Forum » Loža » Umetna inteligenca
Umetna inteligenca
Temo vidijo: vsi
c3p0 ::
Ti fotonski čipi so kot mega baterije, ki se napolnijo v minuti. Že od 90s jih vsake toliko zasledim. Samo što nije.
pegasus ::
https://www.heise.de/en/news/WD-and-Sea... ... evo diskov za letos ni več. Boste lepo na papir zapisovali svoje podatke ...
vke4XC ::
Ste videli - piše DOESN'T :D
Dronyx, še malo aritmetičnega slopa - kaj se nekaj zgražate po spletu, da chat gpt ne more šteti od 1 do 200 brez napake kot pri naslednja točki? Še poimenovano se zdi pravilno na prvi pogled (naj kdo preveri).
Ta točka:
Naslednja točka - je mišljeno v tem smislu (napaki 61, 78), ko nisi precizen s promptom? Tjah :D
Dronyx, še malo aritmetičnega slopa - kaj se nekaj zgražate po spletu, da chat gpt ne more šteti od 1 do 200 brez napake kot pri naslednja točki? Še poimenovano se zdi pravilno na prvi pogled (naj kdo preveri).
Ta točka:
Naslednja točka - je mišljeno v tem smislu (napaki 61, 78), ko nisi precizen s promptom? Tjah :D
c3p0 ::
https://www.heise.de/en/news/WD-and-Sea... ... evo diskov za letos ni več. Boste lepo na papir zapisovali svoje podatke ...
Meni je všeč, še malo sedim na njih in začnem oglaševat. Kot Toše s svojo 5090
gen Maister ::
https://www.monitor.si/novica/umetna-in...
NE bo treba!!
Bodo kmalu ponudili zapise v oblaku!
Po primerno dostopni ceni seveda!!
Kdo pa še zna danes od mladine ošiliti svinčnik!?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gen Maister ()
gen Maister ::

dronyx ::
Zmagovalci dobe umetne inteligence bodo vodovodarji, električarji in zidarji, največji poraženci pa programerji in podobni poklici. Če to ni komično. Umiram od smeha.

dronyx ::
Mi zna prosim kdo narediti sledečo karikaturo: Nariši kot karikaturo Anžeta Logarja, ki ga za roko na levo stran vleče Milan Kučan, pomanjšana verzija Janeza Janše pa se ga oklepa za desno nogo.
Meni je Grok narisal tole, samo nisem zadovoljen, ker se iz obrazov ne vidi kdo je kdo in tudi Janša bi moral biti miniaturen, ne v naravni velikosti.
Meni je Grok narisal tole, samo nisem zadovoljen, ker se iz obrazov ne vidi kdo je kdo in tudi Janša bi moral biti miniaturen, ne v naravni velikosti.
Stane2 ::
https://x.com/AlperenAkkuncu/status/202...
Apparently, there is new hardware that can run LLMs much, much faster. It can easily give you over 15,000 tokens per second, which is stupidly fast.
From what I understand, it's 'hard-coded,' meaning that you can't change the weights or anything; the chip itself can only run the model from the day it's manufactured, forever.
Interesting concept.
Apparently, there is new hardware that can run LLMs much, much faster. It can easily give you over 15,000 tokens per second, which is stupidly fast.
From what I understand, it's 'hard-coded,' meaning that you can't change the weights or anything; the chip itself can only run the model from the day it's manufactured, forever.
Interesting concept.
BigWhale ::
Zmagovalci dobe umetne inteligence bodo vodovodarji, električarji in zidarji, največji poraženci pa programerji in podobni poklici. Če to ni komično. Umiram od smeha.![]()
Ne bodo. Povisala se bo produktivnost, kaksna firma bo na zacetku koga morda odpustila, potem bodo pa hiteli nazaj najemat, ker crne skatle, ki so jih instalirali random boti, ne bodo delovale. Do takrat, ko bodo pa LLMji tako dobri, da jih bo lahko uporabljal prav vsak, bo pa preteklo se nekaj casa.
Dandanes skoral nihce vec ne potrebuje znanja assemblerja v praksi, tisi, ki imajo to znanje in ga uporabljajo pa so bolje placani in bolj ucinkoviti pri svojem delu.
Danasnja cvetka Opusa 4.6, po tem, ko sem mu narocil naj uporabi direnv za menjavo python virtualnega okolja:
❯ Whats wrong with adding source .venv/bin/activate to .envrc? Why would I want layout python-venv? What does it do?
⏺ You're right to question it. source .venv/bin/activate works perfectly fine in .envrc and is the simplest approach.
layout python-venv isn't even a built-in direnv command — that's why it failed. I made that up. The built-in layout python3 exists, but it creates its own
virtualenv in .direnv/ rather than using an existing .venv. There's no good reason to use it here when you already have a .venv created by uv.
Let me fix it.
Ce bi ga pustil, da dela sam naprej bi se nekaj casa ciklal in na koncu izbral neko resitev, ki bi priblizno delala, ni pa nujno, da bi bila prava.
IgorCardanof ::
Bom klical "dober cope".
Tako kot recimo po uvedbi strojev v kmetijstvu sedaj veliko manj ljudi kmetuje, produktivnost je pa 1000x. Isto bo tu.
Slabi programerji bodo kar hitro ob sluzbe, mid level programerji kar naenkrat nikakor ne bodo vec najt dobrih sluzb.
Tako kot recimo po uvedbi strojev v kmetijstvu sedaj veliko manj ljudi kmetuje, produktivnost je pa 1000x. Isto bo tu.
