» »

Potovanje 2 meseca

Potovanje 2 meseca

1
2
»

Vice ::

bm1973 je izjavil:

Vice je izjavil:

Sem prepotoval vse mogoče pa če sem odkrit v začetku je zabavno ker je novo, potem ti to postane kot jutranje pranje zob. Ko obiščeš par stvari ti postane vse isto. Prej se čudiš kako lahko drugi živijo v takšni bedi in da folk premalo ceni to kar ima doma.

Potovanje mora imeti nek cilj.

Brezzvezno bluzenje po evropskih mestih, po možnosti z naveličanim vodičem, je waste of time and money.

Videl kar nekaj mest, v parih celo živel, oz. bil tolikokrat gor službeno, da sem kar domač tam. In se jih naveličaš...

V vsakem mestu je sicer nekaj zanimivega, če to to zanima, je lahko cilj.

Ostalo je preživetje, spanje plus hrana, plus malo neobveznih pirov, čveka, zabave, ker nisi v službi... Ampak za to ni treba potovati.

Nikoli nisem potoval z agencijami. In vedno sem šel z namenom… Mi je pa služba dala veliko boljšo sliko in stik z domačini kot bi kdorkoli lahko to omogočil nekemu »turistu«, saj vidiš stvari ki turistu niso in nikoli ne bodo na voljo. Kaj je sploh tvoj point?

delavec44 ::

zobnik je izjavil:

Valda so danes starejši tolk proti temu da bi mladi užival, potoval, kdo bo pa delal za njihove penzije potem, tak da mladi pogumno v svet, nič ne razmišljat a bi ne, samo it.

Seveda, vsak starš je proti temu, da bi njegovi otroci uživali in kaj doživeli.

Samo jokanje, za vse so drugi krivi.

kixs ::

Clovek je star 38 let. Ne ravno mlad. Bi lahko ze imel kaksnega otroka ali dva. Veliko boljse kot potovati ;)

velikBrokoli ::

stara mama je izjavil:

"zabava" je preveč splošno..... Enim je "zabava" čepet zvečer v kafani na hrvaški obali,
recimo ta je pa najbolj srečen če lahko hodi!
https://www.instagram.com/olithewalker/

Pol maš spet primere, ki kolesarijo čez Silk Road (za to sta 2 meseca mal premalo), al pa kateri od shitbox rally-ev s starimi kripami po aziji.

Pa saj zato se pa sam odločiš, kam greš na dopust, mar ne? Eni lahko 2 tedna ob bazenu ležijo, spet drugi bi pa vsak dan okoli hodili. Ne razumem pa ljudi, ki grejo na dopust, čeprav že v naprej vejo, da jim ne bo dobro.

tony1 ::

"Če odmisliš potovanje. Ne pozabi na zavarovanje in se vprašaj ali si hitro zaposljiv kader? Zato upoštevaj:
Z odpovedjo se ti prekine zdravstveno zavarovanje, to moraš urediti, sploh glede na to da greš na potovanje nebi bilo slabo.
Če si težko zaposljiv upoštevaj, da izgubiš vse pravice glede denarnih nadomestil. Na novo se ti začne spet seštevati z novo zaposlitvijo. "

Ker OP pravi, da je nekaj našparal, naj za tista 2,3 mesece pač odpre normiran s.p. in si plačuje minimalne prispevke. Odpreš in zapreš mimogrede.

Zakaj? Saj se lahko prijaviš na zavod in plačaš tisti minimalni znesek za zdravstvo, pa je... zakaj bi državi dal 400-500e na mesec?

Za prijavo zdr. zavarovanja kot občan brez prihodkov (stane nekaj desetakov) še tega ne rabiš.

Imaš pa brez s.p.ja luknjo v delovni dobi in, če te gre kak kadrovnik šnofati s ta drobnim glavnikom, v CVju.

Za tista 2 meseca te pa res nihče ne bo šel preverjat :)) če pa že, pa poveš po resnici, "bil sem na sabbaticalu"

Luknja v delovni dobi pa tudi ni problematična, jaz državi ne bi dal 1000e za to...

Zgodovina sprememb…

delavec44 ::

tony1 je izjavil:

Če si težko zaposljiv upoštevaj, da izgubiš vse pravice glede denarnih nadomestil. Na novo se ti začne spet seštevati z novo zaposlitvijo.

To ni res. Razen če je premor dolgotrajen (več kot 2 leti).

Odvisno od okolja, kjer boš delal...

1000 EUR je danes malo, če boš zato dlje časa brez službe, pa še posebej.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Ampak še vedno.. zakaj? Luknja v CVju ali v delovni dobi ni problematična, zakaj bi za brezveze financiral državo?

velikBrokoli je izjavil:

če pa že, pa poveš po resnici, "bil sem na sabbaticalu"

Absolutno poveš po pravici. Nato pa sledi vprašanje: kdaj greš pa naslednjič?

