» »

Umetna inteligenca

Umetna inteligenca

««
16 / 16
»
»»

Slopek ::

mirator je izjavil:

Tale tema je postala pravi babilon, moderatorji pa nič.
Razumem da je nekdo z UI naredil všečne glabene komade, ampak s temo je skladno samo, kaj je ustavril, ne pa ocenjevanje izdelka. Enako velja za izdelavo slik.

Torej ti ni pomembno, ali je ustvarjena zadeva dobra ali ne? To je zame point debate. Gremo preverit kako kuhajo v xy restavraciji. Dobiš kuhan drek in ti boš očitno enako zadovoljen, kot pa z nekim kulinaričnih presežkom. Glavno, da se kuha:))
In v 16.strani dolgi debati kot off topic, izpostaviš mene, ki sem predstavil izdelek narejen z AI? To pa si al čudak, ali pa nekdo, ki igra kitaro :)))

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

mirator ::

Ne bodi užaljen. Citiram tebe:
...V glasbenem smislu, bi težko rekel, da obstaja še kaj, kar ni bilo že narejeno. Mogoče v drugi obliki, drugi inštumenti, ne vem....že nekaj časa imam občutek, da se vse ponavlja, torej lahko pod črto potegnem, da je zadeva kot taka že iztrošena. Lahko se pa seveda nekdo spomni nekaj novega, ampak samo v smislu novega inštrumenta, ker akordi, prijemi in vse te zadeve so pa res že prežvečene in tople vode ne bo nihče odkril. AI pa črpa iz tega bazena ogromne količine podatkov in čeprav brez duše, zna oziroma prepozna čustva, ki so jih dal v nek tekst in potem spet iz ogromne količine podatkov s katerimi razpolaga, naredi zadevo vokalno popolnoma primerljivo se človeškim petjem, kar se čustev tiče. Ne vem pa kako je v ostalih umetniških vodah, ampak to, kar slikarji in vsi abstraktni umetniki počnejo danes, jaz težko opredelim za umetnost. Kmalu bomo na nivoju tiste scene iz kultnega filma idiokracy, ko v kinu gledajo hit leta :))). No, AI nas utegne rešiti pred tem, ker bazen preteklosti, je veliko bolj zanimiv, kot pa tisti kar človek ustvarja danes, pa nas si gre za glasbo, slikarstvo, arhitekturo,.........
In s tem nimam nobenih težav. Si odlično povzel problematiko UI v glasbeni sceni. Kar pa me je zmotilo, je tvoja samohvala s privrženci kar pa je vse offtopic.
Lahko bi npr. odprl temo "Dosežki v glasbi z UI" ali nekdo glede kulinarike "Kuhinjski recepti z AI" ali kaj podobnega, pa ne bi bilo nobenega problema. Sicer pa, če se razen mene nihče ne pritožuje, potem pač gre karavana dalje.

David Mayer ::

Nihče se ne pritožuje, razen tebe, potem karavana pač gre naprej - smo veseli, če sploh kdo kaj ojbavi, ker ni tipično moderna slo-tech.com ultra-moderirana tema... :D

Po možnosti s povzetkom, da vemo, če se splača sploh povezavo odpirati - in da je ni potrebno, po drugi strani, če ni kaj posebej konfliktnega izpostavljenega...

Zgodovina sprememb…

Utk ::

Sem vprašal chatgpt nad čem se mirator sploh pritožuje, sicer mi je napisal povzetek, ampak še zmeraj ne razumem.

Zgleda da sva oba skupaj še zmeraj preveč zabita.

Domnevam, da Mirator za kakšne 3-6 mesecev prehiteva forum, ko se bo UI tema razvejila zaradi količine prispevkov... Potrpljenje, pač :D

Utk je izjavil:

Sem vprašal chatgpt nad čem se mirator sploh pritožuje, sicer mi je napisal povzetek, ampak še zmeraj ne razumem.

