» »

A se v Sloveniji sploh komu da delat?

A se v Sloveniji sploh komu da delat?

««
«
1 / 6
»»

Strel455 ::

Pa točno tko je:

https://x.com/VasjaBocko/status/1927602...
Developer, ki nam neki dela, se ne oglaša in ne odpisuje.
Obrtnik, ki ga prosimo, da bi ene table našraufal, ne odpisuje.
Davčni svetovalec, ki ga prosimo za nasvet, ima dovolj dela in ne bo delal.
Proizvodnja nas prosi, naj jo spomnimo čez 3 tedne, če bodo slučajno pozabili na naročilo.
Vse to seveda za denar, ne kot zastonj usluga.

blackbfm ::

ne ne da se nam.. what u gona do

kriptobog ::

KAj naj delajo 24ur, da boš manj čakal na njih?

socialec ::

Ne da se nam delat za minimalca, je socialna dovolj visoka.

Naj vskočijo inženirji in Filipinci - podprto in spodbujeno na najvišjih ravneh države in naddržave.

Eduardo ::

Ni edini odgovor, da ne delajo. Lahko je obratno.

Developer ima toliko dela, da ne more dihati, obtnik pravtako. Morda slabo plačajo in tale ki se pritožuje ni prioriteta?

Pri davčnem svetovalcu je jasno, da ima dovolj dela, ker je očitno povedal, da ima preveč dela.

Proizvodnja verjetno pravtako zelo dela, če jo je treba spomnit za ekstra stvari...

Skratka ni toliko "A se v Sloveniji sploh komu da delat?" kot "Zakaj me vsi ignorirajo in dajejo na zadnje mesto?". Potem pa na tweeter, da ga ljudje potolažijo, da ni tako grozen težak. ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Eduardo ()

Grimnir3 ::

Strel455 je izjavil:

Pa točno tko je:

Proizvodnja nas prosi, naj jo spomnimo čez 3 tedne, če bodo slučajno pozabili na naročilo.

Ubistvu je ravno obratno. Vsi imajo toliko dela in delajo toliko, da nimajo časa se ukvarjat še z nekimi malenkostmi.

Ne rečem da je prav, sam postavi se v kožo obrtnika. Najprej bo podelal večje in bolj profitabilne posle, potem pa ti bo prišel še tablo montirat, ko bo ravno imel neko luknjo v urniku.

Machete ::

Na hrvaškem je že ogromno Nepalcev, Filipincev itd. Na vsakem grabišču jih je par.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-5080 GAMING|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Grimnir3 ::

Machete je izjavil:

Na hrvaškem je že ogromno Nepalcev, Filipincev itd. Na vsakem grabišču jih je par.

Filipince maš v Kranju, ne rabiš na hrvaško :))

Še v mercatorju jih dela ene par.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Grimnir3 ()

mihor ::

Eduardo je izjavil:

Developer ima toliko dela, da ne more dihati, obtnik pravtako. Morda slabo plačajo in tale ki se pritožuje ni prioriteta?

To bo verjetno to, developer ima po mojem napeljanih več jobov hkrati, da dostojno zasluži. Slovenske firme namreč zelo rade plačajo 20 eur na uro za developerje, raje bi še manj. Nekatere se celo izprsijo s 25 eur na uro. So sicer rockstar izjeme, ne rečem, ampak zgolj potrjujejo pravilo.

IL_DIAVOLO ::

Bolj je fora v tem, da se jim ne splaca ukvarjati z malenkostmi, kjer ni denarja oz. je premalo dela, cas pa jim vseeno gre.

Welcome to capitalism.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ganon ::

Bebavo posploševanje.

Eduardo ::

Ironija je, da se vprašajo, če kdo sploh dela dodajo pa še "Davčni svetovalec, ki ga prosimo za nasvet, ima dovolj dela in ne bo delal.". :D Mislim da to kar kaže, da nihče ne prebavlja naročnika. Naročnik pa bi po babje malo potrdtive, da je on taubogi.

