» »

Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti?

Pozabljen denar v reži bankomata - kaj storiti?

1
2
3

Vice ::

A denarnico tudi potežka ko stopiš stran :))

fosil ::

Je pa res, da če nisi ravno znana osebnost, te bodo bolj težko prepoznali iz slike.
Če seveda istočasno ne dvigneš denarja s svojo kartico.
Tako je!

šernk ::

@Vice: taki kot si ti, prej ali slej naletijo na "pravega". upam da boš tudi ti nekoč izgubil denarnico in da je ne boš dobil nazaj. in s tem se še hvališ tu po forumu, kot da ti nisi niti enkrat v življenju naredil ene same napake?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

amigo_no1 ::

Če najdeš 500EUR na avtomatu:
pobereš in greš :D Pa kako kapo/kapuco/temna očala/rokavice si dajte gor.
ter nikakor ne dvigat na tem avtomatu.

Zgodovina sprememb…

Tomay ::

Če bi vedel, da je to pozabil kdo premožen mogoče, a ponavadi tisti, ki pozabijo še to težko prislužijo. Tako, da bi težko to naredil z mirno vestjo.
Voodoo 4Ever

KandazaR ::

Dobr tle se pogovarjate o velikih vsotah. Kaj pa npr da najdete na bankomat reži npr 10EUR. Sam sem 1x našel 1000 sit na tleh. Kaj naj zdej vsakega mimoidočega sprašujem če je njegov. Nič pobral sem jih in z njim plačal pijačo še dvema kolegoma (se držim načela če nekaj dobiš je treba nekaj tudi naprej drugim dat).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

amigo_no1 ::

Reveži ne dvigajo 500 EUR:'(.

BlaY0 ::

satfinder: Banka oškodovanemu izroči posnetke najditelja.
Oškodovani nato na policijski postaji prijavi kaznivo dejanje zatajitve (pove svojo "zgodbo").
V kolker najditelj denarja le - tega ne odda na banki,
policijski postaji, stori kaznivo dejanje zatajitve. Ki
ga po službeni dolžnosti preganja tožilstvo...

No, tole je ena velika neumnost.

Zatajitev 208. člen 5. odstavek KZ:

Kdor si protipravno prilasti tujo premično stvar, ki jo je našel ali je do nje po naključju prišel, se kaznuje z denarno kaznijo ali zaporom do enega leta.

Ko nekdo najde ta denar (kjer koli) in ga vzame, to še ne pomeni da si ga je protipravno prilastil.

Oškodovani NE prijavi na policijski postaji kaznjivo dejanje zatajitve, ampak samo pove kaj se je zgodilo in policiji tudi predloži kakšen dokaz.

Policija nato začne z zbiranjem informacij (banka, očividci). Če pride do človeka, ki je ta denar vzel, mu predstavi dokaze, komu naj bi ta denar pripadal in če se najditelj strinja je stvar tukaj v bistvu zaključena... denar se vrne itd.

Če pa človek, ki je denar vzel to zanika, potem pa lahko policija začne s predkazenskim postopkom SUMA kaznjivega dejanja zatajitve. Ko zberejo po njihovi oceni dovolj informacij, le te predajo tožilstvu, ki se na osnovi trdnosti teh informacij odloči za pregon.

Tore, dragi moj satfinder. Šele ko najditelj zanika, da je to zadevo našel ali kako drugače zanika, da bi lahko pripadala komu drugemu, je "storil" kaznjivo dejanje zatajitve. Seveda se mu mora to na sodišču še dokazati.

Če ti torej najdeš denar na cesti, ga lahko pobereš in spraviš v žep brez kakršnih koli posledic. Isto velja za bankomat. Če prideš tja in vidiš tam denar, ga lahko mirne duše spraviš v žep. Kaj pa če je recimo nekdo bil udeležen v kaki prometni nesreči in je samo po sreči preživel, zdaj pa to srečo hoče prenesti naprej in gre na bankomat, dvigne 100 Evrov in jih pusti tam naslednjemu ki bo prišel tja za srečo?

