Forum » Strojna oprema » neznana težava
neznana težava

polozweii ::
Ne spomnim se kdaj nazadnje sem prižgal starejši pc in kaj sem počel s hardverom.
Zdaj ko prižgem PC najprej nekaj napiše in potem se pojavi to:
https://ibb.co/qYqSMd3K
Se da razbrat v čem je problem?
Ko izberem F2 se windows normalno odpre.
Zdaj ko prižgem PC najprej nekaj napiše in potem se pojavi to:
https://ibb.co/qYqSMd3K
Se da razbrat v čem je problem?
Ko izberem F2 se windows normalno odpre.

polozweii ::
Ko sem zopet prižgal PC se je Win tekoče odprl. Vmes se še naprej pojavi: To unleash this CPU full power perform bios update process.
Spomnil sem se da sem zamenjal cmos baterijo in bo treba zaradi CPU osvežit bios.
Fajl z updejtom BIOSa za nameščen CPU sem našel.
Je to pravi postopek?
1. Na USB ključ prenesem samo fajl .ROM
2. PC ponovno zaženem in v biosu pod Tools" izberem "ASUS EZ Flash 2" utility. Zatem gre vse samodejno?
Spomnil sem se da sem zamenjal cmos baterijo in bo treba zaradi CPU osvežit bios.
Fajl z updejtom BIOSa za nameščen CPU sem našel.
Je to pravi postopek?
1. Na USB ključ prenesem samo fajl .ROM
2. PC ponovno zaženem in v biosu pod Tools" izberem "ASUS EZ Flash 2" utility. Zatem gre vse samodejno?

Rias Gremory ::
Sicer prvič vidim, da bi bios sam predlagal, da se ga posodobi.
Glede na ostalo besedilo, gre za prazno baterijo za BIOS. Posledično ti tudi javlja, da je potrebno preveriti nastavitve za CPU (ker so se prejšnje nastavitve ponastavile), da se vklopijo vsa razpoložljiva jedra.
Za moj Phenom X4 965BE sem moral na plati nastavit, da so bila v uporabi vsa 4 jedra.
Za točen postopek posodobitve pa preveri v navodilih oz. na strani proizvajalca.
Glede na ostalo besedilo, gre za prazno baterijo za BIOS. Posledično ti tudi javlja, da je potrebno preveriti nastavitve za CPU (ker so se prejšnje nastavitve ponastavile), da se vklopijo vsa razpoložljiva jedra.
Za moj Phenom X4 965BE sem moral na plati nastavit, da so bila v uporabi vsa 4 jedra.
Za točen postopek posodobitve pa preveri v navodilih oz. na strani proizvajalca.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | [(K)Ubuntu] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 21 22 23 24 )Oddelek: Operacijski sistemi | 355726 (2204) | c23po |
» | Ryzen 4600G in BSOD (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4386 (2072) | Bye |
! | [WINDOWS 8] Vprašanja in težave (strani: 1 2 3 4 … 27 28 29 30 )Oddelek: Operacijski sistemi | 458967 (24648) | jedateruk |
» | Grafični oblikovalci, kako je to možno?!?! (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 19951 (17023) | ST-777 |
» | procesor za GTA IVOddelek: Kaj kupiti | 3279 (2051) | samsung113 |