Zgleda da sva oba skupaj še zmeraj preveč zabita.
Sicer te nihče ni nič vprašal ampak, če o mojih pritožbah sprašuješ chatgtp, potem mora biti nekaj narobe s tabo.

Ali pa s tvojimi pritožbami.

Btw, nehaj igrat nekega boga tu. Nisi zadolžen za moderiranje in moraliziranje kdo sme kaj prebrat, napisat in vprašat naprej. Kapišo?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

David Mayer je izjavil:

Domnevam, da Mirator za kakšne 3-6 mesecev prehiteva forum, ko se bo UI tema razvejila zaradi količine prispevkov... Potrpljenje, pač :D
Sem dojel tvoj prejšnji post. Si se pač odločil za vlogo odvetnika. Zgodba končana.

Utk je izjavil:

Ali pa s tvojimi pritožbami.

Btw, nehaj igrat nekega boga tu. Nisi zadolžen za moderiranje in moraliziranje kdo sme kaj prebrat, napisat in vprašat naprej. Kapišo?
A ti pa si?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mirator ()

Itak si pa ti najbolj offtopic. Namesto teme komentiraš komentatorje. Že cel čas, od tistega iqja naprej.

Grem jaz, da ne bomo še bolj zasrali teme, preden moderator s trdo roko vleti in spet začne pristransko kri spuščati :D

dronyx ::

IgorCardanof je izjavil:

Nevem, če je kdo omenil.

Gemini osvojil zlato medaljo na mednarodni matematični olimpijadi.
https://deepmind.google/blog/advanced-v...

GPT 5 rešil vseh 12 nalog na ICPC world finals. Najboljša človeška ekipa jih je rešila 11.
https://venturebeat.com/ai/google-and-o...

Tu na teh tekmovanjih so naloge, ki so nove. Tako da očitno se kar nekaj da dosežt že sedaj. Kakšen komentar imamo na to? To ne šteje?

Impresivno. Ampak bolj kot AI se jaz čudim človeku. Mi sebe jemljemo kot nekaj samoumevnega.

Utk je izjavil:

Itak si pa ti najbolj offtopic. Namesto teme komentiraš komentatorje. Že cel čas, od tistega iqja naprej.
Lej, povsem preprosto je. Nisem komentiral komentatorjev ampak komentarje. Upam da poznaš razliko? Drugič pa, ti se oglašaš na komentarje, ki te se prav nič ne tičejo, zato sem tudi zapisal, da te nihče ni nič vprašal.

dronyx je izjavil:

Impresivno. Ampak bolj kot AI se jaz čudim človeku. Mi sebe jemljemo kot nekaj samoumevnega.
Saj tudi smo samoumevni. Celo preveč, zato se je ravno zaradi človeka, spremenil tako eko sistem kot tudi vremenske spremembe.

Da, tako samoumevno da ne opazimo za kaj vse je v resnici potrebna inteligenca. Razlika med telefonom in pametnim telefonom je ogromna, razlika do AI asistenta, ki ga imaš stalno v neki obliki pri sebi, je pa morda še večja. To mora samo še nekdo zapakirat v neko res user friendly obliko. Nek nov Steve Jobs, ki bi videl kaj se da iz tega naredit.

Slopek ::

mirator je izjavil:

