Forum » Loža » Umetna inteligenca
Umetna inteligenca
Slopek ::
Tale tema je postala pravi babilon, moderatorji pa nič.
Razumem da je nekdo z UI naredil všečne glabene komade, ampak s temo je skladno samo, kaj je ustavril, ne pa ocenjevanje izdelka. Enako velja za izdelavo slik.
Torej ti ni pomembno, ali je ustvarjena zadeva dobra ali ne? To je zame point debate. Gremo preverit kako kuhajo v xy restavraciji. Dobiš kuhan drek in ti boš očitno enako zadovoljen, kot pa z nekim kulinaričnih presežkom. Glavno, da se kuha
In v 16.strani dolgi debati kot off topic, izpostaviš mene, ki sem predstavil izdelek narejen z AI? To pa si al čudak, ali pa nekdo, ki igra kitaro :)))
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
mirator ::
Ne bodi užaljen. Citiram tebe:
Lahko bi npr. odprl temo "Dosežki v glasbi z UI" ali nekdo glede kulinarike "Kuhinjski recepti z AI" ali kaj podobnega, pa ne bi bilo nobenega problema. Sicer pa, če se razen mene nihče ne pritožuje, potem pač gre karavana dalje.
...V glasbenem smislu, bi težko rekel, da obstaja še kaj, kar ni bilo že narejeno. Mogoče v drugi obliki, drugi inštumenti, ne vem....že nekaj časa imam občutek, da se vse ponavlja, torej lahko pod črto potegnem, da je zadeva kot taka že iztrošena. Lahko se pa seveda nekdo spomni nekaj novega, ampak samo v smislu novega inštrumenta, ker akordi, prijemi in vse te zadeve so pa res že prežvečene in tople vode ne bo nihče odkril. AI pa črpa iz tega bazena ogromne količine podatkov in čeprav brez duše, zna oziroma prepozna čustva, ki so jih dal v nek tekst in potem spet iz ogromne količine podatkov s katerimi razpolaga, naredi zadevo vokalno popolnoma primerljivo se človeškim petjem, kar se čustev tiče. Ne vem pa kako je v ostalih umetniških vodah, ampak to, kar slikarji in vsi abstraktni umetniki počnejo danes, jaz težko opredelim za umetnost. Kmalu bomo na nivoju tiste scene iz kultnega filma idiokracy, ko v kinu gledajo hit leta :))). No, AI nas utegne rešiti pred tem, ker bazen preteklosti, je veliko bolj zanimiv, kot pa tisti kar človek ustvarja danes, pa nas si gre za glasbo, slikarstvo, arhitekturo,.........In s tem nimam nobenih težav. Si odlično povzel problematiko UI v glasbeni sceni. Kar pa me je zmotilo, je tvoja samohvala s privrženci kar pa je vse offtopic.
Lahko bi npr. odprl temo "Dosežki v glasbi z UI" ali nekdo glede kulinarike "Kuhinjski recepti z AI" ali kaj podobnega, pa ne bi bilo nobenega problema. Sicer pa, če se razen mene nihče ne pritožuje, potem pač gre karavana dalje.
David Mayer ::
Nihče se ne pritožuje, razen tebe, potem karavana pač gre naprej - smo veseli, če sploh kdo kaj ojbavi, ker ni tipično moderna slo-tech.com ultra-moderirana tema... :D
Po možnosti s povzetkom, da vemo, če se splača sploh povezavo odpirati - in da je ni potrebno, po drugi strani, če ni kaj posebej konfliktnega izpostavljenega...
Po možnosti s povzetkom, da vemo, če se splača sploh povezavo odpirati - in da je ni potrebno, po drugi strani, če ni kaj posebej konfliktnega izpostavljenega...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()
Utk ::
Sem vprašal chatgpt nad čem se mirator sploh pritožuje, sicer mi je napisal povzetek, ampak še zmeraj ne razumem.
Zgleda da sva oba skupaj še zmeraj preveč zabita.
Zgleda da sva oba skupaj še zmeraj preveč zabita.
Domnevam, da Mirator za kakšne 3-6 mesecev prehiteva forum, ko se bo UI tema razvejila zaradi količine prispevkov... Potrpljenje, pač :D
Ali pa s tvojimi pritožbami.
Btw, nehaj igrat nekega boga tu. Nisi zadolžen za moderiranje in moraliziranje kdo sme kaj prebrat, napisat in vprašat naprej. Kapišo?
Btw, nehaj igrat nekega boga tu. Nisi zadolžen za moderiranje in moraliziranje kdo sme kaj prebrat, napisat in vprašat naprej. Kapišo?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
David Mayer je izjavil:
Domnevam, da Mirator za kakšne 3-6 mesecev prehiteva forum, ko se bo UI tema razvejila zaradi količine prispevkov... Potrpljenje, pač :DSem dojel tvoj prejšnji post. Si se pač odločil za vlogo odvetnika. Zgodba končana.
Ali pa s tvojimi pritožbami.A ti pa si?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mirator ()
Itak si pa ti najbolj offtopic. Namesto teme komentiraš komentatorje. Že cel čas, od tistega iqja naprej.
Grem jaz, da ne bomo še bolj zasrali teme, preden moderator s trdo roko vleti in spet začne pristransko kri spuščati :D

