» »

Izredni študij računalništva in informatike

Izredni študij računalništva in informatike

neosonic ::

Živjo,
trenutno sem zaposlen in razmišljam, da bi šel na izredni študij računalništva in informatike na Višji strokovno šolo. Cena je okoli 1.650 € na letnik, program pa traja 2 leti. Trenutno je sicer razpis, da država povrne stroške do 2800€. Moja ideja je, da bi se naučil toliko, da bi morda lahko zraven te službe, ki jo sedaj delam, popoldan odprl s.p. in delal v tej smeri za dodaten zaslužek. Je to izvedljivo oziroma smotrno?

Mene zanima vaše mnenje:

Ali se mi glede na današnji trg dela ta študij splača (čeprav že delam(ne v tej stroki))?

Kakšne realne možnosti prinese diploma višje strokovne šole – ali lahko res dobim boljše priložnosti v IT?

Koliko šteje v praksi diploma v primerjavi z dejanskimi izkušnjami in certifikati?

Ali je bolje, da investiram v ta študij ali morda v samostojno učenje (certifikati, online tečaji, projekti)?

Je zelo zahteven študij? Imam nekaj predznanja, je pa bilo rečeno, da vsak predmet štartamo iz nule.

Ima kdo osebne izkušnje (predavanja, organizacija, fleksibilnost ob delu)? Problem pri meni je, da sem zaposlen, za vsak letnik pa zahtevajo 400ur prakse, kar bi mi res vzelo veliko časa. Predavanja bi imel 4x na teden skupaj z rednimi študenti.

Vsak nasvet mi pride prav, predvsem od ljudi, ki so bili v podobni situaciji (že zaposleni + izredni študij).
Hvala.

Blinder ::

In kaj za vraga naj bi delal popoldne kot nekdo z računalniško izobrazbo? Če boš programiral, ti papir ne pomaga kaj dosti. Sploh pa v programiranju bojo plače padale zaradi AI in poceni indijcev. Če bi rad delal nekaj, kar se ne da delat na daljavo z indije in kjer AI ne pomaga, potem ima mogoče še nek smisel. Ampak mislim, da ti enostavno ne bi ratalo dobit joba, poglej malo oglase na mojedelo, če se sploh išče kje začetnike.
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

feryz ::

Če nimaš faksa, ga pojdi narediti. Da boš imel en papir.

Vse ostalo pa bi moral že znati. Bolje in več kot na faksu.
Ne rabiš tja hoditi po znanje, ga je kolikor hočeš, vse naokrog.

enavlaka ::

Imaš povezavo na razpis?

tony1 ::

Imaš že kakšen drug faks?

neosonic ::

c3p0 ::

Priporočam, da skenslaš naše brezvezne fakse (glavna dva sploh ne nudita več izr. študija, komu se še sploh tam kaj da, saj denar redno priteka) in greš v tujino.

Tam imaš na voljo fakse, ki jih lahko delaš na daljavo, izpiti so "proctored", pomeni, da boš težko kaj spaklal, delaš pa lahko tudi po svojem ritmu. Dobiš Bachelors degree, ki ga lahko pri nas overiš, če je potreba. Prej preveriš, ali je faks priznan pri nas.

pegasus ::

Če že delaš, se specializiran na delovnem mestu. Razne certifikacije imajo v ITju večjo težo kot nek random faks.

bm1973 ::

pegasus je izjavil:

Če že delaš, se specializiran na delovnem mestu. Razne certifikacije imajo v ITju večjo težo kot nek random faks.

Faks je osnova, skoraj ni važno kak. Na začetku...

Kasneje pa certifikati.

pegasus ::

Da, ni važno kak. S faksom dokažeš, da se znaš učiti. Če ti to uspe brez faksa, pa tudi prav.

bm1973 ::

Seveda brez faksa se tudi da, sam ponavadi na priporočilo koga drugega.

Manjko faksa dostikrat naredi filter, pa niti ne pogledajo naprej kaj znaš.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inženir naj bo! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
596401 (3938) ginekk
!

Študent naj bo ali Kako in kam na fakulteto!!! (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Šola
466388107 (50299) nejc_nejc
»

FRI (VS)

Oddelek: Šola
242994 (2068) urli
»

Šola ali tečaji - začetek programiranja (strani: 1 2 )

Oddelek: Programiranje
7712211 (10326) Ahim
»

Žena pravi da VSŠ ni faks (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
26976420 (67704) jype

Več podobnih tem