» »

Potovanje 2 meseca

Potovanje 2 meseca

«
1
2

gtrxslo ::

Zivjo,

Vem,da bo 90% butastih odgovorov, vendar vem da se najde x stevilo ljudi, ki so imeli ali imajo podobne plane kot jaz...

Gre se za potovanje v Azijo za dva meseca...

Sem redno zaposlen z dobro sluzbo in placo, delam od srednje sole naprej ... Star 38 let...

Pojavila se mi je priloznost za potovanje..

Problem je nastal, da delodajalec zavraca neplacan dopust kljub temu da bi placal prispevke. Sedaj razmisljam da bi podal odpoved, odpotoval za dva meseca, odkraval svet in se psihicno resetiral/ spocil in nato iskal novo sluzbo, ko se vrnem .. ?

Naj povem, da finance so, tudi ko pridem nazaj bi imel dovolj € da prezivim brez sluzbe par mesecev..

Ali je kdo kaj takega ze storil ( govorimo za leta od 35 + )....

Mladi med 20 in 30 je to dokaj normalno da pocnejo sploh po koncani soli, da potujejo po par mesecev ( tudi sam bil tak ), vendar me pri 38 spet daje " klic sveta " da bi odpotoval...

Sam se drzim nacela, zivis samo enkrat, vendar priznam kljub vsemu me pri 38 malo stiska ni isti obcutek kot pri 23 letih... Konec koncev sluzba je le sluzba in kariera

Prosim za komentiranje s strani takih ki so podobno ze naredili oz. Imajo kaksen nasvet

Ostali prosim zadrzite komentarje

Hvala in lp,

velikBrokoli ::

Odvisno koliko imaš odpovednega roka... ampak zakaj pa ne, če si to želiš in nimaš familije, ki bi bila odvisna od tebe?

OutOfTheBox ::

Nisem naredil tega, sem pa naredil dost nekonvencionalnih stvari, ki bi bile nasplošno čudne. Če poleg službe nimaš drugih pomembnih obveznosti (družina), samo pejd.

Nikonja ::

Ali uzameš max dopusta in za razliko odpreš bolniško zaradi izgorelosti - 1 mesec dobiš brez problema, za več moraš pred komisijo. Ta je dobra, ker nisi obvezan bit doma in si komot kjerkoli (poznam 2 osebi katere so uzele bolniško zaradi izgorelosti - ni bilo fejk - in so šli van Slovenije tko da predvidevam da je legit)

klemenSLO ::

Ene firme nudijo sabbatical . https://www.24ur.com/novice/slovenija/v...
Zoprno pa seveda če se v firmi ne da zmenit.
Sploh problem če nimaš zamenjave.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Nikonja ::

Aja sem pozabil napisat da če boš potoval po Aziji priporočam našo zimo ker je zdaj bolj deževna sezona in je vlaga za pop....

nejc_nejc ::

Ce daš odpoved, bodo verjetno drugače gledali.

KG-348 ::

jaz sem 28 in grem naslednje leto. Če si samski, ne vem kaj se sploh sekiraš. Ko boš star a boš rekel: želim si samo, da bi svojim šefom naredil več profita. A bi se raje spomnil dejanskih doživetij

brett ::

Pojdi!!
Če nisi vezan na družino, partnerja, samo gasa. 1x se živi in če ne boš šel, se boš vedno spraševal zakaj tega nisi storil in obžalovanje bo veliko. Če imaš možnost, si še podaljšaj to pot!

Ko bo delodajalec videl tvoj odločnost, se zna morebiti premisliti. Če ne, pa ko ga j... Če si dober v tem kar delaš, boš hitro dobil nov job.

Kateri konec Azije? Pozanimaj se glede podnebja...

Kurzweil ::

Kot prvo, si leta in leta delal in bil zvest delodajalcu, kar si samo po sebi zaslužiš proper dopust, če pa taisti delodajalec ne razume, da po vseh letih želiš eno oddih v pravem pomenu besede, potem pa je to že dovolj veliko sporočilo, da daš odpoved oz. menjaš službo, tudi če ne greš na dopust.

