» »

Formula 1 2025

Formula 1 2025

««
44 / 44
»
»»

billy ::

landa vsi bodrijo da postane bolj agresiven, a se izživlja na napačni strani...

free_rider ::

Lando kot da končno kaže nekaj borbe. Več kot lansko jesen, vsaj.

Sem šel malo firbcat z AI:
+------+-------------------------------------------+--------------------------------------------------+
| Year | Estimated % of F1 Fans Supporting Piastri | Key Milestones Driving Growth                    |
+------+-------------------------------------------+--------------------------------------------------+
| 2023 | 4%                                        | F1 debut with McLaren; first podium in Japan     |
| 2024 | 9%                                        | First win in Hungary; multiple podiums           |
| 2025 | 15%                                       | Seven wins; title contention; rising media buzz  |

+------+------------------------------------------+--------------------------------------------------+
| Year | Estimated % of F1 Fans Supporting Norris | Key Milestones Driving Growth                    |
+------+------------------------------------------+--------------------------------------------------+
| 2019 | 2%                                       | F1 debut with McLaren; strong rookie season      |
| 2020 | 4%                                       | First podium and fastest lap at Austrian GP      |
| 2021 | 6%                                       | First pole position; consistent top finishes     |
| 2022 | 7%                                       | Continued podiums; McLaren's lead driver         |
| 2023 | 10%                                      | Seven podiums; British GP podium                 |
| 2024 | 15%                                      | First win in Miami; championship runner-up       |
| 2025 | 18%                                      | Five wins including British GP; title battle     |

Ne vem, se mi zdi da ena fen-baza raste bolj organsko, ena pa bolj skače na vagon.

Še za primerjavo Max, ko imam ravno prave prompte :)
+------+---------------------------------------------+-------------------------------------------------+
| Year | Estimated % of F1 Fans Supporting Verstappen| Key Milestones Driving Growth                   |
+------+---------------------------------------------+-------------------------------------------------+
| 2015 | 2%                                          | Youngest F1 debut with Toro Rosso               |
| 2016 | 5%                                          | Promoted to Red Bull; wins Spanish GP           |
| 2017 | 7%                                          | Multiple wins; aggressive racing style          |
| 2018 | 9%                                          | Consistent podiums; rising media attention      |
| 2019 | 12%                                         | Wins in Austria, Germany, Brazil                |
| 2020 | 15%                                         | Strong season; win in Abu Dhabi                 |
| 2021 | 25%                                         | First World Championship; dramatic finale       |
| 2022 | 30%                                         | Dominant season; 15 wins; second title          |
| 2023 | 35%                                         | Third title; record-breaking streak             |
| 2024 | 38%                                         | Continued dominance; global fanbase expansion   |
| 2025 | 40%                                         | Fourth title; most popular F1 driver globally   |

Še tole, pa neham smetit:
+------+-----------------------+-----------------------------+
| Year | Most Popular Driver   | Estimated Fanbase %         |
| 1990 | Ayrton Senna          | ~30%                        |
| 1991 | Ayrton Senna          | ~35%                        |
| 1992 | Nigel Mansell         | ~30% (UK surge)             |
| 1993 | Ayrton Senna          | ~33%                        |
| 1994 | Michael Schumacher    | ~25%                        |
| 1995 | Michael Schumacher    | ~30%                        |
| 1996 | Damon Hill            | ~28% (UK surge)             |
| 1997 | Michael Schumacher    | ~32%                        |
| 1998 | Michael Schumacher    | ~35%                        |
| 1999 | Mika Häkkinen         | ~30%                        |
| 2000 | Michael Schumacher    | ~40%                        |
| 2001 | Michael Schumacher    | ~42%                        |
| 2002 | Michael Schumacher    | ~45%                        |
| 2003 | Michael Schumacher    | ~42%                        |
| 2004 | Michael Schumacher    | ~45%                        |
| 2005 | Kimi Räikkönen        | ~30%                        |
| 2006 | Fernando Alonso       | ~35% (Spain surge)          |
| 2007 | Kimi Räikkönen        | ~32%                        |
| 2008 | Lewis Hamilton        | ~30%                        |
| 2009 | Jenson Button         | ~28%                        |
| 2010 | Sebastian Vettel      | ~30%                        |
| 2011 | Sebastian Vettel      | ~32%                        |
| 2012 | Fernando Alonso       | ~30%                        |
| 2013 | Sebastian Vettel      | ~35%                        |
| 2014 | Lewis Hamilton        | ~33%                        |
| 2015 | Lewis Hamilton        | ~35%                        |
| 2016 | Lewis Hamilton        | ~38%                        |
| 2017 | Lewis Hamilton        | ~40%                        |
| 2018 | Lewis Hamilton        | ~42%                        |
| 2019 | Lewis Hamilton        | ~43%                        |
| 2020 | Lewis Hamilton        | ~45%                        |
| 2021 | Max Verstappen        | ~25%                        |
| 2022 | Max Verstappen        | ~30%                        |
| 2023 | Max Verstappen        | ~35%                        |
| 2024 | Max Verstappen        | ~38%                        |
| 2025 | Max Verstappen        | ~40%                        |
Imagine there's no religion :)