Firbčnim babam je najbolje sploh preprečiti preveč firbcanja...

velikBrokoli je izjavil:

Ampak še vedno.. zakaj? Luknja v CVju ali v delovni dobi ni problematična, zakaj bi za brezveze financiral državo?

Ker boš (spet bo pol foruma fasalo raka v minuti...) tako prej prišel do penzije. Luknja je lahko problematična, odvisno kaj delaš.

Zgodovina sprememb…

MorsUltima ::

Človek danes izgleda ne sme nič razen delat oa umret

tony1 je izjavil:

Absolutno poveš po pravici. Nato pa sledi vprašanje: kdaj greš pa naslednjič?

"Po več zahtevnih letih sem si vzel premor za reset in razmislek o naslednjih korakih. Zdaj sem popolnoma osredotočen in nimam načrtov za novo pavzo."

Hud problem.

tony1 je izjavil:

Ker boš (spet bo pol foruma fasalo raka v minuti...) tako prej prišel do penzije. Luknja je lahko problematična, odvisno kaj delaš.

2 meseca prej priti do penzije pa res ni neka huda bližnjica, sploh, ker te to stane 1000e :))

Ker si pravkar pozidal bajto za 500k: 1000 eur je danes precej malo. Za en konec socialne varnosti pa ne veliko. Kaj če te 2 meseca pred penzijo rukne infarkt, kot tistega nepogrešljivega AS/400 eksperta iz sosednje teme?

Skratka, ni pomembno, kaj bo OP naredil, važno je le, da ve, kaj se da narediti.

"Po več zahtevnih letih sem si vzel premor za reset in razmislek o naslednjih korakih. Zdaj sem popolnoma osredotočen in nimam načrtov za novo pavzo."

Hud problem."

Premalo izkušenj s kadrovskimi: naslednje vprašanje bo pa: kdaj greste pa spet, kar v lepem jeziku sprašuje: "aha, s turizmom ste zajebali svojo prejšnjo firmo, kdaj boste pa našo?"

Firme imajo pač najrajši sužnje.

Zgodovina sprememb…

bm1973 ::

Kadrovnice te nimajo kaj spraševat osebnih zadev. Tudi tebi ni treba razlagat... In pazi, lahko se jim celo zlažeš...

Drugače pač vrneš z enakim...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

"In pazi, lahko se jim celo zlažeš..."

Good one.

Ampak niso več tako naivni, seveda primerjajo CV še z izpiskom iz ZPIZa.

Trubar ::

Kar pojdi. Sploh, ce te ne drzi nazaj nic drugega kot sluzba.
Jaz sem si vzel pol leta fraj. Dal sem odpoved. Razlog je bil predvsem izgorelost, navelicanost ipd.
Ref exchange link:
https://www.binance.com/en/register?ref=VV7U3WUE
https://www.kucoin.com/r/rf/Hu6Rx2

BotHurek ::

Do denarnega nadomestila je delavec upravičen samo če je odpoved iz poslovnih razlogov. če je sporazumna odpoved potem nisi upravičen do nadomestila.
Namesto potovanja takoj predlagam 3-6 mesece fitnesa in trt, pa potem potovanje. Boš 1000x bolj užival.
Preveri koliko mtoseva si na najbolj priljubjenem slo-tech kvizu :)
mojkviz.neocities.org

amacar ::

kixs je izjavil:

Clovek je star 38 let. Ne ravno mlad. Bi lahko ze imel kaksnega otroka ali dva. Veliko boljse kot potovati ;)

Poglej si ostale njegove teme. Ima dva otroka, v eni drugi temi je ze pisal, da bi potoval sam.

Iti za 2 meseca na solo potovanje, ko imaš dva otroka, sploh tako mladima kot piše (5 let), spremeni situacijo...

Razen, če sta ločena in itak nima nekih stikov z mulci, ajde.

Utk ::

tony1 je izjavil:

Good one.

In? Boš celo življenje nekomu suženj, ker se bojiš kaj bo bodoči šef reku, če si slab suženj?

tony1 je izjavil:

Good one.

Potem jih prijaviš zaradi kršitev po GDPR...

Nimajo kaj dostopati do tvojih podatkov, dokler se ne podpiše pogodbe.

Pa še takrat lahko izvedo samo št. let, da dobiš dodatek na leta...

Karkoli več dobijo/zahtevajo, takoj prijava kadrovske, firme in kadrovnice.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

kixs ::

amacar je izjavil:

kixs je izjavil:

Poglej si ostale njegove teme. Ima dva otroka, v eni drugi temi je ze pisal, da bi potoval sam.

Ne spremljam vsega... v prvem postu je napisal glavne podatke in otrok ni omenil...

KG-348 ::

bm1973 je izjavil:

tony1 je izjavil:

Good one.