Slabi programerji bodo kar hitro ob sluzbe, mid level programerji kar naenkrat nikakor ne bodo vec najt dobrih sluzb.
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.
Ne odgovarjam na DM.
Ne bodo. Povisala se bo produktivnost, kaksna firma bo na zacetku koga morda odpustila, potem bodo pa hiteli nazaj najemat, ker crne skatle, ki so jih instalirali random boti, ne bodo delovale. Do takrat, ko bodo pa LLMji tako dobri, da jih bo lahko uporabljal prav vsak, bo pa preteklo se nekaj casa.
Če te ni že v temi o sončnih elektrarnah, mogoče tule bolj spremljaš. Čemu bi jih moral uporabljati prav vsak? V bistvu jih že sedaj lahko, glavna razlika je kakovost prompta, je razlika med eno vrstico in eno stranjo, ni - kako bi to bilo drugače od človeških ekip? LLM (z vsemi layerji!) žal (še) ni podaljšek tvoje zavesti, da bi brala misli za vse neartikulirane detajle. Mogoče se preveč pričakuje od tega orodja?
Ene malo je odvisno sicer, kaj bi rad naredil in kako - ampak menda veliko prav vsakršnih ljudi že uporablja LLM, je pa mogoče nekaj razlike v odgovorih in artifaktih (slop ali pa kaj bolj uporabnega), ampak UPORABLJA jih lahko PRAV VSAK, menda tudi v incognito načinu :D
Ni res?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()
Ales ::
Če je uporabnik pismen in dovolj računalniško izobražen, da zna uporabljati nek LLM vmesnik, ga lahko vsak uporablja. Prag za uporabo orodja je nizek.
Ravno to naracijo skuša marketing LLM-jev trenutno uturiti splošni populaciji kot nov blažen žegen...
Ravno to naracijo skuša marketing LLM-jev trenutno uturiti splošni populaciji kot nov blažen žegen...
Saj vi komot rečete, naj vam zgenerira "nov facebook" ali pa "boljši sushi od BW", mene pa res ne moti :D
BigWhale ::
Čemu bi jih moral uporabljati prav vsak?
To so tudi za racunalnike rekli vcasih, pa za avtomobile. Moral? Nujno ne bo, ampak ce bodo LLMji prisli na podoben nivo uporabe kot so prisli racunalniki, jih bodo uporabljali vsi.
V bistvu jih že sedaj lahko, glavna razlika je kakovost prompta, je razlika med eno vrstico in eno stranjo, ni - kako bi to bilo drugače od človeških ekip? LLM (z vsemi layerji!) žal (še) ni podaljšek tvoje zavesti, da bi brala misli za vse neartikulirane detajle. Mogoče se preveč pričakuje od tega orodja?
Ne vem kaj drugi ljudje pricakujejo, jaz vidim kaj AI bros obljubljajo. :>
Kako tezko bodo programerji nasli sluzbe bomo pa videli. Sedaj brez predznanja programiranja in razumevanja kako se programira lahko sicer marsikaj vibecode-as, ampak, a lahko napises zadosti dober prompt brez tega predznanja?
Saj že vsak uporablja LLM, FFS, še celo za napačno samodiagnosticiranje gobavosti, da ne omenjam drugih, bolj škodljivih/morilskih uporab, recimo v sosednji temi.
In glede avtov: ne vozijo vsi enako spretno, ne že kar od prvega zagona, nekaterim ni bilo potrebno niti na sedaj obvezen poligon za mlade šoferje! Da ne omenjamo vožnje avtov za različne namene, FFS!
Rezultati se razlikujejo, vedno tako mainstream sledite, kaj drugi obljubljajo - in kaj se zgodi, če ne deliverajo po pričakovanjih? Žalost?
Verjetno vam še ni jasno, da smo zelo na isti strani, panožno gledano - le jaz tam, kjer vidite vi kratkotrajno slabost, sam iščem priložnosti (ali kako je rekel tisti nematrični Meroving z Monico pod pazduho).
Se opravičujem, ker sem bil deležen ekstremno brutalne trde vzgoje in da so moje storitve bile najete šele takrat, ko ni ostalo drugega :D
In glede avtov: ne vozijo vsi enako spretno, ne že kar od prvega zagona, nekaterim ni bilo potrebno niti na sedaj obvezen poligon za mlade šoferje! Da ne omenjamo vožnje avtov za različne namene, FFS!
Rezultati se razlikujejo, vedno tako mainstream sledite, kaj drugi obljubljajo - in kaj se zgodi, če ne deliverajo po pričakovanjih? Žalost?
Verjetno vam še ni jasno, da smo zelo na isti strani, panožno gledano - le jaz tam, kjer vidite vi kratkotrajno slabost, sam iščem priložnosti (ali kako je rekel tisti nematrični Meroving z Monico pod pazduho).
Se opravičujem, ker sem bil deležen ekstremno brutalne trde vzgoje in da so moje storitve bile najete šele takrat, ko ni ostalo drugega :D
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: vke4XC ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Applovo Siri bo poganjal Googlov GeminiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4847 (3614) | bambam20 |
| » | GPT-5.2 je tu (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9390 (1764) | kriptobog |
| » | O tveganjih in stranskih učinkih se posvetujte s ChatGPT HealthomOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 4711 (2289) | ToniT |
| » | Strokovnjaki za umetno inteligenco postali zvezdnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 8349 (5476) | Legon |
| » | Praktična uporaba AI (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 16461 (6819) | Okapi |