Vanich ::

Grimnir3 je izjavil:

Machete je izjavil:

Filipince maš v Kranju, ne rabiš na hrvaško :))

Še v mercatorju jih dela ene par.

Filipince imaš povsod, tudi že na Jesenicah. Jih pa vseeno raje vidim, kot pa šiptarje.

Ponedeljski podvig, (ki se je dogodil v Avstriji) nepalskega šoferja zaposlenega pri hrvaškem avtoprevozniku.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Vanich ()

delavec44 ::

socialec je izjavil:

Naj vskočijo inženirji in Filipinci - podprto in spodbujeno na najvišjih ravneh države in naddržave.

So že ugotovili bolj napredni od naju.

https://cekin.si/zaposlitev/brezposelno...

Nisem ti jaz vsakodnevni trol, ta račun je aktiven že dalj časa.

Sem bil prisiljen vzeti družbeni dopust za ta in verjetno tudi naslednji mandat.
Še zanimivost, nimam socialne ampak še nekaj veliko bolj osovraženega v Sloveniji in na tem forumu.

Ne povem, kaj :D

karafeka ::

Še en normi...

Zeeeeh

bm1973 ::

delavec44 je izjavil:

https://cekin.si/zaposlitev/brezposelno...

Dober članek...

V Nemčiji so izračunali, da je meja plače 2200 EUR bruto, ko se načeloma splača delat. Ampak razlika pri neto plači je tam 50 EUR plus za zaposlitev.

Plus, tam ti država plača tudi najemnino... Saj mislim, da tudi pri nas.

Meee ::

Zakaj bi delal, če ti ljudje na vrhu dajejo vzor kako simpl je vlečt javni denar z minimalno truda?

https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/st...

gruntfürmich ::

dandanes je res težko dobiti ljudi za nekaj malega zrihtat.
ampak po drugi strani bi folk za to premalo plačal.

pa problem je ker bi folk popravljal kitajsko kramo, in potem bi za popravilo rad dal čim manj, čeprav je dela enako kot pri 10× dražjem stroju.
in ker je te krame v gospodinjsktvih 10× več kot včasih, je popravil tudi 10× več, in nastane problem.
in to pa ne gre tako...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

bbbbbb2024 ::

Strel455 je izjavil:

Pa točno tko je:

Koliko je delovna ura razvijalca plačana pri 'vas'?

karafeka je izjavil:

Še en normi... Zeeeeh

Super, če gre to name :D

WhiteAngel ::

gruntfürmich je izjavil:

pa problem je ker bi folk popravljal kitajsko kramo, in potem bi za popravilo rad dal čim manj, čeprav je dela enako kot pri 10× dražjem stroju. to pa ne gre tako...

Moja izkušnja:
1. crknila mi je glavna 500w pumpa pri bazenu. Peljem na servis, pumpa zaribana, zarjavela od znotraj
2. nova francoska (made in PRC) je bila 450 eur pri zastopniku
3. poiščem kitajsko, podobno 500w, fi 50mm priklop, za 160 eur, znižano na 106 eur (!)
4. pride, ampak navoji niso pasali (prejšnja cevasti, nova žagasti ANSI)
5. treba bi bilo urediti cevovje. Kličem Adria Pool z Gorenjske in Pro Pool iz Lj, nimajo časa, jutri, drug teden, potem spet nedosegljivi wtf
6. kupim material sam v Stotinki za 50 eur, kolena, holandce, cev, lepilo, čistilo, razžagam sam cevovje in zlepim skupaj.
7. dela. Jebeš obrtnike in vse skupaj.

gruntfürmich ::

vsekakor, ampak zdaj pa se postavi v kožo enega starega škrtega boomerja, ki nabavlja pokvarljivo kitajsko kramo in bi potem rad da mu jo nekdo poservisira za male pare...
ne gre.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Na žalost je 85% krame kitajske in boomerji redko kupujejo na aliexpressu neke gadgete, gorenje/hisense gospodinjsko tehniko pa mogoče res. No, izjema, naš forumski fotr nabavlja samo topshit robo v zlati oblogi in s svarovci, če ne že kar tifanci. Ko se pokvari, pošljejo ekipo s chinookom - včasih dvema - direktno, da zamenja robo :D

bm1973 ::

Kitajske robe noben ne popravlja, niti uporabnik noče da se popravlja. Pač kupiš novo...

