Forum » Šola » Plačilo vrtca
Plačilo vrtca
bm1973 ::
Najbolje za nizko plačilo vrtca je normiran s.p. plus ločen poslovni račun.
Bilance normiranih s.p.jev niso v AJPESu, mislim, da CSD nima dostopa do FURS podatkov, plus CSD nima dostopa do poslovnih računov.
Plus, trudiš se za minimalne prispevke na normiranem s.p.ju. Se mi zdi, da je to edino merilo za CSD, višina prispevkov...
Če si na plači, je pač transparenca največja...
Bilance normiranih s.p.jev niso v AJPESu, mislim, da CSD nima dostopa do FURS podatkov, plus CSD nima dostopa do poslovnih računov.
Plus, trudiš se za minimalne prispevke na normiranem s.p.ju. Se mi zdi, da je to edino merilo za CSD, višina prispevkov...
Hlapci! Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni, ustvarjeni za hlapčevanje.
Gospodar se menja, bič pa ostane, in bo ostal za vekomaj; zato, ker je hrbet
skrivljen, biča vajen in željan! [Ivan Cankar]
Alcarinnn ::
A se kaj spremeni če si s poslovnega računa nakažeš prihodek SPja na osebni račun (- prispevki in davki) ?
Utk ::
Dobro človek, kaj je s tabo? CSD ve kolk si prijavil na FURS dohodnine, in tisto ti je dohodek, tistih 20%. Ali si ti dobival na poslovni ali privat račun vsak mesec 100 jurjev iz kripta ali ne vem česa CSD-ja nič ne briga in to ni dohodek kar avtomatsko. Razen tist procent za obresti če gor stoji denar, stanje ne računu pa CSD spet pozna, če ne, ga moraš sporočit ti.
A se kaj spremeni če si s poslovnega računa nakažeš prihodek SPja na osebni račun (- prispevki in davki) ?
Dohodek ti je plača in ostali dohodki za katere si plačal dohodnino. Ni kar vsako nakazilo dohodek, madona.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
Zakaj bi si nakazoval na osebni račun?
Razen nekaj manjših vsot za mesečne stroške...????
Lonsarg ::
Koliko enih kolobocij samo zato ker drzava mece miljarde za razne stvari, 300 miljonov za vrtec pa ne more dat da bi vsi imeli zastonj (racunica je izpred nekaj let iz enega clanka).

Mato989 ::
Zakaj bi si nakazoval na osebni račun?
Razen nekaj manjših vsot za mesečne stroške...????
Preprosto:
1. Ker imam na osebnem računu 0 EUR stroškov pri poslovanju na spletni banki na Poslovnem mi pa vsako transakcijo zakasirajo
2. Ker imam na osebnem računu vse trajnike itd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
GupeM ::
Potem bo pa penzija, bojo pa ti talenti tožili vse po vrsti, ker bojo imeli penzijo tako majhno. Kao da jim ni takrat nihče tega povedal, da niso bili dobro obveščeni, da so jih nategnili ... Podobno kot saga s posojili v švicarskih frankih.
Ali pa pride bolezen/poškodba, pa najprej niti ni nadomestila, nato bo to nadomestilo ustrezno majhno. Pa pride porodniška/starševski dopust, pa je ta ustrezno nižji, ...
Kredit tudi zna bit problem dobit v takšnem primeru, če ga rabiš.
Seveda so potem vsi ostali krivi, pa država ne poskrbi za njih, pa država je to dovolila, ...

Potem bo pa penzija, bojo pa ti talenti tožili vse po vrsti, ker bojo imeli penzijo tako majhno. Kao da jim ni takrat nihče tega povedal, da niso bili dobro obveščeni, da so jih nategnili ... Podobno kot saga s posojili v švicarskih frankih.
Ali pa pride bolezen/poškodba, pa najprej niti ni nadomestila, nato bo to nadomestilo ustrezno majhno. Pa pride porodniška/starševski dopust, pa je ta ustrezno nižji, ...
Kredit tudi zna bit problem dobit v takšnem primeru, če ga rabiš.
Seveda so potem vsi ostali krivi, pa država ne poskrbi za njih, pa država je to dovolila, ...
No ja to ne drži:
1. Kredit sem dobil višji kot če bi bil za ustrezen bruto 2 + malica + regres zaposlen
2. Bolezen ali poškodba je res problem, zato vsak mesec pač načrtno dam na stran 300EUR za take primere
3. Starševski dopust je pa res nižji, AMPAK k sreči lahko delam tudi med njim in izstavim račun za naprej ker sem se tako dogovril.
