Forum » Na cesti » Formula 1 2025
Formula 1 2025

codeMonkey ::
codeMonkey je izjavil:
Haha.. Ferrari ponovno z neuspesno menjavo pred ciljem. Lewis bi ga moral spustiti nazaj.
Sploh ne vem zakaj ga je Leclerc moral spustil, ker Hamilton bi ga tak in tak prehitel, da nebo nobeden prišel skozi Lwason train se pa je tak vedelo. Totalna neumnost od Ferrarija, neko brezvezno menjavanje za 8 in 9 mesto.
Probal so ce bo Hamilton kaj naredil, vedel ni nic nihce, da pa bi se tolkla na stezi pa je prevec tvegano za dvojni DNF. Leclerc bi se branil do konca, tudi tu ni nobenih garancij, da bi Hamilton kar letel mimo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: codeMonkey ()

skyform ::
codeMonkey je izjavil:
codeMonkey je izjavil:
Haha.. Ferrari ponovno z neuspesno menjavo pred ciljem. Lewis bi ga moral spustiti nazaj.
Sploh ne vem zakaj ga je Leclerc moral spustil, ker Hamilton bi ga tak in tak prehitel, da nebo nobeden prišel skozi Lwason train se pa je tak vedelo. Totalna neumnost od Ferrarija, neko brezvezno menjavanje za 8 in 9 mesto.
Probal so ce bo Hamilton kaj naredil, vedel ni nic nihce, da pa bi se tolkla na stezi pa je prevec tvegano za dvojni DNF. Leclerc bi se branil do konca, tudi tu ni nobenih garancij, da bi Hamilton kar letel mimo.
Eh, kako se ni vedelo, Lawsona ni mogel celo dirko skoraj nobeden prehiteti, ker je imel tako dober top speed, tako da je bilo jasno da tudi Hamilton ne bi prišel skozi ta vlakec. Bi pa Hamilton z lahkoto prehitel Leclerca, če je po pitstopu 8sec gap na Leclerca zmanjšal v 6 krogih na 1sec, z lahkoto bi ga imel kot ga je Norris. To da je Lelerc moral spustiti Hamiltona je bilo butasto, še bolj butasto pa da bi ga Hamilton moral nazaj spustiti, ker bi tak in tak končal pred njim, Ferrari nima nič v glavi. Včasih, ko pa se je šlo za stopničke ali celo za možno zmago pa pa so čakali po 5-10 krogov preden so dali ukaz da počasnejši voznik spusti hitrejšega, ko je že bilo prepozno, sedaj pa tako hitro mečejo te ukaze za faking 8-9 mesto. Preveč je teh butastih team orderjev zadnje čase, bo jih kar treba prepovedati, kot je bilo včasih. Naj lepo vsak dirkač dirka zase, ne pa neko pičkasto sranje kot papaya rules.

Cr00k ::
Super razplet, čeprav malo dolgočasna dirka - sploh v primerjavi s kvalifikacijami.
Za popestritev sezone mi morali se na kakšni dirki bit nekaj podobnega... bi bila pa zelo dobra popestritev, če se jim Max priključi po točkah.
Za popestritev sezone mi morali se na kakšni dirki bit nekaj podobnega... bi bila pa zelo dobra popestritev, če se jim Max priključi po točkah.

Skyman ::
za ferari je isti drek ali je bilo danes ali bi dobil hamilto 4 ali 2 pike ali pa lec 4 ali 2,ker sta bila skupaj na 8 o 9 mestu