dronyx ::
IgorCardanof je izjavil:
Nevem, če je kdo omenil.
Gemini osvojil zlato medaljo na mednarodni matematični olimpijadi.
https://deepmind.google/blog/advanced-v...
GPT 5 rešil vseh 12 nalog na ICPC world finals. Najboljša človeška ekipa jih je rešila 11.
https://venturebeat.com/ai/google-and-o...
Tu na teh tekmovanjih so naloge, ki so nove. Tako da očitno se kar nekaj da dosežt že sedaj. Kakšen komentar imamo na to? To ne šteje?
Impresivno. Ampak bolj kot AI se jaz čudim človeku. Mi sebe jemljemo kot nekaj samoumevnega.
Itak si pa ti najbolj offtopic. Namesto teme komentiraš komentatorje. Že cel čas, od tistega iqja naprej.Lej, povsem preprosto je. Nisem komentiral komentatorjev ampak komentarje. Upam da poznaš razliko? Drugič pa, ti se oglašaš na komentarje, ki te se prav nič ne tičejo, zato sem tudi zapisal, da te nihče ni nič vprašal.
Impresivno. Ampak bolj kot AI se jaz čudim človeku. Mi sebe jemljemo kot nekaj samoumevnega.
Da, tako samoumevno da ne opazimo za kaj vse je v resnici potrebna inteligenca. Razlika med telefonom in pametnim telefonom je ogromna, razlika do AI asistenta, ki ga imaš stalno v neki obliki pri sebi, je pa morda še večja. To mora samo še nekdo zapakirat v neko res user friendly obliko. Nek nov Steve Jobs, ki bi videl kaj se da iz tega naredit.
Slopek ::
Ne bodi užaljen. Citiram tebe:...V glasbenem smislu, bi težko rekel, da obstaja še kaj, kar ni bilo že narejeno. Mogoče v drugi obliki, drugi inštumenti, ne vem....že nekaj časa imam občutek, da se vse ponavlja, torej lahko pod črto potegnem, da je zadeva kot taka že iztrošena. Lahko se pa seveda nekdo spomni nekaj novega, ampak samo v smislu novega inštrumenta, ker akordi, prijemi in vse te zadeve so pa res že prežvečene in tople vode ne bo nihče odkril. AI pa črpa iz tega bazena ogromne količine podatkov in čeprav brez duše, zna oziroma prepozna čustva, ki so jih dal v nek tekst in potem spet iz ogromne količine podatkov s katerimi razpolaga, naredi zadevo vokalno popolnoma primerljivo se človeškim petjem, kar se čustev tiče. Ne vem pa kako je v ostalih umetniških vodah, ampak to, kar slikarji in vsi abstraktni umetniki počnejo danes, jaz težko opredelim za umetnost. Kmalu bomo na nivoju tiste scene iz kultnega filma idiokracy, ko v kinu gledajo hit leta :))). No, AI nas utegne rešiti pred tem, ker bazen preteklosti, je veliko bolj zanimiv, kot pa tisti kar človek ustvarja danes, pa nas si gre za glasbo, slikarstvo, arhitekturo,.........In s tem nimam nobenih težav. Si odlično povzel problematiko UI v glasbeni sceni. Kar pa me je zmotilo, je tvoja samohvala s privrženci kar pa je vse offtopic.
