Forum » Loža » Vrnitev smart tv v trgovino
Vrnitev smart tv v trgovino

rado7rado ::
Rabim eno informacijo kako je z vračili oziroma ali je sploh možno vrnit tv nazaj v trgovino? Namreč včeraj sem kupil v Big Bangu novo LG smart tv. Hotel sem najprej vzet Philipsovo tv za katero sem vedel da je android oziroma google tv pa me je trgovec prepričal da Philipsove tv več ne podpirajo eon aplikacije. Sedaj kot vidim me je nasral ker ima najbrž kak procent od prodaje. Sedaj pa nazaj k vprašanju. Tv sem razpakiral in odstranil vso zaščitno folijo in namestil ter prižgal in takoj ob zagonu sprevidel da je to pametna tv in ne android tv/ google tv. A je možno vrnit to tv in vzet drugo v mojem primeru Philipsovo ki mi je poznana?
Hvala
Lp
Hvala
Lp

socialec ::
Verjetno bo precej težko, nemogoče sicer ni.
POJDI (ne klicati) v trgovino in povej, verjetno s samim prodajalcem ne bo šlo ampak nekoga z več pregleda in manj osebne vpletenosti.
Kako se sicer ločijo pametna tv od android tv/google tv? Aja OS, ok - recimo.
POJDI (ne klicati) v trgovino in povej, verjetno s samim prodajalcem ne bo šlo ampak nekoga z več pregleda in manj osebne vpletenosti.
Kako se sicer ločijo pametna tv od android tv/google tv? Aja OS, ok - recimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

mancslo ::
Uveljavi stvarno napako. Navedi trgovca ki te je nasral z imenom in priimkom, če je možno.
Morajo sami priti k iskat izdelek.
Morajo sami priti k iskat izdelek.

Magic1 ::
Kaj ko bi navedel modela obeh tvjev, kaj si hotel hupit in kaj si kupil, da sploh vidimo kaj je bolje. To da je google tv ni nobena bistvena prednost. Imam Philipsa in je aplikacij na store-u za vzorec.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Saj bi še požrl da ni android oziroma google tv ampak na smart tv ne morem namestit aplikacije iz usb ključeka ala "smart tube". No to je le ena aplikacija ki jo rabim.
Ni problem da nebi delal eon na tej lg ampak je trgovec trdil da na philipsovih cenejših modelih ne dela ampak samo na oled ( to so njegove besede ne moje).
Jaz ima od lani LG, ki ima WebOS, pa EON dela.
Ni problem da nebi delal eon na tej lg ampak je trgovec trdil da na philipsovih cenejših modelih ne dela ampak samo na oled ( to so njegove besede ne moje).
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rado7rado ()

Tody ::
Kake zakonske podlage nimaš, lahko greš tja vprašat če zamenjajo. To da te je prodajalec nasral pač ni zakonsko urejeno. Če bi jo kupil preko spleta pa bi ti jo moral brez ugovora zamenjati.

Ganon ::
Zelo težko oz. nemogoče. Philips je opustil Google in prešel na Titan. Lahko pokažeš, kateri TV si gledal? 
Televizorjev se ne kupuje na način, da odkorakaš v trgovino, vprašaš prodajalca, plačaš in greš. Najprej sam raziščeš, kateri v tvojem cenovnem okvirju ponuja največ, šele nato iščeš prodajalca. In če imaš v mislih morebitno vračilo, se ga obvezno naroči preko spleta.
Ni ti čisto jasen pojem "pametna TV". Googlov sistem je pametna TV.

Televizorjev se ne kupuje na način, da odkorakaš v trgovino, vprašaš prodajalca, plačaš in greš. Najprej sam raziščeš, kateri v tvojem cenovnem okvirju ponuja največ, šele nato iščeš prodajalca. In če imaš v mislih morebitno vračilo, se ga obvezno naroči preko spleta.
ob zagonu sprevidel da je to pametna tv in ne android tv/ google tv
Ni ti čisto jasen pojem "pametna TV". Googlov sistem je pametna TV.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()

feryz ::
Kaj točno naj bi reklamiral ali uveljavljal stvarno napako? Da ni noter to, kar na škatli piše? Težka bo. Ker je točno to noter, kar je plačal.
Zanimivo da si človek ne vzame ene minute pri takem nakupu in kaj prebere.
Zanimivo da si človek ne vzame ene minute pri takem nakupu in kaj prebere.

Tudi meni je čudno, da gre v trgovino in kupi TV na pamet kot skret papir... In to človek, ki bi si celo custom SW nalagal gor.
Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

Laki_laik ::
V 7 dneh od nakupa ima op pravico odstopa ok pogodbe. Torej v tem času lahko vrne artikel ali ga zamenja.