Itak. Tudi Leclerc je rekel da mu dol visi za to. Ampak vseeno so bili tako dogovorjeni in je Hamilton slabo izvedel. Bi bilo res bolje ce bi sel normalno skozi cilj. Nekako me je spominjalo na Indianapolis, ko sta Schumacher in Barrichello prisla z izredno majhno razliko skupaj skozi cilj in potem se je ugibalo ce je zdaj Barichello ukradel zmago, ali mu je Schumacher podaril kot povracilo za Avstrijo.
Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:
Itak. Tudi Leclerc je rekel da mu dol visi za to. Ampak vseeno so bili tako dogovorjeni in je Hamilton slabo izvedel. Bi bilo res bolje ce bi sel normalno skozi cilj. Nekako me je spominjalo na Indianapolis, ko sta Schumacher in Barrichello prisla z izredno majhno razliko skupaj skozi cilj in potem se je ugibalo ce je zdaj Barichello ukradel zmago, ali mu je Schumacher podaril kot povracilo za Avstrijo.
je rekel da mu dol visi ampak kaj pa je dalje rekel pa se ne čuje da mu je tako vseeno.
"I don't really care, it's for an eight place, so it's okay, he can enjoy that P8. It's just stupid because it's not fair, but again, I don't mind, honestly."
In kako veš, da so se tako dogovorili, ker tole je bilo vse skup nekam hitro izpeljano. Hamilton je komaj prvič prišel v Lelercov DRS in ga je Leclerc že spustil. Kaj če je Lelercov inžiner predlagal, da Leclerc spusti Hamiltona naprej in da če Hamiltonu ne uspe prehiteri nobenga mora Leclerca nazaj spustiti, to je lahko taktična poteza, ker sta vedela da bo ga Hamilton najbrž tako prehitel. Meni je tale order bil čist odveč, ker Hamiltonu sploh niso dali šanse, da bi poskusil prehiteti Leclerca ampak je kr team order padel. Brezveze delajo neko mučko med voznikoma za faking 8-9 mesto, kot so že v Miamiju.
za ferari je isti drek ali je bilo danes ali bi dobil hamilto 4 ali 2 pike ali pa lec 4 ali 2,ker sta bila skupaj na 8 o 9 mestu
In ravno zato nebi smeli dati danes noben ukaz, nepotrobno delajo neke mučke za bogo 8 in 9 mesto. Izpadejo kot neki klovni kot so že v Miami.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: skyform ()

Piastri je še eno zmago oddaljen od Norrisa. Ni več dovolj da je samo eno mesto za Norrisom do konca prvenstva.
Ja si je kar malo otežil delo. Bomo videli ali je to bil samo en off vikend za Piastrija. Bomo videli ali lahko ostane naprej tkao hladen kot je bil do Bakuja ali mu bodo začeli živci popuščati.

Hamilton je sam povedal, da je zajebal in da se ne bo ponovovilo. Itak da imajo tak interni dogovor, ker je ze Charles rekel, pa se to je klasika v F1. Ce verjamejo, da ima tisti zadaj vec moznosti pridobiti se kaksno mesto, gre pac naprej. In ce mu ne uspe, ga vrne nazaj. Razen, ko je seveda WDC oz. polozaj v igri. Tu se stvari spremenijo. To je ja klasika.
Zgodovina sprememb…

Ne pri Ferrariju to ni klasika že lep čas. Oni večinoma potrebujejo kar nekaj krogov da dajo ukaz. Ponavadi čakajo tako dolgo, da hitrejši voznik izgubi preveč časa in potem več nič ne profitiral. To je bilo prvič po zelo dolgem času, da je Ferrari tako hitro odreagiral in tokrat najbž sploh ni bilo potrebno.
Zgodovina sprememb…

billy ::
Zakaj ni pia dobil kazen za jump start? to je resen prekršek in bi se moral prenest na naslednjo dirko.

o0o0o0o0o0 ::

Ne pri Ferrariju to ni klasika že lep čas. Oni večinoma potrebujejo kar nekaj krogov da dajo ukaz. Ponavadi čakajo tako dolgo, da hitrejši voznik izgubi preveč časa in potem več nič ne profitiral. To je bilo prvič po zelo dolgem času, da je Ferrari tako hitro odreagiral in tokrat najbž sploh ni bilo potrebno.
Ker je znal Carlos dobro argumentirati svoje stalisce in so se dejansko borili spredaj. To zdaj je bila bolj midfield realnost. Se Leclerc se ni bunil 5 krogov zakaj mora spuscati Hamiltona. Vsaj tako je bilo videti.
Zgodovina sprememb…

Gambino ::
Super razplet, čeprav malo dolgočasna dirka - sploh v primerjavi s kvalifikacijami.
Če bo Max prišel do resne priložnosti za osvojitev prvenstva, potem sem prepričan, da bo naslov tudi dobil!

Skyman ::
codeMonkey je izjavil:
Carlos in Charles s kombijem nazaj: https://x.com/leclercsletters/status/19...
Ker je znal Carlos dobro argumentirati svoje stalisce in so se dejansko borili spredaj. To zdaj je bila bolj midfield realnost. Se Leclerc se ni bunil 5 krogov zakaj mora spuscati Hamiltona. Vsaj tako je bilo videti.
Prilagam novi link
https://streamain.com/en/yPN2nQcpunGf0p...
Ja skoda mi je te dvojice carlos-lec je bilo bolse kot sedaj se mi zdi,upam da pride nazaj po hamiltonu.

