Forum » Loža » Varčevanje vs potrošništvo
Varčevanje vs potrošništvo
user4683 ::
Ni res, začelo se je s tem, da upokojenec lahko živi v 500k vredni bajti in je upravičen do varstvenega dodatka (kar je res). Ti si potem v to privlekel "polni pokojnini". Iz objektivnih zgodovinskih razlogov pa je takšnih, ki niso mogli doseči polne zavarovalne dobe kar nekaj.
Utk ::
Ampak oni ne bi pometali ven upokojencev, ki imajo 300 evrov pokojnine, oni bi kar vse.
In tudi varstveni dodatek ne gre kar tako, če imaš bajto za 500k:
o si materialne varnosti ne morete zagotoviti zaradi okoliščin, na katere sami ne morete oziroma niste mogli vplivati (preverja se tudi, ali so osebo, ki prosi za varstveni dodatek, zmožni in dolžni preživljati njeni polnoletni otroci in če so, mora oseba z njimi skleniti sporazum o preživnini v obliki notarskega zapisa ali pa jih tožiti na določitev preživnine, drugače do varstvenega dodatka ne more biti upravičena).
In tudi varstveni dodatek ne gre kar tako, če imaš bajto za 500k:
o si materialne varnosti ne morete zagotoviti zaradi okoliščin, na katere sami ne morete oziroma niste mogli vplivati (preverja se tudi, ali so osebo, ki prosi za varstveni dodatek, zmožni in dolžni preživljati njeni polnoletni otroci in če so, mora oseba z njimi skleniti sporazum o preživnini v obliki notarskega zapisa ali pa jih tožiti na določitev preživnine, drugače do varstvenega dodatka ne more biti upravičena).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Citiran odstavek ne govori popolnoma nič o vrednosti nepremičnine. Če je bajta v kateri prebivaš tvoja edina nepremičnina, te težko prisilijo, da oddaj eno spalnico in sprejmi ljudi v svojo kopalnico, da boš zaslužil par 100eur na mesec. Je pa očitno ta dodatek tako grozno težko dobiti, da ga prejema cca 23.000 ljudi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: user4683 ()
Mato989 ::
Dejmo ne fantazirat. Zakaj moramo na slo-tech zmeraj zabrest v take bedarije? A res ne vemo več niti kaj je socialna pomoč in kaj je pokojnina? Gremo lahko še nižje?
REGRES NI POKOJNINA
Tako kot tudi ni plača...
Saj v osnovi to nima niti veze...
Bistvo je da PREVEČ ali večina upokojencev dobiva preivoske pokojnine za
1. premalo let delovne dobe
2. premalo vplačanih prispevkov
To bi morali popravit, ker nekaj je sociala drugo je pa pravičnost.
Dejansko je največji nateg v SLO glede ZPIZa to da če ti dobivaš 40 let minimalca boš imel ENAKO pokojnino (po tem trenutnem zakonu) kot če imaš 40 let 250 bruto višjo plačo od minimalne...
Je to vam fer? MENI NI!
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Utk ::
Citiran odstavek ne govori popolnoma nič o vrednosti nepremičnine. Če je bajta v kateri prebivaš tvoja edina nepremičnina, te težko prisilijo, da oddaj eno spalnico in sprejmi ljudi v svojo kopalnico, da boš zaslužil par 100eur na mesec. Je pa očitno ta dodatek tako grozno težko dobiti, da ga prejema cca 23.000 ljudi.
Se res treba delat tako neumnega? Če imaš otroke, ki bi radi jerbali, te morajo preživljat najprej oni. In če imaš bajto vredno 500k, te že bojo. Če si v najemu, bojo poskušali najt način, da te ne bi. Niti to ni lahko. Šele potem lahko dobiš ta dodatek.
