Forum » Problemi človeštva » A1 BOB , T2 ...ne sprejemata trajnikov iz neslovenskih bank
A1 BOB , T2 ...ne sprejemata trajnikov iz neslovenskih bank
vsakdanji ::
Zakaj nekateri slovenski trgovci / ponudniki storitev ne sprejemajo trajnikov od bank ( N26, Revolut )? BOB recimo napiše da IBAN ki niso slovenski Si56 ne sprejema. T2 javi napako po vnosu Revolut IBANA
Tukaj je neka stran ki sprejema pritožbe v zvezi z diskriminacijo tujih Ibanov :) A se je kdo pritožil ?
https://www.acceptmyiban.org
Tukaj je neka stran ki sprejema pritožbe v zvezi z diskriminacijo tujih Ibanov :) A se je kdo pritožil ?
- spremenil: vsakdanji ()
chrush ::
Zakaj bi se pritozil, ce oba delata. Imam ViViD bank in direktne bremenitve t2 in a1 delajo BP. Vse sem urejal v poslovalnicah.
Ok hvala , potem samo otežujejo . Ok potem je treba v poslovalnico. Bom poslal po pošti za BOB trajnik
besame ::
Ne sprejemajo, dokler jim ne zagroziš s prijavo na Banko Slovenije. Dolžni so namreč sprejemati plačila od katerekoli banke v EU. Po tem rabijo le še BIC kodo banke in je urejeno.
amacar ::
Ne rabis v poslovalnico. Vecinoma imajo obrazce narejene s SI56, jaz sem vedno prečrtal ta del in napisal svoj IBAN in ni bilo problemov (bob in a1, geni, ...).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: amacar ()
FireSnake ::
Zakaj nekateri slovenski trgovci / ponudniki storitev ne sprejemajo trajnikov od bank ( N26, Revolut )? BOB recimo napiše da IBAN ki niso slovenski Si56 ne sprejema. T2 javi napako po vnosu Revolut IBANA
Jaz imam vse na N26.
Kjer se ne da vnesti jaz sprintam, na roko izpolnim in jim pošljem.
Popolnoma vsi so trajnike na ruj račun prilagodili.
Edino Arag sem moral spomniti na evropsko direktivo, ki to ureja.
Čez 14 dni so uredili.
Kdaj se je to zgodilo? Vse skupaj že leta nazaj. Tako, da tudi za bob preverjeno gre.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Tiger ::
Razčistimo: ti hočeš direktno bremenitev (DB) in ne trajnik.
Je namreč konkretna razlika:
Je namreč konkretna razlika:
- Za trajnik, ki ga nastaviš v svoji banki, gre torej za stalno nakazavanje med tvojim in drugim TRR, vedno enak znesek
- direktna bremenitev pa je storitev, ki jo opravlja tvoja banka za nekoga drugega, kateremu si mu ti dal soglasje npr. operaterji, stanovanjski upravniki, da lahko iz tvojega računa banka k njim nakaže določen znesek. Znesek seveda ni fiksen, temveč se spreminja.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tiger ()
gre menda res za direktno bremenitev vedno drugačnih zneskov, v pogovorih pa temu vsi rečejo trajnik. Nekaj podobnega kot včasih ko mi je mama ko sem bil majhen rekla naj obujem "adidaske" v resnici so bile pa superge no name proizvajalca. :)
Ashrack ::
gre menda res za direktno bremenitev vedno drugačnih zneskov, v pogovorih pa temu vsi rečejo trajnik. Nekaj podobnega kot včasih ko mi je mama ko sem bil majhen rekla naj obujem "adidaske" v resnici so bile pa superge no name proizvajalca. :)
To je se slabse, kajti ves razliko in kljub temu siris krivo vero. Uporabljaj izraz direktna bremenitev in potem vsi vemo za kaj gre. Brez kakrsnekoli ambivalentnosti.
....
mtošev ::
To je se slabse, kajti ves razliko in kljub temu siris krivo vero. Uporabljaj izraz direktna bremenitev in potem vsi vemo za kaj gre. Brez kakrsnekoli ambivalentnosti.
Direktno bremenitev vsi že vrsto let kličejo trajnik in to zagotovo v 99,9% primerov. Tvoje vztrajanje pri distinkciji je neumno.
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Obremenitev TRR-ja s strani amazona (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 31551 (20482) | bastadu |
| » | Placevanje poloznic (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 26992 (22581) | drekodovce |
| » | Uporaba TRR številke (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 28722 (26489) | BlaY0 |
| » | Za napadom v bangladeško centralno banko napad na SWIFTOddelek: Novice / Varnost | 16598 (14439) | krneki0001 |