Po katerem členu im pravico do odstopa od pogodbe pri nakupu v trgovini?!?
Drugače ga pa ni nasral glede Philipsa in google TV. Na mimovrste ima le najdražji oled model Google tv, ostali imajo vsi nek now Titan tv.
Drugače ga pa ni nasral glede Philipsa in google TV. Na mimovrste ima le najdražji oled model Google tv, ostali imajo vsi nek now Titan tv.
Magic

kloko ::

alternative ::
Nabavi si Raspberrija Pi 5 in naloži nanj katerega od smart tv:
https://www.makeuseof.com/tag/raspberry...
S tem se boš izognil še prodajanja tvojih podatkov, ki jih vsak smart tv pošilja k proizvajalcu.
https://www.makeuseof.com/tag/raspberry...
S tem se boš izognil še prodajanja tvojih podatkov, ki jih vsak smart tv pošilja k proizvajalcu.

mtošev ::
Tip lahko samo upa, da mu vrnejo kupnino ali vsaj dobroimetje. Nobenih 7 dni od nakupa ne velja tukaj, samo dobra volja prodajalca.
Je pa razvidno iz njegovih prejšnjih tem, da je tip človeka, ki se zapelje v Big Bang, namesto da bi vprašal na forumu ter naročil preko spleta za par dvajsetakov manj...
Je pa razvidno iz njegovih prejšnjih tem, da je tip človeka, ki se zapelje v Big Bang, namesto da bi vprašal na forumu ter naročil preko spleta za par dvajsetakov manj...

Sem klical na sedež big banga in tv gre jutti nazaj v trgovino in se menja za Philipsa.
Tema se kahko zaključi.
Lp
Tema se kahko zaključi.
Lp
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: rado7rado ()

IL_DIAVOLO ::
Razpakiran tv z odstranjeno folijo? To pa tezko verjamem, da bi nazaj vzeli.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

socialec ::
Je mogoče - vidiš, kakšno reklamo že imajo zdaj s tem, ko je feel-good? Enemu sosedu so zamenjali zmontirano mizo, skozi vrhnje steklo se je na stojalu videla posušena kapljica barve, ki se ni lepo razlila. Je poslikal, poslal resen dopis, in so rešili v obojestransko korist. Miza je bila menda dražja od tv, od kakšne pa že.
Mogoče bo avtor v nekaj dnevih odprl novo temo :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: socialec ()

p0ki ::
Potrošnik ima 14 dni časa da vrne izdelek in odstopi do pogodbe brez razloga, razen če je potrošnik pravna oseba.
Op pa naj si malo predela kaj pomeni pojem pametna TV.
"As far back as I can remember, I always wanted to be a gangster"

Ganon ::
Potrošnik ima 14 dni časa da vrne izdelek in odstopi do pogodbe brez razloga, razen če je potrošnik pravna oseba.
Temu se reče pravica do odstopa od pogodbe, sklenjene na daljavo. On je posel sklenil v poslovalnici.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Ganon ()

OutOfTheBox ::
A ni dovolj da neumno TV spremeniš v pametno s Smart TV Boxom? Inštaliraš kar rabiš tja?

Arey ::
Je mogoče - vidiš, kakšno reklamo že imajo zdaj s tem, ko je feel-good? Enemu sosedu so zamenjali zmontirano mizo, skozi vrhnje steklo se je na stojalu videla posušena kapljica barve, ki se ni lepo razlila. Je poslikal, poslal resen dopis, in so rešili v obojestransko korist. Miza je bila menda dražja od tv, od kakšne pa že.
To je lahko komot obravnavano kot da gre za izdelek z napako. V OPovem primeru to ne drzi.
Se vedno pa lahko, in ocitno tudi bo, trgovina proba kupcu narediti dobro izkusnjo in izdelek zamenjati. Je pa vseeno lekcija za naslednjic, je slo za res enostavno pozivedovanje pred nakupom.
Zanimivo je tut koliko ljudi v temi nima pojma o pravicah potrosnika in opletajo z raznimi stvarnimi napakami (ki ne obstajajo vec) in odstopi s pogodbe (ki veljajo samo pri nakupu na daljavo).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Arey ()

Vuli ::
TCL ima sigurno Google TV. Novejši Philpis modeli pa nisem siguren, če še imajo Google tv.
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

DePalmo ::
OutOfTheBox je izjavil:
A ni dovolj da neumno TV spremeniš v pametno s Smart TV Boxom? Inštaliraš kar rabiš tja?
Tako sem jaz "rešil" Hisense, ampak se nekaterim s tem ne da zajebavat.
In ja, res presenetljivo kako nevedni ljudje hodijo po svetu in delijo nasvete za nekaj kar ne obstaja ... Ni čudno da so potem prodajalci živčni, ko kakšen tak uleti nazaj v trgovino.

fikus_ ::
To velja za nakup na daljavo, ko narocis na spletu in ti posljejo, za nakup in prevzem v trgovini tega ni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | A1 Xplore TV (strani: 1 2 3 4 … 23 24 25 26 )Oddelek: Omrežja in internet | 282384 (13004) | -JM- |
» | Smart TV in aplikacija EON (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 163407 (11544) | fpbs |
» | Chromecast 4 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Zvok in slika | 75274 (17159) | Ulixes |
» | Nov tv v povezavi z T2 in EonOddelek: Zvok in slika | 3189 (2890) | Daniel |