Forum » Na cesti » Ali se ceste sploh še kaj obnavljajo
Ali se ceste sploh še kaj obnavljajo

njyngs ::
35 gume niso nizko profilne, vsaj moje ne. So kar konkretno visoke.
To je odvisno od širine gume, kako "visoka" je 35tka...
KHM https://www.youtube.com/watch?v=dQw4w9WgXcQ

WizzardOfOZ ::
35 gume niso nizko profilne, vsaj moje ne. So kar konkretno visoke.
Niso visoke. Ko boš mel enkrat 35" gumo na 15" platišču (35 x 12.5 x R15), bo vse kar je pod 75 višine nizkoprofilno. 35 x 12.5 x R15 je približno 315/85 R15. To je po moje najboljša guma za naše ceste:
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Magic1 ::
To so drugi extremi. Za še tako slabo cesto, ne rabiš takih balonov. Za povprečne ceste je primerno razmerje višine nekje 50-65, seveda odvisno od širine gume. Verjetno je pa problem za proizvajalce naredit 20" gumo, ki bi bila 10cm+ visoka in hkrati še primerno stabilna.
Magic

denabiker ::
letu ubil 3 platišča pa to 20 colska, guma pa 245
Kdo ti je kriv, da uporabljaš preživeto tehnologijo koles za vozove. Uporabljaj gume, kot se spodobi. Torej z razmerjem vsaj med 55 do 65.
Če bi imeli ceste vsaj približno tako dobre kot recimo Avstrija, Švica,...ne bi imeli teh težav. TAk pa je pa ta avto kot tretji pri bajti.
Poznam primer, ko je en hotel priti z novim Ferrari-jem iz CH domov malo na obisk nekje tam na Kozjansko in ni se mogel pripeljat do doma, ker bi zlomil sprednji spojler.
Je pa zanimivo, kako mi vse šimfamo kar je južneje, pa Hrvate itak, pa da imajo oni vse ceste za qrac, pa vam povem, da se tak rad vozim dol, po njihovih AC, ker bistveno bistveno manj ruka ali pa na določenih odsekih popolnoma nič. Pri nas komaj najdeš kakšen odsek, da ne bi rukalo.

borut_p ::
Ja bošček je res ... kaj pa ko je USA predsednika krava nasedla na rampi na izvozu iz garaze ... moramo zato v evropi vse prilagodit njemu?
Malo se zapelji po vaseh v avstriji ne samo po AC da bos znal prav komentirat. Flika pri fliki, slabse od nasih cest.
Vazno da sekl kritizira in slaba volja zganja.
Malo se zapelji po vaseh v avstriji ne samo po AC da bos znal prav komentirat. Flika pri fliki, slabse od nasih cest.
Vazno da sekl kritizira in slaba volja zganja.

bm1973 ::
Saj Slovenceljn ne zna drugega kot jamrati in kritizirati.
Najbrž se vas je malo vozilo po Nemčiji izven avtocest in velikih mest.
Tam je šele sranje...
Najbrž se vas je malo vozilo po Nemčiji izven avtocest in velikih mest.
Tam je šele sranje...

feryz ::
Sem se nedolgo nazaj vozil na Poljskem po eni vasi. Na ulici luknja pri luknji, nekatere take, da nasedeš, če ti kolo pade noter.
Ne glede na to, so na vsakih 50 metrov prišraufali tiste kvadratne ležeče policaje, na katerih ti ravno tako kolo odtrga če greš s 30 km/h čez.
Smešnica. Ker tudi brez njih, je hitrost več kot 20 km/h instantna smrt za podvozje. So pa vsaj nakazali, da ceste ne mislijo popravljati. Ker drugače ne bi tistega našraufali gor.
Drugi primer je Švedska, če se je kdo kdaj vozil tam gor. Na 100 metrih ceste je vsaj dvesto flik. Ampak, če ne bi bile druge barve, roza, zelene, modre, sploh ne bi vedel, da je cesta flikana. Svileno gladko.
Nimam pojma, zakaj jih barvajo. Najbrž zaradi obračunavanja, verjetno avtomatskega optičnega. Ali pa zato da se vidi kje so dobro popravili cesto.
Ne glede na to, so na vsakih 50 metrov prišraufali tiste kvadratne ležeče policaje, na katerih ti ravno tako kolo odtrga če greš s 30 km/h čez.
Smešnica. Ker tudi brez njih, je hitrost več kot 20 km/h instantna smrt za podvozje. So pa vsaj nakazali, da ceste ne mislijo popravljati. Ker drugače ne bi tistega našraufali gor.
Drugi primer je Švedska, če se je kdo kdaj vozil tam gor. Na 100 metrih ceste je vsaj dvesto flik. Ampak, če ne bi bile druge barve, roza, zelene, modre, sploh ne bi vedel, da je cesta flikana. Svileno gladko.
Nimam pojma, zakaj jih barvajo. Najbrž zaradi obračunavanja, verjetno avtomatskega optičnega. Ali pa zato da se vidi kje so dobro popravili cesto.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()

