja. V Ameriki si v getu!
Je povedala nam določena, ki živi v Ameriki in je rekla, ne veste kaj imate...
Ti gledaš samo denar, v Sloveniji ni en kraj kjer se gangbangajo,v večjih ameriških mestih po določenih urah nimaš kaj odzun delat..

p1nky je izjavil:

Ja david, minimalno ob izrednih primerih. Vecino pa kr v javnem uredimo.
Daj se odgovori, ali bos spet dokazal da ne zmores

Pa kolikokrat še ti naj odgovorim, ti bedak, nepismen, brez interpretacije.
A si slep, idiot? Si ne?
Bedak trol :D

Aha, ok, pol ti je vseeno ce recimo tvoji drugi bliznji pa nimajo, ali si bolj elitnez in se druzis samo s premoznimi? Si prrprocan, da bi imelnzadosti za vse usa zdravstvene izdatke?

Scaramouche3 je izjavil:

David Mayer je izjavil:

V Sloveniji živi oseba z minimalno plačo v soseski ki nima band, kriminala in streljanja. V Ameriki si v getu!
Ti gledaš samo denar, v Sloveniji ni en kraj kjer se gangbangajo,v večjih ameriških mestih po določenih urah nimaš kaj odzun delat..

Ja, ja, zato pa se Američani v Slovenijo in ne obratno :D Pejdi tja saj veš na Kosovo :D

Za ljudi, ki ti niso bliznji, verjamem, da ti je vseeno, ce crknejo v blatu

Sej ne zmores odgovora

Desnicarji:
Sprrnevedanje
Kazanje na druge stvari
Sprrnevedanje
Osebni napad
Spet sprenevedanje

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Sej ne zmores odgovora

Kakšnega odgovora? Nisem jaz zadolžen za skrb za druge ljudi, si ti. Moje prioritete so drugje. Če crkenjo v blatu v Sloveniji ali na pločniku kot v Ameriki, zame ni posebne razlike, ne.

p1nky je izjavil:

Sej ne zmores odgovora

Desnicarji:
Sprrnevedanje
Kazanje na druge stvari
Sprrnevedanje
Osebni napad
Spet sprenevedanje

Model ni živel tam, z njegovo sposobnostjo bi tekel nazaj, on misli da vsak uspe kot Dončić in Arnold...

V Ameriki res nisem, sem pa v Avstriji in na Irskem, dolgo časa. Mi je žal za tistimi časi.
To, da delaš kot pogodbenik od doma za Američane verjetno ne šteje?

Za moje sposobnosti se ne obremenjuj, Scar, lepo užival blagodati socialne Slovenije.

To je verjetno tvoj vrhunec, ne?

Zgodovina sprememb…

Itak, sam pac taki nikoli ne priznajo. Sam mi je pa mal prekipelo danes ko sem brala same take izjave da glava boli.

Majercek, nihce ni zelel, da prevzemas odgovornost za druge. Samo tvoj odgovor bi.
Sicer si ze pivedaj da ti je vseeno ce drugi crknejo, zdaj me.pa se zanima, do katere mere (koliko bliznji) in ce imas res dovolj, ce recimo dva v tvoji druzini ornk zbolita

Avstrija je pa zelo socialna, so mel se veliko vec ugodnosti kot slo, zdaj zaradi migrantov in izkoriscanja zmanjsujejo

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Itak, sam pac taki nikoli ne priznajo. Sam mi je pa mal prekipelo danes ko sem brala same take izjave da glava boli.

Majercek, nihce ni zelel, da prevzemas odgovornost za druge. Samo tvoj odgovor bi.
Sicer si ze pivedaj da ti je vseeno ce drugi crknejo, zdaj me.pa se zanima, do katere mere (koliko bliznji) in ce imas res dovolj, ce recimo dva v tvoji druzini ornk zbolita

Avstrija je pa zelo socialna, so mel se veliko vec ugodnosti kot slo, zdaj zaradi migrantov in izkoriscanja zmanjsujejo

Ne vem, bomo videli, če bodo zboleli, pridem povedat. Lahko pa tekmujemo, koga bo prej pobralo :D

David Mayer je izjavil:

V Ameriki res nisem, sem pa v Avstriji in na Irskem, dolgo časa. Mi je žal za tistimi časi.
To, da delaš kot pogodbenik od doma za Američane verjetno ne šteje?

