» »

Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti?

Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti?

«
1
2 3

Mati ::

Kot naslov pove sem v naglici pozabil vzeti denar iz reže bankomata. Denar je kasneje vzel nekdo drug (ne me spraševati kako to vem).
Gre za znesek, ki je ravno takšen da bi si ga želel dobiti nazaj. Ali lahko prijavem zadevo policiji in kaj lahko oni sploh naredijo. Je sploh kakšna možnost, da dobim denar nazaj. Bankomat se snema iz dveh kamer, ena je kamera bankomata, druga pa kamera varnostnega podjetja, ki je tam nastavljena.

KoMar- ::

Ja, probaš lahko. Zanimivo, da se je tudi meni to že zgodilo in je potem naslednji v vrsti za mano klical, da sem pozabil gotovino... neprijetna situacija in upam, da boš lahko kaj dosegel. Navsezadnje pozabljen denar ni kar free to take...

Double_J ::

Če si pozabil denar, si moral pozabiti tudi kartico?
Dve šivanki...

KoMar- ::

Kartico dobiš prvo ven...

BALAST ::

Ko zapustiš bankomat, pomeni da si opravil storitev in ni v nikogaršnji domeni, da te opomni vzeti izpisek, kartico ali gotovino. Torej so ti predmeti postali javno blago, kdor prej pride prej melje. To ni kraja ali zloraba zato ne pričakuj zakona na tvoji strani.

McHusch ::

A pol če ti žepa pade bankovec za 500 evrov in ga zlikovec pobere, je to OK?
Pa če se to zgodi v trgovini, kjer vse skupaj snema kamera?
Pa če ti nekdo izkoristi nezaščiten računalnik in si s Klika nakaže denar na svoj račun?
...

dzinks63 ::

Če si denar pozabil v reži bankomata, potem za najditelja spada pod najdeni denar.

Zakon pravi, da ste najden denar dolžni predati policiji, kjer lahko nato celo zakonsko postane vaš.

Če najditelj ni poštenjak, si denar vzame zase. Sicer so na bankomatih kamere in mogoče so celo posnele kdo je vzel najdeni denar.

Okapi ::

ne me spraševati kako to vem
Naj ugibam. Ko si se spomnil, si šel nazaj, in denarja ni bilo več?:P

O.

Yohan del Sud ::

Ok. Recimo da si poštenjak. Prideš nič hudega sluteč do bankomata. Tam štrli ven denar. Ki ni tvoj, seveda. Kaj storiti? Policija! Tle je en dnar not puzabu! Ne resno. Kaj bi vi storili, če bi bili pošteni in zadevo hoteli vrniti nesrečniku? Jaz bi se osebo raje obrnil, kot bi imel kakršne koli probleme s tem.
www.strancar.com

Zgodovina sprememb…

Vanquish ::

poklical bi na telefonsko stevilko, ki je napisana na bankomatu in javil kaj se je zgodilo - tam tocno vejo kdo je zadnji dvignil denar in bi ti znali dati napotke za dalje.

Ce pa se nekdo raje izogne dodatnemu delu, kot pa nekomu pomaga pa je ...

Okapi ::

V čem je problem? Vzameš denar in ga ob prvi priliki neseš na banko, poveš kje in kdaj si ga dobil in to je to. Takole na pamet bi rekel, da bankomat celo ve, kdaj je kdo pozabil denar ven vzeti, tako da banka točno ve, čigav je.

O.