Kar se samega dopusta oz. potovanja tiče, bom rekel samo tole... nekega dne ti bo žal za vse, kar nisi izkoristil in ravno potovanje, ljubezen in hobiji so tisto, kar te bo v starejših letih pogrelo, definitivno ne neka shitty služba, kjer ti po letih dela šef/firma niti ne da prosto za dopust.

In ker si leta delal imaš s tem močne reference, če si bil dolgo pri eni firmi, pa bodo poleg znanja, tudi to videli drugi delodajalci. Tudi menjava službe ti bo zelo verjetno polepšala življenje, sploh če boš imel malce sreče s sodelavci, svež veter in sveže okolje je vedno dobrodošlo za človeka. Ustalil se boš enkrat, ko boš star, ko morda ne boš zmogel in imel več volje delati, iskati novo službo, si bo želel zgolj stabilnost in lepo prihodnost. Torej novo službo tudi ne bi smel biti problem najti, sicer malce odvisno od tega, kar počneš, ampak dober kader vedno najde službo.

Na kratko, pojdi, drugače ti bo enkrat žal!

red_baron ::

Samo naredi to.
Sem srwčal na Filipinih Šveda ki jec pustil službo prodal Audija in šel za eno leto okoli Sveta. Kaj vsec je doživel, videl,,,, priceless!!

Že če greš za mesec dni je top. Po sveh mesecih ne vem če se boš vrnil- verjetno malo zaslužit in nazaj.
Seveda potuj v lastni režiji.

IL_DIAVOLO ::

Odvisno kaksen tip cloveka si...meni bi taksno potovanje predstavljalo breme in trpljenje.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

sparklyslo ::

To absolutno greš. Jaz si zdaj, ko imam druzino lahko privoscim najvec tri tedenska pohajkovanja. Če se nisi bil je JV Azija zakon.

endelin ::

Grozna vlaga :/

DeeJay ::

ti sam pejd, plus če maš za več mesecev denarja za preživet tuki, maš to za najmanj 5x tolk v aziji, še najdražja je letalska karta.
Sploh pa, ko boš enkrat na Tajskem/Filipinih itak ne boš več hotu domov :) Začni pa s potovanjem oktobra... hej mogoče bova celo na istem avionu :)
Don't f with me.

Glugy ::

Živi se samo enkrat ( pa čeprav marsikater šef to gladko pozabi ko gre za podrejene ). Če ne boš šel te bo to vedno zasledovalo v podzavesti. Nekdo mi je enkrat rekel da ko ne veš al bi al nebi izberi tisto možnost ki je bolj zanimiva.

mr_chai ::

ti sam pjt. Na tajskem boš lahko sprobal ladyboye, na filipinih pa bakle.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: njyngs ()

Hvala za take komentarje !

Gre se za Azijo, en del ze prepotoval, tako da sem domac z azijskimi drzavami, hrano in vremenom...

Sedaj bi sel Indonezija, Vietnam, singapore

Mogoce en del tudi do avstralije / nova zelandija ( odvisno od financ )

hemko ::

Jaz ti bom svetoval, da podaj odpoved in potuj ! Kasneje bos obzaloval in premalo ljudi se odloca za take podvige. V mladosti tudi jaz uresnicil podoben nacrt vendar za USA. Podjetja se ne zavedajo, da taka potovanja na zaposlenega delujejo dobro in da v prihodnje bo to dobro tudi za podjetje, saj bo delavec spocit, poln energije lahko recemo zivljenja.

Kot je nekdo ze napisal, mogoce se bo podjetje premislilo, ko bos imel pred njimi list z odpovedjo...

Poznam pa primer osebe, ki je imela druzino z dvema otrokoma in se je desc spravil potovati za 3 mesece popolnoma sam brez druzine. To je sicer zame zelo " grdo ", ampak ok.. vsako tele ima svoje veselje. Tako da hocem povedat, da ce si brez druzine kaj cakas ? Samo pojdi, kajti nekateri to naredijo tudi z druzino in odgovornostjo do drugih...

Taka potovanja bogotijo zivljenje in ne bos nikoli obzaloval ! Denar gre in pride...