jernejl ::
Najprej se je treba vprašati tudi koliko upokojencev ima polno delovno dobo in zakaj (ne). Mnogo žensk je doma gospodinjilo in niso bile zavarovane, kmetje recimo do leta 1971 sploh niso mogli imeti zavarovanj. Težko rečeš, da so si vsi ti sami krivi, da niso vplačevali 35 (ženske) oziroma 40 let (moški), kolikor je bilo takrat predpisano.Seveda marsikdo od njih ni čisto sam kriv za vse. Ampak a so za vse to krivi današnji zaposleni in mladi, da nanje obešamo vse to finančno breme preko visokih prispevkov in davkov na dohodke? Pa saj ni problem, solidarnost mora biti, ne moremo pustiti ljudi, da crknejo od lakote. Ampak naj bo solidarnost potem v obe smeri in naj tisti upokojenci, ki pa imajo premoženje, potem od tega tudi nekaj prispevajo, ne pa, da se račun za vse to izda samo mladim. Dajmo tistim, ki niso mogli plačevati prispevkov, pomoč (ne pokojnine, ki si je niso prislužili) in jim za to v račun vzamemo njihovo premoženje. Pa pri pomoči naj sodelujejo tudi upokojenci, ki imajo dovolj, da so lahko solidarni do sovrstnikov.
Ne, debatira se o tem, da dobijo menda, tako je trdil nekdo, upokojenci s polno pokojnino, tudi če minimalno, dodatne socialne pomoči. Recimo, grejo oktobra na csd in dobijo denar za kurjavo. Kar NI res. Tu se je začelo. Dokler niste vleteli s svojimi nebulozami o regresu in ne vem čemu.Minimalna pokojnina je socialni korektiv, kar pomeni, da vsi tisti, ki bi glede na vplačane prispevke morali dobiti manj od minimalne pokojnine, dobijo minimalno pokojnino. Napravljati se, da je ta minimalna pokojnina prislužena z vplačanimi prispevki, je neumnost. Gre pač za neko darilo ali pa pomoč, kakor pač hočeš to imenovati. In ker zastonj kosila ni, mora to pač nekdo plačevati. Če bi se pokojnine dejansko izplačevale glede na to, koliko je kdo plačal prispevkov, bi večina upokojencev imela nižje pokojnine, razlika med zneskom, ki bi ga morali dobiti, in zneskom, ki ga dobijo, torej ni prislužena z vplačanimi prispevki, ampak je pomoč, ki jo mora nekdo plačevati. Imamo pač degeneriran in aktuarsko nepravičen pokojninski sistem, ker smo tja stlačili vse, kar tja ne sodi, zato, da se potem upokojenci lahko derejo, da so si svoje pokojnine krvavo prislužili in da ne gre za nobeno pomoč. Kar de facto seveda ne drži.
Dajmo še eno slikco, ki prikazuje razmerje med pričakovanimi vplačili in izplačili za tiste, ki so se upokojili leta 1993, in pa za tiste, ki so se tega leta zaposlili. Slika je že malce stara, ampak od takrat gre samo še na slabše. Današnja mladina lahko pričakuje, da bodo iz pokojninske blagajne dobili precej manj, kot bodo tja vplačali, za razliko od predhodnih generacij.
GregiB ::
Minimalna pokojnina je socialni korektiv, kar pomeni, da vsi tisti, ki bi glede na vplačane prispevke morali dobiti manj od minimalne pokojnine, dobijo minimalno pokojnino.
Enako velja za maksimalno pokojnino... kar pomeni, da vsi tisti (pa dejansko ne vsi), ki bi glede na vplačane prispevke morali dobiti več od maksimalne pokojnine (nekateri večkratnik maksimalne), dobijo maksimalno pokojnino. In za razliko maksimalne plače (in socialni prispevki od njih) navzgor niso omejeni (ni socialne kapice), minimalne navzdol pač...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
GregiB ::
Dajmo še eno slikco, ki prikazuje razmerje med pričakovanimi vplačili in izplačili za tiste, ki so se upokojili leta 1993, in pa za tiste, ki so se tega leta zaposlili. Slika je že malce stara, ampak od takrat gre samo še na slabše. Današnja mladina lahko pričakuje, da bodo iz pokojninske blagajne dobili precej manj, kot bodo tja vplačali, za razliko od predhodnih generacij.