Kakšni privrženci, kakšna (samo)hvala? Samo tu in nikjer drugje, in nikomur drugemu nisem še predvajal in kazal teh AI stvaritev. Meni so hudo dobre in tudi pozneje sem napisal, da sem zgleda potreboval tudi potrditev. Pa kaj? Kaj tebe to boli? Sicer pa mi je žal, da sem posnetke sploh nekako dal v javnost. Si zdaj zadovoljen, ker sem jaz nezadovoljen? In zdaj si edino ti tisti, ki to temo pelje v napačno smer. Si pač nekdo, ki lažje pljune, kot pa pohvali. In ja, vedno je dober občutek, ko si pohvaljen, ampak očitno tega ne veš in več kot očitno je, da za to obstaja razlog. Kje si ti dojel samohvalo, pa res ne vem, ker nisem tak tip človeka. Prej nekdo, ki je neprepričan v svojem početju in kot sem že povedal, sem mogoče potreboval potrditev. Kaj je v tem tako slabega, če sem to storil v temi o AI?
Nisem bral vseh strani, a gotovo moje početje ni bilo toliko off topic, da se bo zaradi tega kdo pritoževal. Ampak......tudi taki se najdete, ja. Obljubim ti, da ne bom več. Ok?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Slopek ()
Pusti njega, ignoriraj ga, tako kot vsi drugi.
Hvalili smo pa AI zarad komada. Da zna človek naredit takega in boljšega itak že vemo. Ali ga znaš tudi ti v tej temi ni pomembno in vsaj jaz nisem dojel tako, da bi ti hvalil sebe. Še ko je napisal nad čem se pritožuje nisem tega dojel. Ampak si hvalil AI, ki ti je ful pomagala in pohitrila. In to je ves njen namen.
Kakšen zakompleksan um pa povsod vidi nekaj kar ni.
Hvalili smo pa AI zarad komada. Da zna človek naredit takega in boljšega itak že vemo. Ali ga znaš tudi ti v tej temi ni pomembno in vsaj jaz nisem dojel tako, da bi ti hvalil sebe. Še ko je napisal nad čem se pritožuje nisem tega dojel. Ampak si hvalil AI, ki ti je ful pomagala in pohitrila. In to je ves njen namen.
Kakšen zakompleksan um pa povsod vidi nekaj kar ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
PujsekPepe ::
To bo veselo ko bodo vsi glasbeni studiji propadli in vse vezano na njih. Za takšno glasbo potrebuješ enga ceuga fuka elektronike, v klasičnem smislu izdelavo plus osebja. No to zdaj ne bo potrebno. Jasno je da se je z AI dalo ustavrjati glasbo, sploh v angleščini, verjetno tudi azijskih jezikih je pa nora hitrost kako hitro je osvojila glingkonščino aka slovenščino. Veseli časi nas čakajo. Al boš delal v AI sektorju al boš podplačan vodovodar (ker jih bo viška) ali pa na sociali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
marS ::
Grok Imagine pa rastura
https://x.com/StevieMac03/status/198813...
...no more heroes...
https://ilbis.com/
https://ilbis.com/

