» »

Kazen za parkiranje v Italiji, NIVI S.p.A.

Kazen za parkiranje v Italiji, NIVI S.p.A.

semail ::

Lani avgusta sva s punco na Sardiniji rentala avto, na katerega sem v nekem mestu dobil kazen za napačno parkiranje s strani policije (Comune di Dorgali Polizia). Kazen je bila v italijanskem jeziku in nekako sem uspel prevesti da jo je možno plačati na policijski postaji. Takoj sem jo hotel plačati ampak, ko sva po eni uri končno našla policijsko postajo sem ugotovil, da imajo delovni čas odprtja in sva bila prepozna. Nato sem jo plačal preko spletne banke naslednji dan (ampak tu se pojavi problem, možno da zaradi slabega prevoda nisem pravilno vnesel vseh podatkov, dejanskega originalnega papirja od kazni pa več nimam).

Sedaj dobim po 14 mesecih na dom priporočeno pošto s povratnico s strani podjetja NIVI SPA (njihovo nekaksno pooblaščeno podjetje za izterjavo kazni tujcev?), ki sem jo (nevem zakaj) prevzel. V njej je list preveden v slovenščino z naslovom Izpodbijanje kršitve predpisov zakona o pravilih cestnega prometa in globa 80EUR (v petih dneh plačila), 93EUR (v 60 dneh) ali 138EUR po 60 dneh, ter TRR kam nakazati.

Zanima me kaj lahko pričakujem, če kazni ne plačam. Problem je ker sem prevzel priporočeno pismo in nevem kako je s tem. Kako visoko lahko narastejo ti stroški, če kazni ne plačas, ker je nimam namena plačati.
  • spremenil: semail ()

Pithlit ::

Izbrskaj potrdilo o plačilu iz spletne banke.
Life is as complicated as we make it...

lize ::

Verjetno je zraven tudi link do njihove strani s podatki za prijavo. Tu boš verjetno našel več podrobnosti (registrska, datum, odsek,...). Če imaš/najdeš potrdilo, priloži in poklikaj opcijo, da si dotično kazen že plačal.
Lahko da gre pa za ločeno zadevo.

zobnik ::

Odvisno če bo ta firma predala podatke našemu Fursu, lahko da, lahko ne. Eni raje plačajo, drugi ne. Eni pravijo da so lahko težave s policijo ko te ustavijo. Ni nekega pravila, sem tud jaz dobil neki iz Italije lani, samo ne iz strani policije ali redarstva.
Znajo pa vsaj ene 3x poslat pol pa nehajo.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen iz Italije po enem letu (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10822390 (4919) buttcrack
»

LPP kazen in pravice (strani: 1 2 )

8815521 (10679) Kumbaja
»

Prometni prekršek in denarna kazen...? (strani: 1 2 3 )

10321172 (18579) BlueRunner
»

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

33353327 (35493) CaqKa
»

Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti? (strani: 1 2 3 )

14231359 (25610) fosil

Več podobnih tem