Nikoli ne vemo koliko casa bomo ziveli na tem svetu. Loh umres ze jutri v prometni nesreci, zbolis itd... Treba je ziveti... Prevec smo ujeti v sistem 9 to 5

stara mama ::

Imam podobne ideje in izzive kot ti, tako da podpiram in me zanima kako se boš dogovoril za dopust.
Tud mene zanima azija, predvsem Mongolija in -stani, v drugi rundi BAM road, v tretji pa tud Vietnam in te bolj južne države.
Skratka preveč želj za premalo časa

Če je delodajalec kolikor tolikor razumen bi moral prit nasproti,
če pa nikakor noče bi se pa začel spraševat o smiselnosti vztrajanja tam.
Lahko rečt, a tud sam še nisem prišel do točke ko bi si začel to urejat - mi pa gre vedno več po glavi.
Tak izlet narediš mogoče 2-3x v življenju.
Ekologija™ in Trajnost™

kixs ::

gtrxslo je izjavil:

...

Sem redno zaposlen z dobro sluzbo in placo, delam od srednje sole naprej ... Star 38 let...

...

Naj povem, da finance so, tudi ko pridem nazaj bi imel dovolj € da prezivim brez sluzbe par mesecev..

...

Vem, da je tole relativno. Ampak, da imas dobro sluzbo in placo, pa samo za nekaj mesecev rezerve, pa se ravno ne bi hvalil.

Sicer se pa pridruzujem ostalim, ce bi rad sel, pojdi.

DamijanD ::

Pojdi, če imaš možnost. Kar se pa službe tiče (če si drugače tukaj zadovoljen), pa samo reči, da želiš neplačan dopust ali pa boš dal odpoved.

dronyx ::

DeeJay je izjavil:

Sploh pa, ko boš enkrat na Tajskem/Filipinih itak ne boš več hotu domov.

Na Filipinih priporočam previdnost pri ženskah. Tam se skoraj ne morejo zakonito ločit in običajno ne veš, ali je ženska poročena. Če greš s poročeno si storil kaznivo dejanje prešuštva in te lahko zaprejo. Običajno gre nateg tako, da gre Filipinka s tujim turistom, potem pa mu pove, da je poročena in moraš plačat zajeten znesek, sicer gre na policijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

kixs je izjavil:

gtrxslo je izjavil:

...

...

...

Vem, da je tole relativno. Ampak, da imas dobro sluzbo in placo, pa samo za nekaj mesecev rezerve, pa se ravno ne bi hvalil.

Sicer se pa pridruzujem ostalim, ce bi rad sel, pojdi.

Sej ves krediti itd... Novo stanovanje, avto, vsakoletna potovanja ( evropa itd ... )

3/4 ljudi ma rezervo do naslednje plače.
OP je skoraj Bezos s par mesci lufta:D

Pri meni gre lahko v letih...

Potovanja sploh vikend fore niso drage... Karte dobis od 20 € navzgor ...

Placa ( malica + prevoz vsteto ) izplacilo je v rangu med 1700 in 2300 )...

Kredit 350€ avto 300€,

Dobra disciplina kar se tice stroskov... Ne pijem alkota, ne hodim na pijacke itd... Kupujem samo tisto kar rabim...

Ko sem dopolnil 28 let sem ze obiskal kar nekaj sveta ampak samo zato ker nisem bil nek povprecni slovenski mulc, ki hodi na pijacke, zurke, veselice itd... Ampak sem denar vlagal v potovanja

Hrvaske nisem videl ze 15 let...

Še se lahko nasteva zakaj si lahko nekdo nekaj prvosci.. samo razlicne prioritete imamo

Seveda vsakemu svoje...

PS:
Tezko bi rekel, da denar vlagas v potovanja.

kixs je izjavil:

Seveda vsakemu svoje...