Legon ::

WhiteAngel je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

pa problem je ker bi folk popravljal kitajsko kramo, in potem bi za popravilo rad dal čim manj, čeprav je dela enako kot pri 10× dražjem stroju. to pa ne gre tako...

Moja izkušnja:
1. crknila mi je glavna 500w pumpa pri bazenu. Peljem na servis, pumpa zaribana, zarjavela od znotraj
2. nova francoska (made in PRC) je bila 450 eur pri zastopniku
3. poiščem kitajsko, podobno 500w, fi 50mm priklop, za 160 eur, znižano na 106 eur (!)
4. pride, ampak navoji niso pasali (prejšnja cevasti, nova žagasti ANSI)
5. treba bi bilo urediti cevovje. Kličem Adria Pool z Gorenjske in Pro Pool iz Lj, nimajo časa, jutri, drug teden, potem spet nedosegljivi wtf
6. kupim material sam v Stotinki za 50 eur, kolena, holandce, cev, lepilo, čistilo, razžagam sam cevovje in zlepim skupaj.
7. dela. Jebeš obrtnike in vse skupaj.

Predvsem se obrnikom hebe za tebe in se ne bodo za par eur zajebaval z neko kitajsko pumpo, da bos potem se pol leta jim hodil jokat, ko kaj ne bo delalo.

karafeka ::

Pa ravno kitajsko robo lahko sam popravljaš, ker lahko hitro najdeš in dobiš ugodno dele sam iz kitajske.

redtech ::

Ne vem, če nisem slišal na radiu oglas od agencije z nepalskimi strokovnjaki, bi se moral na njih obrnit :)

@bm1973 ne samo kitajske robe...

feryz ::

Vidim da tukaj laufa popolnoma napačna logika.
Veliki posli so vredni nič in še malo manj. Vsi se grebejo zanje, cena je zbita v poden, v primeru kakršnekoli napakice si v minusu.
Mali posli? Olupiš stranke kot krompir, pa še se jim malo zdi in so hvaležne, da si sploh prišel.

Informatiki bi to morali dobro vedeti. Po koliko je klofanje, po koliko pa popravila, servisi, dopolnila in podobno.

Velja pa kot povsod. Znanje se plača. In pripravljenost za delo.
Včasih je vsak, ko si mu dal ponudbo, rekel da greš lahko u tri pm in da bo raje naredil sam.
Danes to ne obstaja več. Ker nihče ni sposoben ali pripravljen narediti karkoli sam.

feryz je izjavil:

Danes to ne obstaja več. Ker nihče ni sposoben ali pripravljen narediti karkoli sam.

Ti si. Pa še kdo bi se našel.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: feryz ()

Ferdo Piš ::

Strel455 je izjavil:

Jaz bi odgovor iskal v zadnjih dveh besedah: obrtnikom je mail/SMS/viber...vstavi poljubno...španska vas.
Ne odpisuje, ker sploh ne bere mailov; da bi odgovoril, je pa nepismen.
Sori, ampak tko je. V veliko primerih.
Svaka jim čast, s triletno poklicno šolo zaslužijo dovolj, da vozijo premijske nemške avte, ampak so nepismeni.
Da je stvar še bolj žalostna, jaz cel kup univerzitetno izobraženih ljudi poznam, ki so nepismeni.

Pokliči ga.
Se ne bo javil, vem. Sori, ampak tko je.
Svojega otroka s trojkami iz matematike pa le pošlji v gimnazijo, da bo nekoč diplomirani družboslovec.
Bohnedaj za krovca.