No, tole je prelepa ponazoritev za to, da niti pod razno za probleme pokojninske blagajne niso krivi boomer upokojenci ampak nesposobnost upravljalcev pokojninske blagajne, da obdrži sistem "nad vodo"... Torej, edine, ki "kradejo" mladim so torej upokojenke, ki so "štartale" z upokojitvijo še v prejšnjem stoletju in so v večini že pod rušo (povprečno koriščenje pokojnine 17 let). "Fantje" nikogar naj ne bi obremenjevali, saj je 3% diskontna stopnja na nivoju precej netveganih naložb (v npr. A+ dolgoročne državne obveznice)...
You're not stuck in traffic.... You are the traffic!
PrihajaNodi ::
Poglej podatke o borcevskih penzijah in zneskih. Tudi to pokriva 1/3 suznjev v slo. Drzava je druzinska firma, ki sciti svoje. Nobenega problema ne bi bilo ce se jo ukine.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
blink ::
gruntfürmich je izjavil:
so ti razložili da tako boomermatika kot matomatika ne štimata.
... bistvo je da NIKJER v Zahodnem Svetu ne gradijo na stotine ali tisoče nepremičnin na ZALOGO kot je predlagal grunt...
da ne?
a sploh veš koliko je bilo praznih novogradenj ko je bila kriza samo v sloveniji? kako potem to ni na zalogo?
lol
in to bi ti potem rekel za cel zahod?
to je prava matomatika.
Na Kitajskem so cela prazna mesta postavljena, na zalogo.
Kitajci imajo 1.4 milijarde prebivalcev. Gledano procentualno na populacijo imajo uradno manj praznih nepremičnin kot mi.
Minimalna pokojnina je socialni korektiv, kar pomeni, da vsi tisti, ki bi glede na vplačane prispevke morali dobiti manj od minimalne pokojnine, dobijo minimalno pokojnino.
Enako velja za maksimalno pokojnino... kar pomeni, da vsi tisti (pa dejansko ne vsi), ki bi glede na vplačane prispevke morali dobiti več od maksimalne pokojnine (nekateri večkratnik maksimalne), dobijo maksimalno pokojnino. In za razliko maksimalne plače (in socialni prispevki od njih) navzgor niso omejeni (ni socialne kapice), minimalne navzdol pač...
Kerih mislis da je vec in ali je net plus ali minus se veedno
Grizzly ::
Jaz sem lani kupil prvo nepremičnino in lahko rečem, da najti primerno nepremičnino na primerni lokaciji sploh ni enostavno. Če veš, da bo enkrat treba iti v nakup nepremičnine, je to boljše narediti čim prej. Drugo je, če finance niso problem in te boli K, kje boš stanoval nadaljnjih N let.
Luksuza pred tem nisem imel. Nekaj malega sem vlagal v hobije, ni pa bilo dragih potovanj, počitnic, avtomobilov itd. Po drugi strani se sedaj na svojem počutim luksuzno (čeprav v povprečnem stanovanju), za vse ostalo bo še čas. Večji problem bodo imeli tisti, ki delajo obratno... medtem ko luksuzirajo, cene na nepremičninskem trgu rastejo.
Je pa kar nekaj mojih vrstnikov (pa tudi malo mlajše/starejše generacije) z nerešenim stanovanjskim problemom. Te isti si vsako leto privoščijo zimske počitnice (smučanje), poletne počitnice (morje, po možnosti nekje v tujini), vmes še kakšno potovanje, vsak vikend visijo na kavici/pivu ali pa grejo kam na izlet, avtomobili se svetijo kot iz tovarne, telefon po zadnji modi itd. Ko debata nanese, pa jamrajo, kako so cene nepremičnin visoke. Malo po malo se nabere kar nekaj stroškov, kar bi sicer lahko privarčeval. Kako te ljudje mislijo iti na svoje, mi ni jasno, se mi pa zdi reševanje stanovanjega problema pomembna zadeva. Ne razumem, kako nepremičnina nekomu ni na prvem mestu... to se mi sliši podobno, kot bi mi nekdo rekel, da mu je vseeno, kaj bo jutri z njegovo službo.
Luksuza pred tem nisem imel. Nekaj malega sem vlagal v hobije, ni pa bilo dragih potovanj, počitnic, avtomobilov itd. Po drugi strani se sedaj na svojem počutim luksuzno (čeprav v povprečnem stanovanju), za vse ostalo bo še čas. Večji problem bodo imeli tisti, ki delajo obratno... medtem ko luksuzirajo, cene na nepremičninskem trgu rastejo.