Se strinjam. Sicer sem se sprejel menjavo in pricakoval da bo Lewis prinesel nekaj znanja iz Mercedesa s seboj. Pa predvsem problem Carlosa sem videl v tem, da ni bil cisto na nivoju Leclerca, ampak je pa znal izsiliti svoje toliko, da je bil motec faktor, ce je bil Ferrrari vsaj priblizno konkurencen, torej ko je bil lahko Leclerc v igri. V vseh drugih scenarijih, je to idealen dvojec. Torej, ce bi Ferrari imel tako premoc, kot McLaren letos, bi bilo fino gledati kako se tolceta cez leto (tu bi Carlos sigurno imel podobno motivacijo kot tik pred odhodom). Ali pa, kot obicajno (kruta realnost), ko Ferrari lovi zaostanek, je jasno da Carlos razume zadeve nadpovprecno in lahko precej prispeva za ekipni napredek. Tu lahko pocakamo se kaksno leto na Hamiltona, ampak vse bolj dvomim, da so s tem kaj pridobili (ce zanemarimo sponzorske in ostale PR zadeve).

lujza ni "tehničar", ni tako kot je bil MS, ki je sodeloval z inženirji in iskal rešitve...lahko samo jamra "car is not fast", ipd.

codeMonkey je izjavil:
Očitno nisi dobro spremljal Ferrrija v preteklosti. To že delajo od kar sta vozila Kimi in Vettel za njih, da dajo vedno prepozno ukaz in tudi z Sainzem in Leclercom so to delali, včeraj pa je bil ukaz čist nepotrebn.
Zgodovina sprememb…

codeMonkey je izjavil:
Se strinjam. Sicer sem se sprejel menjavo in pricakoval da bo Lewis prinesel nekaj znanja iz Mercedesa s seboj. Pa predvsem problem Carlosa sem videl v tem, da ni bil cisto na nivoju Leclerca, ampak je pa znal izsiliti svoje toliko, da je bil motec faktor, ce je bil Ferrrari vsaj priblizno konkurencen, torej ko je bil lahko Leclerc v igri. V vseh drugih scenarijih, je to idealen dvojec. Torej, ce bi Ferrari imel tako premoc, kot McLaren letos, bi bilo fino gledati kako se tolceta cez leto (tu bi Carlos sigurno imel podobno motivacijo kot tik pred odhodom). Ali pa, kot obicajno (kruta realnost), ko Ferrari lovi zaostanek, je jasno da Carlos razume zadeve nadpovprecno in lahko precej prispeva za ekipni napredek. Tu lahko pocakamo se kaksno leto na Hamiltona, ampak vse bolj dvomim, da so s tem kaj pridobili (ce zanemarimo sponzorske in ostale PR zadeve).
codeMonkey je izjavil:
Prilagam novi link
https://streamain.com/en/yPN2nQcpunGf0p...
Ja skoda mi je te dvojice carlos-lec je bilo bolse kot sedaj se mi zdi,upam da pride nazaj po hamiltonu.
Ma kaki Sainz, v letošnjem Feirrariju se sploh ne bi znašel. Hamilton je čist ok za prvo leto v novem moštvu in svoja leta, sploh mu ne date šanse. Kaj pa je te Sainz nardil do sedaj proti Albonu razn Baku. Hamilton je bližje Lelercu kot Sainz Albonu in dobro vemo keri je boljši voznik. Bomo videli naslednje leto, ko bo vse na novo in bota oba amilton in Sainz že malo navajena na moštva.

endelin ::
Hamilton je čist ok za prvo leto v novem moštvu in svoja leta, sploh mu ne date šanse
Šaljivec

Ps: v red bullu ga bi odpikali po treh dirkah :p
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()

Hamilton je čist ok za prvo leto v novem moštvu in svoja leta, sploh mu ne date šanse
Šaljivec
Ps: v red bullu ga bi odpikali po treh dirkah :p
Vredu je maxipad fan, saj si frajer na kvadrat. Po tvojem mišljenu bi Sainza odpikali že po 1 dirki, ampak še dobro da večina ne razmišlja kot ti.

Sorry ampak jaz ne spadam v kategorijo povprečnih gledalcev. Jaz se ne zanašam samo na rezultate in statistike tak kot povprečni gledalci, ampak imam med dirko odprt live timing, več perspectiv... in po dirki gledam telemetrije in razne analize itd.