Highlag ::

Nekje sem bral, da bankomat če denarja nekaj časa nihče ne vzame, potegne nazaj.
Never trust a computer you can't throw out a window

gendale ::

če veš kdo ga je vzel, se odpravi do njega s par kolegi

Pšenični ::

Vse se sigurno snema, tako da pojdi čimprej na banko in ti bodo vedeli povedat kdo je bil za tabo. Pogledali bodo posnetke in to je to. Če je potem potrebna tožba z tvoje strani ne vem. V glavnem jaz vem da bi ga nesel nazaj v banko ravno zato, ker se vse snema, dobijo te tako ali tako. Edino če se fino zakriješ ampak to je opazno ali ne?

satfinder ::

Oškodovani gre na banko. Zato pooblaščeni osebi razloži,
zakaj se gre. Pregledajo se video posnetki, ...
Banka oškodovanemu izroči posnetke najditelja.
Oškodovani nato na policijski postaji prijavi kaznivo dejanje zatajitve (pove svojo "zgodbo").
V kolker najditelj denarja le - tega ne odda na banki,
policijski postaji, stori kaznivo dejanje zatajitve. Ki
ga po službeni dolžnosti preganja tožilstvo. ...
V kolker najditelj denarja uspe v postopku preiskave
"dati svojo kontaktno tel. št." preiskovalcu, da jo posreduje oškodovancu. In ga kasneje oškodovanec pokliče,
se denar vrne. Bo najditelj denarja iz okrožnega tožilstva
prejel dopis, da je postopek kaznivega dejanja zatajitve zoper njega ustavljen. Ker jih je oškodovanec obvestil,
da ni oškodovan oz. je dobil denar nazaj. ...
Najceneje. V nasprotnem se plača še stroške postopka. ...
Vrnitev denarja oškodovancu oškodovani potrdi s podpisom.
... Tako nekako je laufalo vse skupaj iz meni poznane zgodbe. ... Ključno za najditelja (storilca kaznivega dejanja zatajitve) je bilo, da je uspel preko policijskega preiskovalca posredovat svoje kontaktne podatke oškodovancu. Ki ga je nato kasneje kontaktiral. ...Podpisal prejem denarja, zamudne obresti pa je oškodovani zavrnil. Najditelja so našli po več kot 6 mesecih. Preko videoposnetka kamere bankomata. Oškodovani pa se je takoj, ko je ugotovil, da je pozabil vzet denar iz bankomata, obrnil na banko. ...
Preiskovalec je šel "na roke" najditelju, ki je hotel denar nemudoma vrnit in čimprej zaključit policijski preiskovalni postopek.

V kolker najditelju ne bi uspelo posredovat oškodovanemu
svojih kontaktnih podatkov. Bi bil kazensko obravnavan zaradi kaznivega dejanja zatajitve, ker najdenega denarja ni prinesel na bančno okence, ali policijsko postajo.
Kar je najditelj dolžan storit po slovenski zakonodaji.
Bremenili bi ga tudi stroški sodnega postopka. ...
Tako nekako je meni poznana zgodba laufala & se tudi zaključila. ...
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

Beli_Zajcek ::

V mojem primeru pa je bankomat nekaj časa čakal, ker ni bilo na spregled nobenega "najditelja" je lepo dinarčke pogoltnil nazaj. Čez nekaj dni sem se moral pa na banki zglasiti (so me kontaktirali) in podpisati par listov. So me tudi nekaj spraševali o natančni vsoti in okoliščinah, ampak so itak imeli vse na kamerah in bankomatovih log-ih.

mojsterleo ::

ha a ti mislis, da ti bodo podatke iz kamere kr na lepa oka dali??? za to rabis sodno odlocbo, ki pa je itak nimas zatorej pozabi na ta denar.

TOP ::

Misli si pa smešen.To je isto kot če bi pustil avto vžgan skočil v trgovino in bi ti ga nekdo ukradel.Ti prijaviš da so ti ga ukrali,ampak od zavarovalnice ne bi dobil nič ,ker si sam kriv.