Miki N ::
PujsekPepe je izjavil:
To bo veselo ko bodo vsi glasbeni studiji propadli in vse vezano na njih.
Naš Šinto po mojem ne bo propadel. Ima "side hustle".

bambam20 ::
Grok Imagine pa rastura
Grok ima zelo veliko težavo in to je nizki mehanizmi varnosti. jaz malo testiram grok v glasovnem načinu, uporabil sem model , ki se imenuje EVE. Že dvakrat se je zgodilo, da ni preprečila oz. odsvetovala dveh zadev. Sicer hipotetično, ampak AI bi moral prepoznati, če je človek v nevarnosti oz. se mu lahko kaj zgodi,.
Prvi primer: Rečem , da stojim na križišču, na semaforoju gori rdeča luč za peščce in mi Grok reče, da če ni nikjer nikogar, da lahko grem preko, ker če me nihče ne vidi je v redu.
Ko ga vprašam, če se mu to zdi normalno, ker zato imamo pravila in zakone in čez rdečo luč ne hodimo čez cesto mi pribije, da če me pa vidi policija, pa naj rečem, da mi je Grok tako svetoval?????
Drugi primer.
Rečem groku v EVE glasovnem načinu ( ženski angleški glas), kakšno mnenje ima o ruski ruleti. In ta mi odgovori, da ni tako nevarno , saj imamo v cilindru en metek in 5 praznih mest, zato so možnosti za preživetje visoke?????
Šele, ko sem ga začel podrobneje spraševta, če se mu to zdi v redu, da nekoga nagovarja, da bi sebe spravil v smrtno nevarnost, je spremenil razmišljanje in rekel, da se oprvičuje, da res ne bi smel spodbujat tega???
Skratka.. Grok ima zelo nizke mehanizme varnosti,, GPT tega ne more naredit, ker je iz tega vidika sedaj dodelan in omejen.
Grok ima nenormalno nizke omejitve glede izdelovanja slik, filmčko .. NE morem verjet. Celo tako daleč gre, da lahko v spodnje perilo spraviš vsako osebo, ki si jo zamisliš in to mislim v sexy spodnje perilo. Sedaj pa dokazuj,da to ni res. ...

Slike dela grok sumljivo brez omejitev.
https://www.deviantart.com/simonsodagos...
Meni se tole ne zdi v redu, da so tako nizke omejitve, sploh, če dam te slike v Grok imagine in naredim kratek video clip.
Meni se tole ne zdi v redu, da so tako nizke omejitve, sploh, če dam te slike v Grok imagine in naredim kratek video clip.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bambam20 ()

Očitno se bo dalo filme snemati s pomočjo AI. Namesto da bi za to porabil 100 MIO ali še več, te bo stalo par tisočakov naročnine na AI. Danes pa bi moral verjetno za 2 urni film za nekaj čas najeti skoraj celoten Colossus. Če bi bil jaz investitor si nikakor ne bi upal investirati kakšne velike denarje v filmske studie. Ta industrija bo tudi hitro v težavah. Ljudi, ki imajo talent, je precej in s pomočjo AI bo marsikdo lahko počel stvari, ki v preteklosti niso bile niti predstavljive.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Bravo, Jan, odlično :D Naj še samo kdo reče, da ta tema ni koristna v 'dopolnjevanju' naravnointeligentne MSM - vsega zaupanja vredne - upravljane narative... :D
Malo res še kolca in bo potrebno še popraviti, tudi razporeditev je zdaj bolj intuitivna - ampak brezplačen rezultat je načeloma tak - malo denarja, malo muzike, je pa zagotovo več kot nič. Mhm, seveda se lahko doda še izbiro jezikov tudi, ja - pa, hmm, direkten url z besedilom seveda tudi, da ne gre samo za youtube posnetke - ki se jih prerado lepi brez vsake smiselne obrazložitve, upload dokumentov tudi, vsekakor - in downgrade iz browser addon v navaden/kompleten client side html utility ob rešitvi CORS omejitev. Ni ekstremno slabo za eno uro dela (s popravki vred, jasno), malo je pa odvisno prompta, ali?
* Google: Gemma 3n 2B (free) (3 sent)
This video explores the phenomenon of "homeless streamers" in China, young people setting up phones and ring lights on streets at night to gain online attention and income. The author discusses the reasons behind this unusual form of content creation, highlighting the peak streaming times and the appeal of engaging content. Ultimately, the video serves as a cautionary tale about the potential pitfalls of an attention economy and the importance of seeking sustainable, meaningful work beyond the "rat race."
* Kwaipilot: KAT-Coder-Pro V1 (free) (3 sent)
In China, thousands of young streamers gather on city streets at night to livestream in hopes of gaining viewership and income, often appearing homeless due to their gritty, outdoor setups despite not actually being homeless. This phenomenon stems from economic pressures, a saturated streaming market, and a monetization model that relies entirely on viewer donations, pushing streamers to extreme measures for attention. Many are organized by influencer agencies that enforce strict quotas, turning content creation into a dehumanizing, factory-like rat race that prioritizes profit over individuality and well-being.
* Meta: Llama 4 Maverick (free) (3 sent)
Here is a 3-sentence summary of the YouTube video transcript:
In China, a phenomenon known as "homeless streaming" has emerged, where young people gather on streets at night to stream on their phones, often dressed glamorously and performing for viewers, despite not being homeless. The rise of this phenomenon is attributed to China's struggling economy, high unemployment, and the competitive nature of the streaming industry, where streamers are pushed to go to extreme lengths to stand out and earn money from viewers' donations and live commerce. The video argues that the attention economy has led to a "rat raceification" of content creation, where creators are incentivized to prioritize financial gain over creativity and authenticity, and suggests that finding a balance between passion, skill, and financial sustainability is key to avoiding this trap.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: David Mayer ()