Ko sem šel 1x z avtom v Košice, je tam bila pred mejo na Madžarskem ena vas, kjer sploh še asfalta ni bilo.
Oz. tisto ni bila cesta, samo malo asfalta sem ter tja nametanega. Najbrž je zdaj že malo bolje. Upam, ker drugače spomladi rabiš terenca da preideš skozi.
Oz. tisto ni bila cesta, samo malo asfalta sem ter tja nametanega. Najbrž je zdaj že malo bolje. Upam, ker drugače spomladi rabiš terenca da preideš skozi.

Ej, sem šel včeraj pri meni, gor v hribih, v eno vas.
Dejansko imajo do vasi 1 km makedama. Nekaj neviđenega v današnjih cajtih. Če dodaš še dež, se ve, kakšen je bil avto. Naj bi bil črn, ampak tega niti pod razno nisi mogel ugotoviti.
Vprašam tipa, kako je to možno. In pravi, da njih niti ne moti. Dobesedno zanimivost. Da je kaj takega sploh še možno pri nas.
Aja, cesta sploh ni samo do vasi, ampak je povezovalna, dokaj prometna. Zato je to še bolj čudno.
Dejansko imajo do vasi 1 km makedama. Nekaj neviđenega v današnjih cajtih. Če dodaš še dež, se ve, kakšen je bil avto. Naj bi bil črn, ampak tega niti pod razno nisi mogel ugotoviti.
Vprašam tipa, kako je to možno. In pravi, da njih niti ne moti. Dobesedno zanimivost. Da je kaj takega sploh še možno pri nas.
Aja, cesta sploh ni samo do vasi, ampak je povezovalna, dokaj prometna. Zato je to še bolj čudno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()

denabiker ::
Ma ja, evo pred parimi dnevi sem peljem po CRO AC iz Pule v SLO, kaj je že tista A9, v glavnem 250 pa tako gladko brez rukanja, kje v SLO se lahko tak peljem???? Pokažite mi vsaj 10 km odsek, da ne bo ruknilo? Ni ga, verjetno še 5km odseka takšnega ni....

Alexius Heristalski ::
250 na uro čez velenjsko avenijo.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

endelin ::
Za 20 mio kolikor bodo "preplačali" nek bazen bi lahko na novo asfaltirali veliko km cest
tako pa marsikje po lj razpada vse skupaj. Važno da se bo serif lahko slikah ob bazenu. Zanj je važno samo tisto kar je v radiju 1km od centra ostalo bo že nekako

Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Magic1 ::
Ma ja, evo pred parimi dnevi sem peljem po CRO AC iz Pule v SLO, kaj je že tista A9, v glavnem 250 pa tako gladko brez rukanja, kje v SLO se lahko tak peljem???? Pokažite mi vsaj 10 km odsek, da ne bo ruknilo? Ni ga, verjetno še 5km odseka takšnega ni....
Haha, primerjaš hrvaški Y, kamor 3/4 leta ne gre nihče, s našim križem, ki v parih tednih prepelje tovornega prometa primerljivo s letnim na Y.
Magic

fikus_ ::
Pelji se ZG-BG.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

nejodagreat ::
Pelji se ZG-BG.
Ali hitro cesto proti Bjelovaru. Omejitev 80 skoraj ves čas pa je večinoma prehitro glede na stanje asfalta.