Scorpy84 ::
Oprosti, telemetrijo, ki jo dobimo vpogled je pi**in dim, kar jo oni imajo. S tisto analizo, pa se tudi lahko obrises. Jaz tudi pogledam pa nima smisla, ze ko si na dirki, lahko slisis razliko med dirkaci, kjer ti tvoja javna telemtirja nic ne pokaze. Predvidevam, da nikoli nisi hodil na dirke?
Edino najboljse je kar dobimo, primerjave kvalifikacijskega kroga najboljsih dveh. Iz tega vidika, lahko sploh letos vidis kako prvi trije na lestvici vozijo, kaksna je njihova tehnika.
Edino najboljse je kar dobimo, primerjave kvalifikacijskega kroga najboljsih dveh. Iz tega vidika, lahko sploh letos vidis kako prvi trije na lestvici vozijo, kaksna je njihova tehnika.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()

ne mislim samo to..ampak tudi doprinos k delovni klimi, energija ki jo ima voznik, "vodenje", zanos, ipd...zato je bil MS vedno top, ker je gnal moštvo naprej, bil je delovni človek. To zdaj je pa vse čisto v drugo smer, dirkači so neke figure nastopaške.

ne mislim samo to..ampak tudi doprinos k delovni klimi, energija ki jo ima voznik, "vodenje", zanos, ipd...zato je bil MS vedno top, ker je gnal moštvo naprej, bil je delovni človek. To zdaj je pa vse čisto v drugo smer, dirkači so neke figure nastopaške.
Ko je bil MS, je bilo veliko vec tujcev (ne italiajnov) v mostvu. In ze iz tega vidika je razlika. Sicer se zadnjih nekaj let to spreminja, ampak je se vedno ekipa, ki v mostvu ima najvec oddelkov, kot katerokoli drugo mostvo. V preostalih, so pa sami italijani...

Dobro..kako pa je bilo prej v ferariju? koneckoncev je ferari najbolj uspešno moštvo v zgodovini F1 in to ni samo iz časov MSja...a prej pa makaronarji niso bili problem zdaj pa kr naenkrat so, zakaj?

Realno, dokler je bila mehanika v ospredju, je vsak lahko bil dober. Ferrari je imel sreco, da je bilo od vseh mostev najbolj stabilno, se vodstvo ni spreminjalo, finance niso bili taksen problem kot pri drugih. Mostva so propadala za stavo, nova zacenjalj na novo, ferrari je iz tega vidika imel kokr tolk stabilen razvoj. Ko pa so zaceli britanci prevladovati, je ferrari imel ze probleme. Se kdo spomni, kako so praznovali leta 2000 ker 18 let niso osvoji dirkaskega naslova? Se bolj kot leto prej mostvenega. Mislim da ne rabim iti prevec cez zgodovino, ampal ze leta 96 so italijani mogli pojest svoj ego, ce so zeleli osvojiti prvenstvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Scorpy84 ()

Malo ste tudi pozabili kako je Ferrari funkcioniral pred varcevanjem v F1. Ce sredstva niso bila nek problem, pa imas vso infrastrukturo na voljo, dobavitelja gum na svoji strani (ceprav slabsega), pa se dirkaca, ki je vedno pripravljem testirati, bos pa ze nekako uspel. Ko so pa omejitve na vse zivo, celo na simulacije, potem je pa potreben nekoliko drugacen pristop oz. iznajdljivost
Zgodovina sprememb…

no comment ::
Se kdo spomni, kako so praznovali leta 2000 ker 18 let niso osvoji dirkaskega naslova? Se bolj kot leto prej mostvenega.
Ne, tega se ne spomin. Se pa spomnim, kako so praznovali leta 2000, ko so po 21 letih spet osvojili WDC.
In spet bosta minili vse dve desetletji do novega naslova. Sicer bo za njih kar uspeh, če ne bodo minila tri.

