» »

Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca

Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca

1
...
3 4
5
»

matobeli ::

Temu se reče "davek na premoženje".

Pa ni blazno popularna ideja.

johnnyyy ::

Malidelničar je izjavil:

johnnyyy: dobro napisano, ampak me preseneča, ker v Sloveniji je debata off-limits.

To, da ste na odprt način sprejeli moje mnenje na to temo je dejansko en izmed najlepših dni od kar sem na Slo-Tech-u (pa je ene 3 leta) in tega res nisem pričakoval.

Po drugi strani pa si lahko predstavljate kakšna je realnost v SLO in kakšnih odzivov sem bil deležen, ko sem pisal na to temo (Reddit, pa slovenski X, forumi). Na X-u sem imel debate z desnimi poslankami (celo z enimi iz SDS-a!) v DZ-ju in sploh ne morem opisati, kako agresivno so me napadle. Slovenski Reddit pa isto, več sto minusov na objavo in agresivni izpadi z namenom, da me ad-hominem diskreditirajo že v štartu.

Te debate imeti pri nas je precej useless, še posebno na forumih. Tam se bo našlo kup ljudi, ki še lastnega življenja ne znajo spravit v red, še nekega resnega partnerja nimajo, vedo pa za vsako družino kaj bi morali početi in kaj se jim najbolj splača.

Tako da za te stvari je najbolje da najdeš nekoga ali pa več ljudi, ki imajo dejansko izkušnje, da vidiš dinamiko in vse pasti in dobrote, ki ti jih to prinese. In potem da poizkušaš v svoji družini vpeljati takšne zadeve.

Na koncu so stvari precej osebne - saj lahko ti vsi v lokalnem kafiču povedo da je nekaj dobrega, cel vesoljni internet a ti to nič ne pomaga če partner/žena/mož ni za to.

WizzardOfOZ ::

tony1 je izjavil:

24 mio? 6 mrd SIT? Hahaha. Moj spomin na tiste čase je že malo luknjast, kolikor pomnim je pa kmalu Google naredil google.si in je bil iskalnik takoj pol manj vreden. Še večji problem pa je bil, da kupec ni imel plana vložiti v razvoj najdi.si še novih 20 mio EUR.

Skratka, kar sem hotel povedati: brez kapitala iz najdi.si razvoj produkta Talking Tomcat ne bi bil mogoč. To ni bil več projekt, ki bi prišel iz garaže. In ta kapital je prišel iz prodaje najdi.si, ki ga kupec zunaj državne sfere ne bi tako zelo dobro preplačal.

Ampak to ni sponzoriranje države, kot hočete pokazat. in ja, tvoj spomin je luknjast. Loginova nista dobila toliko denarja. 24 mio evrov je dobilo več lastnikov najdi.si. Po plačanih davkih (ja celo davke so plačali), se je ta denar razdelil med več lastnikov, med katerimi sta bila tudi loginova.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

Ne ni sponzoriranje. Pri sponzorstvu dobiš nekaj koristnega v zameno.

To je bila bolj donacija.

tony1 ::

WizzardOfOZ je izjavil:

tony1 je izjavil:

24 mio? 6 mrd SIT? Hahaha. Moj spomin na tiste čase je že malo luknjast, kolikor pomnim je pa kmalu Google naredil google.si in je bil iskalnik takoj pol manj vreden. Še večji problem pa je bil, da kupec ni imel plana vložiti v razvoj najdi.si še novih 20 mio EUR.

Skratka, kar sem hotel povedati: brez kapitala iz najdi.si razvoj produkta Talking Tomcat ne bi bil mogoč. To ni bil več projekt, ki bi prišel iz garaže. In ta kapital je prišel iz prodaje najdi.si, ki ga kupec zunaj državne sfere ne bi tako zelo dobro preplačal.

Ampak to ni sponzoriranje države, kot hočete pokazat. in ja, tvoj spomin je luknjast. Loginova nista dobila toliko denarja. 24 mio evrov je dobilo več lastnikov najdi.si. Po plačanih davkih (ja celo davke so plačali), se je ta denar razdelil med več lastnikov, med katerimi sta bila tudi loginova.

Res je, bilo je več lastnikov. Kolikor pomnim, jih je pa večina nadaljevala kariero v Auschwitz7...

gruntfürmich ::

Malidelničar je izjavil:

Hm, moram reči, da sem kar (pozitivno) presenečen: torej niste vsi a priori avtomatsko 100% proti temu, da bi bil en starš (mama) doma, kot alternativa vrtcu?
Zanimivo, na progresivnem Slo-Tech-u .....

ker je tu zbranih več pametnih ljudi kot drugje po sloveniji?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Malidelničar si to mal preveč socialkarsko predstavlja.

Če ima desc ali baba ene 3k neto, pol bi lahko teoretično en ostal doma.
Ni to zdej da bo baba ostala doma pa vlekla socialo, desc pa enga minimalca privlekel.

krho ::

Za vrtec se šteje neto dohodek + malica in prevoz (ali pa vsaj nekaj od tega, ker moj neto + vračilo dohodnine je še vedno manjša cifra, kot so oni naračunali moj neto)... Pa če si recimo v prejšnjem letu bil 2 meseca brez službe, pa nisi javil za preračun ali pa tudi če si. Ti pol ob preračunu ne gledajo za prejšnje leto ampak nova pogodba * 12. Pa če daješ recimo v najem se upošteva bruto najemnina kot prihodek, in ne neto. Pa fiktivni dohodek od prihrankov je tudi budalaština prve klase.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net
1
...
3 4
5
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Plačilo vrtca (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Šola
838107866 (9398) uniman
»

Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Loža
37356292 (47759) WizzardOfOZ
»

Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )

15639459 (33227) krneki0001

Varčevanje in dražje plačilo vrtca

4819576 (18769) Utk

Več podobnih tem