Zgodovina sprememb…

o0o0o0o0o0 ::

Če hoče Oscar postati prvak, bo moral k Maxu na inštrukcije. Zak hoče svojega Landota na prvem mestu

In pa za vse, ki gledate F1 zaradi dirkanja in ne partnerk dirkačev

codeMonkey ::

Kaj vas spet tako matra? Tisti kontakt na zacetku? Kaj ima Zak s tem? Norris je videl plac in sel. Malce je bilo grobo, ampak ga je tudi Verstappen presenetil in je zgubil oprijem. Glede na njegove tezave s prehitevanji, mu je super uspelo. Na koncu lahko zaradi tega postane tudi prvak. Piastri pa ocitno panicari ze pocasi. Ker tisto prosacenje za menjavo mest po dogodku je naravnost smesno. Naj se spet malo zbere in na zadnjih dirkah pokaze zobe. WCC ze imajo v zepu, tako da ce bo dvojni DNF, lahko samo profitira.

Zgodovina sprememb…

BT52 ::

:D Če bi bilo obratno?

To vam pravim, da Mcl z mikromanagiranjem si dela samo medvednjo uslugo... Odprli so konzervo z črvi. To se nikoli ne konča dobro. Ali bo PIA dobil jajca in kočal tole beta sranje. VET je bil vsaj odkrit pri Multi21. Respect. Enako ROS, SEN, PRO, ALO, HAM, LAU...

codeMonkey je izjavil:

Kaj vas spet tako matra? Tisti kontakt na zacetku? Kaj ima Zak s tem?

kaj pa je zak imel s tem, da je nor pred nekaj dirkami imel počasen postanek in ga je zato spustil pia naprej? Pač zajebala je ekipa in so hoteli biti fer, tako bi lahko bili tukaj, ko je nor zajebal in na silo izrinil..če ne bi pia sodeloval in se umaknil, bi pa prišlo do odstopa obeh potem pa kaj?

Tisto je bila napaka mehanika no. Kako je to isto kot malce grobo prehitevanje, ko gre za naslov prvaka? Kaksno dramo delate od tiste menjave naprej no... Norris ga je lepo dobil, Piastri je zajebal, da je pustil toliko prostora. Nobene ekipne napake tu ni bilo, da bi posegala v razplet in bilo potrebno karkoli popravljati tu. Ce bi bil pa spet Leclerc ta, ki bi izrinil koga ven, bi se pa spet govorilo kako dobro ga je prehitel. Ali pa Verstappen. Ocitno nekateri ne prenesete, da tudi Norrisu uspe narediti kar je treba. Pa ne da ga imam za ne vem kaksnega dirkaca, ampak tu je izpeljal kar je moral. Ravno to se mu ocita ze celo leto, da mu manjka.

Zgodovina sprememb…

Piastrija zagovarjati v Monzi, ko ga je Norris spustil na menjavo prej, drugace pa imel lepo prednost, in zdaj tu, da mu Norris vrne pozicijo zaradi dotika, je precej smesno IMO za ljubitelja F1. Toliko jamranja cez dansnje stanje, na koncu pa bi radi da nekdo postane prvak ker se ga je pri prehitevanju nekdo dotaknil in ker so mu mehaniki privijali matice bolje (ceprav je v obeh primerih odpovedal z direktnim dvobojem na stezi).

Zgodovina sprememb…

Pia je imel na oki maxa, seveda ni razmisljal da ga bo nor pojebal, ker so se verjetno prej dogovorili o "clean igri"...

Ja seveda... ocitno Piastri ze dobiva celo ceto navijacev, pa se prvak ni.

Zgodovina sprememb…

sploh ne, dobiva pa nor celo četo hejterjev....in zak...in posledicno mcl.

Se opazi.

Ganon ::

billy je izjavil:

sploh ne, dobiva pa nor celo četo hejterjev....in zak...in posledicno mcl.

Samo tistih najbolj otročjih navijačev dirkačev. Kot navijač ekipe, gledam na te stvari drugače.

Kako pa? razloži nam.