Oprosti, telemetrijo, ki jo dobimo vpogled je pi**in dim, kar jo oni imajo. S tisto analizo, pa se tudi lahko obrises. Jaz tudi pogledam pa nima smisla, ze ko si na dirki, lahko slisis razliko med dirkaci, kjer ti tvoja javna telemtirja nic ne pokaze. Predvidevam, da nikoli nisi hodil na dirke?
Jaz sem samo hotel povedati, da nisem povprečen gledalec. A veš kaj je povprečen gledalc, tisti, ki pogleda dirko na TVju brez dodatnih funkcij in ne ve kaj dosti več od končnega rezultata. Sicer še najbrž tudi obstajajo gledalci, ki se zelo spoznajo in še vedno gledajo samo live feen brez dodatnih funkcij, tako smo včasih vsi gledali, ko še ni bilo vseh teh zadev. Ampak mislim da dan danes najbrž večina, ki se malo več spozna uporablja zraven live feeda še kaj več kot npr live timing. Jaz se nimam za nekega profija ali kaj podobnega, daleč od tega ampak imam pa vseeno dober pregled nad dirko, strategijo, vem kateri voznik je bil bojši na dirki itd, večina povprečnih gledalcev se ne spozna kaj dosti na to. Povprečni gledalec avtomatsko misli, da je tisti voznik, ki konča dirko spredaj boljši, pa čeprav je imel voznik, ki je končal za svojim moštevenim voznikom enak pace pa je npr imel samo smolo zaradi SCja ali slabše strategije ampak še kr mislijo, da je tisti, ki je končal spredaj bil boljši, to so povprečni gledalci.
Na dirki sem pa bil samo enkrat ampak je že kar lep čas od tega, Madžarska 1996.

no comment je izjavil:
Se kdo spomni, kako so praznovali leta 2000 ker 18 let niso osvoji dirkaskega naslova? Se bolj kot leto prej mostvenega.
Ne, tega se ne spomin. Se pa spomnim, kako so praznovali leta 2000, ko so po 21 letih spet osvojili WDC.
In spet bosta minili vse dve desetletji do novega naslova. Sicer bo za njih kar uspeh, če ne bodo minila tri.
Se opravicujem, imas prav takrat sem bil se otrok in se spominjam komentatorja alisica ko je omenil 18 let, pa se to je on marsikaj zabluzil...

Jaz sem samo hotel povedati, da nisem povprečen gledalec. A veš kaj je povprečen gledalc, tisti, ki pogleda dirko na TVju brez dodatnih funkcij in ne ve kaj dosti več od končnega rezultata. Sicer še najbrž tudi obstajajo gledalci, ki se zelo spoznajo in še vedno gledajo samo live feen brez dodatnih funkcij, tako smo včasih vsi gledali, ko še ni bilo vseh teh zadev. Ampak mislim da dan danes najbrž večina, ki se malo več spozna uporablja zraven live feeda še kaj več kot npr live timing. Jaz se nimam za nekega profija ali kaj podobnega, daleč od tega ampak imam pa vseeno dober pregled nad dirko, strategijo, vem kateri voznik je bil bojši na dirki itd, večina povprečnih gledalcev se ne spozna kaj dosti na to. Povprečni gledalec avtomatsko misli, da je tisti voznik, ki konča dirko spredaj boljši, pa čeprav je imel voznik, ki je končal za svojim moštevenim voznikom enak pace pa je npr imel samo smolo zaradi SCja ali slabše strategije ampak še kr mislijo, da je tisti, ki je končal spredaj bil boljši, to so povprečni gledalci.
Na dirki sem pa bil samo enkrat ampak je že kar lep čas od tega, Madžarska 1996.
Ampak tukaj si zacel pametovati vsem, kako podrobno spremljas. Tukaj nas dosti spremlja podrobno in ne povprecno. Bo treba iti na fb pa tam pametovati.

Ampak tukaj si zacel pametovati vsem, kako podrobno spremljas. Tukaj nas dosti spremlja podrobno in ne povprecno. Bo treba iti na fb pa tam pametovati.
Saj spremljam podrobno. Pametovati vsem? Daj prosim ne izmisljuj si in napihuj zadeve brezveze. Odzval sem se samo dvema Hamilton hejteroma, ki pišeta neumnosti. To temo ze dolgo spremljam in točno vem koliko se kdo spozna. Na FB pa kar sam pojdi, ce ga ze omenjas.
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Formula 1 2024 (strani: 1 2 3 4 … 31 32 33 34 )Oddelek: Na cesti | 119532 (25812) | skyform |
» | Formula 1 2023 (strani: 1 2 3 4 … 28 29 30 31 )Oddelek: Na cesti | 144275 (45613) | Skyman |
» | Formula 1 2022 (strani: 1 2 3 4 … 96 97 98 99 )Oddelek: Na cesti | 364279 (147452) | ripmork |
» | Formula 1 2021 (strani: 1 2 3 4 … 136 137 138 139 )Oddelek: Na cesti | 491800 (259799) | BT52 |
» | Formula 1 2019 (strani: 1 2 3 4 … 30 31 32 33 )Oddelek: Na cesti | 203070 (137630) |