Za moje sposobnosti se ne obremenjuj, Scar, lepo užival blagodati socialne Slovenije.

To je verjetno tvoj vrhunec, ne?

Vsak se lahko hvali preko neta...
Veliko Slo športnikov ki imajo kar nekaj pod palcem se vrne, čeprav so izkusili tujino, sploh Ameriko, je Slovenija bolj varna, sploh za vzgajat otroke.
V Ameriki živiš v gated community.
https://www.24ur.com/novice/slovenija/a...
V Slo je res težje obogateti,Amerika je boljša, samo za živet, bi vedno raje tukaj!

Bi pa zelela poudarit, da hvala, ker si dokazal moj point, in to je: desnica se bori le za nekaj bogatih priviligirancev. Za vse ostale je slabse in bogatim se za to j... (ne vsem)

Samo toliko, da smo si na jasnem, da desna NI dobra za te v veliki vecini tudi male ljudi, ki jih tako radi nagovarjate. Oni pa se ne zavedajo, kako s tem sami sebe nategujejo.

Tako da se enkrat hvala, potrdil si tocno to, kar sem zelela izpostavit. Zdaj se pa lahko nehas pretvarjati, da je desnica dobra za slo in slovence in malega, postenega, delavnega cloveka, temvec samo pescico tistih, ki imajo ze sedaj vec kot dovolj.

Lepo si se ujel s svojo superlativno inteligenco.

Scaramouche3 je izjavil:

V Slo je res težje obogateti,Amerika je boljša, samo za živet, bi vedno raje tukaj!

Pravilno, pa ti ostani v socialni Sloveniji, kdo te kam vleče, kdo te vleče v Ameriko? Saj sistem je v Sloveniji samo malo zanihal. Pač se bo ločilo na državni in zasebni del. Državni bo razpadel praktično pod levo vlado. Ironično, ni?

Mi pa se bomo že odločili, če se še bomo selili in čemu, saj podjetij ni težko odpreti v ZDA :D
Ne rabimo vašega blagoslova ali nasvetov. Verjetno bi nam celo škodovali.

p1nky je izjavil:

Lepo si se ujel s svojo superlativno inteligenco.

Super, da le članek razumeš zdaj, še tega nisi prej. Kako bi naj tvoje trolanje kaj spremenilo, bedak?

Zgodovina sprememb…

Hahaha, stopnja: sprenevedanje.
Ko si postavljen v kot, se pac sprenevedas, ker pametnega odgovora ne mores podati.

Je pa dejstvo, da je bilo moje vprasanje od zacetka enako. Ker na njega nisi hotel odgovorit direktno, sva do tvojega odgovora prisla indirektno in po ovinkih.
Ampak odgovor zato ni nic manj jasen. Desna je dobra le za pescico bogatih priviligirancev, za malega, postenega, delavnega cloveka, ki ga tako kao povzdiguje, pa je katastrofa.

Lahko se sprenevedas kakor hoces se naprej, samo saj sam ves, kaj si zapisal. In sicrr: meni ne bo hudo smo ze dolgo privat. Za druge pa jbga
xD

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

In sicrr: meni ne bo hudo smo ze dolgo privat. Za druge pa jbga xD

Logično, še 5x lahko ponovim brez sprenevedanja, saj pa verjamete socialno Slovenijo, kaj naj jaz tu vmes? Saj pa ste že uredili, kolikor ste. Saj ste??

Jaz sicer ne verjamem v socialno Slovenijo, to pa res ne.

Zgodovina sprememb…

Aha, potrm torej priznas, da je desna dobra le za pescico bogatih priviligirancev? Ker vecina v slovebiji to ni, zakaj bi bilo za njih dobro, da bi jo volili?
Pa ne zdaj spet z nabijanjem, da je dobra za malega, delavnega, postenega cloveka, na to si nehote ze odgovoril, tako da ta del je ze razciscen

Aja saj res, ce jo volijo samo te bogati, dobijo premalo glasov, pa je treba fajn lagat pa obracat besede pa upati, da se dosti preprostih nasede, da bo stevilka zadostna?