Je pa kar nekaj mojih vrstnikov (pa tudi malo mlajše/starejše generacije) z nerešenim stanovanjskim problemom. Te isti si vsako leto privoščijo zimske počitnice (smučanje), poletne počitnice (morje, po možnosti nekje v tujini), vmes še kakšno potovanje, vsak vikend visijo na kavici/pivu ali pa grejo kam na izlet, avtomobili se svetijo kot iz tovarne, telefon po zadnji modi itd. Ko debata nanese, pa jamrajo, kako so cene nepremičnin visoke. Malo po malo se nabere kar nekaj stroškov, kar bi sicer lahko privarčeval. Kako te ljudje mislijo iti na svoje, mi ni jasno, se mi pa zdi reševanje stanovanjega problema pomembna zadeva. Ne razumem, kako nepremičnina nekomu ni na prvem mestu... to se mi sliši podobno, kot bi mi nekdo rekel, da mu je vseeno, kaj bo jutri z njegovo službo.
Miki N ::
Pa saj odkar je kripto denar menda ni več problem? Kao.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
feryz ::
Potrošništvo, absolutno.
Ta teden se je zvrnil v nepovrat en znanec, 46 let, učitelj tenisa, zdravo življenje, bla bla bla. To je bila novica v ponedeljek.
Danes pa me kliče poslovni partner s Štajerske, že dolgo nismo sodelovali. En nadzorni, star 38 let, kap, fertik, drugi star 43 let, kap, fertik, tretji star 35 let, kap, nepremičnina, samo še v strop bulji.
Zdaj pa šparaj, če misliš da boš kdaj užil.
Jaz sem pognal vse, kar je bilo na lagerju. Za flet sem že, na strani je še za avto, ki samo što nije. Pol milijona oboje.
Zdaj pa v novo nabiralništvo. Ob letu osorej, bom pa za kako drugo oslarijo zagonil denar, ki se bo nabral.
Če bom še brcal. Zgornje namreč že krepko prenašam v letih, torej lahko kadarkoli grem.
Je pa res, da za razliko od njih, nisem prejel zlatega šusa pred leti. To mi daje upanje.
Ta teden se je zvrnil v nepovrat en znanec, 46 let, učitelj tenisa, zdravo življenje, bla bla bla. To je bila novica v ponedeljek.
Danes pa me kliče poslovni partner s Štajerske, že dolgo nismo sodelovali. En nadzorni, star 38 let, kap, fertik, drugi star 43 let, kap, fertik, tretji star 35 let, kap, nepremičnina, samo še v strop bulji.
Jaz sem pognal vse, kar je bilo na lagerju. Za flet sem že, na strani je še za avto, ki samo što nije. Pol milijona oboje.
Zdaj pa v novo nabiralništvo. Ob letu osorej, bom pa za kako drugo oslarijo zagonil denar, ki se bo nabral.
Če bom še brcal. Zgornje namreč že krepko prenašam v letih, torej lahko kadarkoli grem.
Je pa res, da za razliko od njih, nisem prejel zlatega šusa pred leti. To mi daje upanje.
ReRMh ::
jaz nisem čisto prepričan, če sem res še živ... sem pa 9 fasciklov uredil za primopredajo, 3 so pomembni in da se ne izgubijo, ostalo je samo za število in težo, vtis nasploh :D
pri pameti pa tako nisem, ker se mi vse zdi 'kakor zelo daleč'...
pri pameti pa tako nisem, ker se mi vse zdi 'kakor zelo daleč'...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ReRMh ()
Potrošništvo, absolutno.
Ti povem iz prve roke da je marsikateri kolega dobil trombozo in tudi umrl. Posledica cepiva ali naključje...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: Buggy ()
PrihajaNodi je izjavil:
Ti povem iz prve roke da je marsikateri kolega dobil trombozo in tudi umrl. Posledica cepiva ali naključje...
Presneto... Marsikateri kolega? Tvoj marsikateri kolega? Iz Romunije ali Slovenije ali od kod drugod? Ti si Romun drugače? Si kaj objavil na forumu, da si žalosten, če je bil tvoj kolega?
