» »

Umetna inteligenca

Umetna inteligenca

Temo vidijo: vsi
««
35 / 35
»
»»

vke4XC ::

Bi kak iztopajoč samozavesten dinamičen pogumnež odprl kakšno bolj ciljno temo o UI, tale je bolj tako splošna. Bi sicer jaz, samo trema in to, pač ciprese so vedno bliže, saj ne, da dišijo.

Pa tudi ljubljenček nekaterih moderatorjev nisem, so nekaj tovrstnih dobronamernih tem že zaprli, sporočila pa pobrisali - z utemeljitvijo, da lahko vsak pride do teh podatkov, ki ima dostop do AI, četudi brezplačen, kar ne drži - ampak ok, me ceneje pride, če sklonim glavo kot če zaman poskušam dopovedati, da ne drži.

gen Maister ::

:)):)):))
Lahko jaz poskusim! :))
Kako pa miališ, da bi bilo naslov teme!?? 8-)
Ne podcenjuj teh bed**ov!! Njihova roka je močna in dolga! :))
Butale pa so majhna in plitva mlakuža!! :)):)):))

mirator ::

vke4XC je izjavil:

Bi kak iztopajoč samozavesten dinamičen pogumnež odprl kakšno bolj ciljno temo o UI, tale je bolj tako splošna. Bi sicer jaz, samo trema in to, pač ciprese so vedno bliže, saj ne, da dišijo.

Pa tudi ljubljenček nekaterih moderatorjev nisem, so nekaj tovrstnih dobronamernih tem že zaprli, sporočila pa pobrisali - z utemeljitvijo, da lahko vsak pride do teh podatkov, ki ima dostop do AI, četudi brezplačen, kar ne drži - ampak ok, me ceneje pride, če sklonim glavo kot če zaman poskušam dopovedati, da ne drži.

Ne razumem te popolnoma. Tem o UI je kar nekaj, pa tudi sicer, postavi v prašanje kaj te zanima oz. katera je tvoja ciljna tema. Forum je pač takšne narave, da se pogosto začetno vprašanje skozi nekaj odgovorov prevesi v kakšno drugo smer (saj poznaš igro telefona, ko prvi nekomu v vrsti za sabo nekaj zašepeta, zadnji v vrsti pa na glas pove nekaj povsem drugega). Potem je pač treba ponovno opozoriti na dano vprašanje.
Jaz sem že večkrat omenil, da mi je UI zelo dober pomočnik pri različnih izračunih. Vedeti je samo treba, kakšen odgovor pričakuješ in UI, če ne odgovori zadovoljivo, ponovno vprašati, mogoče s kakšnim dodpolnilnim podatkom.
Kot vidiš, nekateri radi rišejo, delajo stripe, pišejo eno ali drugo, skratka samo postavi vprašanje in UI ti bo odgovorila.
Ne beli pa si preveč glave s tem, kako UI deluje. Je pač algoritem na osnovi približka nevtronske mreže možganov, ne pozna čustev, ne zna razmišljati, ne ve ali se hecaš ali misliš resno, če si na kakšen podatek pozabil, bo odgovor temu primeren,itd..

vke4XC ::

Odlično, to, to je bilo tisto, kar sem potreboval jaz :D

gen Maister ::

:)):)):))

Pazi samo, da ne zabredeš pregloboko v brozgo!! 8-)

https://www.monitor.si/clanek/utapljamo...

kow ::

A brozga je kao "slop"? Kul.

Kayzon ::

Je kdo videl reddit post:

We just found out our AI has been making up analytics data for 3 months and I'm gonna throw up.

:))

Kayzon ::

Btw kaj to pomeni na dolgi rok?

Expected AI spending for 2026 is projected to reach 1.3 trillion usd, while the revenue is only about 300 billion usd.

Ales ::

Da gre vse po načrtih... >:D

Kayzon je izjavil:

Btw kaj to pomeni na dolgi rok?

Expected AI spending for 2026 is projected to reach 1.3 trillion usd, while the revenue is only about 300 billion usd.

Da bolje, da se uporaba AI ne ustavi. Zaenkrat se zdi skoraj nemogoce, da AI ne bi zelo povecal produktivnost v celi vrsti industrij.

BigWhale ::

kow je izjavil:

Zaenkrat se zdi skoraj nemogoce, da AI ne bi zelo povecal produktivnost v celi vrsti industrij.

A imamo ze kaj dokazov v praksi? Brez upostevanja AI bros, in AI ceotov? Taksnih merljivih in ponovljivih dokazov?

Imas kaksen dokaz, da software povecuje produktivnost? Kaj pa tovornjaki?

Zadeva je samoumevna.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Okapi ::

Poleg tega - kaj pomeni "povečana produktivnost"? Enak/večji BDP z manj zaposlenimi, večji BDP z enako ali več zaposlenimi?

Ne vem kaj bi zdaj rad slisal. Ce si sel vcasih na blagajno v trgovino, pa ti je prodajalka vsako ceno vtipkala na roke. Danes pa ti odcita s barcode scannerjem. Razlika v produktivnosti je verjetno ocitna?

Ce si vcasih moral prebrati nekaj strani teksta, danes pa ga prilepis v prompt in dobis povzetek. A ni razlika v porabljenem casu ocitna? Res verjames, da se taksna dejstva ne poznajo v BDPju?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Okapi ::

Evo, do danes nisem vedel, da smo včasih manj kupovali, ker so morali na blagajni ročno vtipkati ceno.:))

Dej se enkrat malo premisli kaj sem napisal. Bojim se, da ti je starost ze svcrla mozgane.

Jure14 ::

Okapi je izjavil:

Evo, do danes nisem vedel, da smo včasih manj kupovali, ker so morali na blagajni ročno vtipkati ceno.:))

Ta dobre blagajničarke niso nič zaostajale za skenerji.
Artiklov ni bilo veliko, pa vse cene so znale na pamet.

Utk ::

Okapi je izjavil:

Ja, manj smo kupovali zarad nižje produktivnosti. Trgovka, ki je na roke tipkala cene, ni mogla v 8 urah zaslužit toliko kot zdaj. Fizično ni zneslo takrat naredit tolk krame. Je pa res, da imamo zdaj še več bullshit jobov, ki ne prispevajo nič k ničemer, pa jih že takrat ni manjkalo.

nejc_nejc ::

kow je izjavil:

Ne vem kaj bi zdaj rad slisal. Ce si sel vcasih na blagajno v trgovino, pa ti je prodajalka vsako ceno vtipkala na roke. Danes pa ti odcita s barcode scannerjem. Razlika v produktivnosti je verjetno ocitna?

Ce si vcasih moral prebrati nekaj strani teksta, danes pa ga prilepis v prompt in dobis povzetek. A ni razlika v porabljenem casu ocitna? Res verjames, da se taksna dejstva ne poznajo v BDPju?

Se strinjam, izziv, pa je "zicleder", ki ga ni in je marsikje nujno potreben.
Rezultat tega je polno nekih felerjev, ki dolgorocno gledano povzročajo večje probleme, kot mala zakasnitev uvedbe posameznih dejavnosti ali dejanj.
Miselnost, če ne argument, da prisparas nujen čas, pri recimo plačevanju z brezsticno kartco je butast. In na tem nivoju bazira veliko zadev. Kr neki, lahko naštevamo še cel večer.....

Ales ::

««
35 / 35
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Applovo Siri bo poganjal Googlov Gemini

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
255199 (3966) bambam20