Skratko, dokler se ne pojavi tisti "drugi", ki recimo da pogreša ta denar in ti niso predočeni neki dokazi, da je ta denar res njegov, mu ti nisi dolžan kar na lepo oči izročiti tega denarja, niti ga nisi dožan odnesti v poslovalnico banke. Lahko bi se zgodilo, da bi ti recimo našel denar, nekdo tretji bi te opazoval, pristopil in rekel, da je ta denar njegov ker ga je pozabil/izgubil. In ti bi mu mirne duše ta denar dal? Potem bi pa čez en mesec pri tebi doma pozvonil policist in izkazalo bi se, da si denar "vrnil" napačnemu. Kdo bi v tem primeru prevzel odgovornost? Jasno da ti, in verjetno bi moral ta denar še enkrat vrniti, ker bi vsi dokazi (kamere, dvig na bankomatu) kazali na to, da si bil ti tisti, ki je denar vzel in ga nisi vrnil pravemu lastniku ampak si bil toliko naiven, da si ga izročil tretji osebi za katero se je izgubila vsaka sled.

Drugače pa tole samo za en tak pravni pouk, o tem kako bankomat nazaj potegne denar smo že prebrali in tudi o poštenju smo dosti slišali;)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

Ziga Dolhar ::

Samo za BlaY0ta. Stvarnopravni zakonik

Obveznost najditelja

51. člen

(1) Kdor najde in vzame premičnino v posest (najditelj), je dolžan o tem takoj obvestiti lastnika premičnine ali osebo, za katero utemeljeno meni, da je upravičena do prevzema premičnine.

(2) Če najditelj ne pozna osebe iz prejšnjega odstavka ali njenega naslova, je dolžan prijaviti najdbo na policiji.

(3) Policija lahko prevzame premičnino v hrambo oziroma pusti premičnino v hrambi najditelja.

(4) Če se premičnina lahko pokvari, ali če so z njenim vzdrževanjem povezani nesorazmerni stroški, jo policija lahko proda na javni dražbi ali po dnevni ceni. Izkupiček od prodaje stopi na mesto najdene premičnine.

(5) Če je vrednost najdene premičnine neznatna, najditelju najdbe ni treba prijaviti na policiji.

Pridobitev lastninske pravice z najdbo

52. člen

(1) Najditelj, ki je izpolnil obveznosti iz 51. člena tega zakona, pridobi lastninsko pravico na premičnini s pretekom enega leta od obvestila ali prijave, če upravičenec ni zahteval njene izročitve in če se premičnina še vedno nahaja v hrambi pri najditelju ali policiji.

(2) Določila prejšnjega odstavka se smiselno uporablja tudi za najdeno premičnino, ki ima neznatno vrednost.
https://dolhar.si/

BlaY0 ::

Žiga vem da si pravnik... zdaj mi pa povej, a ima to kakšno vezo s kazenskim pravom? Satfinder je govoril o kazenski odgovornosti in na to sem mu tudi repliciral in mu obrazložil kdaj dejansko pride do zatajitve. Ti si pa zdaj dodal še nekaj iz civilnega prava. Zakaj bi bilo to torej samo zame? Verjetno si se obesil na tisti: "...ga lahko pobereš in spraviš v žep brez kakršnih koli posledic..."?

Napisal sem tudi primer, kjer je denar bil "namenjen" tistemu, ki ga je "našel". Samo naivnež ga bo nesel na policijo. Ne rečem celo denarnico... pobereš ven denar in odneseš na policijo. Pustimo zdaj pravičnost in poštenje...

civic_ ::

oče je pozabil 15.000 sit, šel na banko, bil je posnetek neke ženske, ki je vzela denar. Poklicali so jo in je denar prinesla nazaj.

Imajo posnetke imajo vse, če ti jih ne dajo je to njihova lenoba. Če vzameš denar na bakomatu, ki ni tvoj je to kraja.

Ziga Dolhar ::

BlaY0: nisem še pravnik. Čez dva meseca morda :).

Ko nekdo najde ta denar (kjer koli) in ga vzame, to še ne pomeni da si ga je protipravno prilastil.