Zgodovina sprememb…
PrihajaNodi je izjavil:
si-romak v glavi
Nič hudega, Nodi, ponosno nosim ime, ki si mi ga dal, vse variacije. Kako je torej zdaj s temi tvojimi kolegi? V %, koliko si jih ti izgubil zaradi tromboze oz. cepiva? 10%? 30%? več?
Zgodovina sprememb…
Zakaj je to tebi pomembno? Pač ljudje gredo na drugi svet, eni zarad vojn, drugi zarad lastne neumnosti...
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
Zato, Nodi, ker lahko poveš iz prve roke, da je marsikateri tvoj kolega dobil trombozo in tudi umrl, kot posledico cepiva ali naključja - neka substanca bi morala biti v tvojem sporočilu?
Se pa spomnim, da posluješ z/v Romunijo in tam tudi žuraš na veliko - domnevam, da imaš kakšne romunske ali italijanske korenine ali si samo izjemen talent za romanske in sorodnim jezikom?
Ok ok, zadnji stavek je bil ironično sarkastičen, ne ga vzeti za sveto. Čeprav drži.
Point je, da so bili vsi našteti še vedno v polnem zagonu, delavni, pridni, šparavni. Le našparanega jim ne bo uspelo zapraviti.
Point je, da so bili vsi našteti še vedno v polnem zagonu, delavni, pridni, šparavni. Le našparanega jim ne bo uspelo zapraviti.
PrihajaNodi je izjavil:
Zato, Nodi, ker lahko poveš iz prve roke, da je marsikateri tvoj kolega dobil trombozo in tudi umrl, kot posledico cepiva ali naključja - neka substanca bi morala biti v tvojem sporočilu?
Se pa spomnim, da posluješ z/v Romunijo in tam tudi žuraš na veliko - domnevam, da imaš kakšne romunske ali italijanske korenine ali si samo izjemen talent za romanske in sorodnim jezikom?
Voham cinizem zato na neumnosti nebom odgovarjal. Ti pa počni kar hočeš. Pa btw zdravniki stavkajo. Sploh v Sloveniji še kdo dela razen kriptomiljonarjev ki kupujejo cegle
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
PrihajaNodi je izjavil:
Voham cinizem zato na neumnosti nebom odgovarjal. Ti pa počni kar hočeš. Pa btw zdravniki stavkajo. Sploh v Sloveniji še kdo dela razen kriptomiljonarjev ki kupujejo cegle
Čakaj - kaj? Kaj ima zveze stavka zdravnikov s tem? Se je že drastično povečala smrtnost zaradi tromboze kot posledice cepiva in stavke zdravnikov? In v Sloveniji itak nihče več ne dela, popoln kaos je, Madmax je bila pravljica za otroke, ljudje umirajo na cestah, ničesar ne bereš v Romuniji? Ne umirajo samo marsikateri od tvojih kolegov iz prve roke, če greš v Spar ali v kakšno specializirano trgovino na drugem koncu Slovenije, če ne že Europe, ker je tvoj čas prepomemben za lastne analize in primerjave, vsaj 5 trupel leži spotoma v jarkih. Kaj imate zveze kriptomilijonarji, ki kupujete cigle? Saj 'sodniki' tudi. Si obrnil kakšno novo igrico na PS5 in že imaš zadnji jailbreak? Smeje se ti že tako...
Sparkxl ::
Jebemumast, kot da bi poslušal mojega znanca 2008. 2010 ga ni bilo več. Ni ga kap pobrala, ampak kugla v mozak. Živel je točno isto filizofijo kot ti, s podobnimi zneski. 2009 mu je finančna kriza posel odnesla. Ker več ni mogel vozit naprej življenja na veliki nogi, našparanega je imel 0, se je odločil da je kugla boljša rešitev kot revščina. Posledice njegove filozofije so otroci in žena trdo čutili še mnogo let za tem.
Al ni tako hudo, kot se bere. Če jaz rečem, da sem zagonil vse, je še vedno za kako leto ali dve na zalogi.
Samo nekih hudih penzijskih varčevanj in ostalih nebuloz se še ne grem. Drugo imam itak vse, ker nič ne rabim ali si želim.