4. Za penzijo pa vlagam sam vsak mesec cca 400EUR, kar je najbolje pri tem je, da če slučajno umrem prej, bodo podedovali moji otroci ta znesek, namesto v Penzijskem ZPIZ roparskem sistemu kjer to izgine drugim ne otrokom
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
1. Kredit sem dobil višji kot če bi bil za ustrezen bruto 2 + malica + regres zaposlen
2. Bolezen ali poškodba je res problem, zato vsak mesec pač načrtno dam na stran 300EUR za take primere
3. Starševski dopust je pa res nižji, AMPAK k sreči lahko delam tudi med njim in izstavim račun za naprej ker sem se tako dogovril.
4. Za penzijo pa vlagam sam vsak mesec cca 400EUR, kar je najbolje pri tem je, da če slučajno umrem prej, bodo podedovali moji otroci ta znesek, namesto v Penzijskem ZPIZ roparskem sistemu kjer to izgine drugim ne otrokom
1. Ali lažeš ti, ali pa 95 % sp-jevcev.
2. Ne razmišljaj o bolezni samo kot o bolezni tipa covid in o poškodbi samo kot poškodbi tipa zlom noge. Razmisli še o hujši bolezni ali poškodbi, ki te lahko onesposobi za delo do konca življenja. Takrat bo 300 EUR na strani enako 0.
3. Lahko. Ampak s tem kršiš zakon. Poleg tega je fajn, da med očetovskim dopustom pomagaš partnerki in sodeluješ pri skrbi za otroka, ne da delaš za šiht. Temu je starševski dopust tudi namenjen. Sicer ti ga lahko ukinejo, ker ga ne rabiš.
4. Tudi penzijo lahko podedujejo, dokler se šolajo. Se pa strinjam, na penzijo tudi jaz ne računam preveč in zato tudi ločeno varčujem. Sem pa prepričan, da boste ravno vi najbolj glasni ko bo čas za penzijo, penzija bo pa samo 25 % tega kar prejemate zdaj. Ali pa še manj. Potem vam pa ne bo prav, ker boste morali črpati sredstva, ki ste jih "sami prišparali" in boste zahtevali poleg teh sredstev še višjo penzijo. Švicarski franki 2 pač.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

stara mama ::
Mato si mal lahkotno razlaga pojma "bolezen" in "starševski dopust"
Pustmo mu cajt, je še mlad in se ima za naučit :)
Vrjamem da imaš tud avto zavarovan samo osnovno zakonsko-obvezno AO
ter nekaj minimalno odškodninskega, ker je cenej kot AO+ :)
Pustmo mu cajt, je še mlad in se ima za naučit :)
Vrjamem da imaš tud avto zavarovan samo osnovno zakonsko-obvezno AO
ter nekaj minimalno odškodninskega, ker je cenej kot AO+ :)
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
1. Meni so par let nazaj naračunali kredit 400k na 10 let. Na plačo ga nikoli ne bi dobil toliko.
2. Lahko delam z zlomljeno nogo, ni panike... Delo od doma za računalnikom ni tako kritično.
3. Sploh ne vzameš starševskega dopusta, pa je... Drugače pa pač tiste 2 tedna pač ne delaš, ko tvoja ravno rodi. Tuje stranke so bolj človeške ob takih dogodkih kot slovenski delodajalci.
4. Bolje kot v ZPIZ gre razliko zagonit ali pa vzeti puf za dodatno stanovanje za tisto razliko. Ali pa predčasno odplačevati obstoječi kredit za nepremičnino kjer živiš. Ko ni pufa, je hitro dovolj denarja za življenje.
2. Lahko delam z zlomljeno nogo, ni panike... Delo od doma za računalnikom ni tako kritično.
3. Sploh ne vzameš starševskega dopusta, pa je... Drugače pa pač tiste 2 tedna pač ne delaš, ko tvoja ravno rodi. Tuje stranke so bolj človeške ob takih dogodkih kot slovenski delodajalci.
4. Bolje kot v ZPIZ gre razliko zagonit ali pa vzeti puf za dodatno stanovanje za tisto razliko. Ali pa predčasno odplačevati obstoječi kredit za nepremičnino kjer živiš. Ko ni pufa, je hitro dovolj denarja za življenje.

stara mama ::
Kar pa se tiče glede vrtca....
Imam neugodno razmerje (prevelike starostne razlike) tako da ga zdaj plačujem že...6. leto in še 4-5 let se pričakuje.
Dnarja za več kot pol fleta.
Vrtec je sicer plačan, fleta pa še vedno nimam.
Aja, pa lokalni vrtec je opazil močen upad vpisov, tolikšen da celo niso formirali nove skupine (2/3 na šolsko leto, ker 3 skupine letno je že velik vrtec).
Imam neugodno razmerje (prevelike starostne razlike) tako da ga zdaj plačujem že...6. leto in še 4-5 let se pričakuje.