Zgodovina sprememb…

p1nky je izjavil:

Aha, potrm torej priznas, da je desna dobra le za pescico bogatih priviligirancev? Ker vecina v slovebiji to ni, zakaj bi bilo za njih dobro, da bi jo volili?
Pa ne zdaj spet z nabijanjem, da je dobra za malega, delavnega, postenega cloveka, na to si nehote ze odgovoril, tako da ta del je ze razciscen

Ja ne vem, kako ste se levičarji uspeli skregati z delavsko bazo in ste postali čisto vzvišeni salonski slonokoščenostolpni upravljalci družbe. Verjetno jih preveč zaničujete, ker vam niso intelektualni dorasli in izobraženi, to rad lepiš na več forumih. Kaj bi naj za vami hodili, če pljuvate na njih?

Kdo jih pljuva? Levica ima ogromno napak prav tako, desna pa jih veliko bolj spretno izkorisca, vsaj kot ze nekaj casa opazam. Mogoce ne z najvecjimi mediji, sam folk je dons bl na socialnih omrezjih vecina...v tem, torej propagandi in sprenevedanju, vam clovek lahko samo cestita. Leta izkusenj delajo svoje

Sploh lol, kako jih leva pljuva pa lihkar so jim dvignil minimalca, po cemer pljuva desna? Da nisi malo zamesal?
Sam povedat drugace, obrnit besede, preumerit pozornost je pa res, priznam, desni so boljsi v tem

Zgodovina sprememb…

Ok, kriv sem. Jutri pokličem in rešimo. A bo v redu?

Lahko noč :D

Slovenija bi z uničenjem socialne države, privatiziranjem zdravstva naredila glih obratno.
Slovenci bi množično zapuščali Slovenijo za države, kjer če že morajo dajati več za zdravstvo, tudi dobijo več za delo..
Nataliteta bi še bolj padla...

Mislim samo poglej, koliko strani nabijanja, da si priznal, da edini, za katere je desna zares dobra, so bogati? Pa se to te je blo treba ujet pa stisnit kot jeguljo, da si to nehote izpljunil, ker itak nisi hotel tega priznat

Sploh ne vem kako te ni sram. Kako ucis svoje otroke? In potem se cudite, da je svet sebicen. Ewo ti komad desnicarjev na oblasti, po svetu, sam stale pa vojne. Res cestitke, odlicno za rast in razvoj druzbe
Slabs ne bi mogl.bit res poraz

svecka ::

Scaramouche3 je izjavil:

Slovenija bi z uničenjem socialne države, privatiziranjem zdravstva naredila glih obratno.
Slovenci bi množično zapuščali Slovenijo za države, kjer če že morajo dajati več za zdravstvo, tudi dobijo več za delo..
Nataliteta bi še bolj padla...

Slovenija že propada. Počasi jo v 20 letih več ne bo, bo samo še dvojezična država. LAhko kar začneš učit se drugi jezik, ker drugače bodo tako kot v Makedoniji rekli v bolnici, da nisi njihov in boš pač brez postelje. Med korono jih je dosti makedoncev tako šlo po gobe.

Ves zahod ima tako rodnost da zal, ja, bo tako

David Mayer je izjavil:

Ok, kriv sem. Jutri pokličem in rešimo. A bo v redu?

Lahko noč :D

Kam tocno poklices sicer? Se poznava ali kako, ali si me nekako postokal in nasel kdo sem? Tole je kr mal creep izjava

Utk ::

Scaramouche3 je izjavil:

David Mayer je izjavil:

Pa bi se to res spremenilo, če bi sredni sloj, kar ga je ostalo, plačal 200 evrov manj davkov na mesec, država pa ukinila kak zavod za mešanje megle?

Ravno zadnjič sem naletel na lep primer naše socialne države. Mlad par z otrokom, plače nič posebnega, tip pod povprečjem, punca niti ne dela oz nekaj napol. Živijo "doma". Uradno bi levičarji rekli "reveži", dajmo jim stanovanje zrihtat, otroške doklade, itd. In potem kupi tip avto za 35 jurjev, 3000 kubikov itd, itak na puf. Tolk nisem jaz nikoli dal za avto in težko da kdaj bom, če pa že, bo to nek električni brez porabe.