Se bom pa enkrat vrgel tudi v to. In skril nekaj na strani. Ampak ni še čas za to.
Samo nekih hudih penzijskih varčevanj in ostalih nebuloz se še ne grem. Drugo imam itak vse, ker nič ne rabim ali si želim.
Se bom pa enkrat vrgel tudi v to. In skril nekaj na strani. Ampak ni še čas za to.
Jaz pa sem življenjsko zavarovan nekaj let (prav od covida!), ravno je bil pripis dobička ali nečesa. Če gledaš čisto investicijsko, je največji ROI, če čimprej škripneš, ker si, tipično, najmanj denarja zmetal notri in je največji izplen. Fascikli so čisto resno pripravljeni z vsemi dokumenti, računi... Aja, darovalec organov pa nisem, ne, ker bi bil sebična baraba, ampak zaradi slabega zdravja, ker bi prejemniku življenje še dodatno skrajšalo!
Zgodovina sprememb…
Jaz sem lani kupil prvo nepremičnino in lahko rečem, da najti primerno nepremičnino na primerni lokaciji sploh ni enostavno. Če veš, da bo enkrat treba iti v nakup nepremičnine, je to boljše narediti čim prej. Drugo je, če finance niso problem in te boli K, kje boš stanoval nadaljnjih N let.
Prav si napisal :)
kako nepremičnina nekomu ni na prvem mestu... to se mi sliši podobno, kot bi mi nekdo rekel, da mu je vseeno, kaj bo jutri z njegovo službo.
Enostavno se ne splaca, za dobre cegle in lokacijo dobis luknjo, ki jo preplacas. Pravzaprav je najboljsa resitev da se clovek preseli v neko azijo in dela od tam remote ali pa uziva v pasivnem prihodku. Vse ostalo si suzenj lastne bajte.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Twixz ::
Oddih si moraš privoščit, men se zmeša če ne bi imel vsaj 14 dni na leto na off.
Pač greš po neki liniji, če si sam je težje, pač si zračunaš koliko lahko nameniš mesečno za kredit in se vržeš v to, če ti je interes oz. če nimaš drugih pogojev (dedovanje, finančna pomoč družine).
Več komu je žal da ni v času korone za >2% vzel kredita, med njimi sem tudi jaz. Sem pač vzel kar sem takrat potem lahko, je pa na srečo kratek rok. Nepremičnino pa že imam (dedovanje rulz)
Al ni tako hudo, kot se bere. Če jaz rečem, da sem zagonil vse, je še vedno za kako leto ali dve na zalogi.
"Pol sem dal za droge, žur in babe ... ostalo sem zagonil".
Oddih si moraš privoščit, men se zmeša če ne bi imel vsaj 14 dni na leto na off.
Pač greš po neki liniji, če si sam je težje, pač si zračunaš koliko lahko nameniš mesečno za kredit in se vržeš v to, če ti je interes oz. če nimaš drugih pogojev (dedovanje, finančna pomoč družine).
Več komu je žal da ni v času korone za >2% vzel kredita, med njimi sem tudi jaz. Sem pač vzel kar sem takrat potem lahko, je pa na srečo kratek rok. Nepremičnino pa že imam (dedovanje rulz)
Saj ni problem oddih, problem je ali oddih stane ali je zastojn... recimo jaz sem imel 14 dni oddiha pa sem bil doma šel na kolo, šel 1x v toplice, igral igre itd... pa me je "dopust" stal par 10 EUR... lahko pa greš za 2k nekam...
gruntfürmich ::
Prav si napisal :)
...če so ti cigli prioriteta in ne življenje kot tako...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Narobe, v nekem delu lajfa ti mora bit prioriteta pač nekaj (cigli) kar ostane tudi potem v drugih delih lajfa ko več prioriteta niso recimo cigli...
slabo upanje. oz upanje za retarde.
predebeli, premalo aktivni, premalo naspani, preveč obremenjeni, vedno pod stresom, s parimi zdravstvenimi težavami... takšni ljudje po navadi pravijo, da je cepivo izredno škodljivo.
ne it po tej poti...