PS:
Tezko bi rekel, da denar vlagas v potovanja.

s potovanji vlagaš vase in svoje življenske izkušnje.
Seveda pa lahko cele dneve do konc življenja preživiš za računalnikom, vlagaš v materialne stvari in ko te zagrebejo to dobi tvoj nečak. (no razen če verjameš v Valhallo, da boš to s sabo odnesu)
Don't f with me.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DeeJay ()

Mas prav.

bm1973 ::

DeeJay je izjavil:

In kaj boš naredil s potovalnimi izkušnjami?

Poleg slik na FB?

Čeprav sam, razmišljam, da bi šel za kake 3 mesece v Vietnam, s familijo in delal od tam. Pozimi...

a_borlak ::

Če imaš možnost in se ti izide, bi rekel samo pojdi. Na koncu ti bo bolj žal, da nisi šel in če si dober v svojem poklicu, boš drugo službo zlahka našel.

tilen03 ::

Ce si navdusen nad Azijo ali osebo s katero imas priloznost potovati, pojdi takoj.

Ce nisi, ne it. Ce mislis, da bos prisel nazaj drug clovek, mislis napacno. Potovanja niso neka spiritualna zadeva. Ne poslusat neta in obsesije s potovanji. Ni bolj konformisticne, potrosniske ideje od potovanj in odbijanja od ene znamenitosti do druge, od ene gostilne do druge. Ni ti potrebno obiskati Tajske in Japonske, da si zanimiv tip in imas kaj za povedat. Te zgodbice iz potovanj so itak zanimive samo za udelezence, za druge so plehke. Govorim iz izkusenj. Ce si nezadovoljen s sabo, je vseeno kje si, potuj v notranjost. Vec potovanj opravis, bolj vidis ene in iste vzorce, vsepovsod.

bm1973 je izjavil:

DeeJay je izjavil:

In kaj boš naredil s potovalnimi izkušnjami?

Ne vem, men je pomembno in me osrečuje, če lahko vidim ter odkrivam svet na katerem živim, si razširjam obzorje ter polnim spomine.
Drugače pa ljudi osrečujejo različne stvari, važn da to najdeš.
Don't f with me.

Vice ::

gtrxslo je izjavil:

Zivjo,

Vem,da bo 90% butastih odgovorov, vendar vem da se najde x stevilo ljudi, ki so imeli ali imajo podobne plane kot jaz...

Gre se za potovanje v Azijo za dva meseca...

Pojavila se mi je priloznost za potovanje..

Problem je nastal, da delodajalec zavraca neplacan dopust kljub temu da bi placal prispevke. Sedaj razmisljam da bi podal odpoved, odpotoval za dva meseca, odkraval svet in se psihicno resetiral/ spocil in nato iskal novo sluzbo, ko se vrnem .. ?

Ali je kdo kaj takega ze storil ( govorimo za leta od 35 + )....

Mladi med 20 in 30 je to dokaj normalno da pocnejo sploh po koncani soli, da potujejo po par mesecev ( tudi sam bil tak ), vendar me pri 38 spet daje " klic sveta " da bi odpotoval...

Sam se drzim nacela, zivis samo enkrat, vendar priznam kljub vsemu me pri 38 malo stiska ni isti obcutek kot pri 23 letih... Konec koncev sluzba je le sluzba in kariera

Prosim za komentiranje s strani takih ki so podobno ze naredili oz. Imajo kaksen nasvet

Ostali prosim zadrzite komentarje

Hvala in lp,

Če odmisliš potovanje. Ne pozabi na zavarovanje in se vprašaj ali si hitro zaposljiv kader? Zato upoštevaj:
Z odpovedjo se ti prekine zdravstveno zavarovanje, to moraš urediti, sploh glede na to da greš na potovanje nebi bilo slabo.
Če si težko zaposljiv upoštevaj, da izgubiš vse pravice glede denarnih nadomestil. Na novo se ti začne spet seštevati z novo zaposlitvijo.

sparklyslo ::

tilen03 je izjavil:

Ce si navdusen nad Azijo ali osebo s katero imas priloznost potovati, pojdi takoj.