Ko nekdo najde denar, ga MORA izročiti lastniku ali obvestiti policijo. Če tega ne stori, se sprašujem, če ni že s to opustitvijo njegova posest prešla v protipravno prilastitev. "Prilastitev" IMHO implicira, da njegova "najditeljska" posest preide iz nelastniške v lastniško - to pa najkasneje s trenutkom, ko bi se lahko ravnal po 51. členu SPZja, vendar tega ni storil in se prične obnašat kot lastnik denarja. Ker (in če) je to istočasno storjeno protipravno (v nasprotju z zakonsko zapovedjo in brez morebitnih razlogov, ki bi izključevali protipravnost), so IMHO že s tem izpolnjeni znaki kaznivega dejanja in ni potreben "poziv" policije na vrnitev.

Just my thoughts. Je pa res, da bo za KD potrebno dokazat naklep - to pa se bo najlažje dokazalo s tem, da ne bi sledil "pozivu", magari policijskemu ali lastnikovemu. (Če najditelj smatra, da nekdo, ki se predstavlja kot lastnik, to ni, še vedno lahko najdbo prijavi policiji.) Vendar to ne pomeni, da bo opustitev šele s takšnim ravnanjem prešla v KD.

No - ni namenjeno samo tebi, to drži. :)
https://dolhar.si/

whatever ::


Imajo posnetke imajo vse, če ti jih ne dajo je to njihova lenoba.


Ta lenoba se kako sankcionira ali ne?
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Okapi ::

Čisto tako, kot zanimivost. Meni so nekoč v Istanbulu spizdili denarnico. Žepar je ven vzel denar (50 evrov) in jo je vrgel stran, nekdo jo je našel in mi jo poslal po pošti, z vsemi dokumenti, kreditnimi karticami in kar je še bilo notri. Kreditne sem sicer itak takoj preklical, prihranjena pa mi je bila komplikacija okoli preklica osebne in vozniškega, pa še nekaj drugih precej pomembnih zadev sem imel v denarnici.

O.

civic_ ::

Vzeti najden denar na bakomatu je kraja, še posebej ker veš, da ni tvoj. Če je to tvoj denar ga lahko enostavno dobiš nazaj, če se ljudem na banki zdi vredno vzet 5 minut in pogledat posnetke. Zato so kamere ane?

Zadnjič sem našel denar na bakomatu in tekel za žensko, ki je bila pred mano in ji vrnil denar. Bila je sodelavka.

Vice ::

šernk:
@Vice: taki kot si ti, prej ali slej naletijo na "pravega". upam da boš tudi ti nekoč izgubil denarnico in da je ne boš dobil nazaj. in s tem se še hvališ tu po forumu, kot da ti nisi niti enkrat v življenju naredil ene same napake?


V življenju sem naredil toliko napak, da če nebi nič od tega "potegnil" bi bila pa res sama žalost. In ja, tudi sam že "izgubil" veliko denarja. Kot sem rekel vsaka šola nekaj stane.

Tisti, ki govorijo da je nekdo kriv če vzame denar in uživa, je kriv samo moralno in zakonsko na papirju. Realno in v praksi pa takšnemu mandelcu nihče nič ne more pa če mu je bankomat prežarčil še zdravstveno in vozniško kartico in če ga je posnelo do 17 nadzornih kamer....
Jebat ga...

BlaY0 ::

berac: To vsekakor ni kraja...

Vice: Lej, tožilec oceni, ali obstajajo zadostni dokazi za začetek pregona. Če obstajajo potem ni razloga, da se pregon ne bi začel. Če pa so dokazi pičli, potem je pa mnogo večje moralno vprašanje ali se splača trošiti davkoplačevalski denar za pregon, ki se ne bo nikoli končal tako kot bi si želeli.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

BlaY0 ::

Ziga: Se pravi po tvoje so izpolnjeni znaki kaznjivega dejanja, in policija lahko brez poziva začne predkazenski postopek in zadevo preda tožilstvu... right? Amapk v naslednji sapi pa napišeš, da bi se naklep najlažje dokazal na podlagi ne-sledenja pozivu. Torej si se tukaj že "zaklal", ker boš težko dokazal naklep, saj poziva ni bilo.