Potem jih prijaviš zaradi kršitev po GDPR...

Nimajo kaj dostopati do tvojih podatkov, dokler se ne podpiše pogodbe.

Pa še takrat lahko izvedo samo št. let, da dobiš dodatek na leta...

Karkoli več dobijo/zahtevajo, takoj prijava kadrovske, firme in kadrovnice.

Hm na zpiz izpisku kaže vse, kje si delal, od kdaj do kdaj...Bi lahko to zakril? :))

JH84 ::

Wow, luknja v CV-ju, kakšna frka. Po žnj letih dela rabim pavzo da pridem malo k sebi, ker je zadnjih par let bilo zajebanih. In pa da si izpolnim življenjsko željo daljšega potovanja. Sam ne vem če bi, ker potem bom imel pa luknjo v CV-ju, ko me bo ena rengla na kadrovski spraševala kje sem bil pol leta. Ne, bom raje trpel naprej in si po možnosti dal metek v glavo, bo tako bolje.

Na plavem planetu sredi ene od miljard galaksij sem, ampak luknje v CV-ju pa res ne smem imet

Otročja reakcija. Branje izkušenj drugih je zastonj. Da ne bomo na koncu izvedeli, da ti niti še dveh firm nisi v lajfu zamenjal... ;)

Zgodovina sprememb…

WizzardOfOZ ::

gtrxslo je izjavil:

Zivjo,

Vem,da bo 90% butastih odgovorov, vendar vem da se najde x stevilo ljudi, ki so imeli ali imajo podobne plane kot jaz...

Gre se za potovanje v Azijo za dva meseca...

Sem redno zaposlen z dobro sluzbo in placo, delam od srednje sole naprej ... Star 38 let...

Pojavila se mi je priloznost za potovanje.

Kaj še čakaš? Ruzak na hrbet in gasa naokoli. Če ne boš tega naredil sedaj, ti bo celo življenje žal, ker ko imaš enkrat familjo, to ne gre več tako zlahka.

Mi si, kot familja, še vedno vzamemo vsako leto vsaj 3 tedne skupaj za potovanja in hodimo "raziskovat".
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

l0wc4 ::

Pojdi uživaj kaj pa je 2 meseca proti večnosti. Delodajalcu povej, da je to zadnja šansa da greš in da si tega želiš. Če ne razume, pa ko ga j.... Azija je zakon, sem bil tam parkrat. Sem sicer 10 let starejši in sem tako službeno kot turistično, do tvojih let prepotoval cel svet. Sedaj to delam z družino, seveda malo manj pustolovsko. S potovanji si širiš obzorja, priviščim ti, uživaj.

sbawe64 ::

gtrxslo je izjavil:

Hvala za take komentarje !

Gre se za Azijo, en del ze prepotoval, tako da sem domac z azijskimi drzavami, hrano in vremenom...

Sedaj bi sel Indonezija, Vietnam, singapore

Mogoce en del tudi do avstralije / nova zelandija ( odvisno od financ )

Najbolje je iti nekje pozimi, tam je poletje.
SG bi se jaz izognil, oni so še bolj zategnjeni kot Švicarji.

Indonezija, Vietnam, Tajska.

Švedi drugače dosti tako med zimo hodijo tam, dajo jeseni odpoved in gremo.
2020 is new 1984
Corona World order

endelin ::

Dati odpoved zaradi dveh mescev:))
Kaj bo čudežno življenje dobilo smisel po dveh mescih šetanja?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

sbawe64 ::

Poskusi sam.
In ne pozabi za ta čas izklopiti slo-tech in politiko.
2020 is new 1984
Corona World order

endelin je izjavil:

Dati odpoved zaradi dveh mescev:))
Kaj bo čudežno življenje dobilo smisel po dveh mescih šetanja?

Videl kaj novega, najedel se azijske hrane, mal nafukal, da bo čez 2 meseca spet žena zanimiva, se odpočil od nje...

Počitek od mulcev...

Najde se lahko cel kup razlogov. Seveda, če bo žena za...

endelin ::

Žena se bo sigurno strinjala s 60 dnevnim fukanjem azijskih cip

In dvomesečne odpovedi skrbi za otroke.

In neodgovorne izgube službe :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

stara mama ::

Najbrž tud žena nosi hlače pri endelinu doma.
Ekologija™ in Trajnost™

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: jest10 ()

JH84 ::

Normalno, zato pa mora po forumih svoje mnenje vsiljevat, ker ga doma baba ne šmirgla.
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je point turističnih agencij? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14222979 (2178) Okapi
»

Varčevanje vs potrošništvo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35440954 (22422) Miki N

potovanje brez druzine (strani: 1 2 )

719426 (4790) endelin
»

Naj uživam ali šparam? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41452737 (37132) GrX
»

Potovanja po svetu (strani: 1 2 )

6223593 (14402) VolkD

Več podobnih tem