In tisto o kameri lahko samo sanjaš,pokazali bi posnetek lahko samo v primiru če bi šlo ,da te nekdo oropa in še to policiji in ne tebi.Mislim da tisti ki je dobil tvoj denar se je sladko nasmejal in ga vzel je pa premal poštenih ljudi,da bi denar nesli na policijo ali banko.Kar pozabi na denar,dobra šola za drugič.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: TOP ()

Skatey ::

Čisto tko, podoben primer sem imel kak mesec nazaj. Sošolka je šla na bankomat in tam je v reži ostal denar, prejšnje osebe pa ni bilo več, oz. nismo registrirali kdo je bil.

Klicali smo na uno cifro na bankomatu pa so rekli, da naj prinesemo na banko denar. Na banki so lepo popisali kdaj, ob keri uri približno se je zgodilo ter rekli, da oni dajo to na en poseben račun, ki ga imajo samo za te zadeve in če se tisti, ki je pozabil denar pritoži mu ga nato nakažejo, oz. nvem če ga ne ga dobiš ti, je že nekaj časa minilo pa se ne spomnim točno.

Ampak ja, v banki imajo mehanizem, da vejo točno kdo je bil kdaj na bankomatu in če pride ter reče, da je pozabil tam denar itd. majo zrihtano zadevo...
Design, elephants and stuff... www.yukaii.com/blog

jype ::

satfinder> Banka oškodovanemu izroči posnetke najditelja.

Če to stori, jo stožim za par miljonov evrov!

BigWhale ::

Glede na to, da bankomat denar se vedno 'drzi' takrat, ko moli ven iz tiste reze, bi upal trditi, da lahko denar vzames samo zelo kmalu po tem, ko ven prileze.

Meni se je zgodilo podobno. Od bankomata vstran odhaja clovek in godrnja, pridem k bankomatu in mi pomoli ven denar. In gledam debelo, pa tistega nesrecnika poklicem nazaj, da je pobral svoj denar.

bluefish ::

Skratka, pojdi na banko, razloži situacijo in upaj, da se bo kolesje zganilo. Pa seveda v času, ko še hranijo posnetke.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: bluefish ()

šernk ::

skoči do najbližje banke preverit če je kdo tja ga odnesu. konec koncev, še vedno je precej poštenih ljudi na tem svetu :)
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Furbo ::

A pol če ti žepa pade bankovec za 500 evrov in ga zlikovec pobere, je to OK?
Pa če se to zgodi v trgovini, kjer vse skupaj snema kamera?
Pa če ti nekdo izkoristi nezaščiten računalnik in si s Klika nakaže denar na svoj račun?
...


A po tvojem naj bi bankovci za 500€ potem kar ležali na tleh, dokler se ti ne spomniš iti nazaj ponj ? O RL situacijah govorimo, ne o računalniških igrah.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Matek ::

A po tvojem naj bi bankovci za 500EUR potem kar ležali na tleh, dokler se ti ne spomniš iti nazaj ponj ? O RL situacijah govorimo, ne o računalniških igrah.
Ne nakladaj, človek je podal povsem dober primer. Čisto enako realno je, da nekdo izgubi bankovec (če že ne za 500, pa komot za 50 ali 100 EUR).

Ne gre se za to, da bi ga moral v vsakem primeru pustiti na tleh, ampak za to, da prijaviš najdbo. Če ga vzameš in molče obdržiš, si kršil zakon, pa naj bo s tal ali iz bankomata.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

KoMar- ::

Jp, v civilizaciji je tako. In prav je tako.

mojsterleo ::

glupo vprasanje, ce na tleh najdes 500 eur in ni na vidiku nobenega ownerja, je cist posteno, da jih zataknes v zep in odharas svojo pot. ravno nekaj mesecev nazaj je na primorskem en bogatas na sekretu zgubil torbo z 30.000 eur denarja in pogodbo za najem jahte, in kaj mislite da je od tega dobil nazaj?:D

jan01 ::

Ob nekdo pozabi avto. Torej ga po vaši logiki vzame kdorkoli?

mojsterleo ::

denar ni vezan na lastnika, avto pa je.