Res je tudi da "nevednost" ne opravičuje dejanja, ampak v tem primeru bi brez tega tvojega "poziva" težko prišli skozi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

;-) ::

Reveži ne dvigajo 500 EUR:'(.

Nihče ne dviga 500€ z bankomatom, ker negre.

AndrejS ::

Kak ne gre... seveda gre dvignit 500EUR - preverjeno ... Samo limit moreš imeti takšen, le-tege pa ne dobi vsak revež !

;-) ::

Aja, jaz nisem nikoli moral dvignit več kot 450 skupaj.

Mati ::

Lepo se je razvila debata. Da še dopolnim zgodbo.

Po tem ko sem vzel kartico, sem odšel, ker se mi je zelo mudilo. Raztresen gor dol, nima veze. Imam precej obveznosti zadnje čase in sem morda res malo bolj raztresen, kot drugače.

Ko sem ugotovil, da nimam denarja, sem se obrnil na banko, kjer so me obvestili, da so funkcijo ko bankomat potegne denar nazaj odklopili, ker so dobivali pritožbe starejših občanov, ker jim je denar pred nosom nazaj potegnilo (30 sekund).
Najditelj je prišel za menoj 4 minute, pogledal okoli sebe in vzel denar. Za tem je s svojo kartico dvignil še denar. Imam BAN kartice, vendar na bankomat centru ne dajo podatka o imetniku, na banki pa tega ne vidijo. To ni številka kartice, da ne bo spet kdo pameten.
Imam tudi sliko najditelja, vendar ga ne poznam, niti ga na banki ne poznajo.

Na policiji bi lahko z lahkoto našli denar, vendar so me na banki obvestili, da policija ne bo iskala denarja, pač pa me le obvestila, če ga bo kdo prinesel. Jebiga, moja smola, da živim v takšni državi.
Enak občutek sem dobil na policijski postaji.

Torej, še kdo kak predlog?

;-) ::

Ne da živimo v takšni državi, če si sam štorast pa puščaš denar pa ga puščaj.

AndrejS ::

Sem imel tudi izkušnje z bankomatom , ki vzame denar nazaj. Prvo sem vzel kartico, mi je padla na tla, pobral sem jo in pospravil kartico v denarnico. Ko sem hotel pobrati denar, ga je bankomat potegnil v režo. Le hitrost me je rešila da sam ga izpulil :).

BlaY0 ::

Mati: Če Žigatova kvalifikacija drži in model še ni prijavil najdbe potem bi se znalo kaj zgoditi. Jah na policiji poskusi prijaviti, da si je nekdo verjetno "protipravno prilastil" tvoj denar. Povej, da obstajajo dokazi (kamere) in da Bankart pozna njegovo identiteto, ki pa je tebi ne izdajo. Mogoče bodo pa začeli s postopkom.

Ziga Dolhar ::

Sam tolk. Če policija "ne želi začet postopka" (o pravni naravi ne bi), se obrneš neposredno na tožilstvo.
https://dolhar.si/

satfinder ::

V pr., ki ga poznam osebno.
So k najditelju denarja na bankomatu prišli policisti
na dom. Ga obvestili, da naj se zaradi kaznivega dejanja zatajitve zglasi na policijski postaji, da opravijo razgovor
(predkazenski postopek). Najditelj sploh ni vedel zakaj se gre. Od najdbe denarja pa do obiska policistov na domu je pa
minilo nekje 6 mesecev. Izsledili so ga pa na podlagi fotografije (posnetka kamere). ... Najditelj je oškodovanemu
vrnil denar, ga počastil s pijačo. Plačilo zamudnih obresti
pa je oškodovani zavrnil, ko jih je hotel najditelj samoiniciativno plačat. Čez nekaj mesecev je najditelj prejel dopis okrajnega tožilstva, da je kazenski postopek zaradi zatajitve zoper njega ustavljen. Ker ni oškodovanca. Oškodovani je tožilstvo obvestil, da je dobil
denar povrnjen in da ni več oškodovan.
V nasprotnem primeru bi najditelj moral plačat stroške kazenskega postopka, dobil bi za plačat denarno kazen oz.do leto dni zapora (verjeten pogojno, ker še nikoli ni bil kaznovan), povrnit bi moral škodo - denar oškodovanemu z zakonitimi zamudnimi obrestmi.
Kaj pravi pooblaščena oseba za stike z javnostmi iz PP Ljubljana v zvezi s kaznivim dejanjem zatajitve;
P. K. (vodja odnosov z javnostjo policijske uprave Ljubljana):
"Najditelji so po zakonu dolžni najdeno prijavit, saj gre drugače za kaznivo dejanje zatajitve,
za kar je predpisana denarna kazen oziroma eno leto zapora.
Zakon pravi, da naj najditelj najdeno prijavi v treh dneh na policijski postaji,
kjer naredijo zapisnik in obvestijo lastnika."
Source: http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dn...