Telbanc ::

feryz je izjavil:

Vidim da tukaj laufa popolnoma napačna logika.
Veliki posli so vredni nič in še malo manj. Vsi se grebejo zanje, cena je zbita v poden, v primeru kakršnekoli napakice si v minusu.
Mali posli? Olupiš stranke kot krompir, pa še se jim malo zdi in so hvaležne, da si sploh prišel.

Informatiki bi to morali dobro vedeti. Po koliko je klofanje, po koliko pa popravila, servisi, dopolnila in podobno.

Velja pa kot povsod. Znanje se plača. In pripravljenost za delo.
Včasih je vsak, ko si mu dal ponudbo, rekel da greš lahko u tri pm in da bo raje naredil sam.

Razen osovraženih Boomerjev, ki so meli Titota, hodili po kavo in kavbojke v Trst, živeli v gnilem socijalizmu, ki so si sami zgradili hiše, dobili flete po Jazbinšku, ki jih zaj prodajajo za suho zlato. No, oni vsaj majo kaj od življenja, današnja generacija pa ma demokracijo, dve leve roke, frajer izpade tisti, ki bolj nategne drugega, lahko izbirajo med levim in desnim sranjem.....

Uni članek iz Nemčije je dost čuden izdvajajo extremen primer. Lah bi recimo napisali, kolk penzičev majo na socialnih transferjih, da ne crknejo zaradi dragih najemnin.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

Ferdo Piš ::

Popravljam sam sebe: za krovca so trojke iz matematike že skorajda premalo.
Vsaj kotne funkcije je treba znat za grušt izračunat.

feryz ::

delavec44 je izjavil:

feryz je izjavil:

Ti si. Pa še kdo bi se našel.
Sry za missclick.

Ja, jaz sem. Zato pa ne odpiram takih tem.
Pljuneš v roke in narediš.

Nazadnje so me posilili, da naročim novo spletno stran.
Sprijaznil sem se, da jo rabim, nakazal nekaj denarja in jo, seveda, potem tudi hotel imeti.
Leto in pol kasneje, po nešteto klicih in poslanih mailih, je še vedno zgolj 40% funkcionalna. Neko generično wordpress govno.
Če bi se jo sam lotil takrat, danes mi je celo malo žal, da se jo nisem, bi imel že davno končano in hkrati bi danes z lahkoto štancal strani za druge.

c3p0 ::

Meee je izjavil:

Zakaj bi delal, če ti ljudje na vrhu dajejo vzor kako simpl je vlečt javni denar z minimalno truda?

https://www.rtvslo.si/lokalne-novice/st...

Gre za bombastičen, zavajajoč naslov. Tekom seje namreč morajo tudi parkrat pritisnit na glasovalni gumb, kjer se ponavadi vsi skupaj složno strinjajo o vseh točkah dnevnega reda in nato grejo dalje po opravkih.

zobnik ::

Hodjo v službo čakat da mine delovni čas in da je plača.....in tu je rezultat gospodarska -rast najnižja v EVropi.

Kurzweil ::

socialec je izjavil:

Prvo kar je, kdo pa je rekel, da moraš delati za minimalca? Nisi v življenju naredil dovolj zase in iz sebe, da bi lahko upal na več?

Mene bi bilo sicer malce sram takole brez zadržkov pisati, da sem raje na socialni, kot da delam... mogoče res bolje, da ne delaš, kar bi verjetno v praksi bil podoben, kot tisti, ki jih opisuje OP. Torej po načelu, ne morejo me tako malo plačati, kot lahko jaz malo delam... potem pa se čudiš, da si obstal na tej točko. Smo pa žal na Balkanu, ki je prevladujoč mindset to, kako čim lažje, pa tudi če na goljufiv način nekaj zaslužiti.

Recimo številni kolegi, ki živijo v skandinavskih državah, državah beneluksa in v Veliki britaniji, pogosto razlagajo, da je to pri njih ena velika sramota, da greš na socialno, pri nas je žal drugače.