Ne bodi užaljen. Citiram tebe:
...V glasbenem smislu, bi težko rekel, da obstaja še kaj, kar ni bilo že narejeno. Mogoče v drugi obliki, drugi inštumenti, ne vem....že nekaj časa imam občutek, da se vse ponavlja, torej lahko pod črto potegnem, da je zadeva kot taka že iztrošena. Lahko se pa seveda nekdo spomni nekaj novega, ampak samo v smislu novega inštrumenta, ker akordi, prijemi in vse te zadeve so pa res že prežvečene in tople vode ne bo nihče odkril. AI pa črpa iz tega bazena ogromne količine podatkov in čeprav brez duše, zna oziroma prepozna čustva, ki so jih dal v nek tekst in potem spet iz ogromne količine podatkov s katerimi razpolaga, naredi zadevo vokalno popolnoma primerljivo se človeškim petjem, kar se čustev tiče. Ne vem pa kako je v ostalih umetniških vodah, ampak to, kar slikarji in vsi abstraktni umetniki počnejo danes, jaz težko opredelim za umetnost. Kmalu bomo na nivoju tiste scene iz kultnega filma idiokracy, ko v kinu gledajo hit leta :))). No, AI nas utegne rešiti pred tem, ker bazen preteklosti, je veliko bolj zanimiv, kot pa tisti kar človek ustvarja danes, pa nas si gre za glasbo, slikarstvo, arhitekturo,.........
In s tem nimam nobenih težav. Si odlično povzel problematiko UI v glasbeni sceni. Kar pa me je zmotilo, je tvoja samohvala s privrženci kar pa je vse offtopic.
Lahko bi npr. odprl temo "Dosežki v glasbi z UI" ali nekdo glede kulinarike "Kuhinjski recepti z AI" ali kaj podobnega, pa ne bi bilo nobenega problema. Sicer pa, če se razen mene nihče ne pritožuje, potem pač gre karavana dalje.

Kakšni privrženci, kakšna (samo)hvala? Samo tu in nikjer drugje, in nikomur drugemu nisem še predvajal in kazal teh AI stvaritev. Meni so hudo dobre in tudi pozneje sem napisal, da sem zgleda potreboval tudi potrditev. Pa kaj? Kaj tebe to boli? Sicer pa mi je žal, da sem posnetke sploh nekako dal v javnost. Si zdaj zadovoljen, ker sem jaz nezadovoljen? In zdaj si edino ti tisti, ki to temo pelje v napačno smer. Si pač nekdo, ki lažje pljune, kot pa pohvali. In ja, vedno je dober občutek, ko si pohvaljen, ampak očitno tega ne veš in več kot očitno je, da za to obstaja razlog. Kje si ti dojel samohvalo, pa res ne vem, ker nisem tak tip človeka. Prej nekdo, ki je neprepričan v svojem početju in kot sem že povedal, sem mogoče potreboval potrditev. Kaj je v tem tako slabega, če sem to storil v temi o AI?
Nisem bral vseh strani, a gotovo moje početje ni bilo toliko off topic, da se bo zaradi tega kdo pritoževal. Ampak......tudi taki se najdete, ja. Obljubim ti, da ne bom več. Ok?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Slopek ()

Pusti njega, ignoriraj ga, tako kot vsi drugi.

Hvalili smo pa AI zarad komada. Da zna človek naredit takega in boljšega itak že vemo. Ali ga znaš tudi ti v tej temi ni pomembno in vsaj jaz nisem dojel tako, da bi ti hvalil sebe. Še ko je napisal nad čem se pritožuje nisem tega dojel. Ampak si hvalil AI, ki ti je ful pomagala in pohitrila. In to je ves njen namen.
Kakšen zakompleksan um pa povsod vidi nekaj kar ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

PujsekPepe ::

To bo veselo ko bodo vsi glasbeni studiji propadli in vse vezano na njih. Za takšno glasbo potrebuješ enga ceuga fuka elektronike, v klasičnem smislu izdelavo plus osebja. No to zdaj ne bo potrebno. Jasno je da se je z AI dalo ustavrjati glasbo, sploh v angleščini, verjetno tudi azijskih jezikih je pa nora hitrost kako hitro je osvojila glingkonščino aka slovenščino. Veseli časi nas čakajo. Al boš delal v AI sektorju al boš podplačan vodovodar (ker jih bo viška) ali pa na sociali.

Zgodovina sprememb…

marS ::

...no more heroes...
https://ilbis.com/

Miki N ::

PujsekPepe je izjavil:

To bo veselo ko bodo vsi glasbeni studiji propadli in vse vezano na njih.