Ampak on plačuje vrtca minimalno, mi pa 500 evrov. Taka je ta socialna država. Bedaki financiramo tiste, ki se jim jebe kaj bo čez 3 mesce. Ma odjebite mi z njo. Jaz bi pomagal tistim, ki jim je RES treba pomagat. Takim pa ni treba.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

delavec44 ::

Čisto vsako temo mora uničiti isti trol z drugim userjem. Zgleda so se res aktivirali. In potem smo mi plačani :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

Tudi na X jih je polno. Janšev sin gor dol, Logar pa naj bi razlagal financiranje sds.
Mislim da to več nič ne deluje. Umazani so vsi, vprašanje je samo kdo bo kaj naredil za čigav žep.

johnnyyy ::

p1nky je izjavil:

Malo zgoraj smo ugotovili, da bi lahko zmanjsali samo v birokraciji, npr ce bi zmanjsali stevilo obcin. Doloceni, mislim da desno usmerjeni ali vsaj eden, je bil takoj proti. Da s tem ne bi zmanjsali nic :) pol se pa pjt
Zdravnikov itd je pa premalo nimas tam kaj zmanjsevat

To da zmanjšaš število občin ne boš kaj veliko zmanjšala birokracijo. Birokracijo zmanjšaš na način, da spremeniš/umakneš predpise in šele potem zmanjšaš št. osebja.

Seveda lahko zmanjšuješ ali pa optimiziraš tudi v zdravstvu. Poglej recimo osebne zdravnike. Večino časa oni porabijo za to, da ugotavljajo prehlade in pišejo bolniške?! 50 let nazaj ti je znal vsak brez končane OŠ povedati, da si bled in ti z nosa teče in ne moreš delati, danes pa za to rabiš visko kvalificiranega zdravnika.

bambam20 ::

johnnyyy je izjavil:

p1nky je izjavil:

Malo zgoraj smo ugotovili, da bi lahko zmanjsali samo v birokraciji, npr ce bi zmanjsali stevilo obcin. Doloceni, mislim da desno usmerjeni ali vsaj eden, je bil takoj proti. Da s tem ne bi zmanjsali nic :) pol se pa pjt
Zdravnikov itd je pa premalo nimas tam kaj zmanjsevat

To da zmanjšaš število občin ne boš kaj veliko zmanjšala birokracijo. Birokracijo zmanjšaš na način, da spremeniš/umakneš predpise in šele potem zmanjšaš št. osebja.

Seveda lahko zmanjšuješ ali pa optimiziraš tudi v zdravstvu. Poglej recimo osebne zdravnike. Večino časa oni porabijo za to, da ugotavljajo prehlade in pišejo bolniške?! 50 let nazaj ti je znal vsak brez končane OŠ povedati, da si bled in ti z nosa teče in ne moreš delati, danes pa za to rabiš visko kvalificiranega zdravnika.
ki brska po spletu zraven tebe.

Večino časa oni porabijo za to, da ugotavljajo prehlade in pišejo bolniške?! 50 let nazaj ti je znal vsak brez končane OŠ povedati, da si bled in ti z nosa teče in ne moreš delati, danes pa za to rabiš visko kvalificiranega zdravnika.

Tudi pediatrov je kao premalo. Noseče ženske pa pošiljajo na 100 raznih brezveznih pregledov, kjer še tisto kar kao ugotovijo, ne morejo nič vplivat, po porodu se pa pogosto izkaže tudi da enostavno ni res. Kot da nimajo kaj delat in si iščejo delo. Če bi bil vsak tak obisk 5 ali 10 evrov participacije, bi človek vprašal ali je ta pregled res potreben in na kaj točno bi vplival tak ali drugačen izvid. Tako pa pač grejo, ker je zdravnik tako reku in je "zastonj".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

Twixz ::

Preveč zaposlenih je v javnih zavodih.

Komunala Velenje npr. ima 190 zaposlenih, celjski VO-KA pa 95. In tako naprej...

Mam filing da bo naša država izpadla enkrat kot NK Domžale, ko jih je bilo pol preveč na šihtu za propad pa noben kriv...... :))

delavec44 ::

Saj ko bi združili občine, bi lahko tudi javna podjetja (komunala, vodovod itd.) in takoj odpade pol administracije.