Cr00k ::

Ne vem, ta mclaren je cel shitshow... največ je piastri prispeval k constructor championshipu, pa ga niti za slavje niso mogli počakat... mi je pa vseeno. Sam da je za kokice :)

Ja pa McLaren je prekinil zvezo, ter ga potegnil iz avta, da mu ni bilo potrebno Zaka poslusati, ko mu je po dirki cestital ane :))

Mi je bil bolj vsec Piastri v tej dvojici, ampak ocitno ni tako skuliran kot je zgledal nazaj za zacetku sezone in lansko leto. Naslov mu seveda ne pripada dokler ne bo zares konec. In tudi ekipa ne poskrbela da ga bo dobil podarjeno.

Zgodovina sprememb…

To, da vozi za ekipo ki je prakticno od njegovega zacetka v vzponu in na koncu se dominantna, pa lahko samo kleci in poljublja noge Zaku. Takih daril v F1 ni, in se sploh ne spodobi kuhati mulo na tak nacin. Se Norris se je vozil nedolgo nazaj zadaj cisto na koncu in je trajalo, da je prisel do te tocke.

Zgodovina sprememb…

Cr00k je izjavil:

Ne vem, ta mclaren je cel shitshow... največ je piastri prispeval k constructor championshipu, pa ga niti za slavje niso mogli počakat... mi je pa vseeno. Sam da je za kokice :)

To slavje je bilo enforcano s strani F1, medtem ko je PIA dajal izjave v novinarskem središču.
Poglej si na YT kanalu P1 with Matt & Tommy.

H constructor championshipu bo največ prispeval tisti, ki bo prvak po zadnji dirki.

Bunch of tiktok fans tako praisa PIA, da me včasih srat prime, da sem F1 fan.

Čakaj malo...mcl je že prvak, kaj bo do konca sezone ne spremeni tega dejstva, lahko sta oba DNF pa bo še vedno prvak.

Torej v nedeljo so postali prvaki in največ je prispeval pia. Kaj blodiš o koncu sezone?
Prvak pa bo tisti, katerega bo zak forsiral, očitno, edino če bo nor delal preveč bedarij in jih bo max vse odzadaj.

No, o tem govorim. Vaš Zak in teorije zarote. Otroški vrtec, ki mu je škoda posvečati pozornost.

Zarote? Kake zarote? Tu je ja vse vsem na očem.

free_rider je izjavil:

Ja no. Danes odprem X in takoj prvi prispevek na sceno kako ga ekipa ne podpira.

billy je izjavil:

Zarote? Kake zarote? Tu je ja vse vsem na očem.

Vaša navijaška očala tako vidijo. Zanimivo, da tudi Ferrarijevi navijači opažajo, da so forumske teme postale neprebavljive, odkar je prišel Hamilton. Čustva premagujejo razum.

Hamilton v ferariju je bil napaka, to jasno vsem. Napaka iz vidika dirkanja, napaka iz vidika marketinga pa ne, ker sigurno to koristi ferarijevemu brandu. Ampak pravih navijačev to ne zanima.

Kar počne zak pa je tudi pravemu navijaču jasno. Preveč je naključij, da bi bila naključja.

In pa obvezno vprašat Landota, če gre lahko dirkač 1 ali 2 prvi v boxe. To sranje so si sami zakuhal, sploh po bedariji v Monzi. Če se prav spomnim je tudi Zak rekel, da se začenja Lando era.

Boli me za oba. Še najrajši bi videl, da Max postane prvak

billy je izjavil:

Hamilton v ferariju je bil napaka, to jasno vsem. Napaka iz vidika dirkanja, napaka iz vidika marketinga pa ne, ker sigurno to koristi ferarijevemu brandu. Ampak pravih navijačev to ne zanima.

Kar počne zak pa je tudi pravemu navijaču jasno. Preveč je naključij, da bi bila naključja.

Če vam fantaziranje olajša spanec, naj bo.

Prvi dirkac izbira pri mnogih ekipah, ni tega McLaren v Monzi izumil.

Zgodovina sprememb…

free_rider je izjavil:

Cr00k je izjavil:

To slavje je bilo enforcano s strani F1, medtem ko je PIA dajal izjave v novinarskem središču.

H constructor championshipu bo največ prispeval tisti, ki bo prvak po zadnji dirki.

Jaz če imam rojstni dan, familija počaka da iz službe pridem, pa potem začnemo s slavjem... pa če se sosedu mudi domov ali ne.
Do te dirke, je Piastri največ prispeval, kako bo na zadnji dirki je irelevantno.

Kot pravim mi je vseeno, ker nisem fan ne enega ne drugega, ne mclarna, ne Zaka... tako, da gledam od daleč in vidim gozd, ne dreves.