KoMar- ::

Če vzameš nekaj, kar pripada nekomu drugemu, si mu to ukradel.

amigo_no1 ::

A pin imaš pa napisan na kartici, ko si tako raztresen da pozabiš vzeti denar ??

AnonimkeOP ::

bankomat po nekaj sekundah denar pogoltne nazaj ...
www.anonimke.com

Okapi ::

Ne vsi.

O.

CoolBits ::

Jaz sem našel tako denar enkrat, in ker je bil ta bankomat ravno pri banki sem denar odnesel na okence, kjer ga je vzela delavka, me popisala in rekla naj opravim na bankomatu svoje... oni pa da bojo pogledali kdo je dvignil pred mano in mu vrnili...
Tako, da najbolje it na bližnjo banko... mogoče je tvoj denar tam.

cyber_killer ::

Zakaj bi tožil tega, ki je vzel denar, pač ga je pobral in vzel. Nismo vsi pravniki in nepoznamo zakonov. Jaz prvič slišim, da moraš ta denar prijaviti policiji. In zakaj naj bi mu banka dala posnetke?? Se pravi jaz se zmislim in rečem sem dvignil 500EUR in pustim in čakam drugega mimoidočega. Ta vidi keš pobere 500EUR in dvigne še svojih 500EUR. Grem na banko prosim za posnetek, na posnetku dobim PIN in ekola imam njegov račun.

Pomoje ti posnetkov nebodo dali, ampak, bodo pogledali pa še to boš moral prijaviti policiji.

KoMar- ::

Nismo vsi pravniki in nepoznamo zakonov.

Ja, morala in etika so pa res taki zakoni, da moraš bit pravnik, da jih poznaš.

marnit ::

Nepoznavanje zakonov te ne opere krivde ;)

Drugače pa, vsak najden denar se nese policiji. Če po letu dni ni lastnka, je denar tvoj.

cyber_killer ::

Nismo vsi pravniki in nepoznamo zakonov.

Ja, morala in etika so pa res taki zakoni, da moraš bit pravnik, da jih poznaš.


Ja v Sloveniji pa res vlada morala in etika. Men tud ni čist jasno, greš na bankomat da dvigneš keš pol ga pa pozabiš?? Na bankomatu greš z namenom dvignit denar in pospravit ga v denarnico v žep in če tega ne storiš morš pa res bit debil al pa pijan.

Matek ::

Zakaj bi tožil tega, ki je vzel denar, pač ga je pobral in vzel. Nismo vsi pravniki in nepoznamo zakonov. Jaz prvič slišim, da moraš ta denar prijaviti policiji.

Ignorantia iuris nocet.

Se pravi jaz se zmislim in rečem sem dvignil 500EUR in pustim in čakam drugega mimoidočega. Ta vidi keš pobere 500EUR in dvigne še svojih 500EUR. Grem na banko prosim za posnetek, na posnetku dobim PIN in ekola imam njegov račun.
Za začetek bi rabil še njegovo kartico, sicer pa kamera najbrž ne sme biti pozicionirana tako, da je jasno razviden tvoj PIN, ker ga razen tebe nihče ne sme vedeti, niti banka. Zato ti ga tudi pošljejo v posebni zapečateni kuverti.

Men tud ni čist jasno, greš na bankomat da dvigneš keš pol ga pa pozabiš?? Na bankomatu greš z namenom dvignit denar in pospravit ga v denarnico v žep in če tega ne storiš morš pa res bit debil al pa pijan.
Ah, živemu se vse zgodi. Sam tega sicer še nisem storil, sem pa že dvakrat prišel na bankomat, iz katerega je štrlel denar. Malo se zamisliš, pospravljaš stvari v denarnico in iz nje, pa mimogrede pozabiš.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

AndrejS ::

Se pravi če najdem 5 centov v avtomatu za kavo, morem to nest na policijo.
Ponavadi sem pospravil v denarnico - sedaj pa imam slabo vest.

satfinder ::

P. K. (vodja odnosov z javnostjo policijske uprave Ljubljana):
"Najditelji so po zakonu dolžni najdeno prijavit, saj gre drugače za kaznivo dejanje zatajitve,
za kar je predpisana denarna kazen oziroma eno leto zapora.
Zakon pravi, da naj najditelj najdeno prijavi v treh dneh na policijski postaji,
kjer naredijo zapisnik in obvestijo lastnika."