Dejstvo je, da obstajajo ljudje, ki ne zmorejo in kot socialna država je prav, da poskrbimo za njih... ko pa nekdo piše takole, pa moram žal napisat, da je v življenju zajebal, socialna bi bil vsaj zame, kot nekoga, ki ima moči in željo, en tak pokazatelj, da sem luzer in da sem v življenju zajebal, kjer šele, da bi to jasno in ponosno pisal. Smo si različni...

Pa še enkrat, kdo je rekel, da moraš delati za minimalno plačo? Se ocenjuješ kot nesposobnega ali zakaj tako pesimistično?

Pa mimogrede še to, ko sem ravno govoril pred časom z računovodkinjo... ravno sedaj se bodo izplačevali regresi, evo sem šel prav googlat... pri mininalni plači bo to 1.277,72€, večina na minimalni plači je dobila še kakšen fičnik dohodnine...

Ko pa smo že ravno pri temu, jaz še vedno stojim na stališču, da niso socialne pomoči prevelike (no, za še vedno delovno sposobne so), ampak so minimalne plače prenizke... je pa res, da bi se morale potem višati tudi ostale plače bolj pošteno, ne pa da sta iz leta v leto minimalna plača in srednji razred vedno bližje...

Sem prepričan, da zmoreš več, kot da si na socialni, imaš celo user name socialec in se s tem malodane pohvališ...

Ja, Zabavnež, imaš prav, sem se globoko zamislil...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: socialec ()

Kurzweil je izjavil:

Ko pa smo že ravno pri temu, jaz še vedno stojim na stališču, da niso socialne pomoči prevelike (no, za še vedno delovno sposobne so), ampak so minimalne plače prenizke... je pa res, da bi se morale potem višati tudi ostale plače bolj pošteno, ne pa da sta iz leta v leto minimalna plača in srednji razred vedno bližje...

Ne, dejansko po kazalnikih BDP je pri nas minimalna plača previsoka. Tudi socialna je prevelika. Oziroma je problem v dolgotrajnih socialcih, ki so delovno sposobni. Tu bi morala država uporabiti druge vzvode, tudi bolj prisilne.

Ja, jaz bom volil ljubega Golobčka, vi pa kakor hočeste...

Magic1 ::

Včeraj sem šel slučajno čez "kulinarični" park v BTCju. 2/3 zaposlenih je bilo konkretno temnih. Fizičnega dela je danes neomejeno, delovne sile, ki je pripravljena to delat pa ni. Seveda bi se lahko reklo, da se več plača, samo to je potem začaran krog inflacije. Pač 50% nedelovne populacije ima posledice, starostna piramida na glavo postavljena.
Včasih si lahko dal mulariji nekaj drobiža in so ti "pokosili" travo, danes se ti smejijo, ali pa rečejo kakšen bolan znesek.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

socialec je izjavil:

Ja, jaz bom volil ljubega Golobčka, vi pa kakor hočeste...

Ti tukaj trolaš levake ampak jaz vem, da si ti naš >:D

socialec je verjetno neka varianta kripto mini miljonarja.
Too reach to work, too poor to retire.

zobnik ::

Bolje biti na sociali kot delat za minimalca, čas hitro beži in tud taki boste prov hitr dol iz sociale letel. Sociala je za bolne, invalide, ki zarad bolezni ne morejo delat...ne pa za lene zdrave ljudi.
Upam da stranka NSI naredi red.

JohnyQ_ ::

Bolje Golob v roki, kot Hoivik na strehi.

Tak pravijo.

Randomness ::

A je Hoivik že povedal, zakaj je bil na strehi?

Zobnik, na Slovenskem smo mi gospodar! In če se minimalec ne izplača, se koristi socialna, normalno, hvala Golobčkova vlada, 100x, na veke vekomaj!