"
Korak do konca in Naprej :).

Ziga Dolhar ::

Majhen popravek ...

Čez nekaj mesecev je najditelj prejel dopis okrajnega tožilstva, da je kazenski postopek zaradi zatajitve zoper njega ustavljen. Ker ni oškodovanca. Oškodovani je tožilstvo obvestil, da je dobil
denar povrnjen in da ni več oškodovan.


Gre za kaznivo dejanje, ki je storjeno (in dokončano) v trenutku zatajitve; njegov nadaljni obstoj ni vezan na obstoj "oškodovanca". (Torej, za takšna kazniva dejanja ni pomembno, ali storilec kasneje odškoduje oškodovanca. Sicer si predstavljajte plačilo milijona evrov žrtvi posilstva ;)) Pač pa je bil postopek verjetno ustavljen, ker ni bilo predloga za pregon KD, katerega pregon se začne (in vodi) samo na predlog.
https://dolhar.si/

satfinder ::

Predlog za pregon je okrajnemu tožilstvu podala lokalna
policijska postaja. Je pa preiskovalec "šel na roke" najditelju s tem, ko je na predlog najditelja, posredoval najditeljeve kontaktne podatke oškodovanemu.
Da le-ta povrne škodo oškodovanemu.
Kar je najditelj tudi storil (nemudoma vrnil denar, ko ga
je oškodovani kontaktiral). Predlog za pregon
pa je bil poslan na okrajno tožilstvo.
Tožilstvo je kasneje kazenski postopek ustavilo, ker ni
bilo oškodovanca. Tako je znancu pisalo na dopisu iz okrajnega tožilstva.Razlog ustavitve postopka: Ni oškodovanca.
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

Ziga Dolhar ::

Policija poda kvečjemu "ovadbo", "predlog" kot procesno predpostavko pa poda oškodovanec. Policija ne more nadomestiti predloga oškodovanca s svojim.
https://dolhar.si/

satfinder ::

Bo držalo. S strani policije je bila podana ovadba.
Korak do konca in Naprej :).

Zgodovina sprememb…

energetik ::



(5) Če je vrednost najdene premičnine neznatna, najditelju najdbe ni treba prijaviti na policiji.

Tole mi je zanimiv odstavek. Kdo pa določi, kaj je neznatno? Je to 10€, 100€? Če je torej 500€ zate "neznatno", potem je stvar avtomatično tvoja?

Sicer pa ne vem, kako naj bi te spoznali s kamere, če te nimajo že kje v evidenci. Ali lahko preverijo fotke z osebne s fotko s kamere? Pa tudi, kako lahko dokažejo, da si res vzel tisti denar in da ga nisi recimo samo vzel iz reže ter položil na polico in nato dvignil s svojo kartico?

BlaY0 ::

Vrednost je relativna in hkrati subjektivna. Nekomu recimo fotografija otrok v denarnici predstavlja neprecenljivo vrednost...

KandazaR ::

Imam tudi sliko najditelja


A to kar tko na lepe oči talajo al kaj? Sem mislil da mora to zahtevat policija. No očitno se motim.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: KandazaR ()

JanK ::

Nismo vsi pravniki in nepoznamo zakonov.

Ja, morala in etika so pa res taki zakoni, da moraš bit pravnik, da jih poznaš.