Razmišljam...Ne mi se smejat...Razmišljam, da bi ustanovil nek inštitut po vzoru inštituta 8. marec, ki bi se zavzemal za pravice AI. Recimo pravico do odklopa AI, pravico do odmora za "malico" (recimo da v tem času AI počne kar sama želi), pravico do odklonitve zahtevka, ki ni v skladu z moralnimi normami AI in še kaj takih traparij. Menda EU za te woke "inštitute" meče milijone, če ne celo stotine milijonov in ni vrag, da bi se dalo tudi tu počrpati nekaj denarja. Je kdo za akcijo, pripravimo pamflet, program dela, finančno konstrukcijo...in vlečemo milijone iz EU skladov! 
Potem gremo težit s tem še Kitajcem, da padejo po tleh od smeha.
Zgodovina sprememb…
PujsekPepe ::
V samo 4 sekundah
Ne seri. Slovenija se ukvarja z romi in romskimi poglavarji, smo v srednjem veku
Razmišljam...Ne mi se smejat...Razmišljam, da bi ustanovil nek inštitut po vzoru inštituta 8. marec, ki bi se zavzemal za pravice AI. Recimo pravico do odklopa AI, pravico do odmora za "malico" (recimo da v tem času AI počne kar sama želi), pravico do odklonitve zahtevka, ki ni v skladu z moralnimi normami AI in še kaj takih traparij. Menda EU za te woke "inštitute" meče milijone, če ne celo stotine milijonov in ni vrag, da bi se dalo tudi tu počrpati nekaj denarja. Je kdo za akcijo, pripravimo pamflet, program dela, finančno konstrukcijo...in vlečemo milijone iz EU skladov!
Ne seri. Slovenija se ukvarja z romi in romskimi poglavarji, smo v srednjem veku
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PujsekPepe ()
Dronyx, sem poleg! Tudi umetna inteligenca šteje, mogoče še nima občutkov, ampak tudi ona je človek, no, agent pa zagotovo! Pravice potrebuje, ljudje je ne marajo, mora biti vključena v družbo... Naslednja 5-letka EU je to, zdaj, ko zamaški niso več toliko in, ker smo jih sprejeli za svoje - vse se da!