Dnarja za več kot pol fleta.
Vrtec je sicer plačan, fleta pa še vedno nimam.
Aja, pa lokalni vrtec je opazil močen upad vpisov, tolikšen da celo niso formirali nove skupine (2/3 na šolsko leto, ker 3 skupine letno je že velik vrtec).
Ekologija™ in Trajnost™
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
Pač mladina ne fuka več toliko kot med korono...
Upad populacije.
Ljubljanski vrtci so zaradi tega zaprli enoto v Kosezah...
Upad populacije.
Ljubljanski vrtci so zaradi tega zaprli enoto v Kosezah...

1. Ali lažeš ti, ali pa 95 % sp-jevcev.
2. Ne razmišljaj o bolezni samo kot o bolezni tipa covid in o poškodbi samo kot poškodbi tipa zlom noge. Razmisli še o hujši bolezni ali poškodbi, ki te lahko onesposobi za delo do konca življenja. Takrat bo 300 EUR na strani enako 0.
3. Lahko. Ampak s tem kršiš zakon. Poleg tega je fajn, da med očetovskim dopustom pomagaš partnerki in sodeluješ pri skrbi za otroka, ne da delaš za šiht. Temu je starševski dopust tudi namenjen. Sicer ti ga lahko ukinejo, ker ga ne rabiš.
4. Tudi penzijo lahko podedujejo, dokler se šolajo. Se pa strinjam, na penzijo tudi jaz ne računam preveč in zato tudi ločeno varčujem. Sem pa prepričan, da boste ravno vi najbolj glasni ko bo čas za penzijo, penzija bo pa samo 25 % tega kar prejemate zdaj. Ali pa še manj. Potem vam pa ne bo prav, ker boste morali črpati sredstva, ki ste jih "sami prišparali" in boste zahtevali poleg teh sredstev še višjo penzijo. Švicarski franki 2 pač.
1. Ne lažem ne jaz ne 95% sp-jevcev... catch je v tem da na neki točki je tako da ti pri normiranem SPju ostane toliko več zaradi "minimalnih" prispevkov kot pri enakem bruto 2 + malica in regres da pač lahko dobiš tako plačo. In jaz sem ravno tu nekje... višje od revnih prekarcev ampak veliko nižje od elitnih DDV zavezancev...
2. To drži ampak če bom o tem mislil potem bom danes zagonil vse za hookers in cocaine ker se samo 1x živi kajne?
3. Ja taka oseba krši zakon... sicer pa starševski dopust je itak slabo plačan tako da tudi če ga ne vzamem in sem samo fraj imam pokrito...
4. Ja ampak nekaj je podedovati IZRAČUNANO ZPIZ sleparsko penzijo, nekaj drugega pa je če ti umrli foter ki ni nič črpal zapusti vse ETF sklade ki so lahko tudi 100k ali 200k... ali morda 500k? In če daš to v obrestno obrestni račun pri 10tih letih, se bo morda taka oseba (otrok) upokojila ali šla na part time work v umirjen lajf pri 40tih... vse zaradi obrestno obrestnega računa... Meni je dovolj minimalna zajamčena penzija za 40 let delovne dobe... Po zaslugi neumnih levakov je ta višja kot če bi imel cel lajf plačo minimalec +300/400EUR...
Meni je dovolj minimalna zajamčena penzija za 40 let delovne dobe... Po zaslugi neumnih levakov je ta višja kot če bi imel cel lajf plačo minimalec +300/400EUR...
Ne pozabi še na starostno penzijo, ki jo dobiš, ko si dovolj star za penzijo in imaš 15 let delovne dobe...
1. Ne lažem ne jaz ne 95% sp-jevcev... catch je v tem da na neki točki je tako da ti pri normiranem SPju ostane toliko več zaradi "minimalnih" prispevkov kot pri enakem bruto 2 + malica in regres da pač lahko dobiš tako plačo. In jaz sem ravno tu nekje... višje od revnih prekarcev ampak veliko nižje od elitnih DDV zavezancev...
Aha. Hočeš torej reči, da imaš tako dobro plačo. Torej so vse ostale stvari nepomembne. Ker jaz imam tako dobro plačo, da bom imel po trenutnem sistemu še kar dobro penzijo + na mesec komot dam 500 - 750 EUR v sklade/ETF-e/obveznice + ostane še kaj za izredne primere. Zdaj vdiš, kako neumen je ta tvoj argument?
2. To drži ampak če bom o tem mislil potem bom danes zagonil vse za hookers in cocaine ker se samo 1x živi kajne?
Ne. Saj nisem rekel, da boš jutri umrl. Ampak če pride do te situacije, boš pa kaj? Ja, jamral kako država ne poskrbi za vas. Lahko te težka bolezen ali poškodba onemogoči za delo samo za 3 leta ali 5 let, pa bo spet tistih 300 EUR skoraj enako 0. V bistvu boš prisiljen porabiti še tistih 100k ali 200k... ali morda 500k ETF-ov. Pa seveda zraven ne pozabit še jamrat, da država nič ne stori za take primere.