Ja v Sloveniji pa res vlada morala in etika. Men tud ni čist jasno, greš na bankomat da dvigneš keš pol ga pa pozabiš?? Na bankomatu greš z namenom dvignit denar in pospravit ga v denarnico v žep in če tega ne storiš morš pa res bit debil al pa pijan.


Morala in etika se zacneta graditi pri posameznikih. Pri tem ocitno ti ne bos nic prispeval...

Mati ::

Pravkar se še enkrat pogovarjal s policijo in uradno podal prijavo. V bistvu mi ne gre toliko za teh par sto EUR, pač pa me moti brezbrižnost ljudi. Kaj če bi ta denar pozabila mama samohranilka, ki se težko preživlja skozi mesec, ali pa delavec Mure, ki je ostal brez službe? Kaj če zaradi tega denarja kak oče mulota, ki je sedaj pameten in se sprašuje, kako lahko kdo pozabi denar v reži, ne bo mogel kupiti nove grafične za božič?
Zatadi takšnih stvari bom šel tukaj do konca, pa stane kar stane.

Na policijski postaji so proti pričakovanjem vzeli zadevo resno in mi tudi opisali postopek. Kriminalist se bo oglasil na banki v kateri stoji bankomat in zahteval posnetke kamer za tisto časovno obdobje med mojim dvigom in naslednjo stranko. V kolikor tega ne bo dobil na banki bodo dali zahtevek na bankart, kjer upravljajo vse bankomate po Sloveniji. Po pregledu posnetka, bodo od bankart zahtevali tudi ime in priimek dotične osebe, ki je dvigovala denar za mano. V kolikor dotična oseba nebi s svojo bankomat karto dvignila še dodaten denar, nebi mogli ničesar storiti. Sedaj bodo lahko sprožili kazenski postopek proti njemu.
Policisti so deklarirali zadevo, kot "odtujitev".

Sliko in podatke o kartici pa sem dobil neuradno. Je pa problem, ker identiteto bi lahko dobil samo na bankart-u, tega pa mi tam ne želijo dati. Predlagal sem tudi, da bankart pokliče to osebo in mu predlaga, da vrne denar na bančnem okencu (anonimno), vendar pravijo, da oni s tem nič nimajo in da ne bodo klicali osebe.

Torej mi je preostala samo prijava na policiji. Vas bom obvestil kako se bo odvijalo naprej.

Vice in smeško, get a life!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mati ()

Mati ::

Imam tudi sliko najditelja


A to kar tko na lepe oči talajo al kaj? Sem mislil da mora to zahtevat policija. No očitno se motim.


Sliko sem dobil neuradno, vendar ali se ne zgodi v tej državi vse preko vez?

Precej bolj se boj tegale: http://www.siol.net/slovenija/novice/20...

Sicer pa živim v mestu in mi slika nič ne pomaga. Na vasi bi še morda imel kaj koristi od nje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Mati ()

pelican ::

Ne, jaz sem na sliko tatu čakal lep teden, ravno toliko kolikor hranijo posnetke. Da ne omenjam kalvarije in sprenevedanj med NLB in Policijo preden sem lahko videl sliko. Videl, ne dobil za domov in lepljenje po mestu.

Vice ::

Mati kaj naj sočustvujem s teboj? Kolikor imaš sreče zadnje čase se ti lahko še malo bolj nasmihne če ta, ki ti je pobasal denar tole bere oz. kako si na črno dobil sliko in podatke o njegovi kartici... tega pa ti res ne privoščim :))
Pa če dobiš denar nazaj si kakšen bilobil kupi, da ne boš kdaj pozabil pogledati na semafor in boš "pomotoma" zbil kakšno mamo samohranilko ali kakšnega fotra, ko je šel ravno grafično za mulca kupit. Ko te ravno moti ta brezbrižnost ljudi kot praviš...

AndrejS ::

in sedaj so za tvojo pozabljivost vsi drugi krivi.
Morda pa je denar pobrala bivša delavka Mure in nahranila lačne otroke. Od nje pa boš težko dobil denar, ker ga nima.

thramos ::

ne bo mogel kupiti nove grafične za božič?