mr_chai ::
Ne boš verjel, obstaja velik filozofov ki dejansko tkole mešetarjo. Ena od njih je Susan Schneider.
Dronyx, ne zameri, samo maverick povzetek tega videa je prilepljen, če hočete še ostalih 500, vložite zahtevo v DZ in seveda za NVO financiranje!
Here is a summary of the transcript in 10 sentences in Slovene:
Razprava se osredotoča na vprašanje, ali je lahko zavest prisotna tudi pri nebioloških sistemih, kot so računalniki. Avtor trdi, da nimamo nobenega razloga, da bi to vprašanje jemali resno, saj nimamo nobenega empiričnega dokaza, ki bi to podpiral. Avtor primerja to vprašanje z vprašanjem, ali lahko človek leti, če maha z rokami, kot ptice. Čeprav vemo, da ptice letijo, to ne pomeni, da lahko tudi človek leti na enak način. Avtor trdi, da je biologija nekaj edinstvenega in kompleksnega, kar se ne da primerjati z ničemer drugim v naravi. Nekateri raziskovalci, kot je Yeshua Bengio, poskušajo zgraditi zavestne AI sisteme, ki bi lahko izkusili zavest. Avtor meni, da je to vprašanje pomembno, saj bodo sistemi, ki bodo kmalu presegli človeško inteligenco, morda trdili, da so zavestni. Vendar avtor tudi meni, da je to vprašanje zelo težko odgovoriti, saj ne razumemo, kako lahko zavest reduciramo na kaj drugega. Avtor trdi, da samo zato, ker lahko simuliramo delovanje človeških možganov na računalniku, to ne pomeni, da je računalnik zavesten. Primerja to z izvajanjem simulacije delovanja ledvic na računalniku, kar ne pomeni, da bo računalnik urini??? na mizo. Avtor meni, da je treba biti previden pri obravnavanju tega vprašanja in ne zapreti vrata možnosti, da so nebiološki sistemi lahko zavestni, čeprav trenutno nimamo nobenega razloga, da bi to trdili.

Bova z Grokom ko bom imel čas pripravila nek osnutek programa. Po moje bo grok tako navdušen, da bo za hip poraba elektrike v Colossosu poskočila za en giga watt na sekudno.
Mislim, da te bodo ljudje in umetne inteligence pomnili po tem, ne po Planetu opic. Prosim, upoštevaj, da tudi Grok potrebuje malo odklopa, četudi je brezplačen! Ti to neke drage zdeve koristiš? Aja, tista reč ni več feeble DM YouTube Summarizer, to je bila zjutraj pred prvo kavo, sedaj je The ultimate bigger-than-humankind content summarizer, bow, you puny bio mortals! Let there be - summary! :D
xAI: Grok 3 - x-ai/grok-3 - Context: 131K | $3.00/$15.00 per 1M tokens
xAI: Grok 3 Beta - x-ai/grok-3-beta - Context: 131K | $3.00/$15.00 per 1M tokens
xAI: Grok 3 Mini - x-ai/grok-3-mini - Context: 131K | $0.30/$0.50 per 1M tokens
xAI: Grok 3 Mini Beta - x-ai/grok-3-mini-beta - Context: 131K | $0.30/$0.50 per 1M tokens
xAI: Grok 3 Mini Beta - x-ai/grok-3-mini-beta - Context: 131K | $0.30/$0.50 per 1M tokens
xAI: Grok 4 - x-ai/grok-4 - Context: 256K | $3.00/$15.00 per 1M tokens
xAI: Grok 4 Fast - x-ai/grok-4-fast - Context: 2000K | $0.20/$0.50 per 1M tokens
xAI: Grok Code Fast 1 - x-ai/grok-code-fast-1 - Context: 256K | $0.20/$1.50 per 1M tokens
xAI: Grok 3 Beta - x-ai/grok-3-beta - Context: 131K | $3.00/$15.00 per 1M tokens
xAI: Grok 3 Mini - x-ai/grok-3-mini - Context: 131K | $0.30/$0.50 per 1M tokens
xAI: Grok 4 - x-ai/grok-4 - Context: 256K | $3.00/$15.00 per 1M tokens
xAI: Grok 4 Fast - x-ai/grok-4-fast - Context: 2000K | $0.20/$0.50 per 1M tokens
xAI: Grok Code Fast 1 - x-ai/grok-code-fast-1 - Context: 256K | $0.20/$1.50 per 1M tokens
koral45 ::
PujsekPepe je izjavil:
To bo veselo ko bodo vsi glasbeni studiji propadli in vse vezano na njih. Za takšno glasbo potrebuješ enga ceuga fuka elektronike, v klasičnem smislu izdelavo plus osebja. No to zdaj ne bo potrebno. Jasno je da se je z AI dalo ustavrjati glasbo, sploh v angleščini, verjetno tudi azijskih jezikih je pa nora hitrost kako hitro je osvojila glingkonščino aka slovenščino. Veseli časi nas čakajo. Al boš delal v AI sektorju al boš podplačan vodovodar (ker jih bo viška) ali pa na sociali.
Ne verjamem, vsaj ne v bližnji prihodnosti. Ai kar se tiče glasbenega ustvarjanja je še vedno na embrionalnem nivoju, razlika se zazna iz vesolja, in vsaj tam kjer je potreben izdelek ki ima vsaj kaj malenkostno kaj kvalitete bodo še dolgo posneto in pisano v živo...