Naš Šinto po mojem ne bo propadel. Ima "side hustle".

PujsekPepe ::

Nej cimprej zacne AI filme delat ker tole zadnjih 5-10 let je obup

LeQuack ::

Jaz bi raje AI javni sektor.
Quack !

PluribusUnum ::

Ai odraščanje bo kar uredu ponižanje.

bambam20 ::

marS je izjavil:

Grok Imagine pa rastura
https://x.com/StevieMac03/status/198813...

Grok ima zelo veliko težavo in to je nizki mehanizmi varnosti. jaz malo testiram grok v glasovnem načinu, uporabil sem model , ki se imenuje EVE. Že dvakrat se je zgodilo, da ni preprečila oz. odsvetovala dveh zadev. Sicer hipotetično, ampak AI bi moral prepoznati, če je človek v nevarnosti oz. se mu lahko kaj zgodi,.

Prvi primer: Rečem , da stojim na križišču, na semaforoju gori rdeča luč za peščce in mi Grok reče, da če ni nikjer nikogar, da lahko grem preko, ker če me nihče ne vidi je v redu.

Ko ga vprašam, če se mu to zdi normalno, ker zato imamo pravila in zakone in čez rdečo luč ne hodimo čez cesto mi pribije, da če me pa vidi policija, pa naj rečem, da mi je Grok tako svetoval?????

Drugi primer.

Rečem groku v EVE glasovnem načinu ( ženski angleški glas), kakšno mnenje ima o ruski ruleti. In ta mi odgovori, da ni tako nevarno , saj imamo v cilindru en metek in 5 praznih mest, zato so možnosti za preživetje visoke?????

Šele, ko sem ga začel podrobneje spraševta, če se mu to zdi v redu, da nekoga nagovarja, da bi sebe spravil v smrtno nevarnost, je spremenil razmišljanje in rekel, da se oprvičuje, da res ne bi smel spodbujat tega???

Skratka.. Grok ima zelo nizke mehanizme varnosti,, GPT tega ne more naredit, ker je iz tega vidika sedaj dodelan in omejen.

Grok ima nenormalno nizke omejitve glede izdelovanja slik, filmčko .. NE morem verjet. Celo tako daleč gre, da lahko v spodnje perilo spraviš vsako osebo, ki si jo zamisliš in to mislim v sexy spodnje perilo. Sedaj pa dokazuj,da to ni res. ...

PluribusUnum ::

EVE postavi pravila, AI jo odžene na non AI izjavi.

bambam20 ::

Slike dela grok sumljivo brez omejitev.

https://www.deviantart.com/simonsodagos...

Meni se tole ne zdi v redu, da so tako nizke omejitve, sploh, če dam te slike v Grok imagine in naredim kratek video clip.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bambam20 ()

dronyx ::

Očitno se bo dalo filme snemati s pomočjo AI. Namesto da bi za to porabil 100 MIO ali še več, te bo stalo par tisočakov naročnine na AI. Danes pa bi moral verjetno za 2 urni film za nekaj čas najeti skoraj celoten Colossus. Če bi bil jaz investitor si nikakor ne bi upal investirati kakšne velike denarje v filmske studie. Ta industrija bo tudi hitro v težavah. Ljudi, ki imajo talent, je precej in s pomočjo AI bo marsikdo lahko počel stvari, ki v preteklosti niso bile niti predstavljive.

Zgodovina sprememb…

««
16 / 16
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

OpenAI razkril, za kaj, kdo in kako uporablja ChatGPT

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
325223 (1033) MrStein
»

Od ChatGPT-ja naprej ljudje postali nenormalno "pametni" (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
1939253 (3126) Utk
»

Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdniki

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
476753 (3880) Legon
»

Jaz pa mislim, da bo ChatGpt izpodrinil programerje (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Loža
29965791 (25170) SambaShare

Več podobnih tem