Ce nisi, ne it. Ce mislis, da bos prisel nazaj drug clovek, mislis napacno. Potovanja niso neka spiritualna zadeva. Ne poslusat neta in obsesije s potovanji. Ni bolj konformisticne, potrosniske ideje od potovanj in odbijanja od ene znamenitosti do druge, od ene gostilne do druge. Ni ti potrebno obiskati Tajske in Japonske, da si zanimiv tip in imas kaj za povedat. Te zgodbice iz potovanj so itak zanimive samo za udelezence, za druge so plehke. Govorim iz izkusenj. Ce si nezadovoljen s sabo, je vseeno kje si, potuj v notranjost. Vec potovanj opravis, bolj vidis ene in iste vzorce, vsepovsod.

Mah saj ne rabiš postati druga oseba, niti ne rabiš objaviti na družbenih omrežij niti ene slike.
Gre zato, da si tam preprosto srečen, nekaj novega, drugačnega, totalen odklop. Če tega nimaš v sebi, in ti je dovolj dobro cmarjenje s pivom v hladilni torbi na neki kamniti hrvaški plaži (bruh), vse to nima smisla.

tilen03 je izjavil:

Ce si nezadovoljen s sabo, je vseeno kje si, potuj v notranjost. Vec potovanj opravis, bolj vidis ene in iste vzorce, vsepovsod.

To je še kako res.
Če narediš neko standardno turistično gonjo po znamenitostih je vse skup.... tako tako...
Tud vožnja z motorjem čez Vietnam ni več tako ekstra, ker se je razpasla.

Oz. kaj je sploh v štartu namen, da se dela na tem potovanju?
Sprehajanje po mestih al potovanje po pokrajinah? (in s čim?)
Splanirana pot ali freelancanje?
Ekologija™ in Trajnost™

velikBrokoli ::

Zabava? Eni ste res neverjetni lol, le zakaj se potuje? Ker je zabavno, kaj novega tam vidiš, delaš spomine. Ne bom rekel, da boš zaradi tega prerojen človek, se pa lahko na potovanjih zabavaš, sploh, če greš s prijatelji ali familijo.

Grimnir3 ::

Meni je najbol povščei evropa, zdaj, kanada, avstralija, japonska, NZ, ...

Pač kraji kjer imajo nek normalen standard in da te ne gledajo kot na bankomat. Pa zdi se mi malo tko no, da jaz letim na drug konec sveta za denar, ki bi tam preživljal celo vas en mesec.

Ampak seveda vsakemu svoje.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

velikBrokoli je izjavil:

Zabava? Eni ste res neverjetni lol, le zakaj se potuje? Ker je zabavno, kaj novega tam vidiš, delaš spomine. Ne bom rekel, da boš zaradi tega prerojen človek, se pa lahko na potovanjih zabavaš, sploh, če greš s prijatelji ali familijo.

"zabava" je preveč splošno..... Enim je "zabava" čepet zvečer v kafani na hrvaški obali,
recimo ta je pa najbolj srečen če lahko hodi!
https://www.instagram.com/olithewalker/

Pol maš spet primere, ki kolesarijo čez Silk Road (za to sta 2 meseca mal premalo), al pa kateri od shitbox rally-ev s starimi kripami po aziji.
Ekologija™ in Trajnost™

velikBrokoli je izjavil:

Točno to.
Potovanje si moraš vzeti kot nekaj neobveznega, kar bo pa bo. Da ne noriš od ene "must see" znamenitosti do druge.

Jaz naredim nek okviren plan, kam bi šli, kaj se splača obiskat in pogledat, potem pa vidiš sproti kako in kaj.

Vice ::

velikBrokoli je izjavil:

Sem prepotoval vse mogoče pa če sem odkrit v začetku je zabavno ker je novo, potem ti to postane kot jutranje pranje zob. Ko obiščeš par stvari ti postane vse isto. Prej se čudiš kako lahko drugi živijo v takšni bedi in da folk premalo ceni to kar ima doma.

delavec44 ::

stara mama je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

"zabava" je preveč splošno..... Enim je "zabava" čepet zvečer v kafani na hrvaški obali,
recimo ta je pa najbolj srečen če lahko hodi!
https://www.instagram.com/olithewalker/

Pol maš spet primere, ki kolesarijo čez Silk Road (za to sta 2 meseca mal premalo), al pa kateri od shitbox rally-ev s starimi kripami po aziji.