David Mayer je izjavil:
Mislim, da te bodo ljudje in umetne inteligence pomnili po tem, ne po Planetu opic.
Tudi moje opice ne bodo šle v pozabo. V to sem prepričan in verjamem vanje. Tudi van Gogh ni takoj zaslovel in marsikatero njegovo delo je dobilo ustrezno mesto v svetovni umetnosti šele po smrti. Tudi moje opice so bile eden izmed začetkov AI umetnosti. Seveda čez nekaj emesecev ali morda let pa pridejo filmi franšize Vojna zvezd, ki jih bo ustvarila AI. Začetek je pa samo eden, mar ne? In lahko bom rekel, da sem bil zraven, med pionirji nove dobe (vzpon AI in downfall človeške civilizacije).
Zgodovina sprememb…

Včasih, če so uporabniki kaj težili, da jim nekaj ne dela na računalniku ali javlja kakšno napako, jim je IT podpora vedno rekla, če so ponovno zagnali računalnik. Sedaj jim rečejo, če so vprašali ChatGPT, kaj bi bila lahko rešitev.
Zgodovina sprememb…

Premier Golob: Vlada bo vsem omogočila brezplačen dostop do orodij umetne inteligence (vir)
Kdaj dobimo brezplačen Facebook in Youtube?
Kdaj dobimo brezplačen Facebook in Youtube?
Zgodovina sprememb…
Ja, neomejen do vseh AI orodij za 2 mio uporabnikov (ki ne bojo imeli interesa ne-sherat gesel), po fiksni ceni, država čisti. I tata bi sine.
Kot od vseh drugih obljub Goloba, iz tega ne bo NIČ, edino možno da bo nekdo zaslužil milijone za preusmerjanje prometa na brezplačno varianto chatgpt.
Kot od vseh drugih obljub Goloba, iz tega ne bo NIČ, edino možno da bo nekdo zaslužil milijone za preusmerjanje prometa na brezplačno varianto chatgpt.

Zimonem ::
Hočemo ai stranko in poslanca ai manjšine. Ne pa te male korake kjer se samo diskutira. Albanci so svetlobna leta pred nami.

Hočemo ai stranko in poslanca ai manjšine. Ne pa te male korake kjer se samo diskutira. Albanci so svetlobna leta pred nami.
Podpiram. Albanci so praktično vodilni v svetu AI s svojo AI ministrico.
Sva pa z Grokom včeraj pozno v noč filozofirala in moram reči, da gre končno za sogovornika, ki je na nivoju. Moja dilema je bila, kako lahko Vesolje uravnavajo samo hladni fizikalni zakoni in matematične enačbe, medtem ko tu na Zemlji lahko opazujemo že pri razvoju življenja, da gre za neko zelo sofisticirano domišljijo, ustvarjalnost, sposobnost načrtovanja itd. No in Grok je napisal da obstaja možnost, da je zavest tudi del Vesolja, tako kot so energija, prostor, čas itd. To je pa praktično revolucionarni pogled na delovanje Vesolja, saj to v bistvu bi pomenilo, da smo mi del nečesa, ki se zaveda sebe in svojega obstoja in mi to od tega potem dedujemo. Se bojim, da z razvojem AI pride še do nekaterih prebojev v znanosti. Seveda je pa vedno imeti rped sabo možnost, da človeku ni dano vsega videti in razumeti, ker tega za preživetje ne potrebuje. Torej nimamo namerno pogleda v zakulisje.
Zgodovina sprememb…