Pithlit ::

codeMonkey je izjavil:

Piastrija zagovarjati v Monzi, ko ga je Norris spustil na menjavo prej, drugace pa imel lepo prednost, in zdaj tu, da mu Norris vrne pozicijo zaradi dotika, je precej smesno IMO za ljubitelja F1. Toliko jamranja cez dansnje stanje, na koncu pa bi radi da nekdo postane prvak ker se ga je pri prehitevanju nekdo dotaknil in ker so mu mehaniki privijali matice bolje (ceprav je v obeh primerih odpovedal z direktnim dvobojem na stezi).

Ljubitelj f1 ne bo nikoli zagovarjal ukazov iz boksov v stilu "menjaj pozicijo!". Ljubitelj f1 bo zagovarjal dirkanje (in dagajanje v boksu, pa naj si bo to zajeb mehanika, odpoved opreme al pa zajeb voznika... je del dirkanja).

Ljubitelji f1 ne marajo dogajanja v Monzi. Ampak ja, tudi to ljubčkanje nor z ver in pia nas načeloma ne moti. Vlečemo le paralele na budalaštine od prej. Zato pa žokamo v stilu "zakaj se nor ni v zid zakantat takrat k pia? In the name of fair play..." pa "zakaj zdej k je 'zajebal' ni spustil naprej pia?" Al pa "zakaj ga ni počakal ko se je pia zgodil mehanikov zajeb v boksu?".

To je žoka je takih kot si ti. Noben od nas tega ne misli resno... Nam je jasno da je vse to del igre. Sam tebe zafrkavamo k se tko zabavno razburajš in braniš svojo fanovsko pozicijo. Ne si gnat h srcu.
Life is as complicated as we make it...

Cr00k je izjavil:

free_rider je izjavil:

Cr00k je izjavil:

Jaz če imam rojstni dan, familija počaka da iz službe pridem, pa potem začnemo s slavjem... pa če se sosedu mudi domov ali ne.
Do te dirke, je Piastri največ prispeval, kako bo na zadnji dirki je irelevantno.

Kot pravim mi je vseeno, ker nisem fan ne enega ne drugega, ne mclarna, ne Zaka... tako, da gledam od daleč in vidim gozd, ne dreves.

Da obrazložim še za tiste, ki niso štekal.
Konstruktorski naslov se podeljuje za celo sezono, ne za prvih 18 dirk. Nima veze če je predčasno osvojen.
Tisti ki bo od dvojice PIA/NOR dirkaški prvak po zadnji dirki, bo za MCL prispeval največ k naslovu. Morda bo PIA, morda NOR. To še ne vemo.

Eni res delujete po logiki, da če PIA ne osvoji nobene točke več, NOR pa 6x zmaga, bo še vedno PIA več prispeval k WCC. Vsaka vam čast.
Kaj bo še zmagal PIA, evrovizijo z Avstralijo? Nobelovo za mir?

Cr00k je izjavil:

free_rider je izjavil:

Cr00k je izjavil:

Sicer lepo da svoje osebno slavje primerjaš z WCC, najbrž je zelo primerljivo, ampak ti vseeno svetujem da pogledaš podcast.
Širše obzorje ne škodi, se lahko še vidi kam dlje kot do roba Avstralije.

Zgodovina sprememb…

Seveda je več prispeval PIA, to je jasno vsakemu.

Pithlit je izjavil:

Nam je jasno da je vse to del igre. Sam tebe zafrkavamo k se tko zabavno razburajš in braniš svojo fanovsko pozicijo. Ne si gnat h srcu.

Kaj je pa je moja fanovska pozicija? Da vidimo... Od tiktok posnetkov in teorij zarot vam sigurno ni veliko jasno. Zaradi mene bluzite dalje v tej temi. Se zdruzite jo s fuzbalom pa moto gp, ker vse bolj pase skupaj.

Cr00k je izjavil:

Haha. Ker ceremonije v F1 so cisto enake. Tam se nikoli ne mudi :))

Zgodovina sprememb…

Jaz navijam, da so na zadnji dirki PIA, NOR in VER znotraj 10 točk v WDC, pa da bo cel triler.

10 zna biti preveč, v kolikor bi bil vodilni nekdo iz mcl.
««
44 / 44
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 431 32 33 34 )

Oddelek: Na cesti
1680120433 (26713) skyform
»

Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 428 29 30 31 )

1507145198 (46536) Skyman
»

Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 496 97 98 99 )

4925366685 (149858) ripmork
»

Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4136 137 138 139 )

6916494221 (262220) BT52
»

Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 430 31 32 33 )

1616204254 (138814)          

Več podobnih tem