Če bi efektivno delali na javnih zavodih 6 ur namesto 2 kot sedaj bi lahko za 60% zmanjšali kader in prišparali vnesi sumarum izplačil.

enavlaka ::

Če bi gospodarstvo samo reševalo probleme infrastrukture in družbe, javnega sektorja niti nebi potrebovali.

Komunala Velenje npr. ima 190 zaposlenih, celjski VO-KA pa 95. In tako naprej...

Še nisi slišal za fizično delo?

Če bi bil vsak tak obisk 5 ali 10 evrov participacije, bi človek vprašal ali je ta pregled res potreben in na kaj točno bi vplival tak ali drugačen izvid

Saj smo se že v preteklosti ukvarjali s takimi bedaki, ki so zahtevali participacijo in rezultat je tak, ljudje nočejo plačat 5 ali 10€, ko bi pregled pokazal maligno obolenje in raje zbolijo do konca in umrejo.
Slovenski zdravstveni sistem je javen in obiski pri dohtarju so bili ŽE PLAČANI !

Slišal sem že za fizično delo ja.

Me zanima koliko fizično delajo tam, 190 ljudi za par občin, hahaha

nekikr ::

Če bi gospodarstvo samo reševalo probleme infrastrukture in družbe, javnega sektorja niti nebi potrebovali.

Ker nismo probali ne vemo ali bi bilo bolje ali slabše. Če pa izhajamo iz dejstva, da je vse kar je javno negospodarno upravljano, potem bi bilo vsekakor bolje imeti te stvari privat. Konec koncev, če radiolog lahko napiše 1200 izvidov za zunanjo firmo, v istem času pa samo 150 za javni zavod, potem je zadeva jasna.

Slovenski zdravstveni sistem je javen in obiski pri dohtarju so bili ŽE PLAČANI !

Ti ni čisto res, za mnoge stvari moraš doplačati. Recimo zdravila. Ali neka terapija za nekega otroka (zdaj že trikrat tedensko po milijon zbiramo za take primere). Zakaj potem ne bi še participacije uvedli za druge stvari? Ali pa vsaj triaže na UKCju. Tja pridejo ljudje, ki so hudo poškodovani in tisti, ki so se udarili s komolcem v steno, pa so se prišli pokazat. Obravnavani so isto.

Saj, iskreno, participacijo že imamo. Jaz sem dobil datum za pregled za eno čudno zadevo na koži čez slabo leto. Potem sem participiral privat ustanovi 110€ in sem bil na vrsti takoj, ko sem želel. Ma hremo naprej!

enavlaka ::

Saj če bi plačal 100€ bi bil takoj tudi redno pri javnozdravstveni ustanovi.

Me zanima koliko fizično delajo tam, 190 ljudi za par občin, hahaha

Komunalčani so dejansko edini, ki kaj delajo.

Občine pa so znane, da je 50% fikusov.

johnnyyy ::

Utk je izjavil:

Tudi pediatrov je kao premalo.

No pri pediatrih je ista zgodba. Zakaj kličeš pediatra?! Zato da ti odpre nego. Jaz imam dovolj znanja da znam otroku zmeriti vročino in ugotoviti ali mu teče iz nosa ali ne. Imam pa problem če ima 40°C vročine pa mu paracetamol ne prime.

In premalo je osnovnošolskih učiteljev. Seveda jih je premalo, če ste poklic rregulirali do amena. Jaz imam 7 stopnjo izobrazbe, znanje integralov, odvodov, parcialnih difernecialnih enačb, numerične matematike - samo za učenje matematike pa nisem prav kvalificiran in ne morem učiti.

Žena je rodila 3 otroke ima 7. stopnjo izobrazbe, pa ni pravilno kvalificirana da bi bila vzgojiteljica. Moja babica je bila stara 15 let in je pazila na otroke zraven pa je še kuhala.
««
6 / 13
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Začaran krog revščine (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20340130 (35303) bluefish
»

nov način gradnje neprofitnih stanovanj (strani: 1 2 3 )

13727550 (24291) mat xxl
»

V kratkem podražitev hrane v Sloveniji 2017 (strani: 1 2 3 4 )

19252571 (48197) Utk

Več podobnih tem