Zgodovina sprememb…

Kurzweil ::

delavec44 je izjavil:

Kurzweil je izjavil:

Ne, dejansko po kazalnikih BDP je pri nas minimalna plača previsoka. Tudi socialna je prevelika. Oziroma je problem v dolgotrajnih socialcih, ki so delovno sposobni. Tu bi morala država uporabiti druge vzvode, tudi bolj prisilne.

Pojma nimam kakšne kazalnike gledaš, ampak ko vidim ljudi, kjer par z minimalcem ne preživi čez mesec, bi rekel, da niso previsoke... sicer pa se strinjam s tabo, problem so ti, ki so praktično celotno življenje na socialni in niti ne razmišljajo o tem, da bi delali... s tem seveda tečejo leta, nekih znanj, refrenc, izkušenj in delovne dobe ni, tako da padejo v nek krog bede iz katerega ne pridejo več oz. težko. Za tiste, ki so povsem sposobni za delo in iz nekih jebiveterskih razlogov ne delajo in so na socialni, well, za njih vsaj v mojih očeh ne bi smelo biti empatije, ker so navaden parazit v sistemu, pa kot sem že prej rekel, to je vsaj zame za človeka en življenju poraz in pokazatelj, da si luzer, pa da se s tem hvališ in to ponosno napišeš, pa mi tako zmanjka besed.

Sistemsko bi res bilo potrebno vse te ljudi zmetati iz zavoda in jim dati za delat, potem sem prepričan, da bi začeli tudi več delati na sebi in iskati boljšo službo... tako pa živijo doma, spet drugi ždijo v lokalnih špricer gostilnah... ves čas pa godejo, kako je država fucked up, sami ne naredijo nič... v resnici pa vsako leto v večji bedi, da o starosti, kjer si nič ne ustvarijo, postavijo, investirajo ne govorim, no takrat pa že žal zmanjka moči, tudi če bi želeli. Potem pa spet krog bede o katerem govorim... prosjačit na zavod in socialno, brez penzije oz. tista minimalna mizerija...

Ljudje s tem mindsetom se mi res smilijo, čeprav se jim na momente zdi, da so frajerji, ker mi debili zjutraj delamo, on pa lahko spi, igra računalniške igre, ko mi delamo, ali pa v lokalni kafani komentira fuzbal in kritizira vsakega mimoidočega...

Jaz razumem, da te življenje, zdravje, neka usoda pripelje v to, da pa iz čiste lenobe in preračunljivosti raje gniješ doma na socialni, to pa ne bom razumel nikdar in prav nobene empatije nimam za te ljudi, prej nasprotno.

To je potrebno sistemsko uredit oz. kot praviš, z malce bolj trdim pristopom narediti red... verjetno ne rabim razlagat, kakšen parazit v sistemu je nekdo, ki je na socialni... namesto, da bi delodajalec zanj vplačeval recimo 500€ mesečno za prispevke, on molze državo za 500€ na mesec... in to ob dejstvu, da nam praktično povsod v državi manjka delavcev v vseh mogočih branžah.

Vi bi radi, da smo vaši sužnji!!!! Pa nas lepo Golobček in Levica varujeta pred vami, pogoltnimi kapitalisti in sužnjepriganjači, čakamo samo še na UTD, ki pride v naslednjem mandatu, pol pa se j*****bittteeee, nič nam ne morete!!! Vaš 150 IQ pa spustite v wc školjko, če vas še infarkt zraven :D Živeli!

Zgodovina sprememb…

To naj bi bila tema o nezainteresiranosti raznih obrtnikov in podobnih branž, pa njihovega kretenskega odnosa do strank (od neupoštevanja terminov naprej).

Politčnih debat se pejte kje drugje.
««
«
1 / 6
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43072804 (54084) sbawe64
»

Razgovor za službo in kadrovski odnos (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20365948 (48063) Trubar
»

Trenutna plača v Revozu (strani: 1 2 )

8832150 (13314) PunkDude
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22166005 (52135) bbf
»

Slovenci ne bomo delali za minimalno plačo! (strani: 1 2 3 4 )

15836255 (30959) Mr.B

Več podobnih tem