Ceste v Istri, pa tudi Dalmaciji, imajo še eno veliko prednost pred cestami v Sloveniji.
Zmrzali skorajda ni. Če sploh je. In temu primerno manj kasirajo soli ali kemije. To je pa ogromen faktor, ki pripomore k uničevanju.
Prometa res ni treba omeniti. Hrvaške AC so 9 mesecev ceste duhov. Razen ZG - BG.
Zmrzali skorajda ni. Če sploh je. In temu primerno manj kasirajo soli ali kemije. To je pa ogromen faktor, ki pripomore k uničevanju.
Prometa res ni treba omeniti. Hrvaške AC so 9 mesecev ceste duhov. Razen ZG - BG.

fikus_ ::
Ja, samo so zlozane od poletne vročine in bolj spolzke, kot smo jih doma vajeni.
Sicer se tudi v SLO najde kakšen del ceste. Generalno je pa to zato, ker se uporablja apnenec v asfaltu, se prej zgladi, v AT pa sivi kamen, manjša obraba, kateri je bolj trd in seveda dražji za pridobivanje ter drobljenje.
Sicer se tudi v SLO najde kakšen del ceste. Generalno je pa to zato, ker se uporablja apnenec v asfaltu, se prej zgladi, v AT pa sivi kamen, manjša obraba, kateri je bolj trd in seveda dražji za pridobivanje ter drobljenje.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.

Utk ::
Hrvaške avtoceste so dobre samo tam, kjer niso še uničene. Starih praktično ne obnavljajo dokler niso res napol makadamske. Če je zarad nesreče prebita ograja, bo taka ostala vsaj do naslednjega leta.
Tam kjer je "novo", neobrabljeno, je seveda gladko, ko pa enkrat več ne bo, bo pa sranje od sranja.
Tam kjer je "novo", neobrabljeno, je seveda gladko, ko pa enkrat več ne bo, bo pa sranje od sranja.

Med Hrvaško in nami, je velika razlika.
Hrvatje morajo glavnino AC še odplačati, zato niti nimajo dovolj za popravljanje.
Naši pa samo še gledajo kako bi čim več pokradli. Nekaj malega je sicer še pufov, ampak to je drobiž za DARS.
Hrvatje morajo glavnino AC še odplačati, zato niti nimajo dovolj za popravljanje.
Naši pa samo še gledajo kako bi čim več pokradli. Nekaj malega je sicer še pufov, ampak to je drobiž za DARS.

Hrvati niso nič dali za avtoceste, dali so koncesijo za 30 (50??) let Francozom...
Itak ne bodo nič popravljali razen nujnega, ker jim pač ni v interesu manjšanje dobička.
Itak ne bodo nič popravljali razen nujnega, ker jim pač ni v interesu manjšanje dobička.

Utk ::
To je mit. Velika večina avtocest imajo državnih, enako kot mi. Samo da njihov "DARS" z 2x več km zasluži tu nekje kot naš DARS. Če rečemo, da se cca enako pokrade, je jasno, da njim kaj veliko ne more ostat.

starfotr ::
Dokler niso plačane, niso njihove.
IN tudi, če imaš ENC za plačilo cestnine, moraš imeti dobroimetje za več avtocestnih sistemov naloženih, ne da gre iz skupne vplačane malhe.
IN tudi, če imaš ENC za plačilo cestnine, moraš imeti dobroimetje za več avtocestnih sistemov naloženih, ne da gre iz skupne vplačane malhe.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Evropski teden mobilnosti (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Na cesti | 34560 (24646) | jb_j |
» | Vinjete naj ostanejo, ostala načini cestninjenja niso fer (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Na cesti | 57024 (49599) | jalovec09 |
» | SŽ - 5 ur na vlaku od MB do KP? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 38816 (32889) | DuleKrtola |
» | Kazni za prehitro vožnjo (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 32867 (30073) | ;-) |