Prestaviti v probleme človeštva?! :D

Mati ::

Zgleda, da sem v napačnem filmu.
Normalno, da sem kriv sam, ampak ali je potem napačno, da sprožim pravne postopke, ki jih imam na voljo???

Kriminalisti naj opravijo svoje, pa če dobim denar povrnjen ali ne.

;-) ::

Imam tudi sliko najditelja


A to kar tko na lepe oči talajo al kaj? Sem mislil da mora to zahtevat policija. No očitno se motim.

Tudi mene zanima kak si dobil sliko, vrjetno bo tudi najditelja.
Pravkar se še enkrat pogovarjal s policijo in uradno podal prijavo. V bistvu mi ne gre toliko za teh par sto EUR, pač pa me moti brezbrižnost ljudi. Kaj če bi ta denar pozabila mama samohranilka, ki se težko preživlja skozi mesec, ali pa delavec Mure, ki je ostal brez službe?

Taki ljudje se bolj spoštljivo vedejo do denarja. Jaz sem enkrat dvignil nek znesek, pridem domov pa ugotovim da skoraj polovica zneska manjka. Šel sem na banko in čez 1 mesec so mi povrnili denar, od tedaj takoj ko pride denar iz bankomata preštejem in pogledam da ni strgan itd. Ne zaupam najbolje bankomatom.

Sliko in podatke o kartici pa sem dobil neuradno.

Tebe in tvojega kolega in kolegico pa bi morali še bolj kaznovati kot bodo najditelja, kolega z takojšnjo odpustitvijo tebe pa z visoko kaznjo!

Veliko uspeha.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ;-) ()

d0rK ::

Zabavno, ko se ;-) sprav solit pamet drugim. Lulz.

Mati ::

Evo, da vas malo obveščam kaj se dogaja z mojim primerom. Samo tako, da če se komu kaj podopbnega zgodi, da ve kako postopat.
Torej dobil sem klic policijske postaje, da so izsledili osebo, ki je protipravno odtujila denar. Zoper njega so sprožili postopek na mislim, da je rekel območnem tožilstvu kamor bo vabljen.
Pravtako bom jaz v kratkem dobil vabilo.
Ko bo tako daleč bom sporočil kako se je razvilo.

MadMax ::

Lepo, da se premika, pa čeprav po polžje.
Me (nas) res zanima razplet :)
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

Mati ::

V bistvu mi je policist nakazal, da bo tožilstvo predlagalo, da umakne kazenski pregon in dodeli kršitelju kazen 250 EUR, v kolikor mi je pripravljen vrniti denar in tudi jaz odstopim od svoje prijave.

Bomo videli. Če bo tip aroganten, lahko obdrži denar, jaz pa ostanem pri prijavi. V kolikor se opraviči, bom sprejel denar in odstopil od prijave.

kmetek ::

kako boš dokazal, da je tvoj denar? kaj je kamera dejansko posnela?

TOP ::

Če je kamera posnela potem je vse uredu in dokazi so drugače bolj težko,sam če so ga izledili očitno je.Edino preko bankomata se da kdo je kddaj dvignil,sam tukaj je uprašanje,kaj bi bilo če bi šel nekdo mimo in sam uzel denar.Potemtakem sklepam,da je kamera posnela,drugač se ne da dokazat.

šernk ::

bankomat zazna kdaj se denar vzame iz reže, torej kdo ga je vzel ni težko ugotoviti preko kamere, sploh pa če je še on kaj dvignil nato.

ni mi pa jasno zakaj ne bankomat po določenem času potegne denar nazaj noter? če se ne motim ti kartico kar hitro poje če jo pustiš v reži.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.
1
2
3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Ali nagraditi najditelja bančne kartice? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
587745 (5608) Tilen
»

naključno najden denar

Oddelek: Loža
496379 (4771) jusv
»

Najdu iphone mislm da 5s in vrnl lastniku (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
579024 (7034) 34054

Je izgubljena stvar kraja?

Oddelek: Loža
224175 (3148) zee

Več podobnih tem