Meni recimo ni (več) zabavno ampak prej stresno. Pač nisem spontan in me jezi, če kaj ne gre po planu. Pa vsak drugi te hoče nategnit (finančno). Doma je še najlepše.

Vice je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Sem prepotoval vse mogoče pa če sem odkrit v začetku je zabavno ker je novo, potem ti to postane kot jutranje pranje zob. Ko obiščeš par stvari ti postane vse isto. Prej se čudiš kako lahko drugi živijo v takšni bedi in da folk premalo ceni to kar ima doma.

Ko vidiš v zda starčka z kisikovo bombo kako polni police v walmartu, se zaveš kak raj imamo pri nas :)

IL_DIAVOLO ::

Grimnir3 je izjavil:

velikBrokoli je izjavil:

Točno to.
Potovanje si moraš vzeti kot nekaj neobveznega, kar bo pa bo. Da ne noriš od ene "must see" znamenitosti do druge.

Jaz naredim nek okviren plan, kam bi šli, kaj se splača obiskat in pogledat, potem pa vidiš sproti kako in kaj.

Potem pa ko prideš do kakega Afganistana in vidis same tipe, ze kličeš sefa v Slo da si si premislil in da se vracas predčasno :))

So pa taka potovanja dobra lekcija za jamrace, ki ne cenijo kaj imajo.

Revscina na Filipinih in higienski standardi v Indiji pa niso nic bolj navdušujoči.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

To je verjetno res kot vožnja s porsche 911 naokoli. Prvih 5000km ti je super, potem pa je to samo običen avto.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: endelin ()

Vice je izjavil:

Potovanje mora imeti nek cilj.

Brezzvezno bluzenje po evropskih mestih, po možnosti z naveličanim vodičem, je waste of time and money.

Videl kar nekaj mest, v parih celo živel, oz. bil tolikokrat gor službeno, da sem kar domač tam. In se jih naveličaš...

V vsakem mestu je sicer nekaj zanimivega, če to to zanima, je lahko cilj.

Ostalo je preživetje, spanje plus hrana, plus malo neobveznih pirov, čveka, zabave, ker nisi v službi... Ampak za to ni treba potovati.

zobnik ::

Jaz nebi na tvojem razmišljal o tem ali bi ali ne, ampak BI, živiš samo 1x, če si zdrav pojdi, ko boš trajno zbolel ti ne bo nobena zadeva več pomagal.
Torej POJDI, daj odpoved in pojdi.

IL_DIAVOLO je izjavil:

Revscina na Filipinih in higienski standardi v Indiji pa niso nic bolj navdušujoči.

Nope.

Kolega, ki je bil velikokrat službeno v Indiji (Bangalore) je rekel, da če zjutraj nisi jedel, ti je pogled med vožnjo na zasedena grmovja s sralci s pol litrsko flaško vode, zmanjšal apetit za cel dan...

zobnik ::

Meni je žal tudi da nisem prej hodil kak na kak potovanje, prišla je bolezen, čez noč in se ti obrne nisi več sposoben d abi zdržal tak potovanje, še izleti me izcuzajo.
Valda so danes starejši tolk proti temu da bi mladi užival, potoval, kdo bo pa delal za njihove penzije potem, tak da mladi pogumno v svet, nič ne razmišljat a bi ne, samo it.
Ko si star ti je vseeno za vse, ti ne pomaga niti dnar ki ga ostane, niti dobr avto (po večih letih si nabavil 10 let str avto z velik opreme, litke 16col, pa avspuh športni pa sedeži sportni pa mi sedaj to nič več ne pomen, bi rajš eno kanto.
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kaj je point turističnih agencij? (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14222775 (1974) Okapi
»

Varčevanje vs potrošništvo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

35440416 (21884) Miki N

potovanje brez druzine (strani: 1 2 )

719381 (4745) endelin
»

Naj uživam ali šparam? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

41452152 (36547) GrX
»

Potovanja po svetu (strani: 1 2 )

6223506 (14315) VolkD

Več podobnih tem