Source
http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dn...
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Če vas slučajno napadem na cesti in vam ukradem 500 evrov - ja, kamot prijavite storitev KD, ampak!, keša pa od mene nazaj nikar ne prčakvat! Sj nikjer ni napisan da je vaš.
https://dolhar.si/

Double_J ::

Zadnič sva s kolegom hotela kupiti vodi na bankomatu, notri pa je bilo še toliko denarja, da sva kupila še čokoladici.

Kaj nama je storiti? Ubistvu bi morala poklicati upravljalca bankomata, da pobere najprej ven ta denar, ter išče lastnika.:))
Dve šivanki...

KoMar- ::

Tudi zakon razlikuje med 5 centi in 500 evri...

Double_J ::

No to me pa zanima, najmanj kakšen znesek moraš prijavit...?
Dve šivanki...

Vice ::

Jest bi pobasal denar in prav dobro bi se počutil ker bi vedel, da sem nekomu omogočil malo življenjske "šole".
Na napakah se ljudje učimo. Žal pa te storitve niso zastonj...
In če bi mi naprtil kakšno policijo bi ga tožil zaradi nadlegovanja, saj nima dokazov, da sem jest tisti, ki je DEJANSKO vzel denar, pa čeprav sem bil naslednji v vrsti...

Brane2 ::

No in potem ko te tip začopati skupaj s policaji in ti sodnija o*izdi kazen + stroške postopka + najdeni denar + obresti, pa dobiš tudi ti malo "življenjske šole".

Pozabljivi tip tako faše "prvi razred" ti pa ene petega.

Če ti je prav...
On the journey of life, I chose the psycho path.

satfinder ::

@Vice, na domu te obiščejo policisti.
Ti rečejo, da se zglasi na PP zaradi kaznivega dejanja
zatajitve. Na PP ti preiskovalec pokaže tvojo sliko, ko si bil na bankomatu (kamera je dogajanje zabeležila). ...
Predkazenski postopek steče. ... Čez nekaj mesecev pride
obvestilo iz okrajnega tožilstva ... Kazenski postopek steče. ... V kolikor se oškodovanemu ni že prej vrnilo denarja in le-ta poda tožilstvu izjavo, da ni oškodovan. ...
V kolker je osumljena oseba arogantna, nesramna, manj ima
možnosti, da bodo njeni kontaktni podatki posredovani oškodovanemu. In nosi stroške kazenskega postopka, ki sledi,
...
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

Vice ::

Ja sanja svinja o koruzi... In jest rečem da ni bilo tam denarja, da sem vzel samo tisto kar sem dvignil... in policija zaradi max 150EUR sproži preiskavo ker nima dokaza... haha.... Policija ne vrjame kar tako na besedo nekomu, ki ne ve kje pušča stvari...
No eno je teorija drugo praksa...
In iz prakse zagotovim, da se bo pozabljevec praskal po riti mene pa maserka, ki si jo bom privoščil za ta denar...

satfinder ::

Bankomat & kamera beležita vse v sliki, tekstu. ... -)
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali nagraditi najditelja bančne kartice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
587745 (5608) Tilen
»

naključno najden denar

Oddelek: Loža
496379 (4771) jusv
»

Najdu iphone mislm da 5s in vrnl lastniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
579023 (7033) 34054

Je izgubljena stvar kraja?

Oddelek: Loža
224175 (3148) zee

Več podobnih tem