Narobe, v nekem delu lajfa ti mora bit prioriteta pač nekaj (cigli) kar ostane tudi potem v drugih delih lajfa ko več prioriteta niso recimo cigli...
ne.
ljudje smo seveda različni kar je edino pravilno.
da pa smo slovenci bolj retardirani in slabši kar se tiče financ pa je razlog, da nam ne bi smeli biti cigli glavna prioriteta v življenju.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
gruntfürmich je izjavil:
predebeli, premalo aktivni, premalo naspani, preveč obremenjeni, vedno pod stresom, s parimi zdravstvenimi težavami... takšni ljudje po navadi pravijo, da je cepivo izredno škodljivo.
ne it po tej poti...
Znanci so bili kar aktivni, sportni ljudje, pa jih pobira enga za drugim.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
PrihajaNodi je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
ne it po tej poti...
Ni nujno čudno, v Romuniji je pač povprečna življenska doba krajša! Saj imaš že znance tam ne?
PrihajaNodi je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
ne it po tej poti...
sj ti pravim da ne dojameš nič: premalo naspani, preveč obremenjeni, vedno pod stresom, s parimi zdravstvenimi težavami
to jih ubija, ne pa cepiva.
Zgodovina sprememb…
sj ti pravim da ne dojameš nič: premalo naspani, preveč obremenjeni, vedno pod stresom
Nevem ce ravno to, z glave se ne spomnim cloveka da bi imel probleme in ni vzel zlatega susa, obratno pa kar veliko.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
jaz se ne bi zanašal na tvojo glavo...
ok, pa bodi uzaljn. Vsakomur svoje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
energetik ::
gruntfürmich je izjavil:
predebeli, premalo aktivni, premalo naspani, preveč obremenjeni, vedno pod stresom, s parimi zdravstvenimi težavami... takšni ljudje po navadi pravijo, da je cepivo izredno škodljivo.Se popolnoma strinjam. Sploh premalo spanja dobesedno ubija. Folk, ki pravi da mu je dosti 6h ali celo manj spanja dnevno, se dobesedno ubija.
+ stres + neaktivnost + junk hrana, pa smo tam.
vires in numeris
No ja, mentaliteta tistih ki so vzeli zlati sus, je bilo itak "zdravje je najbolj pomembno" kdor pa ni vzel zlatega susa je bilo pa ponavad bolj v stilu ce me pobere me pobere, plus butasta propaganda vlade pac ni kul etc...tko na hitro:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Webmojster ::
PrihajaNodi je izjavil:
gruntfürmich je izjavil:
ne it po tej poti...
Samo šport ni pogoj, da si zdrav. Lahko športaš vsak dan, pa se pol bašeš s sladkarijami in ultra procesirano hrano in ti miganje ne koristi toliko, kot si misliš. Pravzaprav je preveč športa tudi škodljivo (oslabi ti imunski sistem).
Potem še zraven veliko stresa na šihtu, covid, slabi geni, .. pa te lahko že zgodaj pobere.
ok
Se mal pa bodo se petarde krive za slabo pocutje ljudi.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
dokler ne bomo poznali procesa staranja, je zaenkrat telo narejeno za toliko in toliko ciklov. če telo ubijaš s preveč športa/dela, se bo to tudi poznalo na zgaranem telesu in bo prej omagalo.
ti kar okrivi cepiva; bo tako najlažje za vse.
PrihajaNodi je izjavil:
ok
Zgodovina sprememb…
Just sayin...toliko tromboz se ne spomnim pri tako mladih ljudeh. Verjetno so krive petarde, ker folk ne more spat in hamburgerji. Oh well, vsakomur svoje. Zarad mene se gre lahko tud v ukrajino na fronto, rusijo, gazo...vse lepo in prav dokler se pusti ljudi na mir.
Če bi bla pa situacija kot v ukrajini sem pa prvi ki bi pobegnil.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Izplačilo dedovanega deleža (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 13729 (7871) | Mato989 |
» | Obdavčitev plače v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 18778 (11373) | tony1 |
» | Nižanje pokojnin najstarejši populaciji? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 14858 (10581) | solatko |
» | Nova pravila pri kreditih (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Loža | 111530 (77706) | Baja |
» | 600 € za trgovce blagajničarje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 48043 (40626) | koyotee |