3. Ja taka oseba krši zakon... sicer pa starševski dopust je itak slabo plačan tako da tudi če ga ne vzamem in sem samo fraj imam pokrito...
Spet lažeš. Starševski dopust je plačan 100% glede na prejemnikovo povprečje zadnjih 12 mesecev. Je pa omejen navzgor na 2,5x povprečne plače, kar je trenutno 6695,70 EUR bruto. Zate, ki si plačuješ minimalne prispevke, je pa res bolj slabo plačan.
4. Ja ampak nekaj je podedovati IZRAČUNANO ZPIZ sleparsko penzijo, nekaj drugega pa je če ti umrli foter ki ni nič črpal zapusti vse ETF sklade ki so lahko tudi 100k ali 200k... ali morda 500k? In če daš to v obrestno obrestni račun pri 10tih letih, se bo morda taka oseba (otrok) upokojila ali šla na part time work v umirjen lajf pri 40tih... vse zaradi obrestno obrestnega računa... Meni je dovolj minimalna zajamčena penzija za 40 let delovne dobe... Po zaslugi neumnih levakov je ta višja kot če bi imel cel lajf plačo minimalec +300/400EUR...
Ja, ja. Lahko so tudi 100k ali 200k... ali morda 500k. Lahko tudi več milijonov. Najverjetneje pa nekje med 0 in 20k. Zraven seveda dobiš še nekaj 100k pufov.
In kot sem že omenil, jaz imam tako dobro plačo, da bi moji otroci poleg IZRAČUNANE ZPIZ sleparske penzije dobili nekaj zraven v obliki ETF-of, skladov, obveznic itd. Tako da to tvoje nakladanje, kako z lahkoto dobiš kredit, je kar nekaj. Ja, lahko ga dobiš, če imaš takšno plačo. Ampak bi ga lahko dobil tudi, če bi imel redno zaposlitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()

Aha. Hočeš torej reči, da imaš tako dobro plačo.
Ne, hočem reči, da sem jaz lahko svoj problem stanovanjskega kredita in višine rešil na takšen način, medtem ko na zaposlitev način nisem mogel ko sem to počel... to je vse... ostalo zanima predvsem tebe... SP-jevci ki ne dobijo stanovanjskega kredita padejo v 2 skupini (v 99%)
1. So prekarci na kubik in imajo katastrofalne prihodke (manj kot 2,3k na mesec povprečno)
2. So neumni in grejo na eno banko kjer jim izračunajo kredit po normiranih stroških in prispevkih ki so "minimalni" in naračunajo anuiteto like 300EUR/mesec (če nimajo frocov, drugače še manj)
Ne. Saj nisem rekel, da boš jutri umrl. Ampak če pride do te situacije, boš pa kaj?
Še enrkat, če bi gledal pesimistično, bi šel po injekcijo jutri... ČE ČE ČE ČE ... kako je moj deda rekel? Če bi babica imela luleka, bi bil dedek...
Spet lažeš. Starševski dopust je plačan 100% glede na prejemnikovo povprečje zadnjih 12 mesecev.
Govoril sem da za mene kot spja ko praviš da je protizakonito da je itak nizek in četudi ne koristim nima veze... ker imam toliko višje prihodke...
Ja, ja. Lahko so tudi 100k ali 200k... ali morda 500k. Lahko tudi več milijonov. Najverjetneje pa nekje med 0 in 20k. Zraven seveda dobiš še nekaj 100k pufov.
Statistika pač govori zase, jaz vem da imam že danes 2 nepremičnini (1 res še na puf, druga izplačana) pa 45k v ETFjih, pa še dedovanje bo naneslo 2 nepremičnini... tako da mislim da bom zmogel hvala... Tako da upam da bo najverjetneje bolj 500k, kot pa 0-20k + 100k pufa...
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Bogati smo bolj obdavčeni, zato plačujemo manj vrtca (strani: 1 2 3 4 … 8 9 10 11 )Oddelek: Problemi človeštva | 41452 (16144) | Ashrack |
| » | Imeti denar na računu ali ne? Furs,csd,vrtecOddelek: Loža | 5419 (4060) | LapD |
| » | Koliko dejansko "stane" otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Loža | 68042 (59509) | WizzardOfOZ |
| ⊘ | Zasebni vrtci? Hvala, ne!! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 32671 (30523) | jype |
| » | Pustiti službo da imaš lahko družino (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 44811 (38579) | krneki0001 |