Forum » Loža » wi fi ojačevalec signala
wi fi ojačevalec signala

alese ::
Kupil sem en ojačevalec signala, povezal sem ga z lan kablom na telekomov ta modem bel, pa se zdej pokaže v nastavitvah prek mobitela kao nov repetitor in to pol nekaj čaraš neke povezave. skratka ne dela nič. jaz sme razumel da ta repetitor povežeš na svoje OBSTOJEČE WI FI omrežje in da ti ta repetitor sam signal ojača, kot pa vidim, pa je ta repetitor posebej in zdej izbiraš ali se boš obesil na wi fi preko repetitorja ali svojega wi fi ja. a to pravilno razumem. skratka ke rni nič delalo sem skinil unga repetitorja pa nazaj se konektal na moje omrežje in sedaj dela, seveda v omejenem obsegu, ker to nese ene 10 metrov okrog hiše pa gotovo. kaj nej nardim zdej

srus ::
Zaupati nam moraš še barvo ohišja ojačevalca signala, potem ti bomo lahko pomagali. Do takrat boš pa moral čarati sam. Lahko pa tudi prebereš navodila za uporabo, ampak se bojim, da ti zaradi tvoje funkcionalne nepismenosti, ne bodo prav dosti pomagala.

de nauš preveč pameten, navodila niso v slovenščini
to je bilo splošno vprašanje na katerega ne znaš odgovorit. ali se povežeš potem preko repetitorja, ali preko svojega obstoječega wi fi, katerega naj bi ojačevalec ojačal. kapiš jaz ne rabim nobenga novga wi fi omrežja, jaz razumem besedo ojačevalec, da ti ojača signal mojega obstoječga wi fija kapiš
to je bilo splošno vprašanje na katerega ne znaš odgovorit. ali se povežeš potem preko repetitorja, ali preko svojega obstoječega wi fi, katerega naj bi ojačevalec ojačal. kapiš jaz ne rabim nobenga novga wi fi omrežja, jaz razumem besedo ojačevalec, da ti ojača signal mojega obstoječga wi fija kapiš
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alese ()

Sparkius ::
Lažje bi bilo, če bi povedal kateri ojačevalec signala si kupil. Načeloma moraš najprej povezati ojačevalec signala z modemom prek wi-fi.

fikus_ ::
Alese, najprej moraš napisati, kaj si kupil , kaj od omrežne opreme (modem,...) imaš, potem se ti pa lahko svetuje.
Pa ne se razkurjat, tako kot si postavil vprašanje ("na telekomov ta modem bel"), takšen si dobil prvi odgovor!
Pa ne se razkurjat, tako kot si postavil vprašanje ("na telekomov ta modem bel"), takšen si dobil prvi odgovor!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

telexdell ::
Zvezdica27 je izjavil:
rešitev je mesh. najprej vprašaj, potem kupi, ne obratno. Žal...
zz
Nimam doma nobenega mesh sistema pa imam WiFi signal povsod po hiši in po večjem delu parcele okrog hiše. Imam pač Telekomov modem in dve dodatni dostopni točki, povezanih preko kabla. Dostopni točki mi omogočata tudi 5G signal. Pa ime mreže za 2,4 G je povsod enako.
OP pač mora ojačevalnik signala ustrezno nastaviti- povedati mora, katero omrežje bo ojačeval in kako se bo imenovalo ojačano omrežje. Pa seveda ali bo ojačevalnik sprejemal signal, katerega mora ojačati preko WiFi ali preko kabla (če naprava to omogoča?). Brez, da pove tip naprave in možnost priključitve je vsak komentar nekaj takega kot šloganje iz kofe zoca.
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.

BlaY0 ::
Sploh ne vem zakaj je kupil "ojačevalnik". Če ima LAN kable potem rabi samo še en AP, ki ga priklopi nanj. Sicer se pa danes večino teh "ojačevalnikov" da nastaviti tudi v AP način.

ja imam lan kable, tudi jaz ne vem zakaj sem to kupil, če bi vedel kaj je to AP pa kako drgač to zrihtast bi bilo super.telexdell pišše da ima telekomov modem pa dve dodadtni dostopni točki, ja super kaj jeto, kak si to zrihtam, zgleda da bom moral spet guglat. ma kupil sem en kitajski dr...za 6 evrov
aha ap so dostopne točke, to pomeni, kaj, da te naprave ki stanejo ua 100 200 evrov povežem z lan kablom na obstoječi kodem in pol kaj, spet nastavljat in kaj še. ta dostopna točke je kaj, da razširi delovanje wi fi ja, kar se tiče metrov , območja pokritosti obstoječega wi fi
aha ap so dostopne točke, to pomeni, kaj, da te naprave ki stanejo ua 100 200 evrov povežem z lan kablom na obstoječi kodem in pol kaj, spet nastavljat in kaj še. ta dostopna točke je kaj, da razširi delovanje wi fi ja, kar se tiče metrov , območja pokritosti obstoječega wi fi
Zgodovina sprememb…
- spremenil: alese ()

Vaasky ::
Daš v elektriko pritisneš wps na modemu in wps na ojačevalniku... če se ne poveže vrži v smeti...
Zelo enostavno...
Zelo enostavno...

telexdell ::
Precej je treba vedeti, preden opaziš, kako malo veš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: telexdell ()

mtošev ::
Dajete mu preveč informacij, ki jih noče ali pa ni zmožen razumeti - poglejte njegove prejšnje teme, kjer se mu je svetovalo podobno, pa je še vedno ubavil temu repeater za 5€.
Uporabniku alese podobno kot WinXP, zobnik in polozweii ni pomoči, saj jim manjka tehničnega razumevanja in zmožnost upoštevanja nasvetov. Kje smo se do kritičnega razmišljanja, ki ne temelji na ad-hominemu.
Uporabniku alese podobno kot WinXP, zobnik in polozweii ni pomoči, saj jim manjka tehničnega razumevanja in zmožnost upoštevanja nasvetov. Kje smo se do kritičnega razmišljanja, ki ne temelji na ad-hominemu.

Furbo ::
Jap, zakaj bi se ukvarjal z enim nehvaležnim bukseljnom, ki uporablja besedo kapiš in misli, da se da wifi 'ojačati'.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

fujtajksel ::
de nauš preveč pameten, navodila niso v slovenščini
Glej če ti nisi preveč pameten za wifi zrihtat rajši poišči koga ki je, tkole dvomim da bo šlo.
To kar si kupil mogoče lahko dela ali kot "ojačevalec" (če nima interneta po žici od ruterja) ali kot dodatna dostopna točka (če ga ima). Če žico lahko napelješ, je vsekakor bolje, ker "ojačevalec" smeti po wifi kanalu ker ponavlja sporočila, upočasni prenos. Kakorkoli že pa je treba znat skonfigurirat povezavo z ruterjem.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Asus - dostopna točkaOddelek: Omrežja in internet | 560 (238) | matnv |
» | Ojačevalnik WiFI signala: katerega izbrati? (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 36763 (6602) | 135063 |
» | GSM signal bogu za hrbtom - ojačanje signalaOddelek: Mobilne tehnologije | 7577 (6367) | starfotr |
» | Ojačevalnik wifi signalaOddelek: Kaj kupiti | 19230 (7039) | Robert |
» | Ojačanje wi-fi signalaOddelek: Omrežja in internet | 1995 (1697) | Brez Gesla |