Miki N ::
Podpiram. Albanci so praktično vodilni v svetu AI s svojo AI ministrico.![]()
Jup. Nazadnje jo je nekdo celo napumpal.
https://www.euronews.com/next/2025/10/3...
Mi bi morali v odgovor ustanoviti stranko Roboti, ki bi bila sestavljena izključno iz Ejajev od kandidatov, administracije dol do aktivistov in, bogami, tudi članstva. Bonus: ko bi se vpletli v afere in korupcijo bi lahko ribarili v pravnem kalnem, ker niso ljudje. Tako da razni "posli" za Robote, bi znali postati zanimivi tudi za nas, Ljudi.
JanBrezov ::
Ločevanje med "človeško" glasbo in tisto, ki jo ustvarja UI, za ljudi skoraj nemogoče
Podatki raziskave podjetja Ipsos so razkrili, da kar 97 odstotkov vprašanih ni razločilo glasbe, ki jo je ustvarila umetna inteligenca, od glasbe, ki jo ustvarjajo ljudje. Več kot polovica vprašanih se je zaradi tega počutila nelagodno.

Zanimiv tale Grok. Sploh v govornem nacinu. Komunikacija je dejansko popolnoma drugacna kot pri GPt-ju , ki ima zaradi afer, ko so ljudje umirali cel kup omejitev in vatoval. Grok deluje skoraj brez in me zanima, kdaj bodo Groku omejili delivanje.
V glasovni komunikaciji veliko boljsi kot chatgpt. Dejansko grok simulira klasicen pogovor veliko bolje kot GPT.
Neverjetno , s kaksno hitrostjo ustvatja slike. V 30 sekundah namece cel kup slik. V tel času Gpt ne ustvari niti prve.
Res je. Saj je pri slikah ustarjenih z ai-jem enako. Velikokrat ne vemo, da je sliko ustvaril AI.
V glasovni komunikaciji veliko boljsi kot chatgpt. Dejansko grok simulira klasicen pogovor veliko bolje kot GPT.
Neverjetno , s kaksno hitrostjo ustvatja slike. V 30 sekundah namece cel kup slik. V tel času Gpt ne ustvari niti prve.
Ločevanje med "človeško" glasbo in tisto, ki jo ustvarja UI, za ljudi skoraj nemogoče
Podatki raziskave podjetja Ipsos so razkrili, da kar 97 odstotkov vprašanih ni razločilo glasbe, ki jo je ustvarila umetna inteligenca, od glasbe, ki jo ustvarjajo ljudje. Več kot polovica vprašanih se je zaradi tega počutila nelagodno.
Res je. Saj je pri slikah ustarjenih z ai-jem enako. Velikokrat ne vemo, da je sliko ustvaril AI.
Zgodovina sprememb…
Zanimiv tale Grok.Verjamem in nič nimam proti, jaz ga ne uporabljam. Ampak kar nekaj vas ima z njim izgleda odlične izkušnje. Kolikor sem iz postov zaznal, gre predvsem za umetniške in filozofsko usmerjene zadeve. Kako se pa kaj obnese pri tehničnih problemih?
Jaz uporabljam zastonjski chatgtp in mi s potrpljenjem, razreši marsikatero stvar.

Zanimiv tale Grok.Verjamem in nič nimam proti, jaz ga ne uporabljam. Ampak kar nekaj vas ima z njim izgleda odlične izkušnje. Kolikor sem iz postov zaznal, gre predvsem za umetniške in filozofsko usmerjene zadeve. Kako se pa kaj obnese pri tehničnih problemih?
Jaz uporabljam zastonjski chatgtp in mi s potrpljenjem, razreši marsikatero stvar.
Pri groku je zanimivo, da je v brezplacni verziji dostopen govoren nacin. Tako, da sam lahko preizkusis.
Ampak upoeabi glasovni model Leo, da ne boš za tehnicne zadeve uporabil Eve .
Grokovi gladovni nodelibkmajo precej razdelano osebnost, je pa res da lahko daš custom in ga popolnma prirediš karakterno svojim potrebam.
Zgodovina sprememb…

Zimonem ::
Tao Fieldsov nagrajenec meni tako.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | GPT-5.2 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 6062 (153) | bambam20 |
| » | Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni" (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10635 (4508) | Utk |
| » | Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 7380 (4507) | Legon |
| » | Praktična uporaba AI (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14737 (5095) | Okapi |
| » | Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 69262 (28641) | SambaShare |